Ο διακομιστής
Ιατροί
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: 
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας: Deep in Shit
Συμφωνώ -Δόθηκαν: 1409 -Ελήφθησαν: 2046
Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου
|
 |
« Απάντηση #2 στις: 18 Φεβρουάριος 2010, 18:21:34 » |
|
Λοιπόν, επειδή το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα αυτό, η τυπική εμφάνιση μου σε ένα μέσο χωριό, αποφέρει σε μια εργάσιμη μέρα συνταγογραφία γύρω στις 4,500 ευρώ, με sd 500. Αυτό είναι ο κανόνας.
Εξαιρέσεις, πάντα προς τα πάνω, προκύπτουν τις ημέρες που εμφανίζεται κάποιο από τα "βαριά χαρτιά" (ή "Blue chips" στη χρηματιστηριακή ορολογία) του χωριού, π.χ., ψυχωσικός ασφαλισμένος με Zyprexa, οστεοπωρωτική ασφαλισμένη με Forsteo, ασφαλισμένη με Ρ.Α. υπό ανοσοτροποποίηση (1,300 ευρώ), ασφαλισμένος υπό Τ/Ν (3,000 ευρώ όπως έγραψε χθες και ο φίλος Aργύρης από τη Χαλκίδα), ασφαλισμένος με Sutent (8,200 ευρώ) και άλλα πολλά παρόμοια.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι στα χωριά που υπάρχει ένα και μοναδικό φαρμακείο, αυτό αποτελεί τον αποδέκτη του συνόλου σχεδόν των συνταγών που παράγονται, οπότε υπολογίζοντας κέρδος 23.5% επί της Λ.Τ., προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το (καθαρό) μεροκάματο του Φαρμακοποιού κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με τις ...μηνιαίες απολαβές του ιατρού που συντάσσει τις συνταγές!
Αυτά τα χθεσινά ανώτερα μαθηματικά του φίλου Αργύρη από τη Χαλκίδα, ότι δηλαδή "300,000 ευρώ ==> 90,000 ευρώ και 40,000==>13,300" και άλλα παρόμοια, που έφερναν τον φαρμακοποιό ως φουκαρά που τα βγάζει πέρα με 3,000 το μήνα, ακόμη δεν τα έχω καταλάβει.
|