Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:22:34

Αποστολέας Θέμα: Ακρότητες ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 340259 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Μαΐου 2016, 00:36:16
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Update:
Kαι σε άλλες χώρες υπάρχει πρόβλημα με περιστατικά βίας κατά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά υπάρχει πολιτική ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ.

Ειδικά οι Άγγλοι έχουν ιδιαίτερα πρωτόκολλα, και ελέχθη ότι όποιος ξεκινάει δουλειά σε βρετανικό νοσοκομείο ενημερώνεται για την πολιτική και τις ακριβείς διαδικασίες σε περίπτωση ενδονοσοκομειακής βίας.

Κάποια poster που μπορεί να βρει κάποιος πρόχειρα:



Βασικά, προ της γενικότερης διάλυσης της κοινωνίας μας ουδείς ενδιαφέρεται, γιατί:

- οι Ιατρικοί Σύλλογοι ποιούν την νήσσαν, δυστυχώς πολλοί ιατροί είναι ιδιώτες και το θέμα δεν τους ενδιαφέρει (άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω)

- η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση έχει καταστήσει τους ιατρούς σάκους του μποξ για την υπόλοιπη κοινωνία, λόγω της έξωθεν κακής μαρτυρίας για τον κλάδο (περιστατικά χρηματισμού στο παρελθόν, πλαστών πτυχίων, ατιμωρησία κτλ)

- οι ιατροί δεν εμφανίζουν ΕΝΙΑΙΑ στάση για το θέμα, αν απαιτούσαμε και ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΜΕ για το πρόβλημα, ΚΑΤΙ θα γινόταν.
Αντ' αυτου, κατάδικες με ανακοινώσεις και ως εκεί.

ΑΝ το νομικό πλαίσιο άλλαζε, ΔΕΝ απαιτούνταν να εγκαταλείψει κάποιος το νοσκομείο, το αδίκημα γίνονταν ΑΥΤΟΦΩΡΟ και έμπαιναν παρόμοια posters στους χώρους υποδοχής (ΤΕΠ, Εξωτερικά Ιατρεία κτλ.), μαζί με παραδειγματικές καταδίκες και επακόλουθη δημοσιότητα, πιστεύω ότι το πρόβλημα θα ελαχιστοποιούνταν.

* Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμμία περίπτωση δεν επιζητώ καταδίκες και εγκλεισμό ατόμων μειωμένου καταλογισμού (ναρκομανείς, μέθυσοι, ψυχικά ασθενείς).
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαΐου 2016, 00:56:08 από kopritis »

29 Ιουνίου 2016, 13:19:15
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέο περιστατικό βίας σε γιατρό εν ώρα εργασίας, κατήγγειλε τη Τρίτη το ΚΙνημα Νέων Ιατρών.

   Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων Κοζάνης , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βίας.
   Σύμφωνα με το Κίνημα, «το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι».
   Όπως εξηγεί, η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. «Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του». Και καταλήγουν οι νέοι γιατροί «η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας».
   ΥΓ: Δεν περιγράφει το άρθρο καθόλου το περιστατικό, έχει μόνο μια εικόνα από τον τραυματισμό:

30 Ιουνίου 2016, 11:47:43
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

ΧΡΗΣΤΟΣ Π


Άρθρο 315 παρ. 2. του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.
 Πρέπει επιτέλους σ αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται οι νόμοι. Άν η αστυνομία ξεχνά καποια πραγματα πρέπει να τους τα υπενθυμίζουμε!
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2016, 11:49:44 από ΧΡΗΣΤΟΣ Π »

20 Αυγούστου 2016, 09:52:23
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Το μεροκάματο του τρόμου.

Το σοβαρό αυτό θέμα ξαναφέρνει στο «φως» η βίαιη επίθεση ενός ασθενούς στο προσωπικό του ΤΕΠ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ασθενής που βρισκόταν σε κατάσταση διέγερσης, επιτέθηκε βίαια στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που προσπάθησαν να τον εξετάσουν, εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο όπως μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας νευρολόγος, καθώς και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα. Από τη μανία του δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Αυγούστου 2016, 10:46:53
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Σημειώνεται πως στο ΠΓΝΑ υπάρχει επί 24ωρου παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό η έντασή του όμως υπερέβαινε σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη τις αρμοδιότητές τους καθώς δεν έχουν δικαίωμα άσκησης βίας ή συλλήψεων

Ποιες είναι αλήθεια οι δυνατότητες του προσωπικού εταιρειών φύλαξης; Να κάνουν προφορικές συστάσεις και να καλέσουν την αστυνομία;

20 Αυγούστου 2016, 11:39:54
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιες είναι αλήθεια οι δυνατότητες του προσωπικού εταιρειών φύλαξης; Να κάνουν προφορικές συστάσεις και να καλέσουν την αστυνομία;
Ναι. Ουδεμμία άλλη δυνατότητα έχουν απ΄τον Νόμο. Οι σεκιουριτάδες στην Ελλάδα φυλάττουν χώρο, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Μία άγνωστη δυνατότητα στον πολύ κόσμο είναι το citizen's arrest, δλδ τον τύπο που ξέφυγε μπορούσε να τον ακινητοποιήσει ένας ή περισσότεροι πολίτες μέχρι να έρθει η Αστυνομία, αλλά το νομικό πεδίο σε κάτι τέτοιο είναι τόσο ασαφές, που όσο καλές προθέσεις και να έχει κάποιος και όσο και αν προσπαθήσει να ασκήσει την ελάχιστη νόμιμη βία, μπορεί ουσιαστικά να βρεθεί μπλεγμένος αν ο κατηγορούμενος έχει έναν τσακάλι δικηγόρο και του τραβήξει μια μηνυσούλα για σωματικές βλάβες.
Και εκεί δεν έχεις το κράτος από πίσω σου, όπως ο αστυνομικός. :P

Γενικά είμαστε απροστάτευτοι, και όσο η χώρα κατρακυλά προς την κατεύθυνση failed state αυτό θα γίνεται όλο και φανερότερο, δλδ γενικευμένη ανομία με την ανοχή των Αρχών, ενώ ασφάλεια θα απολαμβάνουν μόνο κρατικοί αξιωματούχοι και όσοι ιδιώτες μπορούν να πληρώσουν γι' αυτήν.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Αυγούστου 2016, 11:44:44 από kopritis »

25 Αυγούστου 2016, 16:19:25
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
25/08/2016


Ένα άγριο επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στα επείγοντα του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανάμεσα στον εφημερεύοντα γιατρό και έναν μεσήλικα ασθενή που πονούσε στην κοιλιά και διαμαρτυρόταν έντονα για την πολύωρη αναμονή να εξεταστεί!

Όπως αποκαλύπτει το eviazoom.gr, το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή (21-08-2016) μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων ασθενών και επισκεπτών του νοσοκομείου. Ο μεσήλικας άνδρας δέχτηκε αρχικά τις παρατηρήσεις του γιατρού να μην φωνάζει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς ανάμεσα τους που κατέληξε τελικά στην άσκηση σωματικής βίας.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασθενής χτύπησε με μπουνιές (μάλλον δεν ήταν και τόσο άρρωστος) τον εφημερεύοντα γιατρό και άμεσα παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να τον απομακρύνουν, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς στο νοσοκομείο μετέβησαν λίγο αργότερα αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από τον γιατρό (αν έκαναν έτσι όλοι οι Ιατροί που γίνονται θύματα βίας στους τόπους εργασίας τους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά) και η υπόθεση πλέον έχει λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2016, 16:23:39 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Αυγούστου 2016, 22:06:34
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Λέγεται ότι ήταν μεθυσμένος, αλλά κατά τα άλλα, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί το αδίκημα της επίθεσης/σωματικών βλαβών σε υγειονομικό από κατ' έγκληση σε αυτόφωρο, καθώς αποτελούμε ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα εργαζομένων.

Έπειτα είναι και η εντύπωση που αποκομίζει ο καθένας με το που εισέρχεται σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα έπρατταν τα ίδια σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

19 Οκτωβρίου 2016, 20:25:40
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – “Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος” λέει η Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων [vids]

Τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει όμως κάποτε να στραφούν και προς τον ανώνυμο ιατρό που είναι μόνιμα εκτεθειμένος ως βορά των διαθέσεων του πλήθους και μάλιστα χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης για να τον προστατεύει.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Οκτωβρίου 2016, 20:37:06
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κάποιος -ανώνυμος- κύριος από κάτω γράφει:
Παράθεση
Στην Χρυσή Αυγή μας στέλνουν οι πολιτικάντηδες, με όλα αυτά που κάνουν, μειώνουν τους μισθούς και δεν μπορούμε πλέον να ξεπληρώσουμε τα δάνεια και μας παίρνουν τα σπίτια. Κόλπο ήταν από την αρχή.Από το πασόκ και μετά.
Χρυσή Αυγή ρε, εκεί θα πάμε όλοι, δεν πάει άλλο, ως εδώ ήταν, φτάνει πιά η κοροιδία των πολιτικών.
Άρα η χρεωκοπία της χώρας ήταν κόλπο, ενώ τους μισθούς τους μειώνουν οι πολιτικοί επίτηδες, προφανώς θα μπορούσαν μόνο να τους αυξάνουν, αλλά επειδή είναι και αυτοί στο "κόλπο", τους μειώνουν για να τους πάρουν τα σπίτια.
Τα ποιά ; Τα σπιτια "τους" που δεν είναι και τόσο "τους" μιας και έχουν κτιστεί με χρήματα της τράπεζας.
Μάλιστα.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί συνωμότησαν όλοι το 2009 για να υπαχθεί η χώρα στο Μνημόνιο, πριν ήταν καλά και τους ψηφίζαμε σε αντάλλαγμα για κάποιον διορισμό-ρουσφέτι, το 2009 τι συνέβη και αυτό το συμβόλαιο (αμοιβαία επωφελούς συναλλαγής) "έσπασε" ;
Αυτό δεν χωράει το πτωχό μου μυαλό.  :-\
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Οκτωβρίου 2016, 20:40:16 από kopritis »

24 Νοεμβρίου 2016, 20:04:49
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Πόσο μακριά είμαστε από το να θρηνήσουμε θύματα; Το περιστατικό που συνέβη χθες στο “Σκυλίτσειο” με πρωταγωνιστή κάποιον μετανάστη χρήστη ουσιών, όπως εκτιμάται, δείχνει πως το ¨κακό” δεν αργεί να γίνει.

Μετανάστης ή πρόσφυγας υπό την επήρεια φαρμάκων ή άλλων ουσιών, περίμενε να εξεταστεί στα επείγοντα του ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ. Όταν όμως τον πλησίασε ο γιατρός για να τον εξετάσει, του έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν να προφυλαχθούν κλείστηκαν στο δωμάτιο και τηλεφώνησαν την αστυνομία και την ασφάλεια του νοσοκομείου. Η αστυνομία συνέλαβε τον “θερμόαιμο” αφού πρώτα είχε ακινητοποιηθεί και του είχε αφαιρεθεί το μαχαίρι. Όπως ανέφεραν στο politischios.gr, σε κάποια στιγμή κάθισε και άφησε κάτω το μαχαίρι, ένας από την ασφάλεια του νοσοκομείου το απομάκρυνε κλωτσώντας το και μετά τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί”.

Το περιστατικό πάντως γενικότερα έχει θέσει σε συναγερμό το νοσηλευτικό και όχι μόνο προσωπικό του Νοσοκομείου που ζήτησαν ήδη από την εταιρεία φύλαξης να ελέγχει περισσότερο όσους θέλουν να μπουν στον χώρο του Νοσοκομείου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2017, 21:57:05
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/01/2017

Ο γιατρός - που βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο- υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους


Στο πόδι σηκώθηκαν τα ξημερώματα της παραμονής της πρωτοχρονιάς γιατροί και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όταν πατέρας και γιος, που μόλις είχαν μεταφέρει τραυματισμένο τον μικρότερο γιο της οικογένειας, τα έκαναν γυαλιά - καρφιά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
 
Πάνω στον καβγά, ξυλοκόπησαν και έναν γιατρό που περνούσε τυχαία από τον διάδρομο, ενώ ο γιος φέρεται να τον δάγκωσε και στο μάγουλο, όταν προσπάθησε να τους ηρεμήσει.
 
Το σκηνικό συνεχίστηκε και όταν έφτασε η αστυνομία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος και δύο ακόμα συγγενείς τους, πιάστηκαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι στο τέλος κατάφεραν και τους έβαλαν χειροπέδες!
 
Μόνο ως απίστευτο μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό ξυλοδαρμού που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της παραμονής της πρωτοχρονιάς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
 
Συγγενείς ασθενούς, τον οποίο μόλις είχαν μεταφέρει με δικό τους όχημα μεθυσμένο και τραυματισμένο στο κεφάλι και στο πρόσωπο, τα έκαναν γυαλιά καρφιά και μάλιστα ο ένας εξ' αυτών δάγκωσε και έναν γιατρό στο μάγουλο.
 
"Πρωταγωνιστές" του καβγά ήταν ένας 60χρονος πατέρας και ο 20χρονος γιος του, ενώ τραυματίας ήταν ο νεότερος γιο της οικογένειας.
 
Πατέρας και γιος, που ήταν φανερά εκνευρισμένοι, μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νοσοκομείο θύμιζαν ταύρους σε υαλοπωλείο.
 
Εκτός εαυτού φώναζαν και έβριζαν τους πάντες. Οι γιατροί πήραν τον τραυματία στα επείγοντα για να περιποιηθούν τα τραύματά του, ενώ οι άλλοι δύο συνέχιζαν τον εξάψαλμο.
 
Εκείνη την στιγμή ένας ειδικευόμενος γιατρός που είχε κληθεί για άλλο περιστατικό στα Τ.Ε.Π., είδε τους δύο άνδρες εκτός εαυτού και στην προσπάθεια του να τους ηρεμήσει, του επιτέθηκαν. Τον έβρισαν, χειροδίκησαν ενώ ο ένας εκ των δύο τον δάγκωσε στο μάγουλο.
 
Οι αστυνομικοί πέρα από τον πατέρα και τον γιο, συνέλαβαν και δύο ακόμα νεαρούς συγγενείς τους που μπλέχτηκαν στον καβγά, ενώ χθες με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ρεθύμνου, αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Ο γιατρός -που βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο- υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για: εξύβριση, πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, συκοφαντική δυσφήμηση, φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα κλοπής και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
 
Σε ότι αφορά τέλος στον ασθενή, αυτός σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την χειρουργική κλινική που νοσηλεύεται.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2017, 22:01:26
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Με αφορμή το περιστατικό που περιγράφεται στο προηγούμενο post αντιγράφω δημοσίευση (02/01/2016) του συμφορουμίστα Γενικού Ιατρού (και νυν Διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου) κ. Δημήτρη Μιχάλη στον τοίχο του στο facebook:

Χειροδικίες και «τσαμπουκάδες» στις δομές υγείας
Με αφορμή το ακόλουθο δημοσίευμα, αξίζει να ενσκήψουμε στο φαινόμενο αυτό που βασιλεύει τη χώρα μας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες που προσέρχονται στα νοσοκομεία (κυρίως στα επείγοντα) συμπεριφέρονται απαράδεκτα. Αυτό για πολλούς λόγους.
Κάποιοι από το πολύ άγχος για το συμβάν.
Εδώ η ευθύνη των υγειονομικών να τους κατατοπίσουν, ενημερώσουν για τα πραγματικά δεδομένα και να τους ηρεμήσουν, είναι καθοριστική.
Κάποιοι γιατί μέσα από τις δυσκολίες που θα συναντίσουν (αναπόφευκτες ή απόρροια αμελείας υπαλλήλων), ξυπνάει το μένος τους για ένα άδικο κράτος που συναντούν συνέχεια μπροστά τους.
Και εδώ ο εκπολιτισμός του κράτους ως παρόχου υπηρεσιών (συνολικά) είναι αυτό που θα έδιδε τη λύση.
Κάποιοι γιατί βρέθηκαν μπροστά σε έναν αδιάφορο και ανεύθυνο λειτουργό που για κείνον η δουλειά του είναι «αγγαρεία» και όχι λειτούργημα. Και αυτό είναι εύκολα αντιληπτό από τον έχοντα ανάγκη πολίτη.
Εδώ μόνο η απομόνωση τέτοιων ¨λειτουργών¨ από τους λοιπούς και η αρμόζουσα τιμωρία μπορούν να θεραπεύσουν την πληγή.
Κάποιοι γιατί έχουν μάθει στη ζωή τους στο «εδώ και τώρα» και αδιαφορώντας για την σοβαρότερη κατάσταση άλλων συμπολιτών τους που προηγούνται, απαιτούν να είναι αυτοί η απόλυτη προτεραιότητα.
Εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ψυχοκοινωνική παθολογία και λίγα μπορούν να γίνουν με τον ενδεδειγμένο χειρισμό, αν και ενδείκνυται να τον δοκιμάζουμε.
Κάποιοι άλλοι γιατί εκ φύσεως (είτε έχοντας κάκιστη παιδεία είτε αποτελούντες διαταραγμένες υποκοσμιακές προσωπικότητας, γνωστοί και ως «κουραδόμαγκες»), αγνοούν κάθε κανόνα κοινωνικής προσαρμογής και συλλογικότητας.
Μαζί τους και αυτοί που πιωμένοι θεωρούν δεδομένη την μοναδικότητά τους.
Σαν τους τελευταίους ήταν και αυτοί που έκαναν το σκηνικό στο Ρέθυμνο.
Και ο εισαγγελέας τους απεύθυνε κατηγορία για «.. φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, … και διατάραξη οικιακής ειρήνης». Μάλιστα.
Και μετά τους άφησε ελεύθερους !! !!
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα επικρατούν και επιβιώνουν με πρώτο ένοχο –κατά την εκτίμησή μου- την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Και εννοώ ότι σε όποια χώρα του κόσμου με στοιχειώδες πολιτικά σταθερό σύστημα αν γίνει κάτι τέτοιο,
1ον: Συλλαμβάνεσαι άμεσα και αντιμετωπίζεις σοβαρές κατηγορίες περί διατάραξης της ομαλής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Πού είναι αυτή η κατηγορία εδώ? ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!
2ον: Οδηγείσαι στο αυτόφωρο. Πόσες φορές γίνεται αυτό εδώ? Σχεδόν ποτέ, όπως στην περίπτωσή μας που «… αφέθηκαν ελεύθεροι».
3ον: Διώκεσαι αυτεπάγγελτα. Αν προσέξατε στο δημοσίευμα αναφέρει « .. ο γιατρός υπέβαλε μήνυση…». ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Όχι κύριοι. Ο γιατρός για να υποβάλει μήνυση πρέπει να εγκαταλείψει το νοσοκομείο. Και πρέπει να μείνει και κρατούμενος ή και να πάει στο αυτόφωρο, γιατί πάντα ο δράστης βάζει και εκείνος μήνυση εναντίον του γιατρού (δασκαλεμένος από τους δικηγόρους για να κωλυσιεργήσει). Ακόμη, ο γιατρός εκθέτει τον εαυτό του σε στοχοποίηση από τον δράστη για μελλοντική εκδικητική δράση.
Όλα αυτά συνεπώς υπηρετούν ένα σύστημα που αποτρέπει το θύμα από το να υποβάλει μήνυση.
Αλλά και τέλος γιατί ο γιατρός να υποβάλει μήνυση? Η συμπεριφορά αυτή στρέφεται εναντίον μία ολόκληρης δομής και ενός δημόσιου συστήματος.
Άρα να υποβάλει ο Διοικητής π.χ.
Έλα μου ντε. Ούτε αυτός μπορεί αφού κατά την κρατούσα νομολογία δεν είναι αυτός ο έχων άμεσο «έννομο συμφέρον».

Απλά: Η μπές μπροστά γιατρέ και βγάλε το φίδι από την τρύπα, ή άσε το μάγκα να αλωνίζει. Και τούτο το τελευταίο είναι που υπηρετεί τελικά το σύστημά μας. Γιατί όμως? Και τελικά ποιο φίδι θα βγάλει όταν οι ποινές που θα αντιμετωπήσει ο «μάγκας» είναι τέτοιες που μάλλον θα τον αποθρασυνόσουν παρά θα τον συνετίσουν?
Δυστυχώς όμως, κατά καιρούς δια στόματος υπουργών δικαιολογείται –και εμμέσως ενθαρρύνεται -ο τραμπουκισμός και η αυτοδικία, όπως είχα γράψει και παλιότερα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Κοντολογίς, η ποινικοποίηση της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και ειδικά τόσο ευαίσθητης (που σήμερα αντιμετωπίζεται ως διατάραξη οικιακής γαλήνης !!) και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία και με αυστηρή αντιμετώπιση, είναι η λύση που θα έκανε τους «κουραδόμαγκες» να περιορίσουν τη μαγκιά τους και θα προστάτευε τους ασθενείς από το ζόφο τέτοιων συμπεριφορών και τους υγειονομικούς από το σχεδόν καθημερινό ακραίο μπούλινγκ που αντιμετωπίζουν.
Όμως αυτά για να τα διευθετήσουμε απαιτείται να διαθέτουμε πολιτισμό ως σύστημα.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι νομιμοποιούμαι να ισχυριστώ πως δεν διαθέτουμε εδώ και μερικές δεκαετίες.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιανουαρίου 2017, 23:21:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2017, 23:09:20
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τι αξίζει η ζωή ενός εργαζόμενου σε δημόσια δομή; Πάντα είχα αυτή την απορία. Όσο περνάνε τα χρόνια, βλέπω ότι για κάποιους ιθύνοντες αξίζει ελάχιστα. Λίγα ψηφαλάκια αξίζουν περισσότερο.
Όσο για τους οξυδερκείς συναδέλφους, είναι νομίζω απλό να καταλάβουν ότι πολλά κοινωνικά πειράματα εξαρτώνται από τα γονίδια του πληθυσμού μελέτης. Και όταν δεν μπορείς να μετρήσεις γονίδια, σε τέτοια πειράματα διαβάζεις την ιστορία του παρελθόντος στον πληθυσμό μελέτης. Μετά επιστρέφεις και δεν αφήνεις τα προσωπικά σου όνειρα να σου αλλοιώνουν την εικόνα της πραγματικότητας.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Ιανουαρίου 2017, 05:08:42
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εν τω μεταξύ στην μακρινή Αυστραλία παίζουν τέτοια spots στην TV...

Αssault isn't part of the job. It's a crime - Hospital (φυλάκα ΜΕΧΡΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ)


Δυστυχώς όσα γράφονται είναι σωστά.
Όποιο αδίκημα τους ενδιαφέρει (π.χ αντίσταση κατά της Αρχής) είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ αδίκημα ενώ η βιαιοπραγία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν είναι, πραγματικά ό,τι να ναι, και ένδειξη του πόσο έχει απαξιωθεί το έργο του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Απ΄την στιγμή που έχουμε τέτοιες τραγικές ηγεσίες στον κλάδο οι οποίες δεν κλείνουν τα νοσοκομεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα παρά μόνο για οικονομικά και συνταξιοδοτικά (ειδικά μάλιστα των πλέον προνομιούχων ασφαλισμένων προ 1993), τι ακριβώς περιμένετε να δείτε ;

Φυσικά και είναι εκ των πραγμάτων "αντιλαϊκή" ενέργεια, περισσότερα ψηφαλάκια μαζεύουν με το να έχουν τους γιατρούς σάκκους του μποξ...

Γιατί οι Έλληνες πολιτικάντηδες, εξ' από ανέκαθεν αυτό κοιτούν, μετρούν τα κουκιά για τα ψηφαλάκια.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2017, 07:49:55 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά: ακρότητες 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
55182 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2009, 12:38:07
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
6914 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2010, 09:20:48
από Koterakis
0 Απαντήσεις
5939 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2011, 10:20:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
148 Απαντήσεις
85100 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2016, 12:57:26
από GirousisN
5 Απαντήσεις
6859 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2014, 21:02:57
από EzeΤΡΟΛ