Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (486/493) > >>

Argirios Argiriou:
14/09/2017

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕΟΠΥΥ: Αναβάθμιση?? του e-dapy από 1-10 Σεπτεμβρίου.
Οι πάροχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις απαιτήσεις τους από τον Οργανισμό από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά
Σε αναβάθμιση του συστήματος e-dapy προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα από αύριο 1 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου, να μην είναι δυνατή η υποβολή δαπανών από τους παρόχους.
Οι υποβολές Αυγούστου θα γίνονται δεκτές από το αναβαθμισμένο σύστημα, από τις 11 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια.
Οι ημερομηνίες αυτές αφορούν το σύνολο των παρόχων, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στην παράταση για τις υποβολές στο eΔΑΠΥ! Νέες ημερομηνίες.

Σας ενημερώνουμε, ότι δυνάμει της υπ’ αριθ.1089/Συν.408/15.09.2017 (ΑΔΑ:Ψ7Ρ9ΟΞ7Μ-Φ10) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ
παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο , έως την 02/10/2017, ημέρα Δευτέρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
«Καταργούν» τον ΕΟΠΥΥ με Προεδρικό Διάταγμα.

Τέλος στην αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ βάζει Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό του υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός (ΦΕΚ 148/Α/9.10.2017).
 
Ο ασφαλιστικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2011, διατηρούσε μέχρι σήμερα τη διοικητική και οικονομική του αυτοτέλεια και εποπτευόταν από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας.
Πλέον, στο άρθρο 30 του νέου Οργανισμού προβλέπεται πως συστήνεται στην Αριστοτέλους Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Ανάπτυξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Εποπτείας Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι οι ακόλουθες:

- Η διοικητική εποπτεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του και στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην         εφαρμογή του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για την ασφάλιση υγείας στον τομέα των παροχών υγείας.
- Η έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, μετά από πρόταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και η τροποποίηση αυτού.
- Η κατάρτιση του Οργανισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η σύσταση οργανικών θέσεων μετά από πρόταση του Οργανισμού.
- Η εισήγηση για τον καθορισμό του ύψους αμοιβής και του αριθμού επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών/οδοντιάτρων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
- Η εισήγηση για τη ρύθμιση της ελεγκτικής διαδικασίας των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιωτών παροχών.
- Η μέριμνα για τη σύσταση Επιτροπών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
- Ο καθορισμός των επιτρεπόμενων ορίων δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις προς αυτόν παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους, ανά κατηγορία παρεχόμενης υπηρεσίας.
- Ο καθορισμός καταλόγου παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου.
- Η διαχείριση θεμάτων συνταγογράφησης φαρμάκων.
- Η διαχείριση θεμάτων ηλεκτρονικής καταχώρησης συνταγών.
- Ο καθορισμός ελάχιστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας

Επιπλέον, με άλλο άρθρο (12) δημιουργείται Διεύθυνση Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, στην οποία ιδρύεται τμήμα Οικονομικής Οργάνωσης και Προϋπολογισμού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

- Παροχή κατευθύνσεων προς τον ΕΟΠΥΥ για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του, σύμφωνα με το Μ.Π.Δ.Σ. (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής), ή κοινώς Μνημόνιο3.
- Έλεγχος της εγκυρότητας και αξιοπιστίας του σχεδίου που υποβάλλεται για την κατάρτιση του Μ.Π.Δ.Σ., και η μέριμνα για την ευθυγράμμιση των στόχων δημοσιονομικής πολιτικής με τους στόχους που τίθενται μέσω του σχεδίου του Προϋπολογισμού του
- Διασφάλιση της έγκαιρης επεξεργασίας και κωδικοποίησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους και Οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Γ.Λ.Κ.
- Έγκριση και η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και η διασφάλιση ότι ευθυγραμμίζεται με το Μ.Π.Δ.Σ. και τις Εγκυκλίους και Οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Γ.Λ.Κ.

Περισσότερα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί θεωρούμε όλοι ως δεδομένη την σύνεχιση της λειτουργίας και ύπαρξης του ΕΟΠΥΥ ;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Νομίζω δημόσιο ασφαλιστικό φορέα έχουν σχεδόν όλες οι χώρες. Κάτι θα υπάρχει, για μια υποτυπώδης έστω παροχή περίθαλψης. Τώρα αν λέγεται ΕΟΠΥΥΥ ή ΟΟΠΗ ή ΝΤΡΟΠΗΗ ή ό,τι άλλο δεν ξέρω. Εξάλλου από το μνημόνιο 1-2-3 (άντε και 4) διαφαίνεται η συνέχιση ύπαρξής του.

--- Τέλος παράθεσης ---

Παλιό αλλα επίκαιρο...

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤην δουλεια του ΕΟΠΥΥ , εκκαθάριση αμοιβών μπορεί να την κάνει άνετα η ΗΔΙΚΑ με τις ΥΠΕ .
Προς τι η ύπαρξη του ΕΟΠΥΥ ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσης επίκαιρο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση