Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
24 Μάιος 2012, 05:44:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
Χθες στις 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
Χθες στις 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
Χθες στις 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
Χθες στις 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
Χθες στις 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
Χθες στις 23:09:22 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Παρατηρήσα ότι τα link της διαύγειας δεν δουλεύουν όταν περιέχουν τα ελληνικά γράμματα στο τέλος
Χθες στις 23:57:21 anastasios theodoridis - τα κάνεις αντιγραφή, επικόλληση στο google και ανοίγουν
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Γενικά
| |-+  Νομικά θέματα (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Ανειδικευτος ιατρος στην Αθηνα
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Ανειδικευτος ιατρος στην Αθηνα  (Αναγνώστηκε 1499 φορές)
ntenekedoupoli
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
XALANDRI

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 0
-Ελήφθησαν: 0

« στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 01:12:07 »

Καλησπερα σας, μηπως γνωριζετε αν ενας ανειδικευτος ιατρος- εν αναμονη ειδικοτητας- μπορει να κανει συμβαση με ασφαλιστικα ταμεια?
Και εαν αυτο δεν ειναι εφικτο, με ποιο τροπο μπορει να συνταγογραφει??

σας ευχαριστω
Καταγράφηκε
D-Michalis
Administrator

Φύλο: Άντρας
Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592

« Απάντηση #1 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 01:43:39 »

Μόνο όπου δεν υπάρχουν ειδικοί (έως σήμερα με ΟΠΑΔ κ.λ.π. Για το μέλλον, άγνωστο). Με τον ΟΓΑ νομίζω μπορείς, αν έχεις ιατρείο νόμιμο (που μπορείς να έχεις). Κάνε μία βόλτα από ΟΓΑ και ζήτα να πάρεις συνταγολόγια. Μή ρωτήσεις αν επιτρέπεται, γιατί σίγουρα θα σου πούν "α? !!! μμμ !!! ε, όχι γιατρέ μου, αφού δεν έχεις ειδικότητα." Μόνο που δεν θα το στηρίξουν πουθενά (από όσα ξέρω). Αν επιμείνουν, ζήτα να σου δείξουν τη σχετική διάταξη από την οποία προβλέπεται.

Ουδείς άλλος τρόπος υπάρχει για συνταγογράφηση σε Ταμείο.
Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
jack
Ιατροί
*

Τόπος εργασίας:
ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ...

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 210
-Ελήφθησαν: 321

paint THEM black

« Απάντηση #2 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 01:53:01 »

Φυσικά -αν δεν κάνω λάθος-για να κάνεις όσα σου ειπε ο κ.Μιχάλης πρέπει να κάνεις πρώτα έναρξη εργασίας στην οικεία εφορία και να έχει βιβλία εισόδων-εξόδων καθώς και μπλόκ αποδείξεων
Καταγράφηκε

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.
anastasios theodoridis
Ιατροί
*

Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 910

Ειδικότητα Ιατροδικαστικής

« Απάντηση #3 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 02:01:21 »

Κάνε μία βόλτα από ΟΓΑ και ζήτα να πάρεις συνταγολόγια.
Τι συνταγολόγια να σου δώσει ο ΟΓΑ; Αυτά δεν είναι ονομαστικά για κάθε ασφαλισμένο;
Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά μάλλον. Huh?
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
jack
Ιατροί
*

Τόπος εργασίας:
ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ...

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 210
-Ελήφθησαν: 321

paint THEM black

« Απάντηση #4 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 02:17:56 »

Νομίζω Τάσο λέγοντας "να πάρει συνταγολόγια" εννοεί να "πάρει ασθενείς" που φέρουν συνταγολόγια ΟΓΑ,δηλ να γράφει στα προσωπικά συνταγολόγια του κάθε ΟΓΑτζή και όχι να πάρει ατομικώς συνταγολόγια για την ίδια.Είναι αργκό έκφραση...

Εγώ τουλάχιστον ετσι το καταλαβα(αν και ομολογώ πως το κατάλαβα με μια δευτερη ανάγνωση,οπότε έχεις ένα δίκιο)
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουάριος 2011, 02:19:57 από jack » Καταγράφηκε

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.
anastasios theodoridis
Ιατροί
*

Τόπος εργασίας:

Συμφωνώ

« Απάντηση #5 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 11:52:00 »

Δηλαδή εγώ ως ανειδίκευτος ιατρός μεταξύ αγροτικού και δεύτερο μέρος ειδικότητας που είχα κάνει έναρξη επαγγέλματος είχα το δικαίωμα να συνταγογραφώ σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ;

Αυτοί οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι και φαρμακοποιοί πρέπει να με μίσησαν όταν έκανα το αγροτικό και γι αυτό δεν με ενημέρωσαν Grin
Καταγράφηκε

ntenekedoupoli
Newbie
*

Τόπος εργασίας:
XALANDRI

Συμφωνώ

« Απάντηση #6 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 20:40:02 »

Διαθετω ηδη αδεια ιατρειου απο τη Νομαρχια, αλλα συμφωνα με τα ασφαλιστικα ταμεια :
"Δικαίωμα συνταγογράφησης δίδεται μόνον σε ιδιώτες ιατρούς με ειδικότητα, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 5 παρ. στ' του Π.Δ. 121/2008 "το οποιο ουσιαστικα αναφερει οτι μπορουν να κανουν συμβαση με τα ταμεια οι ανειδικευτοι ιατροι αν δεν υπαρχει αλλος ειδικος ιατρος στην περιοχη.
οποτε ουσιαστικα αν μπορω να συνταγογραφω φαρμακα ευρειας χρησεως θα ειναι σε  ελευθερο χαρτι με απλη σφραγιδα?
Καταγράφηκε
D-Michalis
Administrator

Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592

« Απάντηση #7 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 22:36:17 »

Ο ΟΓΑ σου επιτρέπει να γράφεις σε συνταγολόγιά του, αν σε έχει «στη λίστα» μετά από σχετική σου αίτηση (εξ’ όσων γνωρίζω, το ξανατόνισα. Ίσως κάτι να έχει αλλάξει). Αυτό εννοώ με το να πάρεις συνταγολόγια (να πάρεις «πράσινο φώς» για αναγραφή σε αυτά). Έχω δε την εντύπωση ότι δεν έχει νομική κάλυψη να αρνηθεί σε ανειδίκευτο, τα προβλεπόμενα γι’ αυτόν συνταγογραφούμενα. Αν σου τα αρνείται, το είπα ήδη, ζήτα τη σχετική διάταξη. Ισως να υπάρχει και να μη τη γνωρίζω. Έλεγξέ το όμως και μην αρκεστείς στο «δεν γίνεται».
Όσο για το τι θα συνταγογραφείς? Οι ανειδίκευτοι μπορούν να συνταγογραφούν με βάσει το Π.Δ. που ανέφερες (χοντρικά 1 κουτί για χρόνια και την απαραίτητη αγωγή για οξέα).
Εννοείται ότι όλα αυτά θα είναι απλά υποβοηθήματα να «τη βγάλεις» μέχρι να αρχίσεις ειδικότητα, αν ζορίζεσαι, όπως υποθέτω.
Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
ntenekedoupoli
Newbie
*

Τόπος εργασίας:
XALANDRI

Συμφωνώ

« Απάντηση #8 στις: 10 Φεβρουάριος 2011, 23:57:09 »

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.
Καλο βραδυ  Smiley
Καταγράφηκε
cristi
Newbie
*

Ιδιότητα: Ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
ΑΘΗΝΑ

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 3

« Απάντηση #9 στις: 10 Μάρτιος 2011, 10:13:20 »

Καλημερα.Επειδη προσφατα εκανα εναρξη ελευθερου επαγγελματος και μπορω να πω οτι το ψιλοεψαξα,διοτι ειναι πολυς ο καιρος μεχρι την ειδικοτητα(4 χρονια!!),απο τον ιατρικο συλλογο μου ειπαν οτι εκτος απο το Δημοσιο που θελει ειδικευμενους ιατρους,τα αλλα ταμεια δεχονται και ανειδικευτους.Δηλαδη τεβε,οτε,τυδκυ κτλ.Ολα τα ιδιωτικα μου ειπαν και βεβαια με τηυν προυποθεση οτι υπαρχει στο δικο μου ονομα η αδεια λειτουργιας του ιατρειου(αυτο απο τη νομαρχεια) το οποιο πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις σε σχεση με τα τετραγωνικα,χωρος τουαλετας,προσβαση στο ιατρειο κτλ.
Καταγράφηκε
ntenekedoupoli
Newbie
*

Τόπος εργασίας:
XALANDRI

Συμφωνώ

« Απάντηση #10 στις: 20 Μάρτιος 2011, 22:41:22 »

Συναδερφε δεν ξερω..
περασα ηδη απο ΤΥΔΚΥ και ξανα μου απαντησαν οτι δεν κανουν συμβαση σε ανειδικευτο ΕΚΤΟς ΑΝ δεν υπαρχει αλλος ειδικευμενος στην περιοχη.. το ιδιο μου απαντησε και η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ !
ετσι ανοιγω ιατρειο χωρις ταμεια και βλεπουμε...
Καταγράφηκε
anastasios theodoridis
Ιατροί
*

Τόπος εργασίας:

Συμφωνώ

« Απάντηση #11 στις: 23 Μάρτιος 2011, 18:52:03 »

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Με καινούργιο Π.Δ. 149 ΦΕΚ 123/22-5-2003 τροποποιείται το Π.Δ. 67/2000 το οποίο ανέφερε ότι: « να μη συνάπτουν συμβάσεις με ιατρούς χωρίς ειδικότητα εκτός εάν σε ορισμένη περιοχή της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί».
Αυτό τροποποιήθηκε ως εξής: « Από τον περιορισμό αυτό εξαιρούνται οι ιατροί οι οποίοι κατά την ημερομηνία ισχύος του Π.Δ./τος 67/2000 είχαν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είχαν συμπληρώσει 7 χρόνια απο τη λήψη της άδειας άσκησης επαγγέλματος για τους οποίους δεν ισχύουν οι περιορισμοίτου εδαφ. Β της παρ. 13 του άρθρου 2 του Π.Δ./τους 67/2000».

Από ιστοσελίδα Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατηγορία "Νομοθεσία".
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μάρτιος 2011, 18:54:11 από anastasios theodoridis » Καταγράφηκε

Λέξεις κλειδιά: ανειδίκευτος ιδιώτης ιατρός 
Σελίδες: [1] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: