Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:59:07

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 395658 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Ιανουαρίου 2011, 12:10:26
Αναγνώστηκε 395658 φορές
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Μήπως ξέρει κανείς τι θα γίνει με τις προσλήψεις των ιατρών για θέσεις που προκηρύχθηκαν ή κρίθηκαν το 2010? Ο υπουργός είχε δεσμευθεί προφορικά στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ ότι οι θέσεις αυτές δεν εμπίπτουν στον κανόνα 5:1. Όμως οι γραμματίνες στο υπουργείο δεν τις προχωράνε και δεν σκοπεύουν, μέχρι νεοτέρας. Έχω διαβάσει δεκάδες συνεντεύξεις του υπουργού έκτοτε, δεν βρίσκεται ΚΑΝΕΙΣ να τον ρωτήσει γι' αυτό το θέμα που αφορά σχεδόν 2000 συναδέλφους. Ας γράφουμε εδώ οτιδήποτε νεότερο μαθαίνουμε...

24 Ιανουαρίου 2011, 06:56:52
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

dralex



24 Ιανουαρίου 2011, 14:07:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Sophia


Ακριβως την ιδια σταση αντιμετωπιζω και εγω στο υπουργειο οποτε παω απο τα γραφεια, σημερα τηλεφωνικως δεν καταφερα να μιλησω!Ποιος πρεπει να μας δωσει μια υπευθυνη απαντηση για να ξερουμε αν το διαστημα που θα περιμενουμε θα ειναι μεγαλο η πολυ μεγαλο (οπως αυτο που περιμεναμε απο τις ΥΠΕ δηλαδη 4-5 μηνες στην δικη μου περιπτωση) για να προγραμματισουμε τα σχεδια μας και την ζωη μας.Παντως οταν παω στο υπουργειο δεν βλεπω συναδελφους εξω απο τα γραφεια να περιμενουν η να πηγαινουν καθε εβδομαδα οπως εγω και η γραμματεας μου λεει οτι εχει πολλους φακελους να ασχοληθει αλλα που δεν τους ξεκιναει γιατι περιμενει εντολη.Αυτο μου κανει εντυπωση η εχουν καθησυχαστει η εχουν δουλεια η ξερουν περισσοτερα απο μενα και εχουν απογοητευτει πληρως.

24 Ιανουαρίου 2011, 18:54:37
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Τα ιδια ειπαν σε συγγενικο μου προσωπο που πηρε τηλ. στο υπουργειο υγειας. Συγκεκριμενα με 2 υπαλληλους που μιλησε της ειπαν οτι το θεμα βρισκεται στο υπουργειο εσωτερικων που εχει ζητησει κατασταση ολων των νοσοκομειων, ποσοι γιατροι συνταξιοδοτηθηκαν, ποσο κοστιζει ενας επιμελητης ΕΣΥ κτλ. Αυτο ισχυει για τις θεσεις που προκυρηχθηκαν μεσα στο 2010. Η δικη μου εχει κριθει μεσα στο 2010. Παρολα αυτα οι υπαλληλοι λεν οτι ολα εχουν παγωσει και δεν προχωρουν τιποτα μεχρι νεωτερας. Υποτιθεται οτι ο υπουργος δεσμευτηκε για τις θεσεις αυτες. Ακομα και τωρα υπαρχουν νοσοκομεια που προκυρησσουν θεσεις χωρις να ειναι καθολου σιγουρο αν αυτες οι θεσεις που προκυρησσονται μεσα στο 2011 θα υπαρξουν τελικα. Ο ορισμος της παρανοιας... >:(

24 Ιανουαρίου 2011, 21:26:19
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Συνάδελφε αυτό μου έκανε κι εμένα εντύπωση. Δεν βλέπω γιατρούς να ρωτάνε όποτε πάω! Παλαιότερα όταν έψαχνα για επικουρικά έβλεπα κοσμοσυρροή στον σχετικό όροφο. Μία εξήγηση είναι ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν και νομίζουν ότι επειδή βγήκαν πρώτοι στις εισηγήσεις ή στις κρίσεις έχουν και τη θέση. Ίσως βέβαια και να θεωρούν μάταιο να κυνηγάνε μια θέση για τα γελοία λεφτά που παρέχει.
Πολλοί συνάδελφοι από την άλλη, έχουν φύγει για εξωτερικό. Κρίμα να μας έχουν τοσο για τα σκουπίδια πάντως. Δεν υπάρχει άλλος τομέας που να είναι στη δική μας κατάσταση, δηλαδή να ξέρει πως έχει θέση, αλλά δεν έχει, αλλά ίσως να έχει κ.ο.κ. Αυτό πρέπει να τους τονίσουμε και αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ όποτε μπορω να πηγαίνω. Ό,τι νεότερο ας ενημερώσουμε εδώ. Αύριο θα πάω μάλλον..

25 Ιανουαρίου 2011, 16:51:03
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν γύρω στα 45 (!!!) ΦΕΚ του τεύχους Γ του 2010 με ημερομηνία 31-12-2010 (και λείπουν και μερικά ακόμα από τη σειρά) με πολλούς διορισμούς Επιμελητών.

Ο συσσώρευση δημοσιεύσεων την 31η Δεκέμβρη δείχνει ότι οι διορισμοί Επιμελητών ΕΣΥ επηρεάζονται από το 5:1.

Σήμερα κυκλοφόρησε το ΦΕΚ (με ημερομηνία 31-12-2010) διορισμού γιατρού του ΓΝ Βέροιας για θέση που κρίθηκε στα μέσα Οκτώβρη 2010 (Μιά από τις 2000 της...Σύμβασης ;D)

Καλό κουράγιο!

27 Ιανουαρίου 2011, 17:56:05
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Σήμερα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ο κύριος Βαρνάβας μίλησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το θέμα μας! Ότι δηλαδη παρά την τριπλή υπόσχεση του υπουργού οτι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν μέσα στο 2010, δε θα ανήκουν στο 5 προς 1, οι συνάδελφοι παίρνουν από το υπουργείο την δήλωση ότι όλα έχουν παγώσει λόγω του 5 προς ένα και της αναμονής τη απόφασης της διϋπουργικής επιτροπής! Πήρε άραγε καμιά απάντηση? Ξέρει κανείς?

28 Ιανουαρίου 2011, 01:58:32
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης):

Κύριε Βαρνάβα είπατε ότι με όλους κάναμε πόλεμο, εκτός από τους φαρμακοβιομηχάνους. Δεν κάνουμε με κανέναν πόλεμο. Αυτό για το οποίο πραγματικά κάνουμε πόλεμο, είναι να διατηρηθεί η χώρα, όπως τα καταφέραμε να διατηρηθεί και να μην πτωχεύσει και από την άλλη αναγνωρίσαμε, ότι πήραμε όντως μέτρα σκληρά, που πιέζουν και είναι πολύ σκληρά για πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο όμως και ο ίδιος ο ελληνικός λαός επικροτεί, διότι αναγνωρίζει ότι αυτή ακριβώς η προσπάθειά μας έχει αποτέλεσμα.
Θα ήθελα όμως να πω κάτι, διότι είπατε ότι δεν κάναμε τίποτα. Θα σας έλεγα κάτι και αυτό, αν θέλετε ως γιατρός και εγώ και εσείς, θα πρέπει να το δούμε. Κύριε Πρόεδρε για τα πρακτικά, 3130 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ, είναι στα αρμόδια εκλεκτορικά σώματα και εκκρεμούν από το 2008 - 2009. Θα έλεγα όμως για φέτος, διότι δεν έχουμε δώσει αριθμό, για 1473 γιατρούς, έχουν εκδοθεί αποφάσεις διορισμού, του κλάδου του Ε.Σ.Υ, όλων των βαθμίδων. Υπάρχει μια μικρή εκκρεμότητα για μερικούς από αυτούς να δηλωθούν στο Φ.Ε.Κ, όμως καταφέραμε να τρέξουμε, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, από τις 2000 που είχαμε πει.
Παραμένει λοιπόν η συνέχεια για το 2011, με τους περιορισμούς που θα βρούμε μπροστά μας.
Θα έλεγα δε, ιδιαίτερα για τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τις μονάδας νεογνών και νεφρού, από τις 102 θέσεις που είχαμε, έχουν εκδοθεί 92 αποφάσεις και ήδη έχουμε καταφέρει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, κάτι που παλιότερα δεν μπορούσαμε να το πετύχουμε.
Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να προλάβουμε και έγινε προσπάθεια μέχρι και τις 31/12/10 να υπάρξει διορισμός, διότι ήταν γνωστό ότι θα μπαίναμε σε αυτόν τον περιορισμό, του πέντε προς ένα και έτσι καταφέραμε να έχουμε νοσηλευτές, σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό, που ξεπερνά τους 3700, το 2010. Άρα δεν πρέπει να μηδενίζουμε, κύριε Βαρνάβα, διότι από την αρχή είστε μηδενιστικός σε οτιδήποτε κάνουμε. Καταλαβαίνω ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά από όλους, τουλάχιστον, που είχαν αντιρρήσεις, ακούστηκαν και κάποια θετικά λόγια, για αυτά που κάναμε αυτό το χρονικό διάστημα και για αυτά που έχουμε εντάξει μέσα στο νέο νομοσχέδιο.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

28 Ιανουαρίου 2011, 07:17:39
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Ναι μόλις το διάβασα. Καμιά φορά εντυπωσιάζομαι εκ νέου με τις ομιλίες των πολιτικών μας. Πώς γίνεται σε ένα τόσο μεγάλο κείμενο που απαντάει σε μια συγκεκριμένη έρώτηση, τελικά να μη δίνεται καμία απάντηση. Καταλαβαίνει κανείς αν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις αυτών που δεν πρόλαβαν μέχρι τις 31/12/2010 να πάνε στο ΦΕΚ? Δηλαδή να φύγουν από το αρχικό γραφείο όπου πήγαν στο υπουργείο? Εκτός αν αυτή είναι η "μικρή εκκρεμότητα". Ο κύριος Βαρνάβας είπε ότι από το υπουργείο λένε οι υπάλληλοι ότι έχουν ΠΑΓΩΣΕΙ οι προσλήψεις. Αυτή είναι η μικρή εκκρεμότητα? Αφού οι κυρίες εκεί δεν έχουν καμία εντολή να τις προχωρήσουν. Θα τυπώσω το κείμενο και θα πάω εκεί να μου το εξηγήσουν  :)

28 Ιανουαρίου 2011, 17:12:19
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

stathis


Ρε παιδια ο Τιμοσιδης μας περναει για τοσο ηλιθιους, με το Μ κεφαλαιο, για να μην πω τη λεξη που αρμοζει? Καταλαβε κανεις τι θελει να πει ο ποιητης? Μου μοιαζει με χρησμο της Πυθιας. Ειναι αυτη απαντηση γιατρου-υφυπουργου σε συναδελφους και νοσοκομεια  που αγωνιουν? Θελει ή δεν θελει γιαουρτια? και φουμο φυσικα στις εκλογες. Χειροτερο απ ολα η κοροιδια και ο ερασιτεχνισμος τους. >:(

3 Φεβρουαρίου 2011, 21:19:26
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Τώρα με αυτά που γίνονται μην περιμένουμε καλύτερα καμιά εξέλιξη με τις προσλήψεις. Δεν πρόκεται να γίνει τίποτα μου φαίνεται. Και με το να λέμε ότι θέτουμε ως προϋπόθεση για να λύσουμε την κατάληψη, την απόσυρση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Πότε αποσύρθηκε νομοσχέδιο για να αποσυρθεί τώρα? Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να ζητήσουμε κάποιες τροποποιήσεις τώρα που ασχολείται κάπως μαζί μας το κοινό.

7 Φεβρουαρίου 2011, 18:29:22
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Σήμερα ξαναπήγα μετά από καιρό στο υπουργείο για να ρωτήσω. Πάλι τίποτα. Και έχουν μαζευτεί πάνω από 400 πρακτικά κρίσεων...

8 Φεβρουαρίου 2011, 19:30:27
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Αλλά ας έρθουμε τώρα στο εξής, 21 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε με τον Υπουργό και τρεις φορές τον ρώτησα μέχρι που έγινα κουραστικός, αν θα γίνουν οι προσλήψεις όχι με αυτά τα τεχνικά προβλήματα που ανέφερε ο Υπουργός, αν θα γίνουν οι προσλήψεις οι οποίες είναι τελειωμένες.

Απάντησε και τις τρεις φορές κατηγορηματικά ναι. Αυτή τη στιγμή είναι παγωμένες οι προσλήψεις, δεν πηγαίνουν γιατροί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι όμως τεχνικό πρόβλημα ή είναι ο τρόπος λειτουργίας ενός συστήματος;

Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Δεν είναι τεχνικό πρόβλημα, είναι θέμα εντολής της Κυβέρνησης να μη δημοσιεύονται οι διορισμοί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Βαρνάβα πρέπει να κλείσουμε, δεν έχουμε άλλο χρόνο. Μια κουβέντα κ. Υπουργέ να κλείσουμε με σας, ελάτε τριάντα δεύτερα κι εσείς.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία αυτή που δείχνετε στο Περιστέρι προϋπήρχε της απεργίας και των παρεμβάσεων του Υπουργείου.


Θα τρελλαθώ. Του έκανε την ερώτηση ο Βαρνάβας και δεν πρόλαβε να απαντήσει, τον έκοψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και φυσικά ο Λοβέρδος μετά άλλαξε  θέμα. Τι θα γίνει επιτέλους?

11 Φεβρουαρίου 2011, 22:01:08
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Βασίλης Δημητρίου


Ήμουν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας. Οι διορισμοί εξακολουθούν να είναι παγωμένοι.

Από υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών, μάθαμε ότι το Υπ. Υγείας έχει αποστείλει στο Εσωτερικών το αίτημα για πρόσληψη των 2000 ιατρών που προέβλεπε η κλαδική σύμβαση. Το Υπ. Εσωτερικών θα εξετάσει το θέμα....

12 Φεβρουαρίου 2011, 00:01:51
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

dralex


Δεν έχει αποστείλει ακριβώς αίτημα για πρόσληψη 2000 γιατρών. Το αίτημα είναι για να δώσουν αριθμό γιατρών που θα προσληφθούν για το 2011. Και υποτίθεται ότι ζητούν διευκρίνηση για το εαν θα συνεχίσουν να είναι παγωμένες οι προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκυρήχθηκαν το 2010. Έτσι τουλάχιστον λένε σε εμένα.. Από βδομάδα θα ξαναπάω

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
11156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
19163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2010, 23:35:15
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
18295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2010, 18:54:25
από Argirios Argiriou
27 Απαντήσεις
77138 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2020, 22:19:51
από Διαγραμμένος