Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:58:43

Αποστολέας Θέμα: Οίκος Ναύτου (ΝΑΤ).  (Αναγνώστηκε 25244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Απριλίου 2012, 15:02:02
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στην περιοχή μας (με πολλούς ασφαλισμένους ΟΝ) οι φαρμακοποιοί δεν δέχονται χειρόγραφες στο ενιαίο συνταγολόγιο (η δυνατότητα συνταγογράφησης στο συνταγολόγιο των ασφαλισμένων έχει καταργηθεί).
Δέχονται μόνο ηλεκτρονικές από το σύστημα του ΟΝ, που είχε καταργηθεί αλλά το επανέφεραν!
Το ωραίο είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΝ, απ' ό,τι πληροφορούμαι, τους συνταξιούχους τους κατατάσσει αυτόματα στις επιλογές συμμετοχής 0%, 10% και 20%.
Δεν δίνει επιλογή 25% και οι φαρμακοποιοί διορθώνουν χειρόγραφα τα ποσοστά από 20% σε 25%.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βελτιώνεται συνεχώς.............

5 Απριλίου 2012, 15:56:35
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα ( 05/04/2012 ) έμαθα από δύο διαφορετικούς φαρμακοποιούς της Καβάλας ότι οι συμβεβλημμένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να γράφουν φάρμακα των ασφαλισμένων του ΝΑΤ χειρόγραφα στα συνταγολόγια που μας δίνει το ΙΚΑ.

Οι Ιατροί όμως που έχουν κωδικούς για να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά ΝΑΤ μέσω της ιστοσελίδας του ΝΑΤ μπορούν να το συνεχίσουν να συνταγογραφούν με αυτό τον τρόπο.

Για την πληρωμή του Ιατρού ισχύεί ότι ισχύει και με τους υπόλοιπους ασθενείς του  ΕΟΠΥΥ.


Μήπως γνωρίζεις, Αργύρη, αν οι μη συμβεβλημένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν χειρόγραφα τα παλιά συνταγολόγια του ΝΑΤ;

Όχι Βασίλη. Δεν επιτρέπεται πλέον να συνταγογραφούμε χειρόγραφα στα παλιά συνταγολόγια του ΝΑΤ.
Ευχαριστώ! Άρα οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ μπορούν να απευθύνονται, μέχρι την ένταξη του ταμείου τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μόνο σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Απριλίου 2012, 00:39:03
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικώς με την ένταση που δημιουργείται από ορισμένους για τη δήθεν έλλειψη συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αρμόδια όργανα του Οίκου Ναύτου καθώς και με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα του χώρου, δίνουμε στη δημοσιότητα πίνακα δεσμεύσεων του Yπουργείου που έχουν ήδη ικανοποιηθεί, ή που ικανοποιούνται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Υπογραμμίζουμε, τέλος, πως εκπρόσωπος της Π.Ν.Ο. έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του επιτελικού οργάνου για τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ. Υ. τη Δευτέρα 9/4/2012, καθώς και σε όσες συνεδριάσεις χρειαστεί να γίνουν για τη μεταβατική περίοδο και την ομαλοποίηση της καθημερινότητας όλων των ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου.



ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ  ΦΑΣΗ



ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Διατήρηση του μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Παραμονή του απαιτούμενου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων στον Οίκο Ναύτου για την υποστήριξη του έργου της επιβεβαίωσης της ασφαλιστικής ικανότητας και της παροχής περίθαλψης σε χρήμα.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Διατήρηση των υγειονομικών σχηματισμών (πολυϊατρείο, εργαστήριο κ.λπ.) του Οίκου Ναύτου σε λειτουργία, ενίσχυσή τους και, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, αποκλειστική χρησιμοποίησή τους από τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου. (Ώπα! Αρχίσαμε τις προνομιακές μεταχειρίσεις; Αλλά ξέχασα, αφού σε λίγο δεν θα έχουν γιατρούς -δες παρακάτω- και αντιδραστήρια, άστους να πιστεύουν ό,τι θέλουν)

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί. Για την αποκλειστική χρησιμοποίηση θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δικαίωμα ένταξης όλων των συμβεβλημένων ιατρών στο δίκτυο του ΕΟΠΥΥ.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012. Προϋπόθεση: η αποστολή Υπεύθυνης Δήλωσης από τους ιατρούς. (Μια μικρή λεπτομέρεια. Τι ακριβώς θα λέει αυτή η υπεύθυνη δήλωση; )


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δικαίωμα των μονίμων ιατρών του Οίκου Ναύτου για την αποζημίωση στο ιδιωτικό ιατρείο κατά τα πρότυπα των ιατρών του ΙΚΑ (150 επισκέψεις).

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει προβλεφθεί και έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος στις 2/4/2012. Προϋπόθεση: η αποστολή Υπεύθυνης Δήλωσης από τους ιατρούς. (Η ίδια μικρή λεπτομέρεια)


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση και υποστήριξη της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Συμμετοχή σε αυτήν και εκπροσώπου από την ΠΝΟ.

ΣΤΑΔΙΟ: Έχει συσταθεί η Ομάδα Εργασίας και αναμένεται ο ορισμός του εκπροσώπου της ΠΝΟ.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επέκταση των επιλογών των συστημάτων e-syntagografisi και e-diagnosis προκειμένου να καλύπτουν σε ειδικό πεδίο και τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.

ΣΤΑΔΙΟ: Ενεργοποιείται σήμερα στο e-diagnosis και στις 9/4/2012 θα ενεργοποιηθεί και στο e-syntagografisi. (Αν το βρήκατε εσείς στο e-diagnosis πείτε μου που είναι...)
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2012, 00:59:57 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Απριλίου 2012, 18:25:19
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                      Αθήνα, 3/4/2012
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
 
ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Με αφορμή το επισυναπτόμενο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο αφορά στην ένταξη του Οίκου Ναύτου από 1/4/2012, επισημαίνουμε τα εξής:

1.      Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσω της ΗΔΙΚΑ, οι γιατροί συνταγογραφούν στο υπάρχον σύστημα συνταγογράφησης του Οίκου Ναύτου ή σε πράσινα συνταγολόγια του ΙΚΑ.
Τα φαρμακεία εκτελούν τις συνταγές χειρόγραφα και στην μία και στην άλλη περίπτωση.

2.      Το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου από 20% , είναι όπως και για όλο τον ΕΟΠΥΥ 25%, ασχέτως  αν η συνταγογράφηση του Οίκου Ναύτου δίνει το παλαιό ποσοστό.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Απριλίου 2012, 18:33:05
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Και πώς συνταγογραφούν οι μη συμβεβλημένοι;
Είναι κάπως ρητορική ερρώτηση, αλλά έχει σχέση με την ισονομία και την ισοπολιτεία...
 ::)
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Απριλίου 2012, 19:49:50
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και πώς συνταγογραφούν οι μη συμβεβλημένοι;
Είναι κάπως ρητορική ερρώτηση, αλλά έχει σχέση με την ισονομία και την ισοπολιτεία...
 ::)

Μη συμβεβλημένοι με ποιόν; ΕΟΠΥΥ ή ΟΝ;
Από την 1η Απριλίου τυπικά ο ΟΝ είναι εντός ΕΟΠΥΥ αλλά ουσιαστικά εκτός.
Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΝ έχουν οι μόνιμοι γιατροί (ΟΝ) καθώς και οι συμβεβλημένοι με ΟΝ. (δεν ξέρω τι θα ισχύσει μ' αυτούς, δείτε το παραπάνω έγγραφο που αναφέρει τις υπεύθυνες δηλώσεις)
Υποθέτω πως όταν μπει στο e-synatgografisi και e-diagnosis (από αύριο 9/4 όπως λέει το έγγραφο παραπάνω) το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΝ θα απενεργοποιηθεί.
Επομένως θα μπορούν να συνταγογραφούν με τις προϋποθέσεις/όρους ΕΟΠΥΥ.
Αν συνεχίσει να λειτουργεί και το σύστημα του ΟΝ τότε σαφώς θα έχουμε ανισότητα αφού ένας ιδιώτης non-ΕΟΠΥΥ yes-ΟΝ θα μπορεί να συνταγογραφεί χωρίς περιορισμούς ενώ ένας ιδιώτης non-ΕΟΠΥΥ non-ON θα έχει περιορισμούς.

9 Απριλίου 2012, 12:21:28
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΔΕΥΤΈΡΑ, 9 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2012
Ειδικά προνόμια στον οικο ναυτου για ενταξη στον ΕΟΠΥΥ
Τα πάντα φαίνεται πως θα δώσει στο τέλος η κυβέρνηση προκειμένου να μην απεργήσει η ΠΝΟ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι αποφασίσθηκε κατά την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ενιαίο φορέα Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, να υπάρξουν ειδικά προνόμια στους ασφαλισμένους του, κάτι βέβαια που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων που εντάχθηκαν επίσης στον ΕΟΠΥΥ. Τι θα κερδίσουν όσοι ανήκουν σήμερα στον Οίκο Ναύτου;
 
Με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται η ένταξη του Οίκου Ναύτου θα γίνει με …ιδιαιτερότητες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τα συναρμόδια υπουργεία.
 
Ειδικότερα θα διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και θα γίνει «μεταφορά της αρμοδιότητας για τις παροχές υγείας σε είδος στον ΕΟΠΥΥ».
 
Με ειδική ρύθμιση στο Νόμο, το Ταμείο των ναυτεργατών θα διατηρήσει την ακίνητη περιουσία του στην ιδιοκτησία του όπως και τις υγειονομικές υποδομές του. Κάτι βέβαια που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το ΙΚΑ, που διέθετε, λόγω των 5,5 εκατ. ασφαλισμένων που είχε, τις περισσότερες υγειονομικές δομές στη χώρα, αυτές δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ προς κάθε χρήση.
 
Τα προνόμια όμως των ναυτεργατών με βάση τα όσα δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να τους παραχωρήσει, δε σταματούν εδώ. Θα έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης των υγειονομικών υποδομών του Οίκου Ναύτου οι οποίες μάλιστα και θα ενισχυθούν «προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της ασφαλιστικής του βάσης (ναυτικό επάγγελμα)» όπως ενδεικτικά αναφέρεται. Για τα συγκεκριμένο μέτρο θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ.
 
Τυχεροί θα είναι και οι γιατροί που μέχρι σήμερα εργάζονταν στον Οίκο Ναύτου καθώς για τους ασφαλισμένους διατηρείται η ελεύθερη επιλογή γιατρού, ενώ οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου με απλή υπεύθυνη δήλωσή τους συμβάλλονται με τον ενιαίο φορέα υγείας.
 
Στο μεταξύ το μεσημέρι αναμένεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να συναντηθούν με εκπροσώπους του Οίκου Ναύτου προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.
  iatropedia.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Απριλίου 2012, 15:00:20
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Τυχεροί θα είναι και οι γιατροί που μέχρι σήμερα εργάζονταν στον Οίκο Ναύτου καθώς για τους ασφαλισμένους διατηρείται η ελεύθερη επιλογή γιατρού, ενώ οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου με απλή υπεύθυνη δήλωσή τους συμβάλλονται με τον ενιαίο φορέα υγείας.
 

Οι μόνιμοι του ΟΝ είναι λογικό να έχουν την ίδια αντιστοίχηση με τους μόνιμους του ΙΚΑ.
Απ' ό,τι φαίνεται θα διατηρηθεί το ξεχωριστό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΟΝ και θα έχουν πρόσβαση μόνο οι μόνιμοι και οι συμβεβλημένοι.
Με τους ιδιώτες συμβεβλημένους φαίνεται να δημιουργείται ασάφεια. Τι σημαίνει "με απλή υπεύθυνη δήλωσή τους συμβάλλονται με τον ενιαίο φορέα υγείας"; Συμβάλλονται με τους όρους της τελευταίας προκήρυξης; 4ωρο καθημερινά και 1000 καθαρά; Με τους όρους των μόνιμων; (150 επισκέψεις στο ιατρείο; )
 
Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε, από την ανακοίνωση του ΥΥΚΑ την Παρασκευή 6/4:
Παράθεση
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επέκταση των επιλογών των συστημάτων e-syntagografisi και e-diagnosis προκειμένου να καλύπτουν σε ειδικό πεδίο και τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.

ΣΤΑΔΙΟ: Ενεργοποιείται σήμερα στο e-diagnosis και στις 9/4/2012 θα ενεργοποιηθεί και στο e-syntagografisi.


17 Απριλίου 2012, 15:08:21
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Ο οίκος ναύτου υπάρχει πλέον ως επιλογή στο e-diagnosis.Δεν υπάρχει όμως ούτε στο e-syntagografisi
ούτε στο eΔΑΠΥ.
Συνεπώς ,η συνταγογράφιση γίνεται μόνο μέσο της εφαρμογής -Υγειονομική Περίθαλψη Ναυτικών- απο τους
συμβεβλημένους με το ταμείο ιατρούς.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων γίνονται μέσω του e diagnosis ; (δηλ η παραπεμπτικογραφία
της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΝΑΤ δεν ισχύει πλέον ;
Ένας Ιατρός ΕΟΠΥΥ (που δεν ήταν και συμβεβλημένος με το ταμείο) μπορεί πλέον να παραπεμπτικογραφεί αλλά
όχι να συνταγογραφεί σε ασθενείς του ΝΑΤ ;;
Ένας Ιατρός που ήταν συμβεβλημένος με τον οίκο ναύτου αλλά δέν ήταν ή/και δεν θέλει να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ
μπορεί να γράγει φάρμακα αλλά όχι να δώσει εργ/κές εξετάσεις ;

Εγώ ήμουν συμβεβλημένος με τον οίκο ναύτου καθώς και με τον ΕΟΠΥΥ:
Καταχωρούσα της  επισκέψεις των ασθενών του ΝΑΤ μέσω της ηλεκτρονικής του εφαρμογής και συνεχίζω έτσι.
Μήπως πρέπει να τους καταχωρώ πλέον ΚΑΙ μέσω e-Diagnosis ώστε να μετράει στον αριθμό των «200» του ΕΟΠΥΥ;;
Άραγε για της επισκέψεις ασθενών μετά απο την  1 Απριλίου θα αποζημιωθούν οι γιατροί του ΝΑΤ;

Υπάρχει γενικότερη ασάφεια με το ταμείο αυτό.

Ευχαριστώ,και Χρόνια Πολλά σε όλους ! :)
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

19 Απριλίου 2012, 12:00:58
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Medicine Man


Ο οίκος ναύτη στό e-ΔΑΠΥ.

3 Μαΐου 2012, 12:50:08
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο οίκος ναύτη στό e-ΔΑΠΥ.

Τώρα και στην e-καφετιέρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καιρός ήταν!!!

Με το καλό να υποδεχτούμε και τα Ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ τα οποία αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουν τρόπο συνταγογράφησης: οι Ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να είναι μόνο μία φήμη πανελλαδικά οι δομές ανοικτής συνταγογράφησης (ΕΟΠΥΥ-πρώην ΙΚΑ, ΚΥ) έχουν ήδη υποδεχτεί πολύ μεγαλύτερο όγκο ασφαλισμένων από τις συνεχώς απομειούμενες δυνατότητές τους λόγω περιορισμού προσωπικού (άλλωστε τα ΚΥ είναι λύση μόνο στην επαρχία) τα Νοσοκομεία έχουν περιορισμένες δυνατότητες συνταγογράφησης (αφού τους επιτρέπεται μόνο ηλεκτρονική συνταγογράφηση δηλαδή σχεδόν καθόλου και μεγάλος περιορισμός στους ειδικευόμενους οι οποίοι αποτελούσαν πάντα τη ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ)

Με όλα αυτά δημιουργείται μια ασφυκτική κατάσταση για τους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν να προσθέσουν όλες αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες στην έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2010, 10:37:57
από anastasios theodoridis
31 Απαντήσεις
24790 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Δεκεμβρίου 2011, 23:36:49
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
10408 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Απριλίου 2023, 22:28:26
από Argirios Argiriou