Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (567/611) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν το σύστημα βγάζει:

--- Παράθεση ---Προειδοποίηση
    Ο συγκεκριμένος ασθενής είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη βάσει του ν.4368/2016. Παρακαλείσθε να αποφεύγετε κατά το δυνατόν φάρμακα που θα προκαλέσουν οικονομική επιβάρυνση λόγω διαφοράς Λιανικής Τιμής με Τιμή Αποζημίωσης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο ασφαλισμένος παίρνει ΟΛΑ τα φάρμακα δωρεάν, ακόμα και τις αντιβιώσεις ;

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν βέβαια πάρει πρωτότυπο ή off patent θα πληρώσει τη διαφορά. Άλλωστε βγαίνει και μήνυμα στην εκτυπωμένη συνταγή όταν υπάρχει γενόσημο χωρίς επιβάρυνση "Υπάρχει σκεύασμα που δεν προκαλεί οικονομική επιβάρυνση. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας"

Το "ωραίο" είναι ότι μπορεί να παίρνει χωρίς ή με ελάχιστη συμμετοχή ινσουλίνες και χάπια για το διαβήτη εκατοντάδων ευρώ αλλά δεν δικαιολογείται η χορήγηση αναλωσίμων!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝαι, κάτι αντίστοιχο του βιβλιαρίου Πρόνοιας-Απορίας....

--- Τέλος παράθεσης ---
Μόνο που οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας είχαν πρόσβαση μόνο στα φαρμακεία νοσοκομείων και μόνο στα σκευάσματα που είχε το φαρμακείο (π.χ. μια μάρκα πραζόλη, μία μάρκα από κάθε -όχι πάντα- στατίνη).
Τώρα το παιχνίδι έχει χοντρύνει αφού έχουν πρόσβαση και στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Denominator:
Εμείς έχουμε πάει από το ένα άκρο στο άλλο (ως συνήθως). Από εκεί που ανασφάλιστοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, τώρα μπορούν να πάρουν τα πάντα, αρκεί να πάνε σε δημόσιο λειτουργό (γιατί; ο ιδιώτης είναι άλλης κατηγορίας γιατρός που λειτουργεί με τους αδίστακτους κανόνες της αγοράς;). Αυτό φυσικά δε θα ήταν μεμπτό κατ' αρχάς. Όμως, ένα αρκετά μεγάλο μέρος ανασφαλίστων επιλέγουν να μείνουν ανασφάλιστοι αφού μπορούν να βάλουν την αποπληρωμή των εισφορών τους σε δεύτερη μοίρα, καθώς βολεύονται. Από την άλλη, πολλοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις συμμετοχές των συνταγών. Εξίσωση λοιπόν σε κατώτερο/κατώτατο επίπεδο, είτε πληρώνεις, είτε δεν πληρώνεις εισφορές, αφού δεν υπάρχει κίνητρο, ανταποδοτικότητα, προοπτική.

Argirios Argiriou:
Πρώτη φορά το ακούω! Γνωρίζει κανείς αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο;

06/02/2017

Το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές νόσους, όπως καρκίνο, θα πρέπει να αναγράφουν στις συνταγές οι γιατροί, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε ότι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες που αφορούν σκευάσματα σοβαρών παθήσεων, όπως κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.
Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή. Είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του "απομένει" ελάχιστος χρόνος ζωής. Ο ΙΣΑ αναμένει τις άμεσες ενέργειες σας για το πρωτοφανές αυτό ζήτημα” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Β. Κουρλιμπίνη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές νόσους, όπως καρκίνο, θα πρέπει να αναγράφουν στις συνταγές οι γιατροί, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το ΠΘ εκτός από τα άνω έχει και ένα σκεπτικό του ΕΟΠΥΥΥ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σοκάρει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους του  ΕΟΠΥΥ ζητεί την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη θεραπεία του με ακριβό ογκολογικό φάρμακο.
 ... (ανακοίνωση ΙΣΑ)
ΕΟΠΥΥ: πρόκειται για διαδικασία βασισμένη σε διεθνή πρότυπα

Η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους διέπεται από μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία τηρήθηκε στο ακέραιο, απαντούν κύκλοι του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με την πρωτοφανή καταγγελία του καρκινοπαθούς για την απόρριψη του αιτήματος του να λάβει συγκεκριμένη ογκολογική θεραπεία.
 
Ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως η θεραπεία δεν δόθηκε όχι επειδή κρίθηκε μικρό το προσδόκιμο ζωής του ασφαλισμένου – και συνεπώς ασύμφορη οικονομικά η χορήγηση της θεραπείας- αλλά γιατί ήταν ελλιπής ο σχετικός φάκελος σε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούσαν την κατάσταση της υγείας του.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Απορία: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αντιδρά για ασθενή από τη Θεσσαλονίκη; Αν διαμένει και λαμβάνει θεραπεία στην Αθήνα, καλώς. Διαφορετικά;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση