Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:48:31

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1383052 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Μαρτίου 2012, 20:09:29
Απάντηση #1110
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ας ενημμερώσει κάποιος  ;) τους λεβέντες του ΕΟΠΥΥ, πως στην υπευθυνη δήλωση για τις 350 θέσεις να συμπληρώσουν το εξής ....
5. Εχω εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου ή έχω νόμιμως απαλλαγη αυτής.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Μαρτίου 2012, 20:56:45
Απάντηση #1111
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
 Μπορείς πάντως να ζητήσεις ένα χαρτί απαλλαγής από το τμήμα αγροτικών του YYKA..... αν θυμάμαι καλά αυτό που έστειλαν σε μένα αναφέρεται στο ότι τελείωσα την Ιατρική προ δεκαετίας και έτσι με απαλλάσσουν....
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

19 Μαρτίου 2012, 10:48:03
Απάντηση #1112
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή; Τι εννοεί; Με το ίδιο σκεπτικό νομιμοποιούμαι και εγώ ως "ανειδίκευτος" ιδιώτης, όπως και ο ειδικευόμενος(που είναι επίσης "ανειδίκευτος"), να πράξω το ίδιο. Ή μήπως όχι; Άλλος Νόμος στο Δημόσιο και άλλος στους ιδιώτες;

Τελικά έχει πολύ πλάκα η ζωή εδώ στο ΕΛΛΑΝΤΑ. Αν και σκέφτομαι να πάω στη ζούγκλα μιας και εκεί μπορεί, μεν, να ισχύει ο νόμος του ισχυρού αλλά τουλάχιστον δεν έχει αλλάξει αυτός ο νόμος τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια. Προτιμώ την σταθερότητα από τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".


Ο ειδικευόμενος (υποτίθεται) συνταγογραφεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του ειδικευμένου.
Ο ανειδίκευτος ιδιώτης;



Άρα ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ο ειδικευόμενος, απλά γράφει. Τη γραφή, όπως και  την ανάγνωση, την μάθαμε στο δημοτικό και δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθεί η εκπαίδευσή της και μετά το πέρας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Νομικά όμως τι γίνεται; Σύμφωνα, λοιπόν, με το Νόμο ο ειδικευόμενος είναι και ανειδίκευτος. Η επιτήρηση αφορά στην θεωρητική εκπαίδευση και στις δεξιότητες, που απαιτεί η κάθε ειδίκευση χωριστά. Όταν έκανα την ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής, ουδείς εκ των επιμελητών μου δεν με άφησε(όπως και όλους τους ειδικευόμενους) ούτε μία φορά να υπογράψω έκθεση ιστοπαθολογικής εξέτασης. Ακόμη και στα "πρόχειρα" έγγραφα που σημειώναμε(με επιτήρηση ή και χωρίς σε μεγαλύτερα έτη) τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν μπορούσαμε να υπογράψουμε. Άλλο όμως είναι το να κάνεις τον γραμματέα, άτυπα, και άλλο με "υπογραφή και βούλα" του κράτους.

Τέλος πάντων, το σχόλιο μου ήταν περισσότερο ειρωνικό παρά ουσιαστικό. Το ουσιαστικό, κατ'εμέ, πρόβλημα το έχω λύσει. Είμαι ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας, κερδίζω αρκετά τόσο σε φήμη όσο και σε χρήμα, χρησιμοποιώ όποιο φάρμακο κρίνω εγώ απαραίτητο και γενικά κατευθύνω την καθημερινότητά μου, επιστημονική και επαγγελματική, με βάση τα "θέλω" μου.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο γεγονός να μην συνταγογραφεί ο "ανειδίκευτος" για ασφαλιστικούς φορείς. Απλά να ισχύει η έννοια "ανειδίκευτος" και στο αγροτικό και στην ειδικότητα. Λίγη ισονομία δεν βλάπτει. Αυτό ήταν το σημείο που ήθελα να θίξω, την ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Να σημειώσω ότι μου άρεσε και η τοποθέτηση του Βασίλη(Παπαδόπουλος) και με βρίσκει επίσης σύμφωνο.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

        
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2012, 16:48:24 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

19 Μαρτίου 2012, 12:13:08
Απάντηση #1113
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ξαναρχισαν οι συζητήσεις και οι "υποσχέσει¨ς" για συμβάσεις τύπου ΟΑΕΕΕ στον ΕΟΠΥΥΥΥΥ... Από επαναστατικό διάγγελμα της ΑΡΣΙ (στο ΥγειαΝετ): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για ορθοπαιδικούς και δη στη Λάρισα (αν διευκρινιστεί αν εννοεί ασφαλισμένους ή πληθυσμό...) τα 4000 ευρώ είναι σίγουρα...
Λεφτά υπάρχουν ... προσέλθετε στις 5000 θέσεις που προκυρήσσονται άμεσα (κάτι σαν το γιοφύρι της Αρτας)

19 Μαρτίου 2012, 12:59:02
Απάντηση #1114
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κρατικά λεφτά υπάρχουν (για τους φμφ).
Θαυμάστε σχετική απόφαση του Βουδούρι (14/3/2012) :

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαρτίου 2012, 13:17:14
Απάντηση #1115
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θαυμάστε σχετική απόφαση του Βουδούρι (14/3/2012) :
Χμμ... Aυτή η γραφή παραπέμπει σε καλλιτέχνες (Χατζιδάκις κ.λ.π.)
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Μαρτίου 2012, 19:48:25
Απάντηση #1116
Αποσυνδεδεμένος

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ


Καλησπέρα.Δεν μπορώ να βρώ την αίτηση ανάκλησης για να σταματήσω την συνεργασια με τον ΕΟΠΥΥ. Μπορεί κάποιος να μου πεί που θα την βρώ?Ευχαριστώ.

19 Μαρτίου 2012, 19:54:40
Απάντηση #1117
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα.Δεν μπορώ να βρώ την αίτηση ανάκλησης για να σταματήσω την συνεργασια με τον ΕΟΠΥΥ. Μπορεί κάποιος να μου πεί που θα την βρώ?Ευχαριστώ.
Δεν έχει σημασία, νομίζω. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις αυτό που έκαναν τρεις συνάδελφοί μου σημειώνοντας ότι "Σας δηλώνω ότι από εδώ και πέρα δεν επιθυμώ τη συνέχιση της συνεργασίας μου με τον ΕΟΠΥΥ και επιθυμώ να συνεχίσω να βλέπω ασθενείς του ΕΟΠΥΥ αμοιβόμενος ιδιωτικά και χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία".
Η μη σύναψη σύμβασης έως τώρα δε δεσμεύει κανένα συνάδελφο και η μονομερής διακοπή συνεργασίας με δήλωση δεν επισύρει καμία ποινή.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Μαρτίου 2012, 20:33:29
Απάντηση #1118
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κείμενο του Α' Αντιπροέδρου του ΠΙΣ κ. Μπασκόζου - από ygeianet.gr (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

19/03/2012
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για τη συνάντηση ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κατά τη συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ Βουδούρη στις 16/3/12, ξεκαθάρισαν αρκετά τα δεδομένα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ Βουδούρη η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ ήταν μνημονιακή επιλογή και έγινε με λογιστικά κριτήρια «εξορθολογισμού» των δαπανών και ειδικά της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτό σημαίνει πως η συγχώνευση των ταμείων δεν είχε καμία σχέση με την ανάγκη δημιουργίας δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ούτε είχε στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες παρά μόνο τον ανεξέλεγκτο περιορισμό των δαπανών.
Τα 4 ταμεία που αποτελούν τον αρχικό κορμό του ΕΟΠΥΥ είναι το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ που καλύπτουν περίπου 9 εκ ασφαλισμένων.
Για να διασφαλιστεί μια στοιχειωδώς επαρκής κάλυψη των αναγκών είχαν προϋπολογιστεί 9.5 δις ευρω για το 2012 και έσοδα 8 δις ευρώ. (άρα έλλειμμα εξ αρχής 1.5 δις ευρώ).
Στην πορεία περικόπηκαν τα προϋπολογιζόμενα έξοδα σε 6.2 δις με κατανομή 1.2 δις για νοσοκομειακές δαπάνες, 1 δις για μισθούς και αμοιβές γιατρών, 3 δις για φάρμακα και 1 δις για ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και παρακλινικά ιατρικά εργαστήρια. Ούτε και για αυτό το ποσό όμως εξασφαλίστηκε επαρκής χρηματοδότηση. Η μεγάλη υστέρηση εσόδων και η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο 0.4% (από 1.2 μόνο για το ΙΚΑ!!!) μέσω του εφαρμοστικού μνημονιακού νόμου καθιστούν αδύνατη την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.(προϋπολογιζόμενα μετά τις περικοπές έσοδα 5 δις)
Παρά την αδυναμία λειτουργίας προβλέπεται η ένταξη από 1/4/12 του ΝΑΤ και από 1/6/12 του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΕΤΑΑ.
Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά με διοικητικό προσωπικό 1200 ατόμων πανελλαδικά. (απολύτως ανεπαρκές σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ)
Στο ιατρικό προσωπικό εντάσσονται οι περίπου 6.000 μισθωτοί του πρώην ΙΚΑ μόνιμοι και αορίστου χρόνου, 1000 συμβασιούχοι έργου που πήραν παράταση ενός έτους με τον ν 4052/2012, οι περίπου 5.000 που δήλωσαν νόμιμα η παράτυπα συμμετοχή στη σύμβαση των 10ευρώ και τους οποίους νομιμοποίησε με παράταση 1 έτους εκ των υστέρων με τον ίδιο νόμο. Προτίθενται να προκηρύξουν 5.000 θέσεις για συμβάσεις με βάση το σύστημα capitation (TEBE), όπως και 350 θέσεις «στοχευμένες» που εκκρεμούσαν. Είναι φανερό πως ακόμα και αν ολοκληρωθεί ο αριθμός δεν επαρκεί για την κάλυψη του συστήματος και των ασφαλισμένων.
Για τους μισθωτούς γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ νομοθετήθηκε η δυνατότητα να εξετάζουν στο ιατρείο τους , εκτός ωραρίου, μέχρι 150 άτομα το μήνα με αμοιβή ακαθάριστη 10 ευρώ ανά επίσκεψη. Ο κ Βουδούρης δήλωσε πως θα μπορούν να προστίθενται και αμοιβές από ιατρικές πράξεις μέχρι 1500 ευρώ. Ο μισθός των γιατρών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει 1000-1200 ευρώ (με τις μισθολογικές περικοπές βεβαίως που υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι.)
Για τους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα με τον αριθμό ασφαλισμένων που θα τους επιλέξουν, η αμοιβή θα φτάνει κατά μέσο όρο μέχρι τις 2.000 ακαθάριστα . Για όσους εκτελούν κλινικές πράξεις θα αμείβονται μέχρι τα 1500 ευρώ και πέραν τούτου με έκπτωση 30%.
Για όσους κλινικούς γιατρούς δεν εκτελούν πράξεις σκέφτονται τρόπους να φτάνει η αμοιβή τα 3.000 ευρώ ακαθάριστα.
Για τα εργαστήρια προβλέπεται χωρίς έκπτωση μέχρι τις 20χιλ ευρώ και από εκει και πάνω με κλιμακούμενη έκπτωση.
Ο κ Βουδούρης αναγνώρισε τη βασιμότητα του αιτήματος για κάλυψη αναλώσιμων και κάποιων εξόδων λειτουργίας ιατρείου.
Για τις πιο σπάνιες ειδικότητες μελετά το ενδεχόμενο κατά πράξη και περίπτωση αμοιβής έως και 50 ευρώ!!! με κάποιο πλαφόν.
Όλα αυτά τα αναφέρω για την πληρέστερη ενημέρωση σας. Όμως αυτά δεν υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα και δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για να υλοποιηθούν! Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τα χρέη από δεδουλευμένα προς τους γιατρούς καταλαβαίνουμε πόσο αξιόπιστα είναι. Απλά γίνεται φανερό πόσο δίκιο έχει ο ιατρικός κόσμος που αντιστέκεται και διεκδικεί να ανατραπούν οι υφιστάμενες και νομοθετημένες προβλέψεις και πόσο είναι αδύνατον να υπάρξουν αξιοπρεπείς αμοιβές στο ασφυκτικά περιοριστικό πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών.
Γυρίζουμε λοιπόν στην παρούσα κατάσταση. Ο κ Βουδούρης ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα αλλά 200 το μήνα.
Για το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο κ Βουδούρης παραδέχτηκε την αδυναμία ολοκληρωτικής εφαρμογής προς το παρόν και αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος για ακύρωση της απόφασης για το «πρόστιμο» του 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή.. Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεση να δίδεται κάποια αμοιβή στους φαρμακοποιούς για γραμματειακή υποστήριξη, όταν χρειάζεται να ψηφιοποιούν συνταγές. Επίσης παραδέχτηκε πως το σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει την αναγραφή δραστικής ουσίας
Το εντυπωσιακό είναι πως μας ενημέρωσε πως το σύστημα της σάρωσης που εφαρμόζεται είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες ελέγχου και καταγράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ακόμα αναφέρθηκε στη δυνατότητα ύπαρξης συνταγογραφικής γραμματείας στα ιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ για αποσυμφόρηση του ιατρικού έργου, γραμματεία η οποία δεν θα υποκαθιστά ούτε την επιλογή ούτε την υπογραφή του γιατρού. Ανακοίνωσε δε πως θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε λίγα υποκαταστήματα.
Γίνεται φανερό πως ούτε ο εκβιασμός για την άμεση έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με πρόστιμο μάλιστα, ούτε η πίεση στους γιατρούς των μονάδων του πρώην ΙΚΑ για ατομική προμήθεια υπολογιστή έχουν βάση. Μόνο κρυφές η φανερές δεσμεύσεις προς την τρόικα επιβάλλουν αυτή την πολιτική, που πολλές φορές είναι εντελώς παράλογη και βασίζεται σε εισηγήσεις «σοφών» που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα της υγείας στη χώρα.
Για τη συνταγογράφηση των ειδικευόμενων δεσμεύτηκε πως θα δοθεί οδηγία να μπορούν να συνταγογραφούν, αλλά για τις περιπτώσεις ακριβών η ειδικών φαρμάκων θα επισυνάπτουν τη γνωμάτευση του ειδικού.
Εντυπωσιακή είναι και η είδηση για το σύστημα των ραντεβού 184. Μελετάται η κατάργηση του,(μετά από τόσα χρόνια κατάλαβαν πως είναι ακριβή η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία αφού πρώτα κατήργησαν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ), και θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι σε ένα από τα τετραψήφια νούμερα με χρέωση δική τους!!
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η διατύπωση του αιτήματος για δάνειο 300 εκ ευρώ από το ΤΣΑΥ προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα εκ γενετής ελλείμματα του! Το αίτημα συνοδεύτηκε από την έμμεση απειλή πως δεν έχει νόημα να αρνούμαστε αφού η επικείμενη υπαγωγή του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ θα μας στερήσει από τη δυνατότητα ελέγχου της περιουσίας του ταμείου μας.
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι είναι φανερό πως παρά την προσπάθεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να φανεί ευχάριστος στα αυτιά μας, προφανώς και λόγω των επικείμενων εκλογών, η πραγματικότητα είναι σαφής. Αν εφαρμοστεί η μνημονιακή πολιτική περικοπών των δαπανών υγείας, ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν διασφαλίζει ούτε την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων, ούτε τις αμοιβές των γιατρών.
Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Μαρτίου 2012, 23:56:40
Απάντηση #1119
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Περίπου 2.000 θέσεις θα καλύψουν νέοι γιατροί


Στον «αέρα» βγαίνει αυτήν την εβδομάδα η προκήρυξη πρόσληψης 5.500 θεραπευτών Ιατρών όλων των ειδικοτήτων, με συμβάσεις μίσθωσης έργου διετούς διάρκειας, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται και δεύτερη προκήρυξη 335 θέσεων Οδοντιάτρων, ενώ εκκρεμεί η έγκριση νέου αιτήματος εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επιπλέον 5.000 Ιατρών στον Οργανισμό, με τριετείς συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνος - Εργασία», η σύναψη των νέων 5.500 συμβάσεων θα γίνει στα πρότυπα τον συμβάσεων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενώ οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Από το σύνολο των θέσεων οι 1.500-2.000 θέσεις θα αφορούν νέους γιατρούς (που έχουν πάρει ειδικότητα την τελευταία πενταετία) και δεν διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία ή δικό τους ιατρείο.

Οι γιατροί αυτοί θα εντάσσονται στον Οργανισμό Υγείας με βασικό κριτήριο τις γνώσεις και τον βαθμό του πτυχίου τους, ενώ η πριμοδότηση αυτή αποτελεί μια σαφή «απάντηση» της κυβέρνησης στο μέτωπο των Ιατρών που θεωρεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ ως χαμηλά αμειβόμενες.

Από το σύνολο των γιατρών της προκήρυξης, οι 2.000 θα ανήκουν στην ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής, οι 1.000 θα είναι Παιδίατροι και οι υπόλοιποι 2.500 όλων των άλλων ειδικοτήτων, όπως: Καρδιολόγου, Γυναικολόγου, Οφθαλμίατρου, Ωτορινολαρυγγολόγου, Ορθοπεδικού, Δερματολόγου, Νευρολόγου, Ψυχιάτρου, Πνευμονολόγου, Ουρολόγου, Γαστρεντερολόγου, Ρευματολόγου, Ενδοκρινολόγου και Αλλεργιολόγου.

Προϋποθέσεις
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής και φαρμακευτικής σχολής αντίστοιχα, της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Επίσης, οφείλουν να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ πρόσφατο πιστοποιητικό του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής τους, που πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται η ειδικότητα και αν ο ιατρός κατέχει άλλη έμμισθη θέση.

Επιπρόσθετα κριτήρια για την επιλογή τους είναι τα εξής:

α) Κατά την επιλογή, προτεραιότητα έχουν οι ιατροί οι οποίοι δεν έχουν άλλη έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα ή σε ΝΠΔΔ.

β) Οι συμβαλλόμενοι ιατροί δεν πρέπει:

    Να απασχολούνται σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία, συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΕ ή να είναι μέτοχοι στα ανωτέρω, αυτοί, οι σύζυγοι ή τα τέκνα τους.
    Να έχουν έγγραφες παρατηρήσεις σε εκθέσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών του οργανισμού ή άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του Δημοσίου.
    Να έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογράφηση, δωροδοκία.
    Να έχουν απολυθεί από τον ΟΑΕΕ εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, με απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
    Να έχει καταγγελθεί η σύμβαση από τον ΟΑΕΕ για αντισυμβατική συμπεριφορά από δόλο ή αμέλεια που αποδεικνύεται από έγγραφα στοιχεία του Οργανισμού ή από δικαστική απόφαση.

Αιτήσεις από 15 Μαρτίου για 350 θέσεις στον Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας

Τριακόσιοι πενήντα Ιατρούς και Οδοντιάτρους θα απασχολήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας δώδεκα μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Μαρτίου, έως και τις 30 Μαρτίου.

Το νέο προσωπικό θα απασχολείται για 27 ώρες την εβδομάδα σε ωράριο που συμφωνείται από τον συμβαλλόμενο και τον διευθυντή της Μονάδας και με συνολική αμοιβή 21.600 ευρώ ανεξαρτήτως περιστατικών, οι οποία θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του φορέα στις περιοχές Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Εβρου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηράκλειου Κρήτης, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης (στη διεύθυνση Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) και εφόσον κληθούν από τον ΕΟΠΥΥ με έγγραφο στο οποίο θα περιγράφονται οι ειδικότητες και ο αριθμός των ιατρών και οδοντιάτρων με τους οποίους ο Οργανισμός προτίθεται να καλύψει άμεσες και επιτακτικές ανάγκες ανά Νομό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αντίγραφο της αίτησής τους στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Το επόμενο βήμα για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του φορέα είναι να διαβιβάσουν τις αιτήσεις που θα παραλάβουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, την επόμενη της λήξης προθεσμίας υποβολής της αίτησης στην υπηρεσία τους, προκειμένου να ξεκινήσει η επιλογή των ενδιαφερομένων. Οι θέσεις αφορούν επαναπροκήρυξη, καθώς πρόκειται για όσες δεν καλύφθηκαν από τον περσινό διαγωνισμό πρόσληψης των 1.400 ιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαρτίου 2012, 00:38:06
Απάντηση #1120
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Not a valid youtube URL
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαρτίου 2012, 00:54:26
Απάντηση #1121
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έχω τα λογικά μου ή όχι;
Από τη μια ο εργοδότης λέει ότι φαλήρησε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Από την άλλη προκηρύσσει 5.500 + 350 θέσεις.
Δηλαδή λέει ότι αν συμφωνήσετε, μην πείτε ότι δε γνωρίζατε.
Αν σκεφτούμε ότι είναι ουσιαστικά ο ίδιος εργοδότης με αυτόν που χρωστά μήνες δεδουλευμένα, τότε...
Μάλλον μας δουλεύει...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Μαρτίου 2012, 12:43:53
Απάντηση #1122
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω τα λογικά μου ή όχι;
Μάλλον μας δουλεύει...
Μας δουλεύει... Οπως ανέφερα και πιο πάνω στην αντίστοιχη ανακοίνωση της ΑΡΣΙ είμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλοι βάζουμε τον οβολό μας (ή τις αρλούμπες μας) για το κόμα...
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑκοινωση ΕΟΠΠΥΥΥΥ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επειδή είμαστε καλό-τίμιο πλην χεοκοπημενο ταμείο (με πλούσιους εργαζόμενους) βοηθάμε και την υπόλοιπη κοινωνία και εξετάζοντας δωρεάν αλλά και φτιάχνοντας σφραγίδες, πινακίδες κλπ (ότι αποφασίσει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ).
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2012, 13:00:14 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

20 Μαρτίου 2012, 15:01:53
Απάντηση #1123
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Μετρητά είδαν στους λογαριασμούς τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας καθώς ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην αποπληρωμή των οφειλομένων για το τρέχον έτος.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε «στην πλήρη αποπληρωμή όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012».
 
Όπως διευκρινίζεται «αποπληρώθηκαν όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας για φάρμακα που χορήγησαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Ιανουάριο. Το ποσό που καταβλήθηκε άγγιξε τα 239.686.064 εκατ. ευρώ».
 
Με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών για χρέη Ταμείων ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «τηρώντας αυστηρά τις ημερομηνίες, που προβλέπονται από το νόμο, θα αποπληρώσει έγκαιρα τους φαρμακοποιούς και για το μήνα Φεβρουάριο, όπου η φαρμακευτική δαπάνη εκτιμάται, ότι θα αγγίξει τα 245 εκατ. ευρώ».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Μαρτίου 2012, 15:43:53
Απάντηση #1124
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έχοντας μιλήσει πάντως με αρκετούς συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων σε αρκετές πόλεις που συνεργάστηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνω ότι πολλοί ψάχνουν να βρουν το καλύτερο timing για να εγκταλείψουν το τρένο. Οι πιο συνηθισμένες ενστάσεις τους είναι: α) πώς θα αναιρέσουν μία απόφασή τους τόσο γρήγορα και β) τι θα πουν τους ασθενείς τους.
Πάντως δεν πρέπει να περάσει η άποψη του διχασμού και της διαφορετικότητας μεταξύ συμβεβλημένων και μη. Όλοι ήταν, είναι και θα είναι συνάδελφοι και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει τεχνητά όρια, είτε λέγεται υπουργείο, είτε λέγεται σύλλογος, είτε λέγεται μεγαλο- ή μικροσυμφέρον.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9553 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3953 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13312 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39300 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou