Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:26:30

Αποστολέας Θέμα: Παραδείγματα διαφθοράς στην Ελληνική υγεία.  (Αναγνώστηκε 18285 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 18:06:27
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όψιμο (κατόπιν εορτής) ενδιαφέρον από τον τ. Υπ. Υγείας κ. Δ. Κρεμαστινό.

Καταγγελία από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Το Πρώτο Ψέμα)

Ανεξέλεγκτα γίνονται οι εμφυτεύσεις stents (αγγειοπλαστικές) σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες καρδιολόγοι καταγγέλλουν ότι για την κατάχρηση που διαπιστώνεται στο πεδίο της συγκεκριμένης καρδιολογικής επέμβασης ευθύνεται αφενός η έλλειψη επιστημονικών  προδιαγραφών για την τοποθέτηση των stents, αφετέρου η απουσία ελεγκτικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αγγειοπλαστικών επεμβάσεων, τόσο στο ΕΣΥ όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας, υπάρχουν ασθενείς στη χώρα μας στους οποίους εμφυτεύονται έξι με επτά stents (!), ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο μέγιστος αριθμός δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα δύο stents ανά ασθενή.

«Δεν υπάρχουν δεδομένα στην Ελλάδα, ούτε πόσα stents εμφυτεύονται κάθε χρόνο, ούτε ποια είναι η τύχη των αρρώστων, κάτι που είναι βεβαίως και το πιο σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κρεμαστινός κάλεσε τόσο τις επιστημονικές εταιρείες όσο και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας «να αφυπνισθούν για να μάθουν τι ακριβώς  συμβαίνει στη χώρα με τα stents και να αντιδράσουν αναλόγως».

Όπως Αμερική…

Για να καταδείξει τις διαστάσεις του ζητήματος ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν θεσπιστεί κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την επέμβαση της αγγειοπλαστικής, σχετική μελέτη έδειξε ότι από τις 600.000 αγγειοπλαστικές που γίνονται ετησίως, το 70% γίνονται σε αρρώστους που έχουν απόλυτη ένδειξη. Το υπόλοιπο 30% υποβάλλεται στην επέμβαση είτε με αμφίβολη ένδειξη ή χωρίς καμία ένδειξη.

«Η απόλυτη επιστημονική ένδειξη εμφύτευσης ενός stent» ανέφερε ο κ. Κρεμαστινός, «είναι είτε το εξελισσόμενο έμφραγμα είτε η προεμφραγματική ασταθής στηθάγχη. Όλα τα ιστορικά των αρρώστων στους οποίους εμφυτεύονται stents πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά. Και αυτό γιατί ο άρρωστος με stent δεν κινδυνεύει μόνο από τυχόν θρόμβωσή του, κινδυνεύει κυρίως από σοβαρές αιμορραγίες, που μπορούν να του προκαλέσουν τα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, τα οποία είναι υποχρεωμένος να παίρνει αλλά και από  αιμορραγίες, που μπορεί να προέρχονται από παθολογικές αιτίες».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Σεπτεμβρίου 2011, 19:00:31
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Αραβικές Νύχτες
Συγγραφέας: Ιωάννης Α. Γιαννακάκης και Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης

Το παρακάτω άρθρο των ιατρών Ιωάννη Α. Γιαννακάκη (Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και Ιωάννη Π. Α. Ιωαννίδη (Τμήμα Κλινικών δοκιμών και βασισμένης σε ενδείξεις Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) δημοσιεύτηκε στο –πολύ έγκυρο– ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (23 Δεκεμβρίου 2000, τόμος 321, σελ. 1563-1564).

Χίλιες και μία ιστορίες για το πως οι φαρμακοβιομηχανίες «φροντίζουν» τις υλικές ανάγκες των γιατρών: μελέτη

Σκοπός: Να περιγραφεί πώς οι φαρμακευτικές εταιρείες επιλαμβάνονται των υλικών αναγκών των γιατρών.
Σχεδιασμός: Αναφορά εμπειριών.
Τοποθεσία: Χώροι που ουδεμία σχέση έχουν με την Ιατρική, κάπου στην αραβική χερσόνησο.
Πληθυσμός ασθενών: Τυχαίο δείγμα γιατρών.
Παρεμβάσεις: Προώθηση της φαρμακευτικής εταιρείας.
Μετρήσεις κυρίων αποτελεσμάτων: Τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα ήταν ένα ταξίδι, απόλαυση, διασκέδαση και δώρα. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα ήταν οι μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών.
Πειραματικά αποτελέσματα: Τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα ήταν ετερογενή, τονίζοντας έτσι την ποικιλία των μέσων που χρησιμοποιεί η φαρμακοβιομηχανία για να καταπνίξει, να αποστρέψει και να επηρεάσει την ιατρική πρακτική. Συνολικά, διακόσιοι γιατροί ντύθηκαν με λευκές κελεμπίες. ένας γιατρός Προληπτικής Ιατρικής έκανε χρήση ρήσεων του Ιπποκράτη για να δικαιολογήσει το κάπνισμα. ένας γιατρός προχωρημένης ηλικίας έγινε ποιητής. ένας γιατρός που πάσχιζε να κατανοήσει τις μεθόδους ενός επιστημονικού πόστερ αναρωτήθηκε μήπως θα ήταν προτιμότερο να είναι στην παραλία και να λιάζεται. και δύο γυναίκες γιατροί απήχθησαν από Βεδουίνους πολεμιστές. Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις στις πωλήσεις των φαρμάκων της εταιρείας εκκρεμούν, αλλά πιθανολογείται πως θα είναι άκρως θετικές.
Συμπεράσματα: Φάτε, πιείτε, γιορτάστε – και στηρίξτε τις πωλήσεις.



Εισαγωγή
Μια ζεστή νύχτα, κατά τα τέλη Μαΐου, ο ουρανός γεμάτος αστέρια. Επιπλέω μέσα στη Νεκρά Θάλασσα. Δεν χρειάζεται να κουνήσω τα χέρια ή τα πόδια μου, δεν χρειάζεται να κολυμπήσω – μονάχα να χαλαρώνω. Η άνωση του νερού είναι το μόνο που χρειάζεται. Είναι λες και αιωρούμαι στο διάστημα σε απουσία βαρύτητας. Είναι όμορφα. Νιώθω ικανοποίηση.
Μπορεί άραγε αυτή η εμπειρία να σχετίζεται με το πώς εξασκώ την Ιατρική; Μπορεί στ’ αλήθεια να επηρεάσει και να τροποποιήσει το πώς κάνω τις διαγνώσεις και τις θεραπείες στο ιατρείο μου; Απλά διαβάστε παρακάτω.

Αναφορά
Δεν έχω βρεθεί καθόλου μόνος τις τελευταίες δύο μέρες. Μένω σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο μαζί με άλλους 200 γιατρούς από την Ελλάδα. Όταν φτάσαμε, βρήκαμε λουλούδια, αβοκάντο, ανανάδες και λευκές κελεμπίες να μας περιμένουν στα δωμάτιά μας. Από τότε είμαστε ντυμένοι στα λευκά – όχι με ιατρικές ποδιές, αν κάτι τέτοιο καταλάβατε, αλλά με παραδοσιακές αραβικές κελεμπίες, με φαρδιά μανίκια, και με αραβικά μαντήλια στο κεφάλι. Οι γυναίκες φοράνε μεταξωτά φορέματα με κεντήματα.
Βγαίνω από τη θάλασσα για να κάνω ένα ντους. Το αλάτι μού καίει τις αισθήσεις. Ώρα για φαγητό. Υπάρχουν σκηνές στην παραλία. Μέσα στις σκηνές, χαμηλά τραπέζια στέκουν φορτωμένα με πεντανόστιμες αραβικές λιχουδιές. Το κρασί ρέει άφθονο. Ξαπλώνουμε σε μαξιλάρες, όπως κάνουν οι Βεδουίνοι, και τρώμε. Διακόσιοι άνθρωποι τρώνε, πίνουν, αστειεύονται και διασκεδάζουν. Όταν το δείπνο τελειώνει, πολλοί από τους συναδέλφους μου καπνίζουν την παραδοσιακή οθωμανική πίπα, με τον καθαρό καπνό να καίει στον πάτο ενός μεγάλου γυάλινου μπουκαλιού. «Κάτω οι αντικαπνιστικές εκστρατείες! Η ζωή είναι μικρή, το είπε και ο Ιπποκράτης, απολαύστε την», αναφωνεί ένας συνάδελφός μας της Προληπτικής Ιατρικής, παθιασμένος καπνιστής, καθώς κουνάει στο χέρι το μαρκούτσι.
Εξωτική μουσική μάς περικυκλώνει, πρώτα απαλή, μετά δυνατότερη, πιο επιβλητική, χαρούμενη. Κανονικό beach party. Σχεδόν όλοι χορεύουν, τραγουδούν, πίνουν και χαίρονται. Αλλά, να που έρχεται η μεγάλη στιγμή. Μια πανέμορφη μικρή χανούμισσα εμφανίζεται, ένα 18χρονο κορίτσι, με το τέλειο ημίγυμνο κορμί της να αστράφτει ντυμένο με πετράδια και ημιδιαφανές μετάξι, τα μαύρα μακριά μαλλιά της να κουνιούνται πάνω στους ώμους της, καθώς χορεύει τον χορό της κοιλιάς, υπό τη συνοδεία τύμπανων και φλάουτων. Αληθινός πειρασμός. Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί; Σίγουρα όχι ο κακόμοιρος μεσήλιξ γιατρός που έχει ζήσει όλη τη ζωή του σε μια μικρή βορειοελλαδίτικη πόλη, όπου βρέχει περισσότερο απ’ το Λονδίνο και έχει περισσότερη ομίχλη απ’ το Σαν Φραντσίσκο. Εργάζεται ατελείωτες ώρες – σκληρά και αγόγγυστα. Κρίνοντας από τον όγκο της πελατείας του, θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και καλύτερα δικτυωμένους επαγγελματίες. Έχει να πάει κανονικές διακοπές χρόνια ολόκληρα. Όλοι τον θεωρούν λακωνικό, σοβαρό και αφοσιωμένο στη δουλειά του. Μα τώρα φαίνεται πως η μοίρα του στέκει μπροστά του, στη μορφή της μικρής χανούμισσας. Τον πλησιάζει λικνίζοντας το κορμί της. Αυτός αρχικά δεν μπορεί να κουνηθεί, τα μάτια του κοιτούν ορθάνοιχτα. Αυτή είναι ακόμα εκεί, τον περικυκλώνει με τα χέρια της χωρίς να τον αγγίζει. Αυτός λαχανιάζει, κι ύστερα, αργά, προσπαθεί να ακολουθήσει τον χορό της. Έχει χάσει το μυαλό του. Είναι τυλιγμένος από έκσταση. Έχει μεθύσει, χαμογελάει και είναι ευτυχισμένος. Με τα πολλά, πηδάει από τις μαξιλάρες του, αναφωνώντας σε μια έκρηξη συναισθημάτων που το κορίτσι αδυνατεί να καταλάβει αλλά όλοι εμείς μπορούμε: «Συνέχισε να χορεύεις ψυχή μου, συνέχισε να χορεύεις, βασίλισσά μου, και θα συνταγογραφώ όποιο φάρμακο θέλει η εταιρεία, συνέχισε να χορεύεις γοργόνα μου, όνειρό μου, κι εγώ θα γεμίσω όλα μου τα μπλοκάκια με συνταγές για ΧΧΧΧ, κούνα την αλαβάστρινη κοιλιά σου, συνέχισε να χορεύεις, χελιδονάκι μου...». Είμαστε μάρτυρες στη γέννηση ενός ποιητή, έστω και μεθυσμένου – άλλωστε ο θρύλος θέλει μεθυσμένους πολλούς από τους μεγάλους ποιητές της Ανατολής (και της Δύσης).
Παρεμπιπτόντως, το ΧΧΧΧ είναι το καινούργιο αντι-υπερτασικό φάρμακο που πρόσφατα λανσαρίστηκε από τους οικοδεσπότες μας. Ας ξεκαθαρίσω: Προφανώς, η εταιρεία έχει καλύψει όλα τα έξοδά μας. Ναι, συνοδευόμαστε από αντιπροσώπους της εταιρείας, τους ίδιους που επισκέπτονται εμένα και τους υπόλοιπους στα ιατρεία μας. Και μάλιστα, να ‘τοι, εφτά και δέκα μαξιλάρια μακριά μας, ο ένας από τους δυο τους χειροκροτεί το ποιητικό ξέσπασμα. Δεν έχουμε όμως ακούσει ούτε λέξη για το ΧΧΧΧ, ούτε για κανένα άλλο φάρμακο, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Ούτε στο αεροπλάνο, ούτε στο ξενοδοχείο, ούτε κατά τις εκδρομές μας στην έρημο, πουθενά. Κουβέντα δεν έχει ειπωθεί σχετικά με φάρμακα, καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει, καμία ιατρική διάλεξη. ο σκοπός ήταν μόνο να διασκεδάσουμε. Όταν ο ένας από τους αντιπροσώπους με προσέγγισε πριν ένα μήνα, το μήνυμα ήταν σαφές: «Επιθυμούμε να σας προσφέρουμε ένα πενθήμερο εξωτικό ταξίδι δωρεάν. Δεν θα έχει σχέση με ιατρική, μην ανησυχείτε, μόνο με διασκέδαση».
Η υπόσχεση τηρήθηκε. Δεν είναι το ίδιο όπως όταν εταιρείες πληρώνουν τα έξοδά σου για να παρακολουθήσεις κάποια επιστημονική συνάντηση. 

Σχολιασμός
Όλοι εμείς οι γιατροί είμαστε εξοικειωμένοι με το «βαρύνον 27ο διεθνές συνέδριο ΥΥΥΥ», όπου «ΥΥΥΥ» κάποια εξαιρετικά σημαντική ιατρική υπο-ειδικότητα, και όπου αυτό θεωρείται το πιο σημαντικό συνέδριο στο είδος του. Οι εταιρείες στέλνουν στο συνέδριο εκατοντάδες συμμετέχοντες μαζί με τις οικογένειές τους (παιδιά, σκυλιά και οικογενειακά βάρη), με σκοπό να προαγάγουν την ιατρική ενημέρωσή τους. Πασχίζεις να βρεις τον χώρο με τα πόστερ, αλλά είναι συνήθως κρυμμένος σε μια γωνιά, πίσω από μια 10μετρη παγόδα που ανηγέρθη προς τιμήν των καινούργιων φαρμάκων που «επαναστατικοποιούν τις θεραπείες της ειδικότητάς σας», όπως γράφει και η καρτέλα που φοράς στο πέτο. Όταν τελικά καταφέρνεις να ξεθάψεις κάποιο πόστερ που σε ενδιαφέρει, δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στην ανάγνωση των μεθόδων γιατί ένας ζωηρός διάλογος ξετυλίγεται πίσω απ’ την πλάτη σου: «Που πήγατε χτες το βράδυ;». «Στο καζίνο, διασκεδάσαμε πολύ, όλα τα πλήρωσε η εταιρεία. Ύστερα μας πήγαν και για χορό». «Εμείς πήγαμε στο δείπνο της εταιρείας στο παλιό κάστρο – ήταν βαρετά, αλλά το φαγητό ήταν ωραίο». «Χτες, όλη τη μέρα την πέρασα στη σάουνα. Κάναμε και μερικά καλά ψώνια. Βρήκα μια ωραία δερμάτινη τσάντα, αλλά δεν είχα αρκετά λεφτά μαζί μου για να την αγοράσω κι έτσι θα ξαναπάω σήμερα. Θέλετε να έρθετε;». «Δυστυχώς, περιμένω ένα φίλο για να με πάει στην παραλία. Μιλήστε όμως με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας, πάω στοίχημα πως θα σας την αγοράσουν αυτοί». Ύστερα, κοιτάς γύρω σου και αντιλαμβάνεσαι πως το μοναδικό άλλο άτομο εκεί είναι κάποιος που περιμένει αγωνιωδώς να τον πάνε στην παραλία. Όχι λοιπόν, δεν αναφέρομαι σε αυτό το είδος του συνεδρίου, όπου προωθούνται τα σύνορα της ιατρικής επιστήμης και εκπαίδευσης, και όπου ακόμα και τα καρπούζια στο γεύμα φέρουν σφραγίδα με το όνομα του «ισχυρότερου H1 αναστολέα στη Γη» ή όπου, ακόμα και όταν πηγαίνεις για ύπνο, βρίσκεις κάτω από το μαξιλάρι σου φυλλάδιο με τις ίδιες φράσεις - για να σου θυμίσουν πως «συγκριτικά με άλλα φάρμακα, δεν προκαλεί ζαλάδα και υπνηλία». Όχι, αυτή ήταν μια μεγαλόψυχη, απροκατάληπτη προσφορά προς τη σκληρά εργαζόμενη ιατρική κοινότητα. «Ένας απλός τρόπος να σας πούμε ευχαριστώ», όπως μου είχε εξηγήσει ο αντιπρόσωπος. Η εταιρεία και τα συμφέροντά της σίγησαν μπροστά στην απόλαυσή μας.
Για να πούμε την αλήθεια, το όνομα της εταιρείας το συναντήσαμε σε δυο διακριτικά σημεία. Για παράδειγμα, η εταιρεία είχε νοικιάσει ένα τραίνο για λογαριασμό μας και, καθώς επιβιβαζόμασταν, αντιληφθήκαμε πως ολόκληρο το τραίνο έφερε το όνομα της εταιρείας. Μας πληροφόρησαν μάλιστα πως το ίδιο τραίνο ταξίδευε και την εποχή του Λώρενς της Αραβίας, και πήγαινε μέχρι τη Μέκκα.
Το τοπίο ήταν γαλήνιο και μας ενέπνεε, η έρημος ήταν καταπληκτική. Και τότε είδαμε σκόνη πίσω απ’ τους λόφους. Δεν επρόκειτο για κάποια καταιγίδα. Δέκα Βεδουίνοι πολεμιστές έκαναν την εμφάνισή τους με τα τουφέκια στο χέρι. Κάποιοι από εμάς προχωρήσαμε προς την ανοιχτή πλευρά του τραίνου για να τους δούμε καλύτερα και να τραβήξουμε φωτογραφίες. Το τραίνο πήγαινε σχετικά αργά, και τα άλογά τους σύντομα βρέθηκαν να καλπάζουν δίπλα μας. «Σαν σε ταινία!» αναφώνησε μια γιατρός, τραβώντας ασταμάτητα φωτογραφίες. Δεν είχε προλάβει να μιλήσει, και ο αρχηγός των Βεδουίνων πλησίασε, την άρπαξε απ’ τη μέση και, παρά τα ουρλιαχτά της, την έβαλε να καθίσει μπροστά του πάνω στο άλογο. Μια φίλη της απήχθη από έναν άλλο πολεμιστή, με μαύρη μακριά γενειάδα. Δεν ξέρω τι θα είχε κάνει ο Λώρενς της Αραβίας στη θέση μας, πάντως εμείς μείναμε να παρακολουθούμε την απαγωγή με δέος, προσπαθώντας να σκεφτούμε τι θα έκανε ο Ποπάι αν αυτό συνέβαινε στην Όλιβ. Κάποιοι από μας αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τους Βεδουίνους καθώς απομακρύνονταν. Οι αντιπρόσωποι τότε μας εξήγησαν πως οι γυναίκες θα ήταν μια χαρά, και πως θα τις ξαναβλέπαμε στο ξενοδοχείο, εκτός κι αν στ’ αλήθεια ξετυλιγόταν κάποια ιστορία αγάπης στο μεταξύ. 

Ευχαριστίες
Οι ιδέες για αυτή την ιστορία ανήκουν στις ανώνυμες ιδιοφυΐες που εργάζονται στα τμήματα προώθησης και διαφήμισης μιας ισχυρής φαρμακευτικής εταιρείας. Χωρίς τις γελοίες ιδέες τους, αυτό το γελοίο άρθρο δεν θα είχε γραφτεί ποτέ. Δεν θα αναφέρουμε το όνομα της εταιρείας –έτσι κι αλλιώς βρίσκεται παντού, αν και, ομολογουμένως, δεν έχει ακόμα βαφτίσει τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου με το όνομά της. Μόνο ο Ι.Α.Γ. είχε την τύχη να ζήσει την «αραβική εμπειρία» – συνέγραψε ένα προσχέδιο και συνεισέφερε στο υλικό. Η ιδέα για τη συγγραφή του υλικού με τη μορφή επιστημονικής μελέτης ανήκει στον Ι.Π.Α.Ι., ο οποίος, πέρα από το ότι επινόησε το ύφος, έγραψε την περίληψη, επέκτεινε το προσχέδιο και συνέλαβε τον τίτλο.
Medicus curat,
Deus sanat

14 Σεπτεμβρίου 2011, 21:28:39
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ο κ. Κρεμαστινός, εκτός του ότι ηγείται οργάνων των επίορκων γιατρών, υπήρξε και Υ.Υ. Γιατί καταγγέλλει μόνο? Καταγγελτικό λόγο μπορούν να έχουν όλοι οι ανίκανοι. Οι ικανοί όμως, σιωπούν, ερευνούν, δρούν, και μετά το πολύ -πολύ να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.
Έτσι για να έχουμε μερικούς δείκτες αξιολόγησης (για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών γιατί έρχονται οι δείκτες και στην υγεία, μηδέ της ΠΦΥ εξαιρουμένης).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Οκτωβρίου 2011, 16:56:35
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στον εισαγγελέα γιατροί της Θεσσαλονίκης για φορολογικές παραβάσεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάζονται οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος εννέα ιατρών, ύστερα από ελέγχους το τελευταίο τριήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 Παράλληλα, ενημερώνονται σχετικά και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.

 Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας τηλεφωνικές καταγγελίες μέσω του αριθμού 11012, διενήργησαν ελέγχους σε συνολικά είκοσι ιατρεία, εκ των οποίων σε εννέα διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία (μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, μη ορθή ενημέρωση του βιβλίου εσόδων και εξόδων, μη τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών βιβλίων).

Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση ιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου ο οποίος δεν τηρούσε καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε άλλη περίπτωση -ενός οδοντιατρείου- διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

7 Οκτωβρίου 2011, 17:29:18
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στον εισαγγελέα γιατροί της Θεσσαλονίκης για φορολογικές παραβάσεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαβιβάζονται οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος εννέα ιατρών, ύστερα από ελέγχους το τελευταίο τριήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 Παράλληλα, ενημερώνονται σχετικά και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.

 Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας τηλεφωνικές καταγγελίες μέσω του αριθμού 11012, διενήργησαν ελέγχους σε συνολικά είκοσι ιατρεία, εκ των οποίων σε εννέα διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία (μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, μη ορθή ενημέρωση του βιβλίου εσόδων και εξόδων, μη τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών βιβλίων).

Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση ιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου ο οποίος δεν τηρούσε καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε άλλη περίπτωση -ενός οδοντιατρείου- διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.


Καλά την είχα δει αυτή την είδηση το 1980, αλλά δεν με πίστευε κανείς. Ευτυχώς το έγραψαν και οι εφημερίδες, έστω και 30 χρόνια μετά!!! :laugh: :laugh:
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2011, 17:41:55 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

8 Οκτωβρίου 2011, 12:41:40
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σχεδόν 2 δισ. ευρώ βρήκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε 77 τραπεζικούς λογαριασμούς
Γιατροί, κομμωτές και αστρολόγοι στη λίστα

Δημοσίευση: in.gr (08 Οκτ 2011, 09:46)


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, οι μισοί εκ των οποίων γιατροί, που διατηρούσαν συνολικά καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ και οι οποίες δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ άνοιξαν με εντολή εισαγγελέα τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, οι οποίοι τώρα καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους, όπως αναφέρουν "Τα Νέα".

Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν τρεις πρώην διοικητές νοσοκομείων.

Στη λίστα των φοροφυγάδων βρίσκονται, επίσης, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ανεπάγγελτοι και δεν υποβάλλουν δηλώσεις μπορούν να συγκεντρώσουν με μηδενικό εισόδημα αυξανόμενες καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια.

Συνολικά αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα, Ι.Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για περισσότερους από 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει υποβάλλει από 1.500 έως 2.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε κάθε τράπεζα μέλος της.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Οκτωβρίου 2011, 20:32:37
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Η ιστορία ενός γιατρού

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tης Χριστινας Κοψινη

Και άλλες χώρες είναι σε κρίση. Κάποιες έχουν μεγαλύτερο χρέος από την Ελλάδα. Η κύρια διαφορά όμως έγκειται στη λειτουργία των θεσμών. Στις άλλες ακόμη λειτουργούν. Στη χώρα μας έχουν αδρανοποιηθεί. Ο πανικός στην οικονομία, δημόσια και οικιακή, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο όλων όσοι στηριζόμενοι στην κατάλυση των θεσμών επιχειρούν τη διάσωσή τους από πάσης φύσεως παραπτώματα. Πολλοί, δε, αναμένουν κι ως μάννα εξ ουρανού την αλλαγή στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας για να απλώσει ξανά η λήθη το πέπλο της συγχώρεσης σε ό,τι έχει διαπραχθεί.

Ας μιλήσουμε για την ιστορία διευθυντή κλινικής του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας, ο οποίος παραμένει στη θέση του παρ’ όλο που το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των ιατρών του ΕΣΥ αποφάσισε ομοφώνως(!) να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης. Η απόφαση ελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η τελική υπογραφή του υπουργού κ. Ανδρ. Λοβέρδου καθυστερεί και ο γιατρός ελπίζει. Καλημερίζει τους συναδέλφους του. Εκτελεί κανονικότατα τα καθήκοντα της καθημερινής ρουτίνας. Αλλωστε, ποιος ξέρει, με τέτοια πολιτική και οικονομική ρευστότητα, όλα μπορούν να αλλάξουν «αν έλθουν οι άλλοι στα πράγματα».

Ο λόγος, για τον κ. Εμ. Πελεγρίνη, συντονιστή διευθυντή του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η «Κ» ασχολήθηκε εκτενώς, προ μηνών, με την περίπτωση αυτή, αποφεύγοντας να αναφέρει ονόματα. Αλλά υπάρχουν και όρια. Η προκλητική αδιαφορία στον χώρο της δημόσιας υγείας, δυστυχώς, καθιστά την απόκρυψη του προσώπου, δημοσιογραφική αμέλεια. Πριν από χρόνια παρουσίασε πλαστά και νοθευμένα πιστοποιητικά με τα οποία δήλωνε ψευδή προϋπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο εξαπάτησε τα μέλη του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής και επέτυχε τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2004. Ο γιατρός υπέβαλε δικαιολογητικά για δήθεν υπηρεσία από το 1985 έως στο 1986 στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο της Οξφόρδης. Η Σχολή δεν τον είχε δει ποτέ. Μετά τις καταγγελίες ακολούθησε η διενέργεια ΕΔΕ, αλλά ο γιατρός αρνήθηκε να καταθέσει στοιχεία. Τον Ιανουάριο 2011, το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάζεται από τον διοικητή του «Ευαγγελισμού» στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Χρειάστηκαν πέντε μήνες για να αποφασιστεί η παραπομπή του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών του ΕΣΥ και λίγο αργότερα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο χρόνος μαζί του. Τον περασμένο Μάιο, επικαλέστηκε παραγραφή του αδικήματος για το οποίο κλήθηκε σε απολογία, ισχυριζόμενος ότι το μέγιστο χρονικό διάστημα για το οποίο μπορεί να κινηθεί πειθαρχικό είναι τα 5 έτη από την ημέρα τέλεσης του αδικήματος, το οποίο συνεχίζει να μην αναγνωρίζει. Κάτι αντίστοιχο με την εισφοροδιαφυγή. Μόνο που εδώ δεν μετράμε ευρώ, αλλά κανόνες δεοντολογίας που αγγίζουν ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει, τη ζωή.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

12 Οκτωβρίου 2011, 11:25:21
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος!
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, 09:51

Υπερωρίες-μαμούθ που αγγίζουν τις 8.000 ευρώ το μήνα εισπράττουν γιατροί του δημοσίου σε όλη την Κύπρο, την ίδια ώρα που οι ετήσιες αμοιβές τους εκτοξεύονται μέχρι και τις €200.000.

Οι απολαβές αυτές, όσο και αν ακούγονται προκλητικές στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου η Γενική Ελέγκτρια, εντοπίστηκαν περιπτώσεις με «πλαστές εξετάσεις και πλαστές επισκέψεις στα νοσοκομεία, τις οποίες κάποιοι γιατροί αναφέρουν ζητώντας υπερωριακή αποζημίωση την οποία και λαμβάνουν».

Επίσης, κατά ένα περίεργο λόγο, συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις ασθενών διενεργούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Πηγή: Φιλελεύθερος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Οκτωβρίου 2011, 20:26:58
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το πηγάδι του Λαυρίου, ενάμισυ χρόνο μετά, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Νοσοκομείο Λήμνου)

Μία γιατρός του ΙΚΑ και ένας φαρμακοποιός του Λαυρίου είχαν στήσει τη «φάμπρικα»

Ήταν Αύγουστος και Οκτώβριος του 2010 όταν σπηλαιολόγοι που έκαναν «χαρτογράφηση» σε πηγάδια του Λαυρίου (ένα μέρος τους οδηγεί στις γνωστές στοές) έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν εκατοντάδες κουτιά φαρμάκων πεταμένα στον πάτο σε δύο από αυτά.

Τη λύση στο αίνιγμα ανέλαβαν να δώσουν δύο ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες παρέδωσαν το πόρισμά τους στις δικαστικές αρχές αλλά και στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο για τα περαιτέρω… Και τα περαιτέρω έχουν να κάνουν με μια γιατρό του ΙΚΑ και ένα φαρμακοποιό του Λαυρίου οι οποίοι είχαν στήσει «φάμπρικα» γράφοντας συνταγές σωρηδόν η πρώτη (χωρίς βέβαια οι ασφαλισμένοι να το γνωρίζουν) και εξοφλώντας ο δεύτερος χρησιμοποιώντας τις ταινίες επικόλλησης ώστε να εισπράττει τα απαιτούμενα από το ΙΚΑ.

Οι συνταγές εκτελέστηκαν στο φαρμακείο «Ζαγουρή Νικόλαου» στο Λαύριο, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις για τον υπεύθυνο της απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών.

Προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις συνεργασίας του φαρμακοποιού με τη ιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Κηλυπούρη Όλγα που είχε συνταγογραφήσει τις 185 από τις 187 συνταγές.

Πώς στήθηκε η κομπίνα

Η τακτική ήταν απλή… Ο φαρμακοποιός έπαιρνε τη συνταγή από τη γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή στο ΙΚΑ για να εισπράξει την αμοιβή που του αναλογούσε. Τα κουτιά φαρμάκων (μάλλον τα εκατοντάδες όπως διαπιστώθηκε κουτιά φαρμάκων) μαζεύονταν σε σακούλες και κατέληγαν στον πάτο του πηγαδιού ως άχρηστα πλέον. Και μάλιστα σε δύο πηγάδια και ουδείς γνωρίζει αν και άλλα πηγάδια είχαν αναλάβει αυτό το θεάρεστο και κερδοσκοπικό έργο…

Οι ελεγκτές με το που έφτασαν στο Λαύριο φρόντισαν να ερευνήσουν τις συνταγές που είχαν καταθέσει στο ΙΚΑ τα φαρμακεία του Λαυρίου για το χρονικό διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος του 2009, ώστε να βρουν αυτές που αντιστοιχούσαν στα κουτιά των φαρμάκων που βρέθηκαν πεταμένα σε σωρό στα δύο πηγάδια. Η έρευνα, όπως αναφέρεται στο πόρισμά τους, ξεκίνησε με τον έλεγχο των συνταγών του φαρμακείου «Ζαγουρή Νικόλαου» με δεδομένο ότι στον επιτόπιο έλεγχο που έγινε από άλλο κλιμάκιο της υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2010 είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός κουτιών φαρμάκων χωρίς τις ταινίες γνησιότητας, μεγάλος αριθμός αποκολλημένων ταινιών γνησιότητας (για να χρησιμοποιηθούν φυσικά στις συνταγές της γιατρού του ΙΚΑ) και βιβλιάρια ασθενών.

Η ταυτοποίηση των συνταγών

Στα πλαίσια του ελέγχου εστάλησαν κλήσεις προς εξέταση σε 32 ασφαλισμένους, εκ των οποίων προσήλθαν για κατάθεση έξι από αυτούς (ή συγγενείς τους).

Από την αντιπαραβολή των αριθμών ΕΟΦ (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων) των ταινιών γνησιότητας που είχαν επικολληθεί στις συνταγές ΙΚΑ του φαρμακείου για τους μήνες Νοέμβριο 2009 έως Ιούνιο 2010 (περίπου 7.750 συνταγές) με τους αριθμούς ΕΟΦ που αναγράφονταν στα στελέχη των κουτιών των φαρμάκων που βρέθηκαν στα δύο πηγάδια διαπιστώθηκε ότι σε 187 συνταγές είχαν επικολληθεί 223 ταινίες γνησιότητας, οι αριθμοί ΕΟΦ των οποίων αντιστοιχούσαν σε αυτούς των κουτιών των φαρμάκων που βρέθηκαν στα πηγάδια του Λαυρίου. Συνολικά στα δύο πηγάδια βρέθηκαν 449 κουτιά φαρμάκων αλλά μόλις 223 ταυτοποιήθηκαν, καθώς τα υπόλοιπα είχαν πλήρως φθαρεί και ήταν αδύνατο να εντοπιστούν οι αριθμοί στις ταινίες γνησιότητας.

Οι συνταγές που ταυτοποιήθηκαν είχαν εκτελεστεί από τη γιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Όλγα Κηλυπούρη, και το ΙΚΑ μόνο από τα κουτιά που βρέθηκαν στα πηγάδια είχε ζημιωθεί με 8.000 ευρώ.

Ενόσω διαρκούσε ο έλεγχος στο φαρμακείο κατέγραφαν και κάτι άλλο. Ενώ στα τέλη του 2009 το φαρμακείο του «Νικόλαου Ζαγουρή» εξοφλούσε 1.080 συνταγές το μήνα με αιτούμενο ποσό από το ΙΚΑ 105.000 ευρώ, μετά τον έλεγχο οι συνταγές έπεσαν στις μισές (570) και το αιτούμενο ποσό 35.000 ευρώ το μήνα.

Οι καταθέσεις των ασφαλισμένων

Από τις καταθέσεις έξι ασφαλισμένων οι ελεγκτές αναφέρουν ότι κάποιοι δήλωσαν ότι οι υπογραφές στις συνταγές δεν ήταν δικές τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε εγγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων κατά την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής. Σε κάποιες άλλες αναγράφονταν πέραν της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβαναν οι ασφαλισμένοι και άλλα φάρμακα. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε επίσης ότι την ημερομηνία συνταγογράφησης φαρμάκων οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ραντεβού με τη γιατρό του ΙΚΑ.

«Ο αριθμός ασφαλισμένων που προσήλθαν για κατάθεση», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές, «είναι ενδεικτικός και όχι αντιπροσωπευτικός για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός και μόνο της εύρεσης των ανωτέρω φαρμάκων (από συνταγές που εκτελέστηκαν στο φαρμακείο “Ζαγουρή Νικόλαου”) στα πηγάδια του Λαυρίου δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις για τον υπεύθυνο για τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και για την απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών.

Με βάση τις ανωτέρω διαπιστώσεις και επειδή η ανακάλυψη των δύο φρεατίων μέσα στα οποία βρέθηκαν τα κουτιά των φαρμάκων δημιουργεί ερωτήματα για την πιθανή ύπαρξη και άλλων χώρων απόρριψης φαρμάκων και για ποιο χρονικό διάστημα, το παρόν πόρισμα θα σταλεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, στο ΣΔΟΕ, στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και στη διοίκηση του ΙΚΑ για τα περαιτέρω».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ

Τι εστί Κηλυπούρη Όλγα;

Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ στις εκλογές 2007
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5.910 σταυρούς)

Υποψήφια Νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το ΠΑΣΟΚ(Μπαλής) στην Αν Αττική
(δεν εκλέχθηκε καθώς ήρθε 22η με 1928 σταυρούς)

Υποψήφια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς)

Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου
(Σελίδα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής)

Τι εστί Ζαγουρής Νικόλαος;

Σύζυγος της κυρίας

Πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Σύνεδρος στο 8 συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008

Φίλοι του κ. Πάγκαλου και του Γιωργάκη λοιπόν αυτοί που έβαζαν χέρι στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία…
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Οκτωβρίου 2011, 22:37:34
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Το ερώτημα είναι: εξακολουθεί να ασκεί την ιατρική της ιδιότητα; Εξακολουθεί να λειτουργεί το φαρμακείο του άντρα της; Έφαγαν κανένα πρόστιμο; Έγινε κάτι ή περιμένουμε τις "αποχρώσες" ενδείξεις, το ΣΔΟΕ, τη δικαιοσύνη, τους συλλόγους; Ενάμιση χρόνο μετά;;;;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

10 Απριλίου 2012, 20:25:08
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ασκήθηκαν διώξεις για τη μεγάλη απάτη με τα φάρμακα που βρέθηκαν σε πηγάδι του Λαυρίου. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι κατηγορούνται

Μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων ένας ιατρός και ένας φαρμακοποιός εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από ΙΚΑ.

Ο εισαγγελέας Άρης Κορέας άσκησε στους δύο άνδρες ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν πριν μερικούς μήνες ο σπηλαιολόγος Θάνος Ξανθόπουλος και η ομάδα του βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και θα εντοπίσει αν προκύπτει ποινική εμπλοκή ασφαλισμένων ή άλλων προσώπων.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Απριλίου 2012, 08:27:53
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ασκήθηκαν διώξεις για τη μεγάλη απάτη με τα φάρμακα που βρέθηκαν σε πηγάδι του Λαυρίου. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι κατηγορούνται

Μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων ένας ιατρός και ένας φαρμακοποιός εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από ΙΚΑ.

Ο εισαγγελέας Άρης Κορέας άσκησε στους δύο άνδρες ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν πριν μερικούς μήνες ο σπηλαιολόγος Θάνος Ξανθόπουλος και η ομάδα του βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και θα εντοπίσει αν προκύπτει ποινική εμπλοκή ασφαλισμένων ή άλλων προσώπων.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Απριλίου 2012, 18:53:33
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής 53χρονη μικροβιολόγος, η οποία επιχείρησε να αποφύγει φορολογικό έλεγχο.

Η μικροβιολόγος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας και από τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν παραποιημένα στοιχεία στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης ανώνυμης καταγγελίας μετέβη προχθές στο ιατρείο της 53χρονης στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο. Ωστόσο, η 53χρονη μικροβιολόγος, για να αποφύγει τον έλεγχο, δεν επέτρεψε την είσοδο των αστυνομικών, παρά τις συνεχείς νόμιμες προσκλήσεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Eντοπίστηκε η 53χρονη χθες το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας. Επιπλέον, από τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο της, βρέθηκαν παραποιημένα στοιχεία στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών, ενώ διαπιστώθηκε η μη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και στο μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Η 53χρονη μικροβιολόγος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Απριλίου 2012, 20:27:29
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Mία φμφ και 4 γιατροί σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για υπερσυνταγογραφήσεις.

Η ζημιά για το ΙΚΑ εκτιμάται σε περίπου 180 χιλιάδες ευρώ. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Απριλίου 2012, 20:29:52 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Απριλίου 2012, 23:52:44
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Mία φμφ και 4 γιατροί σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για υπερσυνταγογραφήσεις.

Η ζημιά για το ΙΚΑ εκτιμάται σε περίπου 180 χιλιάδες ευρώ. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ακόμα μία περίπτωση υπερσυνταγογραφήσεων φαρμάκων αποκαλύφθηκε σε έλεγχο των επιθεωρητών Υγείας στη Θεσσαλονίκη.
Η υπόθεση αυτή που έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης, αφορά φαρμακοποιό σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης και τέσσερις γιατρούς του ΙΚΑ.

Η φαρμακοποιός φέρεται να λάμβανε χρήματα από συνταγές που υπέγραφαν οι γιατροί σε βιβλιάρια ηλικιωμένων - ασφαλισμένων στο Ίδρυμα.
Οι συνταγές αφορούσαν ψυχοτρόπα φάρμακα, μέρος των οποίων η φαρμακοποιός χορηγούσε κανονικά στους ασφαλισμένους που αντιμετώπιζαν σχετικές παθήσεις- κι επομένως έπρεπε να τα παίρνουν- ενώ τα υπόλοιπα σκευάσματα τα τοποθετούσε στα ράφια της επιχείρησής της και τα διέθετε προς πώληση.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτη σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς, η ζημιά στα ταμεία του ΙΚΑ, για τη 2ετία 2009 και 2010 -διάστημα κατά το οποίο διαπιστώθηκε η δράση τους- αγγίζει τις 180.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης θα αποστείλει κλήσεις στους κατηγορουμένους για να απολογηθούν.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4296 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2009, 21:00:13
από Ν.ΔΗΜΟΥ
0 Απαντήσεις
3325 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2011, 00:33:49
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
9481 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2020, 13:25:54
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
7866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3009 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2021, 08:24:31
από Argirios Argiriou