Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
23 Μάιος 2012, 06:37:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
14 Μάιος 2012, 07:53:13 Αδαμάντιος Σκούφαλος - e-syntagografisi, θα  δουλέψει σήμερα; Έτσι λέει το μήνυμα στην αρχική σελίδα αλλά προς  το παρόν...
14 Μάιος 2012, 09:54:59 Πατρωνάκης Μάνος - Στα γρασαρίσματα είναι, κάτι πάει να γίνει.
15 Μάιος 2012, 12:38:47 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Όχι άλλο γράσσο!!!
17 Μάιος 2012, 01:46:41 Ο διακομιστής - Νέος ΥΥΚΑ ο Χρήστος Κίττας 
17 Μάιος 2012, 01:46:44 Ο διακομιστήςhttp://el.wikipedia.org/wik... i/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%... CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%AF%CF%84%CF%84%CE%
17 Μάιος 2012, 20:18:39 anastasios theodoridishttp://www.youtube.com/watc... h?v=81fRenkytCE
21 Μάιος 2012, 09:32:13 Ο διακομιστής - Καλημέρα και χρόνια πολλά σε κάθε εορτάζοντα Κων/νο και Ελένη
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Θέματα Εργασίας
| |-+  Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Ανάδραση (feedback) στην συνταγογράφηση και όχι μόνο.
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Ανάδραση (feedback) στην συνταγογράφηση και όχι μόνο.  (Αναγνώστηκε 1171 φορές)
Argirios Argiriou
Moderator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Καβάλα.

Μηνύματα: 2431

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 2476
-Ελήφθησαν: 977


WWW
« στις: 26 Φεβρουάριος 2010, 14:11:19 »

Είχα διαβάσει κάπου ότι ανακαλύφτηκε πως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για να μην υπερβαίνουν οι οδηγοί τα όρια ταχύτητας δεν είναι ούτε οι απαγορευτικές πινακίδες ούτε οι τροχονόμοι, ούτε τα πρόστιμα. Είναι αυτές οι φωτεινές ηλεκτρονικές οθόνες που βλέπουμε μερικές φορές στον δρόμο οι οποίες μετρούν από μακριά και μας δείχνουν την ταχύτητα μας εκείνη την στιγμή. Τότε οι οδηγοί για ένα ανεξήγητο λόγο κόβουμε από μόνοι μας ταχύτητα συμμορφωνόμαστε και έτσι γλυτώνουμε και τα πρόστιμα αλλά κάνουμε και πιο εύκολη και ασφαλή την ζωή των άλλων. Το μόνο μειονέκτημα αυτών των φωτεινών οθονών είναι ότι είναι ακριβές, αλλά τα βγάζουν τα λεφτά τους.

Κατά παρόμοιο τρόπο πιστεύω ότι ένα μοντέρνο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης πρέπει απαραίτητα να έχει τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε στο τέλος του κάθε μήνα να καταγράφει και να στέλνει σε κάθε ιατρό αναλυτικά, τα έξοδα που αυτός ο Ιατρός δημιούργησε στο ταμείο με το οποίο είναι συμβεβλημένος μέσω της συνταγογράφησης. Να δείχνει επίσης στον ιατρό τον μέσο όρο των εξόδων που δημιούργησαν οι άλλοι Ιατροί της ίδιας ειδικότητας.

Επίσης: Aν σε κάθε απάντηση από εργαστηριακές και άλλες παρακλινικές εξετάσεις που έχουμε παραγγείλει, έγραφε (όπως είδα να κάνουν στην Σουηδία) κάτω από το πόρισμα και το πόσο κοστίσανε αυτές οι εξετάσεις, τότε πιστεύω ότι οι Ιατροί από μόνοι μας θα παραγγέλναμε τις εξετάσεις αυτές με περισσότερη σύνεση.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουάριος 2010, 13:48:22 από Argirios Argiriou » Καταγράφηκε
Ο διακομιστής
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Μηνύματα: 4182

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1409
-Ελήφθησαν: 2046


Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου


« Απάντηση #1 στις: 1 Μάρτιος 2010, 18:47:13 »

Σήμερα, είχα την εμπειρία να απολαύσω ένα μοναδικό feedback (ανάδραση/παλίνδρομη τροφοδότηση) από έναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ.

Ο περί ου ο λόγος, χαλάστηκε στον πάγκο του Φαρμακείου με την αφεντομουτσουνάρα μου, επειδή διαπίστωσε ότι του είχα γράψει το Λομπιβόν για την ΑΥ με 25%, ενώ είχε συνηθίσει να το παίρνει με 0% λόγω Ca προστάτη.

"Πού είναι αυτό το σκατό;" τον άκουσα να ωρύεται πίσω στο Κέντρο Υγείας.

Σκατό.

Κοινή ονομασία του περιττώματος, του αποπατήματος ανθρώπου. Συνώνυμα: αποπάτημα, αφόδευμα, κόπρανο, κουράδι, μαγαρισιά, περίττωμα, κακά, τσιρλιά.

Όταν πρόκειται για περίττωμα ζώου: βουρβουλιά, καβαλίνα, κατσίπορδο, κοπριά, κουράδι (θυμηθείτε την αρκούδα και το κουράδι της στο δάσος), κουτσουλιά, μυγόχεσμα, ποντικοκούραδο, σβουνιά, ψυλλόχεσμα και, ναι, στα Κυπριακά ....κότσιρας!

Η λέξη «σκατὸ» είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση λέξης.

Πρόκειται για αρχαιοελληνική λέξη, απ' ευθείας επιβιώση του ενός από τα δύο θέματα της λέξης σκώρ, με την ίδια σημασία. Πρόκειται δηλαδή για διπλόθεμη λέξη, που κλίνεται:
Τὸ σκώρ, τοῦ σκατός, τῷ σκατί, τὸ σκώρ, σκώρ. Πληθ. τὰ σκατά κλπ.

Η λέξη «σκῶρ» συνήθως περισπάται. Παραπάνω πρόκειται για τη δωρική εκδοχή, η οποία οξύνεται.

Το έτυμον ανάγεται στο σανσκριτικό apa ava-skara-h, με την ίδια σημασία· ανάλογοι τύποι απαντώνται σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες (π.χ. αγγλ. shit) και την ιαπωνική.

Παράγωγες λέξεις είναι η σκωρία (σκουριὰ και παραπροϊόντα μεταλλουργίας), η σκωραμίς = δοχείο για σκατά = πάπια (σκωραμὶς λέγεται σήμερα στα Νοσοκομεία), και ἀποσκωρακισμὸς = απόρριψη περιττών πραγμάτων (εκκαθάριση). Η λέξη έχει αργότερα παρετυμολογηθεί (κόραξ) και γραφεί με ο, παίρνοντας τη σημασία πέμπω εἰς κόρακας = στέλνω στὸ γεροδιάολο, διατηρώντας εμμέσως την σημασία της απορρίψεως.
Μακρινά παράγωγα θεωρούνται τα κρίνω και κείρω.

Η διπλοθεμία της λέξης σκῶρ <σκατὸς είναι ανάλογη με αυτήν τής λέξης ὕδωρ <ὕδατος.

Η έννοια «σκατὸ» του λήμματος που μου αποδόθηκε από τον τίμιο, αγέρωχο ξωμάχο της υπαίθρου, δεν εννοεί προφανώς απόρριμμα, αλλά κάτι τόσο μικρό (ίσως και ασήμαντο, ωστόσο ενοχλητικό/απωθητικό), όσο ένα σκύβαλο ==> περίττωμα ==> σκατό κυριολεκτικά με τη σύγχρονη στενή έννοια.

Ποιόν αποκαλούμε "σκατό"; Μεταφορικά ως ουσιαστικοποιημένο επίθετο χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει άτομα νεαρής ηλικίας με προπετή/θρασεία/ανάγωγη συμπεριφορά.
Π.χ. Αυτό το παιδί είναι μια σταλιά σκατό και αντιμιλάει στους μεγάλους/δεν μου τα γράφει με 0%.

Παράγωγα: σκατάς, σκατένιος, σκατίλα.
Έκφραση: Τα έκανε σκατά = τα έκανε άνω κάτω, τα θαλάσσωσε, τα μπέρδεψε, τα έκανε μαντάρα

Εγώ μπορεί να είμαι στα μάτια του περήφανου, αγέρωχου ασφαλισμένου του ΙΚΑ ένα σκατό, αλλά αυτός συνταγή με Λομπιβόν 0% από μένα, δεν πήρε (ούτε θα πάρει). Κρίμα μόνο που οι κανονισμοί του ΙΚΑ (ου μιν αλλά και η έως τούδε εφαρμογή τους) είναι τέτοιοι που δίνουν έναυσμα για παρόμοια γεγονότα.

Μέχρι χθες, είχα ένα ακαθόριστο συναίσθημα ότι η (Γενική)1 Ιατρική δεν μου ταιριάζει. Σήμερα, το έχω εντελώς καθορισμένο.

1Η παρένθεση αφιερούται τῷ Διαμαντῆ.


« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μάρτιος 2010, 21:31:46 από Ο διακομιστής » Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
Λέξεις κλειδιά: ανάδραση συνταγογράφηση παρακλινικές εξετάσεις κόστος οικονομικά υγεία feedback 
Σελίδες: [1] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.087 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα Σήμερα στις 03:30:26