Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:20:25

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 692799 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Μαΐου 2010, 23:16:39
Απάντηση #1275
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


06/05/2010
Καταγγελία εναντίον του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

Την Τετάρτη 5/5/2010, ο πρόσφατα αναβαθμισθείς από διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής και σε διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσ. Βόλου, εκτελώντας χρέη προσωρινού διοικητή, διέπραξε το εξής ατόπημα: Παραποίησε με διορθωτικό blanco τα προγράμματα εφημεριών Μαίου - που είχαν κατατεθεί  από τους διευθυντές κλινικών, τμημάτων, εργαστηρίων και Κ.Υ. και είχαν την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου και ιδιόχειρα κατόπιν μετέτρεψε τις εφημερίες πολλών τμημάτων σε εφημερίες ετοιμότητας. Αυτό το έκανε χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφήνοντας κλινικές όπως την Ουρολογική, την ΩΡΛ και άλλες, με μοναδικό ειδικό εφημερεύοντα ετοιμότητας σε ένα νοσοκομείο 380 κλινών, με καθημερινή εφημερία και κάλυψη ολόκληρου του νομού Μαγνησίας.

Λόγω φόρτου εργασίας, το διεθνές νομισματικό ταμείο ΔΝΤ δεν μπορεί να του απονείμει τα εύσημα (5 τον αριθμό) που του ανήκουν για την ηρωική αυτή πράξη του, που όσο και αν φαίνεται απίθανο, θα σώσει τελικά την Ελλάδα από την οικονομική χρεωκοπία.

Η  Ένωση Γιατρών Μαγνησίας ΕΙΝΚΥΜ, αντιλαμβανόμενη το φόρτο εργασίας του ΔΝΤ, αναλαμβάνει να του απονείμει τα εύσημα αυτά,  που δικαιωματικά του ανήκουν, μαζί με την υπόμνηση οτι η ηθική χρεωκοπία των πειθήνιων και υποταγμένων, θα είναι γι΄αυτούς ασύγκριτα πιο επώδυνη από την οικονομική χρεωκοπία της κοινωνίας όλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΜ

ΜΟΣΧΟΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Μαΐου 2010, 10:22:15
Απάντηση #1276
Αποσυνδεδεμένος

timex


Αυτό είχε γίνει και στο δικο μας νοσοκομείο πριν 2-3 μήνες.
Κατα τη γνώμη έπραξε σωστά αν και πιο σωστό θα ήταν να περνούσε το όλο θέμα ΔΣ. Δε γίνεται οι επιμελητές να είναι σπίτι και πληρώνονται ενεργή εφημερία όποιος καποιος άλλος επιμελητής που μένει μέσα!!!
Στην αρχή υπήρξαν παράπονα απο επιμελητές ειδικοτήτων που είχαν μάθει να πληρώνονται ενεργη εφημερία και να μη πατάνε καθόλου στο νοσοκομειο.Αυτό όμως βοήθησε στο να πληρωθούμε προχθές εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου!!!!!

13 Μαΐου 2010, 07:13:30
Απάντηση #1277
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από ενημέρσωη που έιχαμε από Κατερίνη:
Την  Tρίτη 11 Μάη η γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης αποφάσισε ότι δε θα δεχτεί περικοπές στα ήδη οριακά προγράμματα εφημεριών στα οποία ως μαθητευόμενος μάγος ο νέος διοικητής του ΓΝ Κατερίνης "έβαλε χέρι", εισάγοντας -με τη βοήθεια του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας- παγκόσμιες πρωτοτυπίες
 Η αγανάκτηση των γιατρών οδήγησε σε μια άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή, με αίτημα να πάρει πίσω τα περικομένα προγράμματα εφημεριών, είτε αλλιώς να δώσει "εντέλλεσθε" αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για ό,τι ήθελε συμβεί.
Ο Διοικητής αποφάσισε ότι οι 60 και πλέον γιατροί (δηλαδή σούμπιτη η γενική συνέλευση του νοσοκομείου) που τον "πολιόρκησαν" δεν είναι παρά μια χούφτα εξτρεμιστών, λουφαδόρων και παραδόπιστων γιατρών των κέντρων υγείας... Το μόνο λάθος των 60 αυτών ανθρώπων είναι ότι δεν έκατσαν εκεί μέχρι το επόμενο πρωί. Επισυνάπτω  σχετικά δημοσιεύματα και την αντίδραση των ΕΛ.Ε.ΓΕ.ΙΑ  και Ένωσης Γενικής Ιατρικής, που ενημερώθηκαν
 Σημειωτέον  ότι η διευθύντρια του Κ.Υ. Λιτοχώρου απειλήθηκε με πειθαρχικό από το διοικητή Φαρμάκη, καθώς είναι από τους λίγους διευθυντές που επιμένουν να "κατεβάζουν" άκοφτο πρόγραμμα και επίσης ότι το επιστημονικό συμβούλιο σε όλες τις συνεδριάσεις του μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί τις περικοπές

Η  Ατάκα της χρονιάς: "Εφαρμόστε το πρόγραμμα, γιατί θέλω να δω πως λειτουργεί και αν πεθάνουν πέντε να το πω παρακάτω, ότι πέθαναν πέντε"
Οι δυόμιση εφημερίες: "Η διαφορά με τα κέντρα Υγείας είναι ότι στην ουσία περικόπτεται μισή εφημερία. Θέλουν να είναι τρεις γιατροί και η απόφαση λέει στην ουσία δυόμιση, δηλαδή ένας παθολόγος, ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός γιατρός εκεί που έχει παιδίατρο. Άρα, στην ουσία από τις τρεις μιλάμε για δυόμισι εφημερίες. Δηλαδή στην ουσία περικόπτεται μισή εφημερία περίπου".

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

13 Μαΐου 2010, 13:45:56
Απάντηση #1278
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Ο αγροτικός είναι μισή εφημερία????????
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

13 Μαΐου 2010, 23:49:13
Απάντηση #1279
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Είναι μισή εφημερία τελικά?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

14 Μαΐου 2010, 16:24:49
Απάντηση #1280
Αποσυνδεδεμένος

ZArk


Οικονομικά μιλώντας ΝΑΙ
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

17 Μαΐου 2010, 08:30:46
Απάντηση #1281
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Μαΐου 2010, 17:58:02
Απάντηση #1282
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Για όσους αναζητούν τα κουρασμένα παλικάρια.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Μαΐου 2010, 22:53:14
Απάντηση #1283
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί

2 Ιουνίου 2010, 15:38:13
Απάντηση #1284
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αθήνα
Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.

Η υπουργός προανήγγειλε ολοήμερη λειτουργία όλων των δημόσιων νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του ωραρίου θα λειτουργούν ως εξωτερικά ιατρεία στα πρότυπα των απογευματικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν με τη συμμετοχή και των ειδικευμένων-ειδικών γιατρών.

Η υπουργός δεν διευκρίνισε αν οι ασθενείς θα πληρώνουν, ωστόσο, είπε ότι τα έσοδα θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου προανήγγειλε επίσης την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες  :-*.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υπουργό, από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα απασχολούνται αποκλειστικά στο ΕΣΥ.

Η ίδια είπε ακόμα ότι ξεκινά άμεσα διάλογος με τους γιατρούς για ένα νέο σύστημα εφημεριών με σταθερό αριθμό γιατρών ανά εφημερία και σταθερή αμοιβή.  ???

Η υπουργός προανήγγειλε κίνητρα για τα ιατρεία σε απομακρυσμένων περιοχών, όπως αύξηση των αμοιβών κατά 10%.  :o

Τέλος, αναφερόμενη στις δαπάνες, η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε ότι το α' τετράμηνο του 2010 υπήρξε μέση μείωση 10%.

18:10 Αναλυτικότερο δημοσίευμα για την παρπάνω είδηση ανέβηκε λίγο πιο μετά, στο ίδιο link
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουνίου 2010, 18:13:47 από flone »

2 Ιουνίου 2010, 18:16:12
Απάντηση #1285
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Από το site του YYKA:
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Περαστικά μας!

2 Ιουνίου 2010, 20:34:51
Απάντηση #1286
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ίδια είπε ακόμα ότι ξεκινά άμεσα διάλογος με τους γιατρούς για ένα νέο σύστημα εφημεριών με σταθερό αριθμό γιατρών ανά εφημερία και σταθερή αμοιβή.  ???

= επίδομα εφημέρευσης
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Ιουνίου 2010, 21:13:30
Απάντηση #1287
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «τα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε πρώτη φάση με τους μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται με υπερωρίες, ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορούν να αυξήσουν και το εισόδημά τους».

Σύμφωνα με την υπουργό, το νέο σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί σε δέκα μέρες από σήμερα.

Γνωστοποίησε, ακόμη, πως θα υπάρχει αυστηρότατη εποπτεία των γιατρών σε ό,τι αφορά τα ωράρια εργασίας, ενώ για την πρωτοβάθμια φροντίδα ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ.

Παράλληλα, θεσμοθετείται ειδικό Γραφείο του Πολίτη σε κάθε νοσοκομείο με την εποπτεία του διοικητή, στο οποίο θα καταγράφονται παράπονα και καταγγελίες όσων δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά και τις υπηρεσίες Υγείας, που τους παρείχε το ΕΣΥ.

Το εν λόγω γραφείο θα συγκεντρώνει τις παρατηρήσεις αυτές, θα τις προωθεί στο Υπουργείο και η υπουργός θα τις ανακοινώνει με τη μορφή στατιστικής μελέτης στη Βουλή.

Δίνεται επίσης οκτάμηνη διωρία στους καθηγητές Ιατρικής, που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Επιπλέον, προωθείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με οδηγίες, που θα δοθούν από τον ΕΟΦ

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι στις 30 Ιουλίου λήγει η διορία για τις ιδιωτικές κλινικές άνω των εξήντα κλινών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν το δικό τους φαρμακείο. Αν αυτό δεν συμβεί, όπως είπε, θα πάψουν να συνεργάζονται με τα ταμεία.

Όπως προκύπτει από τις βασικές αρχές του νέου σχεδίου νόμου ενοποιείται ένα σημαντικό κομμάτι από τις εκατό δομές της πρόνοιας, που στο εξής θα εποπτεύονται από έναν ενιαίο φορέα, στον οποίον θα δίνουν αναφορά ανεξάρτητα από το σε ποιο σημείο της χώρας βρίσκονται και λειτουργούν.

Οι δέκα βασικές αρχές του σχεδίου νόμου έχουν ως εξής:

* Επίτευξη εθνικού σχεδίου για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.

* Προσβασιμότητα σε όλους στο ΕΣΥ, ώστε να εκλείψουν οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά και οι ασθενείς της περιφέρειας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.

* Βελτίωση της διοικητικής αποτελεσματικότητας του συστήματος με αναβάθμιση των δομών και του εξοπλισμού, ώστε να υπάρχει καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

* Ορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων του ΕΣΥ με διαφάνεια και ελέγχους παντού.

* Αναβάθμιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με κίνητρα, αξιοκρατία και επανεκπαίδευση.

* Νέα αρχιτεκτονική των δομών Υγείας, σύμφωνα με τον νέο υγειονομικό χάρτη, που προκύπτει από το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

* Ολοκλήρωση του ΕΣΥ με ανάπτυξη και έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

* Καθιέρωση και άσκηση αποτελεσματικών ελέγχων στην παροχή δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας.

* Θεσμοθέτηση διαδικασιών κοινωνικής λογοδοσίας, όπως το Γραφείο του Πολίτη.

* Ενδυνάμωση του εθελoντισμού για την Υγεία και την Πρόνοια.

Σχετικά με τον εθελοντισμό, στόχος είναι να δημιουργηθεί σε κάθε νοσοκομείο ή προνοιακό κέντρο, μητρώο εθελοντών, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες.

Γ. Πεταλωτής: Στόχος η στροφή των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας για θεσμικές αλλαγές στο ΕΣΥ και ένα νέο πρότυπο εφημεριών αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, το υπουργείο Υγείας κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να πληρώνονται τις εφημερίες τους οι γιατροί όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν χρόνιες καθυστερήσεις.

Έκανε δε λόγο για μεγάλη απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα την υπερχρέωσή του, τη συνεπαγόμενη υποβάθμιση και την άναρχη διόγκωση του ιδιωτικού τομέα, κατά την περίοδο 2004 - 2009.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διπλή πρόκληση, αφενός για στροφή των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και αφετέρου για εξάλειψη της σπατάλης και της αδιαφάνειας «που κοστίζει και οικονομικά αλλά και ηθικά στο δημόσιο χαρακτήρα του».

Όπως εξήγησε, τα ζητήματα αυτά η κυβέρνηση τα επιτυγχάνει με δημιουργία ενός νέου πλαισίου προμηθειών υγείας και φαρμάκων, ηλεκτρονική συνταγογράφησή τους και την καθιέρωση λίστας, ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ με ολοήμερη λειτουργία, σύγχρονη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού του και με ένα σύγχρονο και αντικειμενικό πλαίσιο κανόνων στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

2 Ιουνίου 2010, 21:55:15
Απάντηση #1288
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


Από το site του Υπουργείου
(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)



<<... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσουμε κάτι τελευταίο για την αμοιβή των εφημεριών. Αυτό που θα προτείνετε στο νομοσχέδιο, ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίδομα εφημερίας;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν θα το ονομάσουμε εμείς έτσι. Δεν είναι κάτι τέτοιο. Δεν είναι επίδομα. Είναι μία μηνιαία αμοιβή για της εφημερίες, όπου δημιουργεί μία σταθερότητα αμοιβής αλλά και ταυτόχρονα και την υποχρέωση τέλεσης αυτών των εφημεριών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν το ονομάζετε επίδομα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν είναι επίδομα, αυτό σας λέω. Δεν είναι επίδομα. Αλλά από εκεί και πέρα μετά τη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ γιατί θέλουμε και εμείς να τιμήσουμε μία θεσμική διαβούλευση μαζί τους…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί αποτελεί μια σταθερή πρόταση του κ. Λαοπόδη αυτό τα τελευταία 15 χρόνια και είναι casus belli για όλους τους υπόλοιπους, γι’ αυτό το ρωτώ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μπορεί να υπάρχουν πολλές προτάσεις από πολύ κόσμο. Πριν σας είπα ότι για όλα αυτά που σήμερα συζητάμε, έχουν ακουστεί σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 30 χρόνια. Σημασία έχει ότι σε αυτή τη φάση που περνάμε, εμείς τι λέμε; Ότι θέλουμε να υπάρχει ένας σταθερός αριθμός εφημεριών, που όμως θα υπάρχει και η υποχρέωση τέλεσης και ο έλεγχος τέλεσης.
  Έχουμε μελετήσει τον αναγκαίο αριθμό εφημεριών που πραγματικά συμβαδίζει με τη συλλογική σύμβαση αλλά καλύπτει και τις ανάγκες. Εγγυόμαστε και αυτό είναι και η μεγάλη καινοτομία, ότι τα χρήματα αυτά δε θα πηγαίνουν μετά από τρεις μήνες και μετά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Αλλά, με τον επόμενο μήνα για να έχει διαπιστωθεί η τέλεσή τους, με το μηνιάτικο του επόμενου μήνα θα μπαίνει και η αμοιβή των εφημεριών του προηγούμενου μήνα που θα έχουν τελεστεί βάσει αυτού του σταθερού συστήματος.
           Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.>>

4 Ιουνίου 2010, 18:49:14
Απάντηση #1289
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η ιδέα του επιδόματος ανήκει σίγουρα στο "κίνημα". Είναι η εξασφάλιση των πλασματικών εφημεριών. Και το ΕΣΥ θα χάσει κάθε ποιότητα εάν δεν τεθούν κάποιοι κανόνες "παραγωγικότητας" που υπάρχουν και στο εξωτερικό

Η ιδέα του "ολοήμερου νοσοκομείου" (εννοώντας πρωινή-απογευματινή βάρδια) είναι κάτι το τουλάχιστον αυτονόητου σαν εξυπηρέτηση για ένα κράτος που σέβεται τις ανάγκες των πολιτών του. Όμως, ταυτόχρονα είναι σαφέστατο σφάλμα αντίθετο προς βασικά δεδομένα που ισχύουν στην πράξη: Το ολοήμερο νοσοκομείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα. Αυτό σημαίνει αποσπασματική, εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα που δεν διαθέτει χαρακτήρα συνεχιζόμενης, εξατομικευμένης και συνεχιζόμενης φροντίδας για τον πολίτη. Μπορεί ψηφοθηρικά να έχει τα αποτελέσματα που θέλουν βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα όμως σημαίνει χειρότερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας και μεγαλύτερο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος. Ο πολίτης προτιμά να επισκέπτεται το νοσοκομείο για εξειδικευμένες εξετάσεις και γιατρούς σε εξειδικευμένα ιατρικά προβλήματα αλλά μόνο βαρύτατοι οικονομικοί λόγοι θα του επιβάλουν να το χρησιμοποιήσει αντί του οικογενειακού του ιατρού. Μιλάμε συνεπώς ότι τα ολοήμερα νοσοκομεία θα έχουν το ρόλο που είχαν κάποτε τα ιδρύματα, τα πτωχοκομεία καθώς και μόνο η παρουσία του υγιούς πολίτη σε αυτά δημιουργεί αίσθημα ασθένειας ακόμη κι αν δεν υπάρχει νόσος.

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ότι εκτονώνει μια οικονομική πίεση που ασκείται αλλά δεν είναι με τίποτα αναπτυξιακή για το ΕΣΥ.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
42360 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
69738 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3510 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
31602 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
23011 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος