Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ;

(1/13) > >>

mandreou:
Συνάδελφοι έχετε κάποια πληροφόρηση για τυχόν συγχωνεύσεις Γενικών Νοσοκομείων; Στην περιοχή μου (Θράκη ) αυτό ακούγεται πολύ έντονα αυτές τις μέρες σαν σενάριο στα πλαίσια της οικονομίας (συγχωνεύσεις ανά 2 ή τρία Νοσοκομεία). Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει και τους υπόλοιπους ευχαριστώ. 

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι έχετε κάποια πληροφόρηση για τυχόν συγχωνεύσεις Γενικών Νοσοκομείων; Στην περιοχή μου (Θράκη ) αυτό ακούγεται πολύ έντονα αυτές τις μέρες σαν σενάριο στα πλαίσια της οικονομίας (συγχωνεύσεις ανά 2 ή τρία Νοσοκομεία). Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει και τους υπόλοιπους ευχαριστώ. 

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατ' αρχήν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για συγχωνεύσεις  και αυτή θα εκφραστεί και στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την "αναβάθμιση του ΕΣΥ". Στις βασικές αρχές που εξήγγειλε η Υπουργός  αναφέρονται αρχικά μεν οι   μονάδες Πρόνοιας (Ø Ενοποίηση φορέων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Προβλέπεται η δυνατότητα συγχώνευσης και ενοποίησης των διοικήσεων και των φορέων Πρόνοιας αρμοδιότητας Υ.Υ.Κ.Α.-Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  )
Δεύτερον υπάρχει επίσης κυβερνητική απόφαση για αλλαγή χρήσης μονάδων Υγείας  (Νέα Αρχιτεκτονική της Υγείας- Αλλαγή χρήσης μονάδων υγείας. Επικέντρωση σε χρόνια και ειδικά νοσήματα-Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Και τα δυο αυτά συνηγορούν στο ότι έχουν αποφασίσει για συγχωνεύσεις τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομειακών μονάδων με ταυτόχρονη αλλαγή χρήσης κάποιων από αυτά.
Τέτοιες διαδικασίες αναμένονται λόγου χάρη  να δρομολογηθούν σε νομούς (περιφέρειας) όπου υπάρχουν δυο ή και  τρεις νοσοκομειακές μονάδες (πχ.νομός Ηλείας,Ημαθίας,Βοιωτίας κλπ),
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες και για Διοικητική συγχώνευση τέτοιων νοσοκομειακών μονάδων όπου αυτό είναι δυνατόν (μικρή  σχετικά απόσταση μεταξύ τους-Δυο κτιριακά μεν συγκροτήματα αλλά μια ενιαία διοίκηση -ενιαιοποίηση προσωπικού, που θα καλύπτει και τις δυο μονάδες κλπ).Οι λόγοι εύκολα έιναι κατανοητοί.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Το Έθνος)

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

alfie:
Η συγχώνευση νοσοκομείων δεν είναι προ των πυλών, αφού κάτι τέτοιο θα φαινόταν στον προϋπολογισμό, δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του νέου δημάρχου.

«Ούτε στη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών είπαμε κάτι, ούτε στη συνάντηση με την τρόικα είπα κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Επισήμανε πως συμφώνησε με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών πως δεν μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις, χωρίς να είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, για τον οποίο έχει δώσει εντολή να είναι έτοιμος τον Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι η όποια συζήτηση θα αρχίσει μετά τον Μάρτιο, εφόσον είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης.

Για τους στόχους που έχει θέσει ως προς τον περιορισμό των δαπανών στον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα τον πετύχει και μετά θα μπει στα ουσιώδη για να γίνει «από λογιστής της ασθένειας, υπουργός της Υγείας».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση