Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (153/179) > >>

stathis:
@beenthere
Κακως εκνευριζεσαι και γινεσαι αδικος/αδικη. Τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα απο το πως τα περιγραφεις και δεν εχει νοημα να σου απαντησω εξισου επιθετικα γιατι αποπροσανατολιζεται η συζητηση και γινομαστε αντιπαλοι ενω πρεπει να ειμαστε συμμαχοι. Απλα θα σου πω οτι για μενα προσωπικα αλλα και για αλλα παιδια που ξερω υπαρχουν πολυ σοβαροι οικογενειακοι και επαγγελματικοι λογοι για τους οποιους πρεπει να διοριστω στη θεση πρωτης επιλογης μου, και δεν υπαρχει κανενα καπριτσιο ή τομαρισμος. Ειμαστε θυματα αφενος της καθυστερησης των κρισεων σε τραγικο βαθμο και αφετερου της ομηρειας που μας εχει υποβαλει το υπουργειο λογω της αναστολης προσληψεων. Ειλικρινα αν ηξερα οτι η θεση πρωτης επιλογης μου θα προχωρουσε δεν θα εκανα καν τον κοπο να γυρισω απο τη Γερμανια και να διοριστω σε θεση χαμηλοτερης επιλογης αλλα θα παραιτουμουν υπερ του επομενου. Στο κατω κατω και εσυ αν θεωρουσες τοσο σημαντικο να διοριστεις καπου ας εκανες αιτησεις σε περισσοτερα νοσοκομεια και δη επαρχειακα ωστε να εξασφαλισεις το διορισμο μεσα στους 681. Μην στρεφεσαι λοιπον εναντιον μας και θα σου εξηγησω και παλι οτι η προωθηση των κρισεων των ηδη υπηρετουντων ως μη νεοι διορισμοι, αυτοματως διευκολυνει την προωθηση και του δικου σου διορισμου που ειναι νεος. Συνεπως το προβλημα ειναι η κοροιδια και οι παλινωδιες του υπουργειου που μας εξευτελιζει με καθε τροπο ειτε ειμαστε μεσα ειτε εξω απο το ΕΣΥ. Αυτα σου τα λεω φιλικα παρακολουθωντας σε στο φορουμ πανω απο ενα χρονο και μοιραζομαι τις ιδιες αγωνιες με εσενα.
 Και κατι τελευταιο. Στον ενα χρονο που συμμετεχω στο φορουμ ποτε δεν εγραψα "οτι μου κατεβασει" ουτε προσπαθησα ποτε να αποπροσανατολισω μεταφεροντας παραπλανητικες ή εκφοβιστικες πληροφοριες για να προκαλεσω σκοπιμα πανικο. Οποτε με αδικουν οι αναφορες σου. Δεν θα συνεχισω την αντιπαραθεση.

beenthere:
stathis
επειδη μου απαντας προσωπικα εχω να πω οτι ουτε και εγω εχω προσωπικα μαζι σου..
αλλα φυσικα και ειναι αδικο εφοσον διοριστηκες περυσι ,να ξαναπροωθησουν παλι την δικη σου θεση μπροστα απο εμας που περιμενουμε 3 χρονια για μια θεση !!!
και να σε προωθησουν σαν να εισαι παλιος γιατρος εσυ .
μαζι ξεκινησαμε με τις θεσεις και τις κρισεις.απλα για καποιους λογους που δεν θελω να σχολιασω τωρα  το υπουργειο προωθησε συγκεκριμενες θεσεις για χ λογους.
διοριστηκατε μια φορα πριν απο εμας δεν ειναι δυνατον να ξαναζητατε να διοριστειτε εκ νεου μπροστα απο εμας!
δεν ειμαι ουτε εκνευρισμενος μαζι σου ουτε με αλλον συναδελφο!
αλλα δεν ειναι δυνατον αυτα που λετε να περνανε και χωρις σχολιο!
ανεργοι ειμαστε και εμεις με οικογενειακα προβληματα και οτι προβληματα εχουν και οι αλλοι..συνετειστητε λοιπον στο τι λετε και τι ζητατε!!!!!!!!

stathis:
Δεν θα συνεχισω το ξεκατινιασμα αλλα και δεν προκειται "να συνετιστω στο τι λεω και τι ζηταω" οπως το θετεις. Πολυ απλα, τα συμφεροντα μας δεν ειναι αντικρουομενα. Αυτο παλευω να σου εξηγησω και αρνεισαι να το καταλαβεις. Δεν ζηταω να διοριστω μπροστα ή σε βαρος καποιου. Σου εξηγω απλα οτι ο δικος μου διορισμος στη θεση πρωτης επιλογης δεν μπορει να θεωρειται νεος διορισμος γιατι ηδη ειμαι στο ΕΣΥ.Αν θα πληρωνομαι απο το Α ή το Β νοσοκομειο δεν εχει καμια απολυτως διαφορα. Κατα συνεπεια ο δικος σου διορισμος που ειναι καινουργιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να γινει γιατι θα ειναι ενας απο μια φουρνια διορισμων πολυ μικροτερη απο τους 1200 που εκκρεμουν στα συρταρια του υπουργειου, κατι που κανει την ολη κατασταση σαφως πιο ευκολα διαχειρισιμη. Δεν ειπα ποτε ουτε οτι πρεπει να προηγηθω ουτε οτι πρεπει να διοριστω εγω και οχι εσυ και πολυ κακως παρεξηγεις τα πραγματα. Αντιλαμβανομαι απολυτα την αγωνια και την αγανακτιση σου αλλα εκτονωσε την προς το υπουργειο και οχι κηρυτοντας "εμφυλιο πολεμο".
 Δεν θα σου απαντουσα αλλα με ενοχλησε ο υπαινιγμος σου οτι προφανως λογω μεσου και βυσματος σας παρακαμψαμε εμεις που ειμασταν στους 681 και επειδη και καλα εχουμε "γνωριμιες" παμε να προηγηθουμε και παλι. Απορριπτω τους υπαινιγμους σου τοσο οσον αφορα εμενα οσο και για το συνολο των συναδελφων που γνωριζω και ηταν μεσα στους 681. Οι διορισμοι προωθηθηκαν με κριτηριο το ποτε οι ολοκληρωμενες κρισεις εφτασαν στο υπουργειο. Οσες εφτασαν μεχρι τα μεσα ή τελη Φεβρουαριου 2011 προχωρησαν, οσες καθυστερησαν παγωσαν. Κακως συγχεεται το ποτε εγινε η προκηρυξη με το αν προχωρησε καποια κριση. Γνωριζω περιπτωση φιλης μου επιμελητριας στο νοσοκομειο που δουλευω που η προκηρυξη της ηταν το 2007, το ΣΚΕΟΠΝΙ εγινε 3 χρονια μετα (!) και η γραμματεας εστειλε το φακελο της με τα απο 4(!) μηνες στο υπουργειο με αποτελεσμα να μεινει για λιγες εβδομαδες εξω (συγκεκριμενα ο φακελος της παραληφθηκε μεσα Μαρτιου). Αναλογες περιπτωσεις γνωριζω και αλλες, οπως και συναδελφους με μεγαλο μεσο που ηταν εξω απο το deadline και δεν καταφεραν παρα τις πιεσεις να περιληφθουν στους 681. Και φυσικα τα κριτηρια δεν ηταν ουτε αν ειναι θεση ΜΕΘ ουτε αν η θεση ηταν επειγον να καλυφθει με εξαιρεση μονο 4 θεσεις στο πρωτο ΦΕΚ διορισμων αμεσως μετα το Πασχα περυσι. Αν η περιπτωση σου ειναι διαφορετικη και αδικηθηκες, καλα κανεις και κινεισαι δικαστικα.Πιθανοτατα καποιες λαδιες εγιναν, αλλα ηταν εξαιρεση και οχι κανονας πιστευω. Ας μην κυνηγουμε φαντασματα λοιπον και ας καταλαβουμε οτι η τυχη μας ειναι κοινη. Δεν μπορει καποιος να διοριστει και να παρακαμψει αλλους. Χρειαζεται πολιτικη αποφαση για να ξεπαγωσουν οι διορισμοι μας και γι'αυτο πρεπει να παλεψουμε.

DrK:
Συνάδελφε τα συμφέροντα μας δεν είναι αντικρουόμενα, αλλά πιθανώς εσύ και κάποιοι πολιτικοί θεωρείτε ότι προτεραιότητα έχει το δικό σου και κατ' επέκταση όσων ήδη πήραν θέση στο ΕΣΥ.
Πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη σου να παλέψουμε όλοι για να μετακινηθείς πρώτα εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση.
Mετά ας ελπίζουμε κάποτε να τοποθετηθούμε και όσοι δεν έχουμε ήδη θέση.
Θα σου το αντιστρέψω: θεωρώ πιο λογικό να τοποθετηθούν  πρώτα όσοι δεν έχουν ήδη θέση, γατί καλύπτουν περισσότερες κενές θέσεις σε ένα ΕΣΥ που έχει ελλείψεις.
Αν μετακινηθείς εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση οι θέσεις που θα αφήσετε δεν θα καλυφθούν για πολλά χρόνια.
Επειδή δε και οι μετακινήσεις - μετατάξεις για κάποιο διεστραμμένο λόγο έχει αποφασιστεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι του 1 προς 5, 1 προς 10 ή 1 προς άπειρο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι δεν θα θεωρηθούν διορισμοί.
Με τη λογική αυτή το ΕΣΥ δεν ωφελείται σε έμψυχο δυναμικό και πολλοί συνάδελφοι σου που έχουν κριθεί όπως εσύ παραμένουν στην αβεβαιότητα και φθείρονται ή καταστρέφονται επαγγελματικά και οικονομικά. Στο λέω αυτό έχοντας αυτή τη στιγμή μια θέση στο εξωτερικό με συνθήκες και απολαβές τέτοιες ώστε να με συμφέρει επαγγελματικά να καθυστερήσει ο διορισμός μου για αρκετό καιρό ακόμα. Έχω φυσικά πολλούς λόγους να γυρίσω και δεν μου αρέσει καθόλου το χάλι που με ανάγκασε να φύγω για να διατηρήσω κάποιο επίπεδο.
Εν κατακλείδι, το γενικό καλό και συμφέρον δεν νομίζω ότι συμπίπτει με την επιχειρηματολογία σου.
Γι' αυτό καλό θα ήταν στις παραστάσεις των πολιτικών να μην προκρίνονται όσοι ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
Πέραν σοφιστειών δεν υπάρχει λογικό ή ηθικό επιχείρημα με βαρύτητα ικανή να στηρίξει μια τέτοια πρακτική.
Πρακτική που διχάζει γιατί προκαλεί, όπως και τα περίεργα και εσκεμμένα θολά κριτήρια - κανόνες των μέχρι τώρα διορισμών.

anagnostou1:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Συνεχιστε εσεις να μιλατε

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση