Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (159/179) > >>

stathis:
Μιλησα με ΕΙΝΑΠ και τον κυριο Τσουκαλο την Παρασκευη και μου επιβεβαιωσαν το ιδιο πραγμα, οτι ο Πολυζος βλεπει θετικα το αιτημα της προωθησης των φακελων γιατρων που ειναι ηδη επιμελητες του ΕΣΥ ως μεταθεσεις και οχι ως νεες προσληψεις. Σαφες χρονοδιαγραμμα και ακριβη διαδικασια δεν μπορεσαν να μου πουν , ομως απο οτι αφησε να εννοηθει ο Πολυζος μαλλον πριν τις εκλογες. Αυτα με πασα επιφυλαξη γιατι πολλες φορες υπαναχωρησε το υπουργειο σε δηθεν δεσμευσεις. Φανταζομαι οτι το συγκεκριμενο θεμα θα τεθει σιγουρα στο υπουργειο οικονομικων για να συγκατατεθει και αυτο οτι δεν υπολογιζεται η μετακινηση σαν νεα προσληψη. Υπαρχει ενα προηγουμενο, αρκετα προσφατο πριν απο 2 με 3 εβδομαδες, με μελη ΔΕΠ που περιμενουν διορισμο, κατι σαν εμας δηλαδη, και με νομοθετικη ρυθμιση οσοι ηδη υπηρετουν στο δημοσιο θα θεωρειται η προσληψη τους μεταταξη και οχι νεος διορισμος.
Θεωρω θετικο καταρχας οτι δεν θεωρουνται νεες προσληψεις οι μετακινησεις, αν και μου φαινεται οτι ετσι θα αποδυναμωθουν ακομα περισσοτερο τα επαρχιακα νοσοκομεια (απο το δικο μου θα φυγουν 5 ατομα) προς ωφελος του κεντρου. Ελπιζω να μην ξαναμπουμε σε νεες διαφωνιες για το αν αυτη η ρυθμιση ειναι νομιμη και ηθικη, οπως εγινε στην προηγουμενη σελιδα.

ianak:
Όταν δεν μπορούν να φτιάξουν οργανογράμματα και να μάθουν πόσοι χρειάζονται και πού, είτε αυτοί είναι γιατροί ή άλλο προσωπικό τότε δεν μπορεί να υπάρξει τάξη. Ακόμα όταν μια θέση προκηρύσσεται εδώ και 3 χρόνια τότε τι ανάγκες θα καλυφθούν? Εγώ ξέρω επαρχιακά νοσοκομεία που ματώνουν λόγω έλλειψης προσωπικού όπως όμως και νοσοκομεία του κέντρου. Άρα τι θέλουμε? Οργάνωση και όχι νόμους και προκηρύξεις. Τι δουλειά κάνει ο καθένας και τι προσφέρει σε αυτή τη κοινωνία..Τόσο δύσκολο είναι να το πετύχουμε αυτό?
Η καλύτερη λύση για όλους θα ήταν να υπηρετήσουμε όλοι στην επαρχία πριν πάρουμε μια θέση στο κέντρο, όπως και στο αγροτικό αλλά ποιός το θέλει αυτό? Άστα λοιπόν. Ο Θεός να μας φυλάει από την ανοργανωσιά το μέσον και τη μανία τους.

beenthere:
Ερωτήσεις για σκεψη:
1. Ιατροι υπηρετουν στο ΕΣΥ ως επικουρικοι, πληρωνονται και θα συνεχίσουν να πληρώνονται παρολα αυτα δεν μπορουν να διοριστουν γιατι δεν καταφεραν να φτάσουν τα χαρτια τους εγκαιρως στο υυκα.
2. Προκηρύξεις επικουρικών αναστέλλονται επειδή δεν αφορούν θέσεις στην περιφέρεια που διακαώς θέλουμε να ενισχύσουμε εδώ και δυο χρόνια με αλλαγές νομοθεσίας κλπ για αναγκαστούν οι ιατροί να πανε στην περιφέρεια και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θεσεις αδειαζουν απο την περιφέρεια προς κεντρο επειδή α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νεοι διορισμοι αλλα διπλοδιορισμοί, β. ειναι μετακινήσεις που προσφάτως νομιμοποιήθηκαν οι μονιμοποιήσεις των ιατρών που υπηρετούσαν με 3μηνη απόσπαση. Ωστόσο εμείς στοχευουμε την ενδυνάμωση περιφερειας ασχετα αν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.
3. Νοσοκομεία κοντευουν να διαλυθούν απο έλλειψη προσωπικού αλλά οι διορισμοί δεν προχωρούν και κανείς δεν αναφέρει τιποτα σχετικά με αυτό
4. Παρά εδω και ένα χρονο οι συνδικαλιστικοί φορείς μιλάνε για όσα γίνονται τώρα και τα χρεώνονται ως κατορθώματα τους, και αυτο επαναλλαμβάνεται. Γιατι δεν μας λενε επιτέλους πως μαζί τα προσυμφωνούν και για αυτό ξέρουν ΠΑΝΤΑ εκ των προτέρων τι θα δεχτεί το υυκα και μόνο αυτό προωθούν??? Αυτο που έγω πιστεύω ειναι πως είτε ως καινουριες προσλήψεις είτε ως μεταθέσεις θεωρηθούν οι μετακινήσεις σε αλλη θέση υπάρχουν κάποιοι με την δυνατότητα επιλογης και κάποιοι καταδικασμένοι στην ανεργία και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και είναι ανήθικο το ότι συνάδερφοι διοριστηκαν και δεν παραιτήθηκαν απο προκηρύξεις που εκκρεμούσαν ταυτόχρονα μηπως και κανένας άλλος δει στον ήλιο μοίρα.
5. Συνάδερφοι μου 2 χρόνια νεότεροι σε προυπηρεσία, πρόλαβαν να διοριστούν επειδή το νοσοκομείο, οι κρίσεις έτρεξαν με προκηρύξεις λιγο πριν του παγώματος και τώρα έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν όπου αλλού θέλουν. Και το θεωρώ τραγικό όχι επειδή "ζηλεύω" αλλα επειδή προκηρύξαν ενα σωρό θέσεις που ήξεραν πως ποτε δεν θα προχωρούσαν σε διορισμούς και ταυτόχρονα θέσεις του 09 εμειναν κενές επειδή κανεις δεν ελεγχει που ακριβώς διοριζει και τι.
6. Ναι συμφωνω με τους συναδέρφους πως οι διορισμοι εγιναν και συνεχίζουν με ρουσφετια, γιατί στο ελλαντα αυτο ξερουμε να κάνουμε καλύτερα και δεν θελουμε να χασουμε τη φόρμα μας αρα θα συνεχίσουμε να το κανουμε για παντα και μη μου πει κανένας πως αυτό δεν ισχύει. Φωνάζουμε βγάλτε τα κριτήρια των διορισμών που εγιναν, τη λιστα, ειδατε καμία λίστα; Ουτε και προκειται..

beenthere:
Και ολιβ δεν αναφέρομαι στους συναδέρφους επικουρικούς και νομίζω το ξεκαθάρησα, ετσι όπως το καταλαβες. Αλλά στον εμπαιγμό, το καλόκαιρι του 10 παγώσαν τους επικουρικούς γιατι στην οενγε χτυπιοντουσαν τότε πως οι επικουρικοι είναι βυσματα και πως δεν γινεται να συνεχισουν να καλυπτουν τις αναγκες με επικουρικους και να μενουν οι οργανικες θεσεις κενες. και τωρα προωθουν 400 θέσεις επικουρικούν για να συνεχισουμε να ημαστε δούλοι αδιοριστοι και να μην φωνάζουμε που δεν υπάρχει κανενας ελεγχος για το ποιος διοριζεται. Μας δινουν το καρότο και τρεχουμε απο πίσω. Δεν με ενοχλούν το αν θα προχωρησουν οι προκηρυξεις των επικουρικών και μακάρι να συνεχίσουν για να μπορέσουν συνάδερφοι να δουλέψουν αλλα δεν αντέχω άλλο τον παραλογισμό που προωθούν πάντα κάτι το οποίο κάτι καλύπτει απο πίσω και κάτι κακό προκαλεί ασχετα μ,ε το αν δεν υπάρχει καμία συνέπεια σε λόγια και πράξεις. Στην ιδια μοιρα ημαστε ολιβ συμφωνω αλλα αν μην ξεχναμε και το τι έχει λεχθει και το τι προσπαθούν να καλύψουν παλι με το να θυμηθούν ξαφνικα να "διορισουν" επικουρικούς - ασχετα αν ουτε αυτο κανουν.

DrG:
Ο θεσμός των επικουρικών ιατρών φτιάχτηκε να ενισχύσει τα νοσοκομεία της επαρχίας αποκλειστικά. Ο τελευταίος περί αυτού λεονταρισμός ήταν μια εγκύκλιος του Γιαννόπουλου το 2007. Ως θεσμός είναι ελεεινός και τρισάθλιος διότι δεν περιλαμβάνει στοιχειώδη αξιολόγηση.

Όπως όλοι οι θεσμοί που δεν έχουν αξιολόγηση χρησιμοποιήθηκε ως ρουσφετολογικό εργαλείο διορισμού ημετερων σε ιδρύματα της επιλογής τους. Θέσεις επικουρικών φτιάχνονταν για να καταληφθούν από συγκεκριμένους συναδέλφους. Θα έχετε όλοι παρατηρήσει σε πρακτικά κρίσεων συναδέλφους οι οποίοι έχουνκλινική εμεπειρία 3-4 συνεχόμενων ετών σε νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Από που προβλεπόταν πως αν κανεις 1 έτος επικουρικό κάπου μετά είσαι και ο πιο καταλληλος για να ξαναπαρεις το ιδιο επικουρικο.

Αν είμασταν συλλογικά σοβαροί και υπεύθυνοι εξ αρχής τα όργανα μας θα είχαν δημιουργήσει το ορθό πλαίσιο για τον θεσμό του επικουρικού.  Τώρα είναι αργά

Υ.Γ. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα ενταθεί το όργιο ρουσφετολογίας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση