Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Τι κάνουμε με την απόδειξη σε ασθενείς που δεν τους παίρνουμε χρήματα;

(1/6) > >>

Argirios Argiriou:
Τι κάνουμε με την απόδειξη σε ασθενείς του ιδιωτικού Ιατρείου που δεν τους παίρνουμε χρήματα;

Ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε ότι μπορώ τότε να κόβω απόδειξη παροχής υπηρεσιών που να γράφει:  Δωρεάν.

Βέβαια δεν επιτρέπεται να γράφουμε και πολλές τέτοιες αποδείξεις, αλλά σύμφωνα με τον λογιστή μου, μέχρι και 2-3 τέτοιες αποδείξεις τον μήνα τις αποδέχεται η εφορία.

Denominator:
Ο λογιστής έχει δίκιο. Μπορείς να κόβεις περίπου 10% τέτοιες αποδείξεις για να μην αποτελέσεις φορολογικό "στόχο". Όμως συμβαίνει και το άλλο: Εγώ κόβω περισότερες και προκαλώ τον έλεγχο, όταν έλθαι, να επικοινωνήσει με όποιον θέλει (έχω τα στοιχεία των ασθενών) για να ρωτήσει αν όντως ισχύει η δωρεάν απόδειξη. Επίσης, όταν κόβουμε μονόγραμμα ή δίγραμμα ή συνταγή κινολονών που έχουν στέλεχος και υποχρεωτικά τηρούνται ως αρχείο, καλό είναι να κόβουμε μία απόδειξη μικρή (π.χ. 3 ή 5 ευρώ) για να μην μπαίνουμε σε διατυπώσεις. Ο νόμος δε έχεται ότι εγώ ζημιώνομαι εκούσια (βλέπε και κόστος εντύπων), οπότε θεωρεί δεδομένο ότι έχω λάβει έστω και μικρή αμοιβή. Τέλος, τα δώρα δε φορολογούνται. Αν πεις σε κάποιον ότι δε χρωστάει τίποτε και εκείνος σου αφήσει ένα δεκάρικο για να πιεις μια μπύρα τότε κόβεις πάλι δωρεάν και είσαι νόμιμος.

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι κάνουμε με την απόδειξη σε ασθενείς του ιδιωτικού Ιατρείου που δεν τους παίρνουμε χρήματα;

Ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε ότι μπορώ τότε να κόβω απόδειξη παροχής υπηρεσιών που να γράφει:  Δωρεάν.

Βέβαια δεν επιτρέπεται να γράφουμε και πολλές τέτοιες αποδείξεις, αλλά σύμφωνα με τον λογιστή μου, μέχρι και 2-3 τέτοιες αποδείξεις τον μήνα τις αποδέχεται η εφορία.


--- Τέλος παράθεσης ---
Δε νομίζω να υπάρχει όριο μηδενικών αποδείξεων σε σχέση με τις συνολικές αποδείξεις.

Ο λογιστής μου για παράδειγμα που είναι και συγγενείς μου κάνει τις φορολογικές δηλώσεις σε όλο το σόι χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος και κόβει μηδενικές αποδείξεις. Ας αποδείξει ο έλεγχος ότι πλήρωσα κι αυτός δεν έκοψε απόδειξη.

Ας αποδείξει λοιπόν ο έλεγχος ότι ο ασθενής πλήρωσε κι εγώ του έκοψα μηδενική απόδειξη.

Denominator:
Έχετε δίκιο ότι δεν υπάρχει (θεωρητικά) τέτοιο όριο. Επειδή όμως έχω φίλους και στην Εφορία, και στη Δ/νση Οικονομικού Εγκλήματος σας μεταφέρω το σκεπτικό: Αν ένας γιατρός κόβει πολλές (πάνω από π.χ. 1 στις 10) δωρεάν αποδείξεις, τότε ενδεχομένως να λέει ψέματα. Επειδή κανείς δεν μπορεί εύκολα να αποδείξει ότι αυτό είναι τελικά ψέμα ή αλήθεια, και εν τέλει δεν τον ενδιαφέρει να προσπαθήσει να το κάνει (του είναι ευκολότερο να σας πιέσει να ενδώσετε στη λογική του να τον πείσετε εσείς για το αντίθετο), η υποψία και μόνο θα τον οδηγήσει να σας "ξεψαχνίσει" σε άλλους τομείς. Παράδειγμα: Δώστε μου το κινολονών & κεφαλοσπορινών γ' γενιάς/μονόρριγο αθεώρητο/μονόρριγο θεωρημένο/δίρριγο να διασταυρώσω τις αποδείξεις. Δώστε μου τα πιστοποιητικά θανάτου (που είστε υποχρεωμένοι να κρατάτε ως αντίγραφο). Δώστε μου το σκληρό του υπολογιστή σας. Αν δε θέλετε, δώστε μου όλο τον υπολογιστή! Τώρα τελευταία βγήκαν και προγράμματα πελατολογίου σε στικάκια, για να τα εξαφανίζουμε σε περίπτωση που εισβάλλει ο ακατανόμαστος. Δυστυχώς όμως όλα τα υπόλοιπα είναι hard copy και άρα σκληρά στοιχεία. Αν συνεχίσετε να το βλέπετε χαλαρά, νομίζω ότι το κράτος θα σας ανταμείψει με ένα μεγαλοπρεπές πρόστιμο με την πρώτη ευκαιρία, πρώτον γιατί πεινάει, δεύτερον γιατί μας δίδαξε να μην πιστεύουμε κανένα και τρίτον γιατί δεν το πείσαμε ότι ο γάϊδαρος δεν πετάει. Μαζί σας λοιπόν, ηθικά, αλλά πρακτικά διαχωρίζω τη θέση μου έναντι αυτού του εκμαυλιστικού χρηματόπληκτου μηχανισμού.

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση