Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
23 Μάιος 2012, 20:40:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
17 Μάιος 2012, 20:18:39 anastasios theodoridishttp://www.youtube.com/watc... h?v=81fRenkytCE
21 Μάιος 2012, 09:32:13 Ο διακομιστής - Καλημέρα και χρόνια πολλά σε κάθε εορτάζοντα Κων/νο και Ελένη
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
Σήμερα στις 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
Σήμερα στις 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
Σήμερα στις 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
Σήμερα στις 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
Σήμερα στις 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Θέματα Εργασίας
| |-+  Εργασία στο δημόσιο τομέα (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Μπορούμε να διοριστούμε στο ΕΣΥ ώς Γενικοί Ιατροί χωρίς να κάνουμε "Αγροτικό";
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Μπορούμε να διοριστούμε στο ΕΣΥ ώς Γενικοί Ιατροί χωρίς να κάνουμε "Αγροτικό";  (Αναγνώστηκε 4838 φορές)
Painkiller
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 0
-Ελήφθησαν: 0

« στις: 19 Απρίλιος 2008, 10:25:02 »

Καλημερα, ειναι υποχρεωτικο το αγροτικο για εναν γιατρο (σε αναμονη για Γενικη Ιατρικη) προκειμενου να διορισθει στο ΕΣΥ μετα το περας της ειδικοτητας?

edit αλλαγή τίτλου
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απρίλιος 2008, 16:43:04 από Δ. Κουναλάκης » Καταγράφηκε
kefalidisg
Επώνυμοι

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ (Γ.Ν. − Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ)

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 38
-Ελήφθησαν: 20

« Απάντηση #1 στις: 19 Απρίλιος 2008, 12:18:46 »

Δεν έχει πάψει να ισχύει η απαλλαγή του αγροτικού για αυτούς που θα κάνουν Γενική Ιατρική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αγροτικό, ούτε όμως και απαγορεύεται όπως ίσχυε παλαιότερα. Εγώ προσωπικά δεν είχα κάνει αγροτικό και  διορίστικα χωρίς κανένα πρόβλημα.
 Αν τώρα έχεις πολύ αναμονή σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο να κάνεις αγροτικό.
Καταγράφηκε

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Painkiller
Newbie
*

Συμφωνώ

« Απάντηση #2 στις: 19 Απρίλιος 2008, 13:38:57 »

Δεν έχει πάψει να ισχύει η απαλλαγή του αγροτικού για αυτούς που θα κάνουν Γενική Ιατρική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αγροτικό, ούτε όμως και απαγορεύεται όπως ίσχυε παλαιότερα. Εγώ προσωπικά δεν είχα κάνει αγροτικό και  διορίστικα χωρίς κανένα πρόβλημα.
 Αν τώρα έχεις πολύ αναμονή σίγουρα θα είναι ότι καλύτερο να κάνεις αγροτικό.
Η απαντηση σου ειναι ακρως ...αγχολυτικη
Σ'ευχαριστω πολυ Grin
Καταγράφηκε
Argirios Argiriou
Moderator

Τόπος εργασίας:
Καβάλα.

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 2478
-Ελήφθησαν: 977

« Απάντηση #3 στις: 19 Απρίλιος 2008, 14:28:18 »

Η ερώτηση αυτή, όπως και η απάντησή της, ήταν όντως ενδιαφέρουσες.

Νομίζω όμως ότι είναι σημαντικό όταν γράφουμε τον τίτλο του μηνύματός μας να είναι τέτοιος ώστε εύκολα να καταλαβαίνει κανείς σε ποιό πράγμα αναφέρεται το μήνυμα.
Έτσι μπορούμε εύκολα να το βρούμε μετά, αν χρειαστεί.

Π.χ. αντί για τον τίτλο "Eρώτηση" θα μπορούσαμε να έχουμε τον τίτλο "Μπορούμε να διοριστούμε στο ΕΣΥ ώς Γενικοί Ιατροί χωρίς να κάνουμε την Υπηρεσία Υπαίθρου;"
Καταγράφηκε
D-Michalis
Administrator

Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592

« Απάντηση #4 στις: 22 Απρίλιος 2008, 00:02:09 »

Όντως δεν υπάρχει –επί της ουσίας- πρόβλημα, αλλά οι προηγηθείσες απαντήσεις –θα με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι- δεν είναι ακριβείς. Ιδιαίτερα:
1ον: Κάθε τόσο δημοσιεύεται κάποιο άρθρο σε ΦΕΚ που απαλλάσσει της απαίτησης αγροτικού από τους διεκδικητές θέσεων ΕΣΥ που έχουν πτυχίο κάποια χρόνια πριν.
2ον: Η απαλλαγή για τους Γ.Γ. καταργήθηκε. Δεν ισχύει πλέον. Έτσι απάντησε το υπουργείο στιες πιέσεις που δέχτηκε με τον αποκλεισμό από τα αγροτικά που είχε επιβάλει σε όσους ήθελαν να το κάνουν αλλά είχαν δηλώσει Γ.Ι. Κατήργησε λοιπόν την απαλλαγή, παρά τις επίμονες πιέσεις μας και αντιρρήσεις μας. (δές τε το επισυναπτόμενο έγγραφο (06-02-anastoli-agrotikou.pdf)
3ον: Για του Γ.Γ. όμως τελικά, όντως δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί:
α) η 1η περίπτωση συχνά αφορά κάποιους
β) ακόμη όμως και αν για την «κλάση σας» δεν εκδοθεί σχετική απόφαση (όπως περιγράφτηκε στο: 1ον), πάντα –από καταβολής ΕΣΥ αν θυμάμαι καλά- υπάρχει εξαίρεση της απαίτησης αγροτικού για όσους διεκδικούν θέση στο ΕΣΥ σε περιοχές άγονες με βάση το σχετικό Π.Δ. του 1987.
Όλα σχεδόν δε τα Κ.Υ. ανήκουν σε αυτή τη ζώνη

Εν κατακλείδι, ίσως –μάλλον όχι με τις δικές μου εκτιμήσεις- να αντιμετωπίσετε το θέμα αν διεκδικήσετε νωρίς (χρονολογικά -μετά την λήψη ειδικότητας) κάποια θέση σε Κ.Υ. που δεν είναι άγονο (Αττική, Θεσσαλονίκη και κάποια άλλα, λίγα Κ.Υ.).
Σε όλα τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα.

Υ.Γ. Νομίζω πως σύντομα (λόγω παραγωγής Γ.Γ. και μεγάλων αριθμών γιατρών που επιδιώκουν να πάνε για αγροτικό) θα καταργηθεί δια νόμου το «υποχρεωτικό» αγροτικό για όλους, οπότε και το θέμα αυτό θα κλείσει ως μία σελίδα της ιστορίας της ιατρικής στην Ελλάδα, όπως ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50.

* 06-02-anastoli-agrotikou.pdf (227.83 KB - έγινε λήψη 27 φορές.)
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Απρίλιος 2008, 12:06:45 από D-Michalis » Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
Painkiller
Newbie
*

Συμφωνώ

« Απάντηση #5 στις: 22 Απρίλιος 2008, 03:10:57 »

Σωστα πραξατε και αλλαξατε τον τιτλο κ.Κουναλακη...και ερχομαι να συμπληρωσω οτι το αγροτικο πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα φροντιζει το υυκα να απαλλασει με το ζορι καποιες κλασεις (φετος θα ναι η σειρα των 96-97αν ισχυσει).Εμεις απανταμε με δικηγορους και ασφαλιστικα μετρα με το υπουργειο να αποσυρει την υποχρεωτικη απαλλαγη καθε φορα αλλα η ιστορια...επαναλαμβανεται καθε χρονο σχεδον...
Καταγράφηκε
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 910

Ειδικότητα Ιατροδικαστικής

« Απάντηση #6 στις: 20 Ιανουάριος 2010, 17:12:30 »

Σωστα πραξατε και αλλαξατε τον τιτλο κ.Κουναλακη...και ερχομαι να συμπληρωσω οτι το αγροτικο πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο και μαλιστα φροντιζει το υυκα να απαλλασει με το ζορι καποιες κλασεις (φετος θα ναι η σειρα των 96-97αν ισχυσει).Εμεις απανταμε με δικηγορους και ασφαλιστικα μετρα με το υπουργειο να αποσυρει την υποχρεωτικη απαλλαγη καθε φορα αλλα η ιστορια...επαναλαμβανεται καθε χρονο σχεδον...

Απαλλαγή υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρών που έχουν εγγραφεί σε ιατρικές σχολές ημεδαπής ή αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. Υ10γ/οικ.65922/13-5-2008 Απόφαση του Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαλλάσσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/1968 (ΦΕΚ 303/20-12-1968) "Περί λήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου", οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες εκ των ιατρικών σχολών ημεδαπής ή αλλοδαπής οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος αυτών μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.

Υ.Γ. Αν και μετά από δύο χρόνια περίπου, επειδή το ζήτησε κάποιος συνάδελφος κι επειδή είδα πως ο συνάδελφος Painkiller έγραψε τότε πως το υπουργείο υποχρεώνει με το ζόρι τους ιατρούς να μην κάνουν αγροτικό, η απόφαση αναφέρει για απαλλαγή εφόσον το επιθυμεί ο ιατρός και εφόσον είχε γραφτεί στο Α' έτος της σχολής μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997.
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
dragonfly
Newbie
*

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Ιατρός άλλης ειδικότητας
Τόπος εργασίας:
Αθήνα

Συμφωνώ

« Απάντηση #7 στις: 14 Δεκέμβριος 2011, 16:28:18 »

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω διαβάσει απειρες συζητήσεις, έχω ψάξει στις σελίδες του υπουργείου υγείας και δεν έχω καταφέρει να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα. Εδώ και αρκετό καιρό ακούω οτι το αγροτικό δεν είναι πλέον υποχρεωτικό. Ισχύει αυτό? Δηλαδή εγώ που τελείωσα τη σχολή τώρα και περιμένω για ειδικότητα πρέπει να το κάνω ή δεν είναι απαραίτητο αν δεν το επιθυμώ?? Και αν όντως έχει καταργηθεί ως υποχρέωση, ισχύει για όλους ή με προϋποθέσεις?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καταγράφηκε
pako
Newbie
*

Συμφωνώ

« Απάντηση #8 στις: 14 Δεκέμβριος 2011, 22:11:25 »

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Εγώ (και πολλοί άλλοι) διορίστηκα κανονικά στο ΕΣΥ ως γενικός γιατρός χωρίς να έχω κάνει αγροτικό γιατί τότε που έκανα την αίτηση για ειδικότητα απαγορευόταν σε όποιον δήλωνε  γενική ιατρική να κάνει αγροτικό (απαγόρευση που εδώ και πολύ καιρό δεν ισχύει πια).
Καταγράφηκε
Λέξεις κλειδιά: αγροτικό γενικός ιατρός διορισμός 
Σελίδες: [1] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: