Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 16:48:15

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 692951 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Φεβρουαρίου 2010, 21:59:59
Απάντηση #1215
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Eλλειμμα 65 εκάτ. ευρώ για τις εφημερίες
Tελεσίγραφο γιατρών και πρόβλεψη για αδυναμία εκτέλεσης των σχετικών προγραμμάτων από τα νοσοκομεία


Της Πεννυς Mπουλουτζα

Με «έλλειμμα» 65 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινάει το πρόγραμμα εφημεριών νοσοκομείων για το 2010, αφού στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί για τις εφημερίες 395 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 460 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν διατεθεί για τον ίδιο λόγο πέρυσι. Με δεδομένο αυτό, οι γιατροί του ΕΣΥ προειδοποιούν ότι εάν δεν γίνουν έκτακτες επιχορηγήσεις, τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε «ασφαλή προγράμματα εφημεριών».

Η κατάσταση εκτιμάται ότι θα γίνει ακόμη πιο «οριακή» στην περίπτωση που ολοκληρωθούν, εντός του έτους, οι προσλήψεις 2.000 γιατρών –όπως προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υγείας και γιατρών ΕΣΥ– που θα δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν νέα τμήματα στα νοσοκομεία ή να λειτουργήσουν πλήρως τμήματα που αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένα.

Την ίδια ώρα, απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου παραμένουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ούτε για τις εφημερίες του Νοεμβρίου. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έλαβε δέσμευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ότι εντός των ημερών εκδίδεται η απόφαση επαναδιάθεσης κονδυλίων για τις εφημερίες Δεκεμβρίου. Για τα υπόλοιπα ποσά, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σε δεύτερο χρόνο, λόγω λαθών και καθυστερημένων απαντήσεων –από πλευράς υπηρεσιών των νοσοκομείων– για το ύψος των οφειλόμενων ποσών.

Σχολιάζοντας στην «Κ» τα μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται για την εκτέλεση εφημεριών για το 2010, ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, τονίζει ότι «η εκτίμησή μας είναι ότι προκειμένου να βγει με ασφάλεια το πρόγραμμα των εφημεριών και με δεδομένο ότι θα γίνουν οι 2.000 προσλήψεις γιατρών, θα πρέπει να διατεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ». Και αυτό στην περίπτωση που δεν ισχύσει η εξαγγελθείσα από το υπουργείο Οικονομικών μείωση κατά 10% των λειτουργικών δαπανών του δημόσιου τομέα για τα κονδύλια των εφημεριών. Στην «κακή περίπτωση» που ισχύσουν οι σχετικές περικοπές, οι γιατροί εκφράζουν φόβο ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να εφημερεύουν μόνο τρεις εβδομάδες τον μήνα.

Κινητοποιήσεις


Παράλληλα, σκληρή στάση είναι αποφασισμένη να τηρήσει η ΟΕΝΓΕ από τον Μάρτιο στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο κ. Βαρνάβας, η έως σήμερα φορολόγηση των εφημεριών γίνεται με συντελεστή 20%, όπως προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (σημειώνεται ότι το ωρομίσθιο εφημερίας των γιατρών αποζημιώνεται στο 60% του ωρομισθίου υπερωρίας των δημοσίων υπαλλήλων).

«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή φορολόγησης, που θα σημαίνει σημαντική μείωση των αποδοχών των γιατρών (έως και 300 ευρώ μηνιαίως), θα πρόκειται ουσιαστικά για μονομερή κατάργηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», τονίζει. Ο ίδιος προσθέτει ότι στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, στην εφαρμογή του 48ωρου αλλά και της 56ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης για ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς αντίστοιχα (δύο εφημερίες τον μήνα για τους ειδικευμένους και τέσσερις εφημερίες για τους ειδικευόμενους). Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ωράριο προβλέπεται από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο στην περίπτωση που δεν υφίσταται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών του ΕΣΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Φεβρουαρίου 2010, 02:33:54
Απάντηση #1216
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Οικονομικές απώλειες Νοσοκομειακών Ιατρών από τα νέα φορολογικά μέτρα και τη νέα εισοδηματική πολιτική

Με βάση την περικοπή κατά 10% των επιδομάτων, την αυτοτελή φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης και των εφημεριών έχουμε μηνιαία απώλεια κατά:

Διευθυντής : 387 ευρώ
Επιμελητής Α' : 490 ευρώ
Επιμελητής Β' : 393 ευρώ
Ειδικευόμενος: 67 ευρώ


Πηγή: Ν. Πλάτσκος, υπάλληλος στο Λογιστήριο του Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Υ.Γ. Φοβάμαι πως δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός από τον κ. Πλάτσκο.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Φεβρουαρίου 2010, 16:13:32
Απάντηση #1217
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή φορολόγησης, ...... προσθέτει ότι στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, στην εφαρμογή του 48ωρου αλλά και της 56ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης για ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς αντίστοιχα (δύο εφημερίες τον μήνα για τους ειδικευμένους και τέσσερις εφημερίες για τους ειδικευόμενους). Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ωράριο προβλέπεται από το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο στην περίπτωση που δεν υφίσταται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών του ΕΣΥ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι καταστάσεις επιβάλουν (έπρεπε από το 2008 όπως λέγαμε κάποιοι) να βάλουμε έναν και μοναδικό πρωταρχικό στόχο στις διεκδικήσεις και αυτός δεν πρέπει να είναι άλλος από την κατάργηση της έννοιας της εφημερίας και εφαρμογή της Υπερωριακής εργασίας με την ανάλογη αποζημίωση και υπολογισμό της στην σύνταξη, όπως σε όλους τους υπαλλήλους. Και αυτό ανεξάρτητα από τα μέτρα της κυβέρνησης στα φορολογικά και όχι «εάν» όπως λέγεται από τον ΚΟ  ΒΑΡΝΑΒΑ
Εάν η ΟΕΝΓΕ δεν το βάλει άμεσα στα αιτήματα θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο σώμα. Εκτός και εάν προτιμούν την δημιουργία ενός «από τα κάτω μετώπου» και μη αναγνώριση αυτών των ατόμων ως εκπρόσωποι των αιτημάτων του σώματος.
 Γενικές συνελεύσεις ΤΩΡΑ σε όλες τις ενώσεις ώστε να γίνει γρήγορα αντιληπτό από την ΟΕΝΓΕ ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά ξεπούλημα από αυτούς.
Αλλά τι λέω!!! με την συμμετοχή που έδηξε το σώμα είναι δυνατόν να γίνει αυτό? μήπως και οι της ΟΕΝΓΕ δεν είναι ίδιοι με αυτούς που ψηφίζουμε στις ενώσεις? Μήπως πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που δεν ενεργούμε κομματικά???


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Φεβρουαρίου 2010, 16:45:29 από Γ.Κτιστάκης »

17 Φεβρουαρίου 2010, 21:04:11
Απάντηση #1218
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ πάλι βλέπω ότι στα σώματα ασφαλείας σε μια μέρα, άλλαξαν το 24ωρο σε 8ωρο και αμφιβάλλω εάν το πήρε κανείς χαμπάρι.

Για σκέψου να γίνει το ίδιο και στην υγεία και να λήξει το παραμύθι, να μην πω ότι ταιριάζει και με τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου ότι δεν πρέπει οι υποδομές του ΕΣΥ να μένουν αχρησιμοποίητες..... Με αυτό τον τρόπο λήγει και το θέμα του 48ωρου και πολλά πράγματα απλοποιούνται.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Φεβρουαρίου 2010, 21:45:47
Απάντηση #1219
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... άλλαξαν το 24ωρο σε 8ωρο και αμφιβάλλω εάν το πήρε κανείς χαμπάρι...........

.............ταιριάζει και με τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου ότι δεν πρέπει οι υποδομές του ΕΣΥ να μένουν αχρησιμοποίητες..... Με αυτό τον τρόπο λήγει και το θέμα του 48ωρου και πολλά πράγματα απλοποιούνται.

 ???   ???   ???
Μήπως μπορεις να δώσεις περισσότερες διευκρινίσεις; Ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω.

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

17 Φεβρουαρίου 2010, 22:01:22
Απάντηση #1220
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:30:53 από Koterakis »

17 Φεβρουαρίου 2010, 22:31:28
Απάντηση #1221
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Δηλώνω ανεπιφύλακτα υπέρ του "8ωρου".
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

18 Φεβρουαρίου 2010, 11:22:14
Απάντηση #1222
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Διαφωνούσα από την αρχή με τον στόχο που έβαζε η ΟΕΝΓΕ για διεκδίκηση εφαρμογής έως 7 εφημερίες ενεργείς ή 11 παντός τύπου , αύξηση του πλαφόν και ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Η θέση μου στις συνελεύσεις ήταν και είναι διεκδίκηση εφαρμογής επιτέλους  των νομίμων ωραρίων και υπερωριών ΚΑΙ στους ιατρούς και μόνο στην δέσμευση του υπουργείου σε αυτήν την κατεύθυνση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μέτρα (πχ προσλήψεις, ρυθμίσεις κτλ)  να δεχόμασταν κάποια μεταβατική συλλογική σύμβαση εργασίας και όχι διάφορες αλχημείες όπως στο παρελθόν με υποσχέσεις κάτω από το τραπέζι για διατήρηση ή μικρή «πλασματική» αύξηση αποδοχών όπως έλεγα και έγινε τελικά, με μόνους ευνοημένους αυτούς που πολλές φορές έχει περιγράψει ο Δ. Κουναλάκης και άλλοι.
Πάνω σε αυτήν την βάση ήταν και οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν εκτελεστεί από το Δ.Σ  (ΠΧ μηνυτήριες αναφορές για την παραβίαση των νομίμων ωραρίων , την ασφάλεια στην εργασία ,την αναγνώριση της υπερωριακής απασχόλησης την διεκδίκηση της ανάλογης αποζημίωσης κτλ, όπως τα έλεγε και ο νομικός εκπρόσωπος της ένωσης που είχε παραβρεθεί στις συνελεύσεις)
Εμείς στο Κ..Υ προχωρήσαμε σε αυτές τις διεκδικήσεις δικαστικά, βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, αλλά δυστυχώς καμία υποστήριξη από την ένωση, για αυτό πολλές φορές είχα χαρακτηρίσει ειρωνικά «το αγωνιστικό Ηράκλειο».

19 Φεβρουαρίου 2010, 14:58:22
Απάντηση #1223
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2010


Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι, με την εισοδηματική και φορολογική πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, επιχειρείται να μεταφερθεί μονομερώς στη μισθωτή εργασία όλο το κόστος της «δημοσιονομικής προσαρμογής» της χώρας.
Με τα προτεινόμενα μέτρα για περικοπή όλων των επιδομάτων κατά 10%, σε συνδυασμό με τα ελλειμματικά κονδύλια εφημεριών και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους, το συνολικό εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών θα υποστεί μια πρωτοφανή μείωση, η οποία θα φτάνει μέχρι και 500 ευρώ μηνιαίως. Εξανεμίζονται πλήρως οι μισθολογικές αυξήσεις που πετύχαμε
πέρυσι ως αντιστάθμισμα στην κάλυψη των εφημεριών κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας για το ωράριο, ενώ με τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για τις εφημερίες του 2010 τα νοσοκομεία αδυνατούν να εφημερεύσουν με πληρότητα και ασφάλεια όλες τις μέρες του μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας περί- που μήνας υποχρεωτικής υπερωριακής εργασίας θα μείνει απλήρωτος ή θα
προχωρήσουν οι Διοικήσεις σε τέτοιες περικοπές εφημερευόντων γιατρών από το καθημερινό πρόγραμμα, που θα καθιστούν τη λειτουργία των Νοσοκομείων και ΚΥ τελείως επισφαλή και επικίνδυνη για την ποιότητα της περίθαλψης των συμπολιτών μας.
Ταυτόχρονα, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπεται δραματική μείωση λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων όλης της χώρας (από 2,2 δισ. το 2009 στα 800 εκατ. ευρώ το 2010), με προφανή συνέπεια τη λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό που θα προκύψουν.
Όσον αφορά το μείζον θέμα των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα ισχύσουν οι ασαφείς διαβεβαιώσεις περί « μερικής εξαίρεσης» των τομέων Υγείας και Παιδείας από τη γενική αναστολή προσλήψεων σε όλο το Δημόσιο Τομέα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν προκηρύσσονται οι 1000 θέσεις ειδικευμένων γιατρών που έπρεπε να είχαν πληρωθεί ήδη από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, αλλά στη θέση των κενών θέσεων διορίζονται χιλιάδες επικουρικών γιατρών.
Συνεπώς, ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι να θιγούν τα υποτιθέμενα «κεκτημένα» των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά να δεχτεί το ΕΣΥ, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, τη χαριστική βολή.
Αυτή την εξέλιξη πρέπει με κάθε τρόπο να την αποτρέψουμε.
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην εκποίηση και διάλυση της δημόσιας περίθαλψης.
Το κίνημα της εργασιακής και μισθολογικής αξιοπρέπειας των γιατρών και της αναβάθμισης του ΕΣΥ, που σφράγισε την προηγούμενη διετία, μας δείχνει το δρόμο.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου και των συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, δηλώνει κατά τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι:
1. Θα συνεχίσουμε συλλογικά να διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας κλαδικής συμφωνίας χωρίς καμιά υπαναχώρηση. Δεδομένης της κυβερνητικής επιμονής στην ουσιαστική ακύρωση ακόμα και του ίδιου του νόμου 3754/09, το Γενικό Συμβούλιο καλεί όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να καταθέσουν για τον Μάρτιο προγράμματα εφημεριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν έως τέσσερεις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα και μέχρι την ημέρα του μήνα που το Τμήμα θα καλύπτεται με επάρκεια και ασφάλεια. Καλεί επίσης τις Ενώσεις να διεκδικήσουν με επισχέσεις την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών προηγουμένων μηνών. Δεν είμαστε διατεθειμένοι, την ώρα που η πολιτεία αθετεί τις νόμιμες υποχρεώσεις της, να συναινέσουμε σε
ένα εργασιακό καθεστώς εξοντωτικό και παράνομο.
2. Καλούμε τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων να εμείνουν ανυποχώρητα στα εγκεκριμένα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης που έχουν εγκρίνει και να μη δεχτούν καμιά περικοπή στο όνομα της «λογιστικής απεικόνισης» σε σχέση με τα διατιθέμενα κονδύλια εφημε-
ριών 2010, τα οποία υπολείπονται σε σοβαρό ποσοστό.
3. Καλούμε τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας να λειτουργήσουν ως θεσμοθετημένοι εκπρόσωποι των γιατρών στη Διοίκηση και όχι ως εκπρόσωποι της Διοίκησης απέναντι στους γιατρούς. Τους καλούμε να μη δεχτούν καμιά ανάμειξη σε περικοπές προγραμμάτων, πολύ δε περισσότερο να μην ασκήσουν πιέσεις σε συναδέλφους που διεκδικούν τις αμοιβές και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
4. Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη των 1000 θέσεων ειδικευμένων και 300 θέσεων ειδικευόμενων γιατρών για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ, που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Κοινής Επιτροπής Προσλήψεων Υπουργείου-ΟΕΝΓΕ.
5. Απαιτούμε την εξασφάλιση συμπληρωματικής επιχορήγησης των Νοσοκομείων και των ΚΥ για να μπορούν να εφημερεύουν καθημερινά με ασφάλεια.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ :
· ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ και ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
· ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
· ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 24ης Φλεβάρη.
Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, η δημόσια περίθαλψη και το κοινωνικό Κράτος.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Φεβρουαρίου 2010, 16:21:47
Απάντηση #1224
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αποκομίσαμε ...στήριξη!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

19 Φεβρουαρίου 2010, 21:06:37
Απάντηση #1225
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2010

...Γενικό Συμβούλιο καλεί όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να καταθέσουν για τον Μάρτιο προγράμματα εφημεριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν έως τέσσερεις εφημερίες ανά γιατρό το μήνα και μέχρι την ημέρα του μήνα που το Τμήμα θα καλύπτεται με επάρκεια και ασφάλεια. Καλεί επίσης τις Ενώσεις να διεκδικήσουν με επισχέσεις την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών προηγουμένων μηνών. Δεν είμαστε διατεθειμένοι, την ώρα που η πολιτεία αθετεί τις νόμιμες υποχρεώσεις της, να συναινέσουμε σε
ένα εργασιακό καθεστώς εξοντωτικό και παράνομο.


Από  2 πήγαμε στις 7 από τις 7 στις 11 παντός τύπου, μετά πήγαμε με αύξηση του πλαφόν σε παραπάνω και τώρα μιλάμε για 4. Τελικά ξέρουμε τι θέλουμε? Θέλουμε πολλές εφημερίες που να μην τις κάνουμε, αλλά εάν είναι να τις κάνουμε τότε θέλουμε 4 και εάν καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση τότε μιλάμε για νόμιμα ωράρια? Αυτό όλο το σκηνικό μου θυμίζει την περίοδο που εγώ ήμουν ακόμα φοιτητής και γινόταν πάλι τότε το ίδιο.
Γιατί φοβάται η ΟΕΝΓΕ να βάλει επιτέλους σαν στόχο διεκδίκησης την εφαρμογή του 48ωρου όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες σε όλους τους εργαζομένους? Μήπως γιατί θέλουν να κάνουν συνδιαλλαγή με το πόσες πολλές εφημερίες θα μας αφήσει το έκαστο υπουργείο να πληρωνόμαστε και πόσες από αυτές να μην κάνουμε? Μερικοί εννοείται και όχι για όλους, γιατί κάποιοι πρέπει να δουλέψουν αυτό το παραπάνω..

21 Φεβρουαρίου 2010, 03:19:58
Απάντηση #1226
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η ΕΓ συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Υπουργός, Υφυπουργός και Γεν. Γραμματέας κ. Πολύζος) στους οποίους επέδωσε τις αποφάσεις του συνεδρίου και την απόφαση που είχε λάβει το Γενικό Συμβούλιο της προηγουμένης.
Η Υπουργός, κατά την έναρξη της συζήτησης, δήλωσε διάθεσή συνεργασίας με την ΟΕΝΓΕ για το καλό του συστήματος υγείας στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε και εξέθεσε τα μέτρα που έχει λάβει από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα (νέο πλαφόν, νομοθετική ρύθμιση για τις
1000 θέσεις γιατρών, εφημερίες 2009).

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας παίρνοντας διαδοχικά το λόγο περιέγραψαν το ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται για το δημόσιο σύστημα υγείας και μετέφεραν την οργή των νοσοκομειακών γιατρών για όσα συμβαίνουν καθημερινά.

Συγκεκριμένα:
Δηλώθηκε με σαφήνεια απ΄ όλα τα μέλη της ΕΓ ότι απαιτούμε κατηγορηματικά τον απόλυτο σεβασμό και τήρηση της κλαδικής συμφωνίας.

Αυτό για μας σημαίνει ότι:
· θα ολοκληρωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι προκηρύξεις των 1000 θέσεων ειδικευμένων και 300 θέσεων ειδικευομένων
· θα παραμείνει ως έχει η αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών και το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης
· θα εξοφληθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2009
· θα ξεκινήσει η εκταμίευση των εφημεριών 2010 προσαυξάνοντας το κονδύλιο που έχει εγγραφεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό κατά 100 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης που έχουν καταρτίσει τα Επιστημονικά Συμβούλια και τα οποία καταγράφονται ως βασικός όρος στην κλαδική συμφωνία.

Ζητήθηκε λοιπόν να υπάρξει ρητή και δημόσια δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσα συμφωνήθηκαν μέσω της κλαδικής συμφωνίας και ταυτόχρονα θα δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για πραγματοποίηση των ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών. Σε ενάντια
περίπτωση δηλώθηκε στην Υπουργό ότι ειδικοί και ειδικευόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί:
· καταθέτουν από 1ης Μαρτίου προγράμματα εφημέρευσης με 4 εφημερίες ανά γιατρό καλύπτοντας όσες μέρες του μήνα είναι δυνατόν να καλυφθούν με ασφάλεια και επάρκεια
· κατέρχονται σε επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένες εφημερίες.
Εξηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία ότι η κατάθεση προγραμμάτων με 4 εφημερίες ανά γιατρό δεν συνιστά κινητοποίηση, άλλα εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, δεδομένης της κραυγαλέας αθέτησης της κλαδικής συμφωνίας από την κυβερνητική πλευρά, η οποία επωμίζεται εξολοκλή-
ρου την ευθύνη για το εφημεριακό κραχ που θα επέλθει.

Απαντήσεις της Υπουργού
Η Υπουργός ξεκίνησε την απάντησή της με τη δήλωση των ποιοτικών διαφορών που έχει η σημερινή από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αναφέροντας ότι από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της άνοιξε μέτωπα με ομάδες συμφερόντων.
Στο ζήτημα των προσλήψεων δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα βγει η προκήρυξη των 1000 θέσεων ειδικευμένων.
Ανέφερε επίσης ότι 193 θέσεις ειδικευομένων έχουν ήδη σταλεί προς έγκριση στο ΚΕΣΥ.
Για τις εφημερίες 2009 ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να απεμπλακούν από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ για τις εφημερίες του 2010 απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με την επάρκεια κονδυλίων και το 12μόριο, περιορισμοί που είναι βέβαιο ότι θα καταστήσουν αδύνατη την
αποπληρωμή τους.

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική και το φορολογικό νομοσχέδιο απέφυγε να δεσμευτεί, αναφέροντας απλώς ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τις απόψεις μας και θα προσπαθήσει να υιοθετηθούν, χωρίς όμως να υποσχεθεί ότι η προσπάθειά της θα έχει αποτέλεσμα.

Άλλα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση με την Υπουργό
Από πλευράς μας τέθηκαν:
: Το ζήτημα της διαφθοράς και της παραοικονομίας στο χώρο της δημόσιας και της ιδιωτικής περίθαλψης και η δεδηλωμένη διάθεσή μας να συμβάλουμε ενεργά στην αντιμετώπισή τους.
: Το ζήτημα των ιδιωτικών συνεργείων φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας στα Νοσοκομεία, τα οποία όχι μόνο κοστίζουν περισσότερο, αλλά παρέχουν και κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες.
Ζητήσαμε να καταργηθούν και να προχωρήσει το Υπουργείο σε πρόσληψη μόνιμου προσωπι-
κού.
: Το ζήτημα των γιατρών με μπλοκάκια και των επικουρικών, πολλοί εκ των οποίων διορίζονται σε θέσεις που εκκρεμούν προς προκήρυξη.
Επισημάναμε ότι η κλαδική συμφωνία κάνει λόγο για σταθερές εργασιακές σχέσεις και οι παραπάνω μορφές εργασίας είναι ελαστικότατες.
: Ο ρόλος των φαρμακευτικών εταιρειών, στις οποίες το Υπουργείο έχει εκχωρήσει το ζήτημα της εκπαίδευσης. Ζητήσαμε να αναλάβει η πολιτεία εξ ολοκλήρου το ζήτημα της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, απομακρύνοντας τις φαρμακευτικές εταιρείες από τόσο κρίσιμους τομείς.
: Το ζήτημα της ανυπαρξίας ΠΦΥ, το οποίο προκαλεί τεράστιες στρεβλώσεις σε όλο το σύστημα υγείας.
: Το ζήτημα του επιδόματος τροφής για το οποίο έχουμε εδώ και τρεις μήνες καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και η οποία δεν προχώρησε, ενώ ήδη σε αρκετά Νοσοκομεία ζητούν από συναδέλφους επιστροφές ποσών που εγγίζουν τις 3000 ευρώ.
: Η τεράστια καθυστέρηση τοποθέτησης Διοικητών και ενεργοποίησης των κρίσεων τόσο για τις θέσεις που προβλέπονται από την κλαδική συμφωνία, όσο και θέσεις που εκκρεμούσαν στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ.
Στα παραπάνω ζητήματα η Υπουργός τοποθετήθηκε με σαφήνεια μόνο στο θέμα της ΠΦΥ, αναφέροντας ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εκχωρηθεί η ΠΦΥ στον «Καλλικράτη» κρατώντας το Υπουργείο Υγείας την υψηλή εποπτεία της λειτουργίας του συστήματος.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που επακολούθησε
Η ΕΓ που επακολούθησε της συνάντησης με την Υπουργό Υγείας είχε ως πρώτο θέμα τη συγκρότηση σε σώμα, εκλέγοντας Πρόεδρο, Αντιπροέδρους, Γραμματέα και Ταμία. Λόγω της απουσίας των δύο μελών της ΔΗΚΝΙ (Τσούκαλος Στάθης και Θεοδωρόπ**λος Βασίλης) τα παρόντα 7 μέλη αποφάσισαν να μεταθέσουν τη διαδικασία συγκρότησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, η οποία ορίστηκε για τη Δευτέρα 1 Μάρτη και θα είναι οριστική.

Την 1η Μάρτη το πρόγραμμα που καταρτίστηκε έχει ως εξής:
12.00 συνέντευξη τύπου
2.30μμ συνεδρίαση ΕΓ για συγκρότηση
5.30μμ σύσκεψη μετά από πρόσκληση που θα στείλει η ΟΕΝΓΕ σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ κ.ά.) με θέμα τις επιπτώσεις του σταθεροποιητικού προγράμματος στο κοινωνικό κράτος και τους εργαζόμενους σ΄ αυτό και συντονισμός κινήσεων.

Οι εκτιμήσεις που κατέληξε η ΕΓ για τη συνάντηση με την Υπουργό συνοψίζονται στα εξής:

Η ΕΓ κρίνει ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και συνάμα αποκαλυπτική των προθέσεων του Υπουργείου, το οποίο δεν παρέχει καμιά πειστική και επαρκή δέσμευση ότι θα σεβαστεί την κλαδική συμφωνία στο σύνολό της.
Συνεπώς για την ΟΕΝΓΕ συνεχίζουν συντρέχουν στο ακέραιο όλοι οι λόγοι για να προχωρήσουμε σε όσα αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο, δηλαδή την εφαρμογή προγραμμάτων 4 εφημεριών ανά γιατρό και επισχέσεις εργασίας.
Η ΕΓ κρίνει πως οι Ενώσεις πρέπει να κινηθούν δραστήρια, ενημερώνοντας την κοινωνία και διοργανώνοντας σχετικές συζητήσεις με φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους, καθώς επίσης συμμετέχοντας σε συζητήσεις στα ΜΜΕ.
Στόχος είναι να καταδειχτεί ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποσαρθρώνουν το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία, πλήττοντας το σκληρό πυρήνα της που είναι η εφημέρευση των Νοσοκομείων και ΚΥ, υπηρεσία που αρνείται να παρέχει ο ιδιωτικός τομέας ή την παρέχει σε εξωφρενικά υψηλές τιμές. Επίσης οφείλουμε να καταδείξουμε ότι η μείωση των αποδοχών των γιατρών δεν αποτελεί συντεχνιακό ζήτημα, αλλά ζήτημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της υγείας.
Σχετικά με τον χειρισμό της κατάρτισης προγραμμάτων Μαρτίου.
Η έκδοση των προγραμμάτων εφημεριών Μαρτίου πρέπει ν΄ αποτελέσει ισχυρό μέσο πίεσης στην κυβέρνηση, ώστε να την υποχρεώσει να σεβαστεί την κλαδική συμφωνία. Συνεπώς θα πρέπει να καταρτιστούν και να κατατεθούν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου περιλαμβάνοντας αυστηρά 4 εφημερίες ανά γιατρό, χωρίς διαχωρισμούς σε ειδικούς ή ειδικευόμενους και με τη σύνθεση που έχουν κρίνει τα Επιστημονικά Συμβούλια ως ασφαλή.
Ο λόγος για τον οποίο το Γενικό Συμβούλιο έκρινε ως αναγκαίο προκειμένου να ορίσει ενιαία τον αριθμό των 4 εφημεριών προήλθε από την ανάγκη να αποφευχθεί κάθε υπόνοια τριβών ή συγκρούσεων μεταξύ των συναδέλφων. Εννοείται ότι οι 4 εφημερίες είναι παντός τύπου εφημερίες
και τα 4 ρεπό που συνεπάγονται εάν είναι ενεργείς δεν προκαλούν αντισταθμιστικά άλλες 4 εφημερίες, διότι προφανώς οδηγούμαστε σε μία ατέρμονη κατάσταση.
Το Γενικό Συμβούλιο καλεί τα Επιστημονικά Συμβούλια να εμμείνουν ανυποχώρητα σε τυχόν πιέσεις Διοικήσεων ν΄ αλλάξουν τη σύνθεση ή τον τύπο προγραμμάτων με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων και επίσης καλεί τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας ν΄ αντιληφθούν ότι είναι γιατροί και όχι κυβερνητικοί κομισάριοι, εγκαταλείποντας κάθε ιδέα άσκησης πιέσεων στους συναδέλφους την κρίσιμη στιγμή που διανύουμε.
Εν ολίγοις πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εφαρμογή προγραμμάτων 4 εφημεριών συνιστά πολιτική και συνδικαλιστική απόφαση, η οποία προσκαλείται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που αποπειράται να καταστρατηγήσει την κλαδική συμφωνία. Συνεπώς αντιμετωπίζοντας μ΄ αυτό το πνεύμα την κατάρτιση προγραμμάτων είναι αναμενόμενο να μην αναζητούμε με το μικρόμετρο ώρες, ρεπό και μικροσυμφέροντα, αλλά να επιδιώξουμε τη μεγιστοποίηση της αντίδρασης του κλάδου.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει γνωμοδότηση Καθηγητή Εργατικού Δικαίου σχετικά με τη δικαιοδοσία μονομερούς καταστρατήγησης κλαδικών συμβάσεων από πλευράς της πολιτείας λόγω κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και του αφορολόγητου της αποζημίωσης βιβλιοθήκης, καθώς και τις δυνατότητες που γεννώνται για τη δική μας πλευρά.
Παράκληση για ενημέρωση της ΟΕΝΓΕ από συναδέλφους απ΄ όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας κατά προτίμηση στέλνοντας e-mail στον υπογράφοντα. Ευπρόσδεκτα τυχόν ερωτήματα και παρατηρήσεις συναδέλφων.

Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας
varnava1@otenet.gr
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Φεβρουαρίου 2010, 15:54:04
Απάντηση #1227
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να σημειώσουμε τέλος ότι το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει γνωμοδότηση Καθηγητή Εργατικού Δικαίου σχετικά με τη δικαιοδοσία μονομερούς καταστρατήγησης κλαδικών συμβάσεων από πλευράς της πολιτείας λόγω κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και του αφορολόγητου της αποζημίωσης βιβλιοθήκης, καθώς και τις δυνατότητες που γεννώνται για τη δική μας πλευρά.


Ουαί υμίν...

Διαβάστε, όχι αυτοί, εσείς (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) το συνημμένο "Drosou Sofia.pdf" με τίτλο Ο Θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη Δημόσια Διοίκηση, που ανέβασε ένα χρόνο πριν η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Το ξέρουμε ότι μας ξεπουλήσατε, όχι εσείς, αυτοί, δεν χρειάζεται να μας το κοπανάτε κάθε τρεις και λίγο.

25 Φεβρουαρίου 2010, 20:37:08
Απάντηση #1228
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να σημειώσουμε τέλος ότι το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει γνωμοδότηση Καθηγητή Εργατικού Δικαίου σχετικά με τη δικαιοδοσία μονομερούς καταστρατήγησης κλαδικών συμβάσεων από πλευράς της πολιτείας λόγω κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και του αφορολόγητου της αποζημίωσης βιβλιοθήκης, καθώς και τις δυνατότητες που γεννώνται για τη δική μας πλευρά.


Ουαί υμίν...

Διαβάστε, όχι αυτοί, εσείς (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) το συνημμένο "Drosou Sofia.pdf" με τίτλο Ο Θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη Δημόσια Διοίκηση, που ανέβασε ένα χρόνο πριν η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Το ξέρουμε ότι μας ξεπουλήσατε, όχι εσείς, αυτοί, δεν χρειάζεται να μας το κοπανάτε κάθε τρεις και λίγο.
Δεν προβλέπεται συλλογική σύμβαση εκ του νόμου στους ιατρούς ΕΣΥ. τελεία. όσο είναι νόμιμη η όποια συλλογική σύμβαση άλλο τόσο και οι χορεύτριες σε κάθε ιατρείο προς τέρψη των ασθενών πάντα....

Πάμε στην είδηση τώρα...

Μείωση δαπανών του ΕΣΥ ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Μείωση των δαπανών του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως τα χρέη των νοσοκομείων, που έφτασαν τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2005 έως σήμερα, αποτελούν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Ακόμα, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε πλήρη καταγραφή της κατάστασης και λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.

"Πρέπει να τελειώνουμε με τα φακελάκια και τις σπατάλες που εξοργίζουν τον Έλληνα πολίτη χωρίς να φταίει" είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παρέχει καλύτερες συνθήκες και να αναβαθμίσει το ΕΣΥ.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Φεβρουαρίου 2010, 23:11:14
Απάντηση #1229
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιός, εγώ; Όχι. Τότε ποιός; Αυτός! Ένα - μηδέν.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
42412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
69791 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3516 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
31606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
23062 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος