Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:01:45

Αποστολέας Θέμα: Κρούσματα γρίπης των πουλερικών στην Ιαπωνία (ιός Η5Ν1)  (Αναγνώστηκε 7385 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Δεκεμβρίου 2010, 15:31:17
Αναγνώστηκε 7385 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Κρούσματα γρίπης των πουλερικών στην Ιαπωνία

Κοτόπουλα τα οποία πέθαναν σε αγρόκτημα του Shimane, στη δυτική Ιαπωνία, έπασχαν από τον ιό της γρίπης των πουλερικών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Αγροτικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, τουλάχιστον 30 κοτόπουλα πέθαναν στο αγρόκτημα αυτήν την εβδομάδα. Αν περαιτέρω εξετάσεις επιβεβαιώσουν ότι ο ιός είναι ο H5N1, τότε θα πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων της γρίπης στην Ιαπωνία από το 2007.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



2 Δεκεμβρίου 2010, 15:34:42
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Λέτε να έχουμε πάλι τα ίδια με το 2005, όταν το CNN έφθασε μέχρι τις Οινούσες, για να πάρει αποκλειστική συνέντευξη στον μπάρμπα που είχε βρει 2 κοτόπουλα νεκρά στο κοτέτσι του.... Φυσικά αποδείχτηκε ότι όλο το ρεπορτάζ ήταν μια τεράστια φούσκα...Δεν θα το αντέξω πάλι Θεούλη μου....

2 Δεκεμβρίου 2010, 15:39:11
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Και για να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη:

Αθώες οι γαλοπούλες από τις Οινούσες (1/11/2005)
 Αρνητικές για τον επικίνδυνο ιό Η5Ν1 είναι οι οριστικές εξετάσεις στις ύποπτες γαλοπούλες από τις Οινούσες Χίου, τόσο στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Αναφοράς στη Βρετανία όσο στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Μετά τη δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. ενημέρωσε σχετικά τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, για την άρση από σήμερα των μέτρων επί «υποψίας» (Η5) που είχαν ληφθεί σε εφαρμογή των προβλεπομένων στο Σχέδιο Επείγουσας Επέμβασης.
 Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέρει τα εξής: Ως γνωστόν στις 14/10/2005 η Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου κλήθηκε να διερευνήσει την αιτία εμφάνισης θανάτων σε οικόσιτη εκτροφή πουλερικών στις Οινούσσες. Στα πλαίσια της παραπάνω διερεύνησης διενήργησε κλινική και ανατομοπαθολογική εξέταση και λήψη κατάλληλου παθολογικού υλικού, το οποίο απεστάλη για εξετάσεις στο αρμόδιο Εργαστήριο Παθολογίας Πτηνών του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών. Ένα από τα αποσταλέντα δείγματα αίματος αντέδρασε θετικά στην παρουσία αντισωμάτων για τη γρίπη των πτηνών (Η5) με τις μεθόδους ELISA και αναστολής της αιμοσυγκόλλησης. Μετά την άμεση ενημέρωση (όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Επείγουσας Επέμβασης) στις 17/10/05 από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο της Αθήνας και τις σχετικές εντολές της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του ΥΑΑΤ, η Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου έλαβε τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Επείγουσας Επέμβασης της 30/11/2004, που έχει εγκριθεί από την Ε.Ε., μέτρα επί «υποψίας» γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κοινοτικούς Κανονισμούς και οδηγίες σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της Κτηνιατρικής Επιτροπής της Ε.Ε. που αφορούν μέτρα επιτήρησης αποκλεισμού και απολύμανσης της εκτροφής. Προέβη δε στις 17/10/05 σε νέα κλινική και ανατομοπαθολογική εξέταση καθώς και λήψη νέου παθολογικού υλικού από την ίδια εκτροφή. Το παραπάνω υλικό απεστάλη στο αρμόδιο Εργαστήριο Παθολογίας Πτηνών του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης, που έχει οριστεί από την Ε.Ε. ως Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών καθώς και στο αντίστοιχο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών (Weybridge - Ην.Βασίλειο). Οι εξετάσεις που ακολούθησαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς στη Θεσσαλονίκη για τη γρίπη των πτηνών, τόσο στα αποσταλέντα δείγματα αίματος όσο και στο λοιπό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την απομόνωση του ιού της γρίπης, αποδείχθηκαν αρνητικές. Αρνητικά απεδείχθησαν επίσης και τα αποτελέσματα που λήφθηκαν στο ίδιο παθολογικό υλικό από το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς της Βρετανίας για τη γρίπη των πτηνών. Στις 22-10-05 διενεργήθηκε νέα κλινική εξέταση και λήψη παθολογικού υλικού, το οποίο απεστάλη εκ νέου στο Εθνικό και στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών. Ο ορολογικός, δηλαδή αιματολογικός, έλεγχος που διενεργήθηκε και στα δύο εργαστήρια σε όλα τα περιλαμβανόμενα στο παθολογικό υλικό δείγματα αίματος αποδείχθηκε αρνητικός. Οι πιο πάνω ενέργειες και στοιχεία αναλύθηκαν, επιβεβαιώθηκαν και συμφωνήθηκαν σε τηλεφωνικές συζητήσεις και κατά τις δύο συναντήσεις στο Λουξεμβούργο του Υπουργού κ. Μπασιάκου με τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο κ. Μάρκο Κυπριανού. Αποφασίστηκε δε η συνέχιση της ισχύος των μέτρων της «υποψίας» μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος των τελικών ιολογικών εξετάσεων της Βρετανίας.
Σήμερα γνωστοποιήθηκε από το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών (Weybridge - Ην.Βασίλειο) και το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης ότι μετά την ολοκλήρωση των ιολογικών εξετάσεων όλων των ειδών και δειγμάτων παθολογικού υλικού που απεστάλησαν από την ύποπτη οικόσιτη εκτροφή στις Οινούσσες και καλύπτουν τελικά το σύνολο της πτηνοτροφικής εκτροφής, δεν απομονώθηκε ιός γρίπης των πτηνών δηλαδή δεν υπάρχει Η5Ν1.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Δεκεμβρίου 2010, 19:44:03
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Να συμπληρώσω για την υπόθεση φιάσκο του 2005 στις Οινούσσες ότι:
- Ο  μπάρμπας (που είχε βαφτιστεί πτηνοτρόφος) είχε ένα κοτέτσι (που είχε βαφτιστεί πτηνοτροφική μονάδα) με 4-5 κότες και μερικές γαλοπούλες για να  να τρώει που και που κανένα αυγουλάκι ή λίγο κρέας μαζί με τη γριά του με την οποία είχαν τεθεί σε κατ' οίκον καραντίνα!
- Ο τότε υπουργός υγείας κ. Κακλαμάνης είχε επισκεφθεί το νησί και μπροστά στις κάμερες έφαγε κοτόπουλο (αλανιάρικο) από άλλο κοτέτσι ( βλέπε πτηνοτροφική μονάδα) του νησιού.
- Ένα εκ των τριών (νεκρών παρακαλώ) πτηνών εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο δρόμο για το εργαστήριο όπου θα γινόταν οι εξετάσεις. Έκτοτε αναζητείται (μαζί με την αξιοπρέπεια της χώρας μας και του τότε υπουργού κ. Μπασιάκου)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Δεκεμβρίου 2010, 20:16:50
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Είναι τέτοιο το μεγαλείο αυτής της made in Greece και μόνο in Greece υπόθεσης, που όσα στοιχεία κι αν προσθέσεις, πάντα σου φαίνονται λίγα και περιμένεις να ακούσεις και κάτι ακόμα... Αδαμάντιε πολύ διασκέδασα με το post σου.  ;D ;D ;D ;D

Λέξεις κλειδιά: γρίπη  πουλερικών  
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
9381 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιουλίου 2013, 18:04:06
από Πατρωνάκης Μάνος
3 Απαντήσεις
50189 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2017, 14:08:00
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
60113 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2016, 23:25:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8434 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2021, 19:21:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23419 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαρτίου 2022, 16:28:17
από Argirios Argiriou