Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (472/493) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Ο ΕΟΠΥΥΥς σήμερα ανάτησε την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγια να πιστοποιηθούμε (οι κλινικοί):

--- Τέλος παράθεσης ---
   Η ανακοίνωση εξαφανίστηκε και χθες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Τα ερωτήματα για το ποιους γιατρούς αφορά, ποιο είναι το ηλεκτρονικό μητρώο και ποιοι είναι (ήδη) εγγεγραμμένοι παραμένουν. Αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις ή είναι πολύ έξυπνος και τα θεωρεί όλα αυτονόητα ή είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι ανακοινώνει ή είναι πονηρός (ίσως και troll) και ποντάρει στην αναστάτωση που θα δημιουργήσει...

Argirios Argiriou:
Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα τέλειωσε η χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον πρόεδρο του Οργανισμού, με αντικείμενο την πορεία της εκκαθάρισης και τις πληρωμές τους.

Όπως έδειξε και ο δειγματοληπτικός εκκαθαριστικός έλεγχος, το ποσοστό των δαπανών που απορρίπτεται δεν ξεπερνά το 0,20% των επισκέψεων.

Συχνά, δε, πρόκειται για διοικητική παράλειψη,  όπως η έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου ή ιατρού) ή μιας σφραγίδας σε ένα μόλις παραπεμπτικό επίσκεψης, που «χτυπάει» στο σύστημα ελέγχου του ΕΟΠΥΥ.
Αντίστοιχα, οι γιατροί συχνά «πληρώνουν τη νύφη» λόγω ενός τεχνικού προβλήματος της ΗΔΙΚΑ, που δεν αναγνωρίζει σωστά το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου και δίνει λανθασμένες πληροφορίες για την ασφαλιστική του ικανότητα.

Έτσι, αν και ο ασφαλισμένος εμφανίζεται αρχικά ασφαλιστικά ενήμερος, ο ΕΟΠΥΥ, που διαπιστώνει την ανακολουθία, «κόβει» το παραπεμπτικό, αρνούμενος να πληρώσει το γιατρό.

Όπως εξηγεί στο Virus η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, για κάθε τέτοιο παραπεμπτικό, με λάθη ή παράλειψη, ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει 200 ευρώ από τον γιατρό (κατά αναγωγή επί του συνόλου των παραστατικών), ακόμη και αν το λάθος δεν ήταν με δική του υπαιτιότητα.

Μάλιστα, αν ο γιατρός επιλέξει να υποβάλει ένσταση, ο ΕΟΠΥΥ παγώνει το σύνολο του ποσού της εκκαθάρισης έως ότου συσταθεί επιτροπή ενστάσεων και εξεταστεί η προσφυγή. Αποτέλεσμα είναι πολλοί γιατροί να επιλέγουν να μην καταθέτουν ενστάσεις για να διασφαλίσουν έστω το υπόλοιπο ποσό.

Αντιδρώντας σε αυτή την τακτική η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητάει την αλλαγή της διαδικασίας, δηλαδή να πληρώνεται το ποσό της εκκαθάρισης και να διατηρείται η δυνατότητα προσφυγής.

Βέβαια, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για το τρέχον έτος. Αλλά, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης δεσμεύτηκε πως έως τις 10 Ιουνίου θα καταβληθεί ο Ιανουάριος, αλλά μόνο για τα 2/3 των γιατρών που έχουν εκκαθαριστεί. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και μια βασική ΚΥΑ που θα επιτρέψει την πληρωμή και η οποία θα καθορίζει τον τρόπο εκκαθάρισης και το δικαίωμα ένστασης. Παράλληλα, θα θέτει και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Η εν λόγω ΚΥΑ φέρεται να αναμένει την υπογραφεί του Υπουργού Οικονομίας, ενώ έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας. Σε αυτή την ΚΥΑ προκύπτει και δικαίωμα ένστασης για την κάθε υποβολή με χρονικό περιθώριο τις 50 ημέρες, με το πάγωμα πληρωμής για το μήνα που αφορά η ένσταση, μέχρι να τελεσιδικήσει το αποτέλεσμα της επιτροπής ενστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η συζήτηση στον ΕΟΠΥΥ κινήθηκε, αναπόφευκτα, γύρω από τις ασφαλιστικές και φορολογικές αλλαγές.

Οι γιατροί εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλλουν σε φόρο, παρότι δεν τα έχουν ακόμη εισπράξει.

Ο λόγος είναι γνωστός: ο φόρος οφείλει να καταβληθεί επί της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών και όχι επί της πληρωμής του. Συνεπώς, εκτιμάται πως κάθε γιατρός οφείλει, για τους 4 πρώτους μήνες του έτους, 4.500 ευρώ σε φόρους για τιμολόγια 8.000 ευρώ.

Αν, δηλαδή, τα τιμολόγια δεν πληρωθούν στους σωστούς χρόνους, στις αρχές του 2017 θα έχουν συσσωρευθεί τεράστια χρέη.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να γίνει αυτό που έγινε το 2015 που, τελικά, πληρώθηκαν 6 στους 12 μήνες», αναφέρει η κ. Μαστοράκου, τονίζοντας πως τα όσα συζητήθηκαν θα εξεταστούν από το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ. Η Ένωση έχει καλέσει τα μέλη της σε επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουνίου και μέχρι της κατάθεσης της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει και στην ενημέρωση προς τους συναδέλφους της η κ. Μαστοράκου, η Ένωση κατέθεσε ενστάσεις «για την οριζόντια διαδικασία εκκαθάρισης που επιχειρεί ο Οργανισμός επί δικαίων και αδίκων, για τη στάση πληρωμών που οδηγεί σε έντονη χρηματοοικονομική ασφυξία των ιατρών, για το ασφαλιστικό που πλέον απαιτεί σταθερό πλαίσιο πληρωμών, για τον εκβιαστικό πλαίσιο των ενστάσεων χωρίς την αντίστοιχη πληρωμή του εκκαθαρισθέντος ποσού και για τη λεόντεια συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, που για άλλη μία φορά κατεδαφίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών».

Πηγή: virus.com.gr

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

pzogr:
Δηλαδή όλος ο έλεγχος στις επισκέψεις είναι η παρουσία υπογραφής; Και καλά αν λείπει η υπογραφή του ασθενούς, αν όμως λείπει η υπογραφή του γιατρού με ποιό σκεπτικό κόβουν 200 ευρώ; Είναι γελοίο ή δεν είναι;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Η ανακοίνωση εξαφανίστηκε και χθες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Τα ερωτήματα για το ποιους γιατρούς αφορά, ποιο είναι το ηλεκτρονικό μητρώο και ποιοι είναι (ήδη) εγγεγραμμένοι παραμένουν. Αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις ή είναι πολύ έξυπνος και τα θεωρεί όλα αυτονόητα ή είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι ανακοινώνει ή είναι πονηρός (ίσως και troll) και ποντάρει στην αναστάτωση που θα δημιουργήσει...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Μετά τις ...διαμαρτυρίες μας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια σαφής ανακοίνωση (πλέον ανυπόγραφη - περίεργο, οι ασαφείς και γενικόλογες πριν είχαν υπογραφή):

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε συνέχεια της από 23/05/2016 ανακοίνωσής μας και κατόπιν συχνών ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας,  ιευκρινίζουμε ότι υποχρέωση εγγραφής για πιστοποίηση στο Μητρώο του Οργανισμού, έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι με τον  ΕΟΠΥΥ ή μη, που βάσει ειδικότητας πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:
 συνταγογραφούν φάρμακα
 παραπέμπουν για διενέργεια εξετάσεων
 παραπέμπουν για νοσηλεία
 εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις

   Η εγγραφή των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής «Εγγραφή Χρήστη».

   Όσον αφορά στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία (πχ διεύθυνση κατοικίας/εργασίας/ ιατρικός σύλλογος που ανήκουν κλπ), μέσω της επιλογής:  «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής ««Μεταβολή», κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν στο eΔΑΠΥ.

    Όσοι γιατροί έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν εκ νέου.  Προκειμένου ένας γιατρός να ελέγξει αν έχει ήδη πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» → «Μεταβολή», όπου εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτει και ελέγχει αν είναι συμπληρωμένα όλα τα προσωπικά του στοιχεία.
   Σχετικές οδηγίες τόσο για την «Εγγραφή» όσο και για την «Μεταβολή» υπάρχουν στο πεδίο «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Οδηγίες Εγγραφής Ιατρών και Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ».

   Επισημαίνεται ότι στο εξής, κάθε γιατρός των παραπάνω κατηγοριών, έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί ή διορθώνει άμεσα οποιοδήποτε από τα μεταβλητά στοιχεία του (πχ email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας/εργασίας κλπ), μέσω της επιλογής «Μεταβολή» της εφαρμογής «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ», καθώς ενδέχεται να λαμβάνει ενημερώσεις ή προσκλήσεις από τον Οργανισμό.

Ορθοπαιδικός:
Προσοχή ακολουθούν μαζικές γελοιότητες:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απόγευμα Τετάρτης. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο του προέδρου Σωτήρη Μπερσίμη είναι εορταστική, με μεζέδες και κρασί. Κάποια από τα μέλη του συμβουλίου εκφράζουν την εύλογη απορία: «Τι γιορτάζουμε;». Η απάντηση του προέδρου προκαλεί έκπληξη και δέος: «Γιορτάζουμε το ότι σήμερα εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα προς πάροχο του ΕΟΠΥΥ, με τελική εκκαθάριση»... (τι κατάντια... Να σημειωθεί πάντως ότι σε μικρές περιφερειακές διευθύνσεις με λίγους συμβεβλημένους ο κανονικός έλεγχος όλων των επισκέψεων είχε γίνει πχ το 2012, 2013, αλλά ο ΕΟΠΥΥ το έκανε γαργαργαργάρα για να μην αναγκαστεί να ξοφλήσει τα 10%)

ΕΘΝΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Τόνους χαρτιού καλούνται να ελέγξουν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι πάροχοι καταθέτουν σε ετήσια βάση 100 εκατομμύρια σελίδες με παραστατικά για επισκέψεις, νοσηλείες και εξετάσεις.

Οσο και αν ακούγεται παράλογο, έπειτα από τέσσερα και πλέον έτη λειτουργίας, ο ΕΟΠΥΥ κατόρθωσε μόλις προχθές να εκκαθαρίσει οριστικά το πρώτο από τα εκατομμύρια εντάλματα που καταθέτουν κάθε χρόνο οι πάροχοι. Πρόκειται για παραστατικά επισκέψεων σε συμβεβλημένους γιατρούς, νοσηλείας σε κλινικές και εξετάσεων σε διαγνωστικά κέντρα. Ο έλεγχος και η εκκαθάρισή τους δεν είναι απλή υπόθεση. Ο όγκος του χαρτιού είναι τεράστιος. Σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι κατατίθενται στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ περίπου 100 εκατομμύρια σελίδες!

Τόνοι χαρτοκιβωτίων αποθηκεύονταν μέχρι πρόσφατα στα γραφεία των περιφερειακών υπηρεσιών, σε διαδρόμους, ανάμεσα στα γραφεία των υπαλλήλων και σε χώρους εξυπηρέτησης ασφαλισμένων. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αισθητικό. Οι δυνατότητες ελέγχου όλων αυτών των παραστατικών ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Ο ΕΟΠΥΥ, όμως, έπρεπε να συνεχίσει να πληρώνει, έστω και χωρίς έλεγχο. Με απλά λόγια, κατέβαλλε σε όλους τους παρόχους του 6 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τι πληρώνει! Χωρίς να ανοίγει καν τα χαρτοκιβώτια... Η διαδικασία που ακολουθούνταν ήταν ο λεγόμενος «πρόχειρος λογιστικός έλεγχος», δηλαδή μη έλεγχος. Αποκαλυπτικό της ανασφάλειας που προκαλούσε στα στελέχη του Οργανισμού, ήταν αυτό που είπε στη μίνι δεξίωση ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Κώστας Μπαρούς: «Είχα πει στον πρόεδρο πως δεν θα υπέγραφα ξανά πρόχειρους λογιστικούς ελέγχους»... Γιατί, όμως, προκαλούσε ανασφάλεια η συγκεκριμένη διαδικασία; Πολύ απλά, διότι οι φάκελοι έκρυβαν τεράστιες παρατυπίες έως καραμπινάτες παρανομίες, όπως ενός γυναικολόγου, ο οποίος χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ για εξέταση που έκανε στον εαυτό του!

Οι φάκελοι

Στην αντιμετώπιση του χάους συνέβαλε η ιδιότητα του Σωτήρη Μπερσίμη (δοξάστε τον). Ως καθηγητής Στατιστικής, δημιούργησε ένα σύστημα στατιστικής επεξεργασίας, διαχείρισης του όγκου των εγγράφων και δειγματοληπτικής εκκαθάρισής τους. Τα κιβώτια με τα παραστατικά κατατίθενται πλέον σε ένα σημείο. Στο Κέντρο Εκκαθάρισης στην Πεύκη.

Πάρτι στον Οργανισμό για τον πρώτο έλεγχο

Την περασμένη Τετάρτη, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ατμόσφαιρα στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ήταν... εορταστική. Μεζέδες, κρασί και χαμόγελα συνέθεταν το σκηνικό. Στην ερώτηση «τι γιορτάζουμε (σήμερα);», η απάντηση του προέδρου ήταν αφοπλιστική: «Σήμερα εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα προς πάροχο του ΕΟΠΥΥ, με τελική εκκαθάριση...». (ούτως ή άλλως οι πολιτικώς τοποθετημένοι προϊστάμενοι του ΕΟΠΥΥΥΥ έχουν λόγο και άνεση να κάνουν πάρτι κάθε μέρα)

Οι φάκελοι ανοίγονται και χωρίζονται ανά κατηγορία παρόχου. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού, επιλέγεται το δείγμα του 5% που πρόκειται να ελεγχθεί. Τα συγκεκριμένα παραστατικά ψηφιοποιούνται (σκανάρονται) και μπαίνουν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Είναι πλέον προσβάσιμα από τις 57 περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού, οι οποίες τα ελέγχουν κλινικά και διοικητικά. Το ποσοστό παραβατικότητας που εντοπίζεται στο δείγμα, ανάγεται στο σύνολο του αιτούμενου ποσού της υποβολής. Εάν, δηλαδή, κοπεί ένα χαρτάκι αξίας 10 ευρώ, η περικοπή για τον πάροχο είναι 200 ευρώ για μία υποβολή συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Στη συνέχεια, το σύνολο των παραστατικών τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια, με γραμμικούς κώδικες, χάρη στους οποίους μπορούν να αρχειοθετηθούν. Αποθηκεύονται, δε, σε ειδικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου παραμένουν για 20 χρόνια :laugh: :laugh: :laugh:, όπως ορίζει η νομοθεσία. (θα καταργηθούν όμως πριν τον ΕΝΦΙΑ)

Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα, έχει εκκαθαριστεί ο Ιανουάριος και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον Φεβρουάριο. Εχουν, δε, μπει οι βάσεις για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού. Δεν είναι τυχαίο πως οι πάροχοι είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικοί στα έγγραφα που υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ για εξόφληση. «Ολο αυτό το εγχείρημα επιτεύχθηκε χωρίς κόστος, με τους υπαλλήλους του Οργανισμού να ξεπερνούν τον εαυτό τους», σχολιάζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Το κόστος της αποθήκης στον Ασπρόπυργο καλύφθηκε προσωρινά από συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό τράπεζα, μέχρι να γίνει διαγωνισμός.Παίζοντας κυριολεκτικά στο...γήπεδό του, ο καθηγητής Στατιστικής εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουν από τον έλεγχο οι πάροχοι με παραβατική συμπεριφορά:

«Ο σχεδιασμός είναι να τους εντοπίσουμε τουλάχιστον μία φορά το δωδεκάμηνο. Με βάση τα μαθηματικά, η πιθανότητα να εντοπίσω την παραβατική συμπεριφορά με την πρώτη είναι μόλις 5%, ποσοστό που φαίνεται να αδικεί τον Οργανισμό. Σε ορίζοντα δωδεκάμηνου, ωστόσο, η πιθανότητα εκτινάσσεται στο 54%?. Για σημαντική παρέμβαση-γλύψιμο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος συμμετέχει ex officio στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ: «Ξέρετε ότι ανήκω στη ΝΔ, αλλά αναγνωρίζω ότι κάνετε έργο», είπε χαρακτηριστικά. Στον καθοριστικό ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων στη συγκεκριμένη διαδικασία αναφέρθηκε συγκινημένος ο Γιάννης Βαφειάδης, γενικός διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Καραμπινάτες παρανομίες
Ανδρας γυναικολόγος συνταγογραφούσε στον εαυτό του και χρέωνε επίσκεψη

«Υποπτα» παραστατικά έχουν καταθέσει συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Ζητούν να πληρωθούν για επισκέψεις που φαντάζουν επιεικώς περίεργες και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ??? (τραλαλα)

Γνωρίζοντας άριστα τη Στατιστική, ο Σωτήρης Μπερσίμης έθεσε τα μαθηματικά μοντέλα στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. (νόμιζα ότι πρέπει να είμαστε κατά της Αριστείας)

Το μέγεθος της παραβατικής συμπεριφοράς: Ενδεικτικό είναι ότι άνδρας γυναικολόγος συνταγογραφούσε στον εαυτό του, χρεώνοντας επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ. Παθολόγος τοποθετούσε στον φάκελο προς τον ΕΟΠΥΥ μόνο το τιμολόγιό του (σαν αντιμισθία), χωρίς κανένα άλλο παραστατικό... (και πως το παραλάμβανε το τοπικό κατάστημα; Έδιωξαν τους υπαλλήλους; - να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος κατατέθηκε τοπικά)

Γιατρός υπέγραφε με το ίδιο όνομα σε παραστατικά διαφορετικών ασθενών (το δικό του ή των ασθενών; μήπως ήταν συγγενείς και υπέγραψε ο ένας; ), ενώ συνάδελφός του είχε παραστατικό με τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικούς ασθενείς (σε χάνω...). Αλλη γιατρός έστελνε χειρόγραφες σημειώσεις στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τον αριθμό των ασθενών που φέρεται να έχει εξετάσει (δηλαδή; και πάλι πως το κατάθετε ως τώρα; ), ενώ πολλοί συμβεβλημένοι εμφάνιζαν παραστατικά για επισκέψεις ασθενών, χωρίς την υπογραφή τους. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος έχει οδηγήσει σε αλλαγή στάσης πολλούς από τους παρόχους, οι οποίοι είναι σαφώς πιο προσεκτικοί στα παραστατικά που καταθέτουν. Στο παρελθόν, η πιθανότητα να ελεγχθούν ήταν ανύπαρκτη, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. (άποψη σου δημοσιογράφε, αφού πλέκεις το εγκώμιο του προέδρου, πάντα ήταν πιθανό να γινόταν έλεγχος)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ‘ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ’

Η πρώτη απόπειρα εκκαθάρισης των παραπεμπτικών ξεκίνησε το 2014, με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες κλήθηκαν να ελέγξουν τα παραστατικά του 2013. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, ενώ το κόστος κλήθηκαν να το πληρώσουν οι πάροχοι. Οι εταιρείες ελέγχουν το φυσικό αρχείο, το οποίο επέστρεφαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ τώρα ο έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά (πάλι σε χάνω... το σκανάρισμα καθιστά ηλεκτρονικό τον έλεγχο; ).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση