Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (553/611) > >>

Denominator:
Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω (και φαντάζομαι αφορά όλους) είναι ότι πολλά φθηνά φάρμακα δεν γράφονται σε ηλεκτρονικές συνταγές, με αποτέλεσμα το ελλειπές ιστορικό λήψης φαρμάκων όπως φαίνεται από τη σελίδα της συνταγογράφησης.
Η παθογένεια αυτή σχετίζεται κυρίως με το ότι ό,τι καταχωρείται ηλεκτρονικά ανά ΑΜΚΑ είναι προσανατολισμένο όχι στον ιατρικό φάκελο (που θα έπρεπε να είναι πλήρης), αλλά σε συνταγές και παραπεμπτικά. Αντί δηλαδή να εημερώνεται ο φάκελος του ασθενή και κατόπιν, ως φυσικό αποτέλεσμα, να εκδίδονται συνταγές και παραπεμπτικά, εμείς πρώτα βγάζουμε τις συνταγές και παραγγέλλουμε τις εξετάσεις και ως απόρροια αυτών έχουμε μία σύνοψη που την ονομάζουμε πληροφόρηση περί του ασθενούς (γιατί φάκελος δεν είναι).
Το πρόβλημα δημιουργείται και επιτείνεται από το "τέλος" συνταγής του ενός ευρώ (ποιος θα γράψει ένα μεμονωμένο φάρμακο που κάνει ένα και ενάμισι ευρώ σε συνταγή;) και, εσχάτως, από την επιπρόσθετη αμοιβή που ζητείται από πολλά μικροβιολογικά για την αιμοληψία (ποιος θα πάει να πάρει το υπογεγραμμένο παραπεμπτικό για να κάνει δύο ή τρεις απλές, φθηνές εξετάσεις;). Εν γένει είναι λάθος να θεωρούμε ότι η ιατρική πάει με το... κιλό.
Στο κάτω-κάτω είναι τραγικό για όλους να μη γνωρίζουμε αν ο ασθενής μας δεν έχει αναφέρει ότι παίρνει π.χ. ασενοκουμαρόλη, διγοξίνη, βεραπαμίλη, διλτιαζέμη, ατενολόλη, προπρανολόλη, ασπιρίνη, λεβοθυροξίνη, αμιωδαρόνη, υδροχλωροθειαζίδη, φουροσεμίδη, μετφορμίνη, γλιμεπιρίδη που όλα κάνουν μέχρι τρία-τέσσερα ευρώ.

Argirios Argiriou:
Κόλλησε και σε εσάς η  e-syntagografisi ;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚόλλησε και σε εσάς η  e-syntagografisi ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Φυσικά...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει:
Μέχρι χτες με Firefox πατούσα "Εκτύπωση συνταγής" και άνοιγε ξεχωριστό παράθυρο με τη συνταγή και πατούσα "Εκτύπωση"
Σήμερα, χωρίς να έχω κάνει κάποια παρέμβαση, όταν πατάω "Εκτύπωση συνταγής" δεν ανοίγει ξεχωριστό παράθυρο αλλά κάνει αυτόματα αποθήκευση της συνταγής στον υπολογιστή και πρέπει να πάω να τη βρω στο φάκελο με τα ληφθέντα αρχεία, να την ανοίξω και να την εκτυπώσω.
Δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό και γεμίζει ο υπολογιστής με αρχεία.
Καμιά ιδέα;
Κάπου υπήρχαν οδηγίες για τη ρύθμιση των browsers στο e-synt αλλά δεν τις βρίσκω πλέον.
(O Chrome δουλεύει κανονικά, ανοίγει ξεχωριστό παράθυρο με τη συνταγή και την εκτυπώνω. Θα μου πείτε "δούλευε Crome" όμως ο Firefox έχει κρατήσει ιστορικό με ICD-10 και διαγνώσεις και βολεύει)

Και μια προσθήκη:
Σήμερα είδα ότι το στο Lyrica βγάζει ένδειξη ότι αποζημιώνεται μόνο για γενικευμένο άγχος και επιληψία ενώ παλιότερα έβγαζε ένδειξη ότι αποζημιώνεται μόνο για κεντρικό νευροπαθητικό πόνο! Τι έγινε βρε παιδιά;

fanisgp:
αποζημιωνεται επισης και με τη διάγνωση R52 πόνος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση