ειμαι γενικος ιατρος και υπεβαλα αιτηση για θεση σε κεντρο υγειας πριν λιγες μερες, εχω το δικαιωμα να εργασθω ωσπου να διοριστω ως επικουρικος γιατρος? αν καποιος ξερει σας παρακαλω να με διαφωτισει...ευχαριστω πολυ. στο υπουργειο μου λενε ασαφειες
Δεν διευκρινίζετε αν ήδη εργάσεσθε ως επικουρικός αν και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία .
Αν εργάζεσθε βεβαίως και μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεσθε ως επικουρικός και εφόσον σαν προσλάβουν μετά στο ΚΥ, να παραιτηθείτε από τη θέση του επικουρικού και να δεχθείτε τη θέση του γενικού γιατρού στο ΚΥ.
Αν πάλι δεν εργάζεσθε αλλά γνωρίζετε ότι θα σας προσλάβουν σαν επικουρικό και πάλι μπορείτε να αναλάβετε τη θέση του επικουρικού και μόλις σας έλθει η πρόσκληση για διορισμό στο ΚΥ να παραιτηθείτε από τη θέση του επικουρικού και να δεχθείτε τη θέση του διορισμού.
Αυτό συμμβαίνει γιατί η θέση του επικουρικού γιατρού είναι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και δεν έχει καμιά σχέση με τη μορφή της εργασιακής θέσης σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο.