Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:51:15

Αποστολέας Θέμα: Νέους υποδιοικητές και διοικητές ενέκρινε το υπ. Εργασίας  (Αναγνώστηκε 90127 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιουλίου 2010, 17:18:26
Αναγνώστηκε 90127 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τρεις νέους υποδιοικητές και δυο διοικητές ενέκρινε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι νέοι υποδιοικητές του ΙΚΑ είναι οι κ.κ. Διονύσης Πατσιούρης (προερχόμενος από το Ίδρυμα), Γιάννης Σαριβουγιούκας (ειδικός σε θέματα πληροφορικής) και Κωνσταντίνος Νικόλης (δικηγόρος).

Νέο διοικητή απέκτησε και ο ΟΑΕΕ, έναν παλιό γνώριμο της κοινωνικής ασφάλισης, τον κ. Βουδούρη που έχει διατελέσει πρόεδρος Πρόνοιας στο ταμείο των γιατρών (ΤΣΑΥ).

Τέλος στο ΕΤΕΑΜ ορίστηκε νέος διοικητής ο οικονομολόγος Θανάσης Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα οριστούν και οι υπόλοιποι διοικητές μεταξύ των οποίων και οι διοικητές σε ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο ο διοικητής του ικα θα οριστεί από το υπουργικό συμβούλιο.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Ιουλίου 2010, 14:48:32
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο ο διοικητής του ικα θα οριστεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διοικητής του ΙΚΑ

Με καθυστέρηση... δέκα μηνών η κυβέρνηση προχωρά στην τοποθέτηση του νέου διοικητή του μεγαλύτερου φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα είναι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ και η επιλογή του αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό διότι μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου απαιτείται έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για το διορισμό του διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μετά την πολύμηνη καθυστέρηση, η οποία προκάλεσε εντάσεις και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, το Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε στο πρόσωπο του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, διότι ο κ. Σπυρόπουλος θεωρείται γνώστης του ασφαλιστικού συστήματος και των ταμείων, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοικητής του ΟΑΕΔ και κυρίως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ανήκει στον πυρήνα των στελεχών που στήριξαν ενεργά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος και από το 2006 είναι γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Αυγούστου 2010, 16:46:32
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Νέα διοίκηση στο ΙΚΑ
Παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης του ΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης του ΙΚΑ από τους κ.κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και Ροβέρτο Σπυρόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

«Δουλέψαμε με τον κ. Αμπατζόγλου επί εννέα μήνες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ο τελικός απολογισμός είναι θετικός» είπε ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι στην συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ευρωπαίους εκπροσώπους ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία μικρή αλλά χαρακτηριστικότατη αύξηση των εσόδων του Οργανισμού από εισφορές και ταυτόχρονα μία ραγδαία πτώση της τιμής των φαρμάκων που ξεπέρασε τον Ιούνιο το 20%.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ για τη συνεργασία που είχε και καλωσόρισε τον νέο διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Του ευχήθηκε να οπλιστεί με κουράγιο και υπομονή εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη αποδοτικότητα τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

«Αναζητούμε με πολύ μεγάλη αγωνία αλλά συγχρόνως δύναμη και πάθος την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος σταθερότητας που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων του Οργανισμού από εισφορές και την παγίωση αυτής της μείωσης της φορολογικής δαπάνης», είπε ο υπουργός.

«Θέλουμε ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, σε αυτό το χρονικό διάστημα να συνεργαστούμε και με το υπουργείο Υγείας με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μειωθεί η δική μας δαπάνη ως ασφαλιστικού οργανισμού απέναντι στη δημόσια υγεία με μία σειρά συμφωνημένων υποκοστολογήσεων που θα ανακουφίζουν το "βαλάντιο" του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων και θα βοηθήσουν στην καλύτερη συνεργασία του οργανισμού με το Υπουργείο Υγείας».

Μια συνεργασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει καλά με την συμφωνία για την μεταφορά των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υγείας.

Τα κύρια σημεία των παρεμβάσεών του αλλά και τα προβλήματα όπου θα πρέπει να εφισταθεί η προσοχή της νέας Διοίκησης ανέφερε στον χαιρετισμό του ο απερχόμενος Διοικητής κ. Αμπατζόγλου χαρακτηρίζοντας ως άριστη την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου. Ως μεγαλύτερο έργο χαρακτήρισε την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ανακεφαλαίωσης Ενσήμων και του Σχήματος Επιτάχυνσης Συντάξεων επισημαίνοντας την ανάγκη στελέχωσης αυτών των υπηρεσιών.

Σημαντικά ήταν επίσης, όπως ανέφερε, τα μέτρα για την συγκράτηση των Εσόδων, η ομαλή ένταξη οκτώ νέων ταμείων στο ΙΚΑ, η ίδρυση και λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών που θα επιφέρει για φέτος εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ, η θέσπιση μέτρων που οδηγούν στην περιστολή δαπανών ύψους 80 εκατ. ετησίως στον τομέα των ιατρικών υλικών και τέλος τα μέτρα διαφάνειας στον τομέα της περιουσίας του Ιδρύματος.

Ως κύρια προβλήματα ανέφερε την έλλειψη προσωπικού (4.000 διοικητικοί, 1.000 γιατροί, 1500 υγειονομικοί υπάλληλοι), τις οφειλές του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας, και την διαρκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Με πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών που του ανατίθονται από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας και πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει, το τεράστιο έργο που πρέπει να συντελεστεί και των προσδοκιών όλων που απαιτούν την οικοδόμηση δομών και λειτουργιών κοινωνικής ασφάλισης που να πληρούν ανάγκες και απαιτήσεις, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη Διοίκηση του ΙΚΑ ο κ. Σπυρόπουλος.

Ενίσχυση και σεβασμός του κοινωνικού διαλόγου, απόλυτη συνεργασία και σεβασμός στις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας με στόχο την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, και επεξεργασία ενός 3ετούς προγράμματος δράσης για την υλοποίηση βασικών στόχων, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο κ. Σπυρόπουλος.

Οι στόχοι είναι δέκα, όπως εξήγησε ο ίδιος, και αφορούν:

    * την μείωση της εισφοροδιαφυγής που ανέρχεται σήμερα στο 30% με δείγματα ετήσιας βάσης 5%
    * την ολοκλήρωση και επέκταση των μηχανογραφικών υποδομών, εποπτείας και ελέγχου όλων των λειτουργιών
    * τον εξορθολογισμό όλων των δαπανών
    * την αυστηρή εποπτεία όλων των δαπανών περίθαλψης
    * την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ
    * την δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ για κοινές δράσεις προμηθειών και ελέγχου
    * τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο για μείωση των δαπανών στέγασης και αύξηση της παραγωγικότητας
    * την βελτίωση των συνθηκών εργασίας με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών
    * την έμφαση στη διαβούλευση με στόχο την εμπέδωση αντίληψης συνεργασίας, υπευθυνότητας και συνευθύνης.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι έχει πλήρη συναίσθηση των προσδοκιών όλων και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει αυτές τις προσδοκίες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

11 Δεκεμβρίου 2011, 10:34:02
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο ο διοικητής του ικα θα οριστεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος διοικητής του ΙΚΑ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Μπορεί η κρίση να μαστίζει τη χώρα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (και όχι μόνο) να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα και χιλιάδες οικογένειες να μην αγοράζουν πετρέλαιο, με κίνδυνο να παγώσουν τον χειμώνα, αλλά ο σοσιαλισμός καλά κρατεί... στη Βαρυμπόμπη.
Σε ένα από τα πιο must σημεία της κοσμικής Αθήνας και τα πιο ακριβά κτήματα για να δεξιωθεί κανείς τους καλεσμένους του, υποδέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γνωστούς και φίλους ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που κατά τα άλλα πασχίζει για τη χρηματοδότηση των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ, από τη θέση του διοικητή του, επέλεξε το κτήμα «Πεντελικόν» για να δεξιωθεί περί τους 1.000 καλεσμένους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στον γάμο της κόρης του Νάντιας , με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ακη. Παρών ήταν βεβαίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη σύζυγο του Αντα, αλλά και σχεδόν το μισό πρώην υπουργικό συμβούλιο του.
Για του λόγου το αληθές  εθεάθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι της νυν και της πρώην κυβέρνησης , Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί... Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός  Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού, όπως διαβεβαίωνε παριστάμενος στον γάμο. Στην εκκλησία, νωρίτερα, μια και ο γάμος δεν έγινε στο εκκλησάκι εντός του κτήματος, αλλά στην Αγία Τριάδα Kηφισιάς, το παρών έδωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που όμως δεν ακολούθησε στη δεξίωση.
Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίνιμουμ στους καταλόγους του κτήματος «Πεντελικόν» για μία γαμήλια δεξίωση είναι 100 ευρώ το άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι, για περίπου 1.000 άτομα, το τελικό κόστος μόνο της δεξίωσης του γάμου πρέπει να ξεπέρασε κατά πολύ τα 100.000 ευρώ, μια και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι επελέγη το φθηνότερο από τα μενού για να προσφερθεί σε πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Eκτός και αν οι οικογένειες των νεονύμφων πέτυχαν κάποια καλή έκπτωση στο συνολικό πακέτο. Πάντως στις  εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι μουσικοί και οι παρκαδόροι, αν και ειδικά οι πρώτοι δεν θα πρέπει να στοίχισαν πολύ, αφού κατά πληροφορίες ήταν φίλοι του ζεύγους Νταλάρα. Το ίδιο και τα εμφιαλωμένα κρασιά, αφού γι' αυτά προτιμήθηκαν οι ποικιλίες του οικογενειακού κτήματος «Σπυρόπουλου».
Όσο για το φαγητό, εκτός των γνωστών ορεκτικών και της σαλάτας καθώς και της γαμήλιας τούρτας, για τις ποικιλίες της οποίας φημίζεται ο όμιλος Πεντελικόν , επελέγησαν δύο κύρια πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, με μοσχαράκι το ένα και έτερη ποικιλία κρέατος το δεύτερο. Μα περιπλάνηση στην ηλεκτρονική σελίδα του γνωστού ομίλου μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την πολυτέλεια που παρέχει ο χώρος, από τις τεράστιες αίθουσες για ακριβά γούστα ως τους μεγάλους καταπράσινους κήπους, που στολίζονται δεόντως για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εντυπωσιακού γάμου, έναντι αδρής αμοιβής, βεβαίως. Αυτό δικαιολογεί και τα δώρα του ομίλου στους νεονύμφους, που κυμαίνονται μεταξύ διήμερα διαμονής σε Μύκονο, Σαντορίνη, Παρίσι ή Βενετία, ενώ παράλληλα τρέχει κλήρωση για ταξίδι στο Μπαλί ή στον Αγιο Μαυρίκιο! Τα πλούσια μενού αλλά και η αρχοντική διακόσμηση, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το «ετοιμοπόλεμο» προσωπικό δεν ταιριάζουν ακριβώς σε σοσιαλιστές, γι' αυτό ίσως και οι καλεσμένοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι «όλα ήταν πολύ λιτά και οι καλεσμένοι ήταν αποκλειστικά φίλοι του ζευγαριού ή των οικογενειών τους» ...
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

4 Μαρτίου 2012, 11:06:30
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η Ερυθρόλευκη Αυτοκρατορία επιβραβεύει τα μέλη της και ισχυροποιεί τη θέση της στην Ελληνική κοινωνία: Ερυθρόλευκος υπουργός διορίζει ερυθρόλευκο  η θ ο π ο ι ό  ως Διοικητή σε Μονάδα Υγείας.
ΘΡΥΛΟΣ - GATE 7 τώρα και στα Νοσοκομεία!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Απριλίου 2014, 13:11:07
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το κομματικό στέλεχος του Πασόκ που ως Διοικητής του ΙΚΑ είχε τινάξει τη μπάνκα της φαρμακευτικής δαπάνης στον αέρα με την αλόγιστη διασπάθιση των πόρων του Ταμείου, τώρα σε νέες περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, πάντα στα πλαίσια αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Του Παναγιώτη Στάθη

Για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος (με ζημία άνω των 150.000 ευρώ) σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, διώκεται ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών των λογαριασμών της εταιρείας Σούπερ Μάρκετ του αδελφού του ιδιοκτήτη της Βέροιας, Χαρ. Αρβανιτίδη, με αποτέλεσμα ενώ η εταιρεία να χρωστά περί τα 18,25 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, να χαθούν σε λίγα βράδια εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα ταμεία του πολύπαθου ταμείου. Προηγήθηκε καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς και η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε άμεσα από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο που άσκησαν και την ποινική δίωξη. Οι εισαγγελείς μάλιστα ζητούν από τον ανακριτή της υπόθεσης να διερευνήσει αν οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν διαπράξει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.



«Να αρθεί η κατάσχεση»

Η ανώνυμη εταιρεία Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας, είχε σύμφωνα με τη δικογραφία, οφειλές στο ΙΚΑ στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 περί τα 18,25 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν κυρίως σε εισφορές των εργαζομένων της. Το τοπικό γραφείο του ΙΚΑ Βέροιας προχώρησε τότε σε πράξεις επίδοσης εισφορών προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, παρέχοντας 15θήμερη προθεσμία να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ένα ποσό. Η προθεσμία παρήλθε και το ΙΚΑ Βέροιας, αιφνιδιστικά και χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος επέβαλλε στα μέσα Οκτώβρη του 2013 κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών ALPHA, EUROBANK , ETE, όλων των ποσών που καταβάλλονται από την εταιρεία προς προμηθευτές της, πελάτες κλπ. Μετά την είσπραξη μικρού ποσού και αφού, σύμφωνα με τις αρχές, επίκειτο κατάθεση υψηλού ποσού που θα ικανοποιούσε το ΙΚΑ, αιφνιδιαστικά στις 11 Οκτωβρίου 2013 ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος (και χωρίς να υπάρχει σχετική αίτηση της εταιρείας στη δικογραφία) έδωσε εντολή στο τοπικό κατάστημα Βεροίας να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης «προσωρινά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κλπ και εν συνεχεία αν δεν ανταποκριθεί να προβεί σε εκ νέου κατάσχεση».

Αρνήθηκε ο τοπικός διοικητής

Ο επικεφαλής όμως του ΙΚΑ Βέροιας με έγγραφό του προς τον κ. Σπυρόπουλο αρνήθηκε κατηγορηματικά να άρει την κατάσχεση, λέγοντας πώς αφενός δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη νόμου αυτή η εντολή και αφετέρου πως η εταιρεία εκλήθη να ρυθμίσει και δεν το έκανε. Στις 17 Οκτωβρίου όμως ο κ. Σπυρόπουλος στέλνει δεύτερο έγγραφο με το οποίο ζητεί να αρθεί η κατάσχεση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013, οπότε ο τοπικός διοικητής αναγκάζεται, όπως λέει σε έγγραφό του, να συμμορφωθεί στις «ρητές εντολές σας», εκφράζοντας όμως και πάλι τις νομικές επιφυλάξεις του. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν η εταιρεία να μην κάνει νέα ρύθμιση και στις 18 Νοεμβρίου να ξεκινήσει νέα διαδικασία κατάσχεσης. Στο μεσοδιάστημα όμως που είχε αρθεί η κατάσχεση σε λογαριασμούς της εταιρείας κατατέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δε κατέληξαν στο ΙΚΑ. Π.χ μόνο στην ALPHA κατατέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ το σημαντικότερο ο ιδιοκτήτης φέρεται να έκανε ανάληψη σχεδόν 1,35 εκατομμύριο ευρώ.

Εξηγήσεις

Η δίωξη αφορά τα ποσά αυτά που δεν κατέληξαν στα ταμεία του ΙΚΑ (με την έννοια της ματαίωσης είσπραξης) αλλά πιθανόν ακόμα και στον ιδιοκτήτη. Ο διοικητής του ΙΚΑ εκλήθη για εξηγήσεις και στο υπόμνημά του φέρεται να ανέφερε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμές οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει μια εταιρεία και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζει δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά. Οι  εισαγγελείς όμως φέρονται να διαπιστώνουν πως τα μεγάλα ποσά δεν κατέληξαν σε μισθοδοσία εργαζομένων τελικά. Η υπόθεση ανατέθηκε σε  ανακριτή διαφθοράς που θα καλέσει σε απολογία τον διοικητή του ΙΚΑ.


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Απριλίου 2014, 18:02:54
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Έχω την αίσθηση ότι τον συγκεκριμένο τον υποστηρίζατε όταν πρωτο-μπήκε στο ΙΚΑ. Ως κάποιον που θα έβαζε τα πράγματα σε τάξη...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
50 Απαντήσεις
42938 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:40:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
55712 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2019, 19:16:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
37084 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2021, 00:20:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14211 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουλίου 2021, 12:21:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23881 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Σεπτεμβρίου 2021, 14:13:41
από Argirios Argiriou