Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:24:45

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1383076 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2012, 12:32:40
Απάντηση #675
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να "επιστρέψουμε και εμείς στη γεωργία" ή να ανοίξουμε κανένα κουρείο για να επιβιώσουμε (15 ευρώ το λούσιμο-κούρεμα είναι σαφώς καλύτερα από τα 6,5 ευρώ για ιστορικό-κλινική εξέταση-συνταγογράφηση)... :-\
Λοιπόν η γεωργία είναι καλή ιδέα... Νομίζω λεχει η πεθερά μου κάποια χωράφια που τα νοικιάζει... ϊσως γίνω Αγρότης Ιατρός :)
   Όσο και για το κουρείο, θα κάνω το συνήγορο του Λοβέρδο-Βουδούρη και θα πώ ότι όπως αφαιρείς την εφορία και το ΤΣΑΥ απο τα 10 ευρώ του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει και ο Κουρέας να αφαιρέσει την εφορία και το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ. Θα μείνουν και εκεί ~ 10 ευρώ... Και πόσους θα κουρεύεις την εβδομάδα (πάνω απο τους 50 του ΕΟΠΥΥ?). Εδώ κάποιοι κουρεύονται και μόνοι τους...

Επίσης μια καλή ιδέα μετά τα τελευταία επιδόματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η επαγγελματική ενασχόληση με κάποιο από τα ακόλουθα (διαλέξτε και πάρτε):
Φετιχισμός, παρενδυτικός φετιχισμός, επιδειξιομανία, ηδονοβλεψία, παιδοφιλία, σαδομαζοχισμός και πολλά άλλα!..Για όποιον δεν το πιστεύει ας διαβάσει εδώ->
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θεέ μου που ζούμε......... >:(


10 Ιανουαρίου 2012, 13:26:55
Απάντηση #676
Αποσυνδεδεμένος

spyros


Κατανοώ όλους τους προβληματισμούς. Κατανοώ ακόμα περισσότερο όλους τους συναδέλφους που έστειλαν το fax λίγο πριν το ρεβεγιόν, φαβούμενοι για τη συνταγογράφηση. Παραλίγο να το κάνω κι εγώ, κυριολεκτικά στην εκπνοή του χρόνου. Τελικά όμως είμαι πολύ χαρούμενος που δεν το έκανα. Και ακόμα πιο χαρούμενος που επιτέλους έδωσαν στη δημοσιότητα αυτήν την ΚΥΑ που έκρυβαν από τις 29/12 για να μας εκβιάσουν...
Ούτε εγώ έχω "τρουπώσει" πουθενά. Δεν έχω πρωινή δουλειά, δεν παίρνω ποσοστά από διαγνωστικά κέντρα και το ιατρείο μου αύριο θα σβήσει επίσημα τα δύο του κεράκια... Πληρώνω νοίκι κανονικά, τους βλέπω πλέον όλους με ραντεβού (χωρίς γραμματέα) και παλεύω να κρατήσω την ποιότητα όσο πιο ψηλά μπορώ, ακόμα και για "απλή" συνταγογράφηση (όσο απλή μπορεί να είναι), ενώ προσπαθώ να κρατήσω το κόστος για τους ασφαλισμένους όσο χαμηλότερα μπορώ. Έτσι λοιπόν, το πρώτο δεκαήμερο έχει πάει αρκετά καλά (φτου-φτου σκόρδα), παρά τις δυσκολίες με τα φαρμακεία.
Εύχομαι οι περισσότεροι ασθενείς μου να εκτιμήσουν τις υπηρεσίες μου και να συνεχίσουν να τις ζητάνε. Ελπίζω επίσης ότι πολλοί από τους συναδέλφους που υπέκυψαν στον πανικό (13 παθολόγοι στην περιοχή μου) θα αναθεωρήσουν σύντομα, έτσι ώστε όλοι να έχουμε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια...
Συνάδελφοι, ας μη φοβόμαστε πια. Δεν συμμερίζομαι ούτε το αγωνιστικό πνεύμα ούτε τις απειλές των συλλόγων. Απλά, ας μη φοβόμαστε. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, με ειλικρίνεια απέναντι στον ασθενή αλλά και στον εαυτό του. Ας αφήσουμε τις σκηνές τύπου ΙΚΑ στο "ΙΚΑ" και ας κρατήσουμε τα ιατρεία μας όπως τους αξίζει. Και πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά...

11 Ιανουαρίου 2012, 13:07:01
Απάντηση #677
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Και σήμερα νέα Λίστα... αλλά μόνο 50 άτομα ακόμα στον ΕΟΠΠΥΥΥΥ. Μάλλον αυτοί είναι - φτάσαμε στο τελος.
Μένουν οι 5000 (500.000 ίσως) νέοι και ωραιοι γιατροί που θα δηλώσουν :laugh:.

11 Ιανουαρίου 2012, 16:02:09
Απάντηση #678
Αποσυνδεδεμένος

κατμαρκ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέα Λίστα στην ιστοσελιδα του ΟΠΑΔ...  4768 ιατροί και πιθανότατα χωρίς διπλοεγγραφές (στη Λάρισα υπήρχαν 2 διπλοεγγραφ΄ες στην προηγούμενη λίστα και τώρα δεν υπάρχουν) - είναι γραμμένη κατά ειδικότητα

Να είναι η τελευταία? Πάντως σίγουρα όσους αποσήρανε τις αιτήσεις μάλλον τους ξέχασαν...
Για να καταλάβουμε ποιο ποσοστό από αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι στην πράξη ιατροί του ΕΟΠΥΥ μπορούμε να διαλέξουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα (π.χ. 3-5% αν θυμάμαι καλά από τη στατιστική - @medicus διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).
Στο δείγμα αυτό μπορούμε να τηλεφωνήσουμε πρωί-πρωί τη Δευτέρα που μας έρχεται και να ζητήσουμε να εξεταστούμε στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κωδικοποιήσουμε και να αναλύσουμε τις απαντήσεις που θα λάβουμε.

Θα βρεις ραντεβού να κλείσεις, αλλά με δυσάρεστες εκπλήξεις μετά. Ακούω ασφαλισμένους που πληρώνουν τη επίσκεψη και μάλιστα με την προηγούμενη κοστολόγηση (20 ευρώ), και χωρίς απόδειξη και υπογράφουν και το χαρτί της επίσκεψης γιατί ο γιατρός είπε ότι τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Περιπτώσεις που ζητάει ο γιατρός και ένα δεκαρικάκι έξτρα για τα αναλώσιμα της συνταγογράφησης.
Δυστυχώς στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται...
Δηλαδή οι συνάδελφοι που δήλωσαν και συνεβλήθησαν με τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τους όρους της σύμβασης, αλλά από την άλλη μεριά επωφελούνται από τις ορδές των ασφαλισμένων που ψάχνει απεγνωσμένα να εξεταστεί με το βιβλιάριο.

11 Ιανουαρίου 2012, 16:24:24
Απάντηση #679
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Δυστυχώς στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται...
...

Medicus curat,
Deus sanat

12 Ιανουαρίου 2012, 09:41:53
Απάντηση #680
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και σήμερα νέα Λίστα... αλλά μόνο 50 άτομα ακόμα στον ΕΟΠΠΥΥΥΥ. Μάλλον αυτοί είναι - φτάσαμε στο τελος.
Μένει να ξεκαθαριστούν και οι περιπτώσεις παραίτησης, ιδίως μετά την απελευθέρωση της συνταγογράφησης...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Ιανουαρίου 2012, 10:47:50
Απάντηση #681
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν συμμερίζομαι ούτε το αγωνιστικό πνεύμα ούτε τις απειλές των συλλόγων.
Mια που κάνω απεργία και έχω αρκετό χρόνο, αποφάσισα να ανασύρω μερικά στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος για να κατανοήσω τη συμπεριφορά του ιατρικού σώματος. Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το δελτίο τύπου του Ι.Σ.Θεσσαλονίκης με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευσή του στις 21/11/2011: "... Συγκεκριμένα, η Συνέλευση με τις απαντήσεις της απορρίπτει το δημοσιοποιηθέν σχέδιο κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπει εξευτελιστικές αμοιβές ιατρών και ανασφάλιστη εργασία (90%)...". Με το ίδιο σχέδιο, ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων, δηλώνει τελικά συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος δε λέει: Ρε παιδιά, εμείς άλλα αποφασίσαμε όλοι μαζί, αλλά παίρνει την πρωτοβουλία (μόνος αυτός, σαν να μην υπάρχει ο Π.Ι.Σ. ή οι άλλοι Ι.Σ.) για πρόταση αναπροσαρμογής του καθεστώτος και του ύψους των αμοιβών στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να αυξηθεί η επίσκεψη και να επιτραπεί να παίρνει ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιατρός πρόσθετη αμοιβή (προδηλωμένη).
Ερωτήσεις:
- Οι συνάδελφοι άλλα ψήφισαν και άλλα έκαναν;
- Αυτοί που ψήφισαν (η πλειοψηφία) ήταν άλλοι συνάδελφοι;
- Αφού διαμορφώθηκε η κατάσταση έτσι, θα έπρεπε να υπήρχε παραίτηση του Δ.Σ. του οικείου συλλόγου;
- Μήπως ο καθένας βάζει τα συμφέροντά του (προσωπικά, τοπικά κ.λ.π.) πάνω από το συλλογικό συμφέρον;

Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Ιανουαρίου 2012, 13:06:51
Απάντηση #682
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Θεσσαλονίκη, 11  Ιανουαρίου 2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη με το προεδρείο του ΙΣΘ.
Αναμένεται η ανακοίνωση από τον ΕΟΠΥΥ της αύξησης της αμοιβής της επίσκεψης από €10 σε €20 με μείωση του πλαφόν των επισκέψεων από 200 σε 100. Δικαίωμα εξέτασης στο ιατρείο τους θα αποκτήσουν οι ιατροί του ΙΚΑ στα ιατρεία τους με μικρότερο πλαφόν.
Διευκρινήστηκαν επίσης όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για τα εργαστήρια, τις ιατρικές πράξεις και τους μη συμβεβλημένους ιατρούς που επιθυμούν πρόσβαση στην e-συνταγογράφηση.
Αναμένεται δε και η προκύρηξη 5000 επιπλέον θέσεων ιατρών για τον ΕΟΠΥΥ.
Ο ΙΣΘ θεωρεί τις ρυθμίσεις ανεπαρκείς, καθώς περιορίζει την ελευθερία της επιλογής ιατρού μέσω του πλαφόν, τα δε οικονομμικά καταλήγουν στο γνωστό γινόμενο: 20x100 = 10x200 = €2000.
Για τον λόγο αυτό, και εφόσον υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών στο σύστημα, ζητήθηκε η δυνατότητα προκαθορισμένης επιπλέον αμοιβής.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Ιανουαρίου 2012, 14:14:53
Απάντηση #683
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Σύμφωνοι το γινόμενο είναι πάλι 2000 ευρώ ο φόρτος εργασίας ωστόσο είναι ο μισός.
Το ζητούμενο άλλωστε ήταν η ελεύθερη συνταγογράφηση που σου δίνει την δυνατότητα να εργάζεσε ολοκληρωμένα στο ιατρείο σου 24Η/24ωρο χωρις πλαφόν ΕΟΠΥΥ και λοιπά.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ DEAL ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ.   ;)

Οι ιατροί του ΙΚΑ πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που διατηρούν το ιδιωτικό ιατρείο τους ,την στιγμή που μάχιμοι συνάδελφοι του ΕΣΥ δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2012, 18:03:19 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Ιανουαρίου 2012, 16:10:47
Απάντηση #684
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι ιατροί του ΙΚΑ πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που διατηρούν το ιδιωτικό ιατρείο τους ,την στιγμή που μάχιμοι συνάδελφοι του ΕΣΥ δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.
Ίσως και οι πιο κερδισμένοι: Αυτοί μετά το ΙΚΑ έχουν περιθώριο για άλλες 50 επισκέψεις με €20.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Ιανουαρίου 2012, 16:39:51
Απάντηση #685
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Τελικά με την απορία θα μείνω...
Όλο αυτό το παζάρι έχει καμιά σχέση με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολιτών?
Έχει καμία σχέση με ΠΦΥ, πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη έστω?
Θα υπάρξει ποτέ μια στοιχειώδης,έστω, συζήτηση για το τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δομηθεί η ΠΦΥ, σε αυτές τις κακές συνθήκες?
Δηλαδή με την ελεύθερη συνταγοφράφηση, "που σου δίνει την δυνατότητα να εργάζεσαι ολοκληρωμένα στο ιατρείο σου 24Η/24ωρο χωρις πλαφόν ΕΟΠΥΥ και λοιπά" , η αλλιώς στον καθένα να στείνει το μαγαζάκι του, λύθηκαν όλα τα προβλήματα?
Και αν κερδηθεί καλύτερη αμοιβή, ή η ίδια με λιγότερη δουλειά, όλα καλά?
Το γεγονός είναι, ότι όλο και περισσότερο , όλο και περισσότεροι, θα υποχρεώνονται να αγοράζουν τις υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό βολεύει και την εξουσία ,αλλά και το ιατρικό "κίνημα".Τουλάχιστον αυτή την αυταπάτη τρέφει ...
Και όλα αυτά χωρίς να βάλουμε στη συζήτηση την ενδεχόμενη χρεοκοπία του κράτους και τη σίγουρη χρεοκοπία των ταμείων.
Κατανοητή η ανάγκη επιβίωσης, αλλά έχω την εντύπωση θα μπορούσε να συνδεθεί με την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία, να τροφοδοτήσει μια πλούσια συζήτηση για την πιθανότητα ο ιατρικός κόσμος να σταθεί δίπλα στη δοκιμαζώμενη κοινωνία και όχι να εξακολουθήσει να είναι ένας ακόμα μηχανισμός καταλήστευσής της.
Μήπως έχει έρθει η ώρα να "βάλουμε λίγο πλάτη"?
Έχουμε σκεφτεί, ότι σε πολύ λίγο χρόνο ίσως κληθούμε να κάνουμε ιατρική χωρίς φάρμακα?
Έχουμε σκεφτεί ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού δε θα έχει πρόσβαση στις "γαμάτες", ποιοτικότατες υπηρεσίες μας?
Έχουμε σκεφτεί ότι την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του κόσμου θα οξύνονται, μένοτας αναπάντητες, ένα τεράστιο τμήμα του ιατρικού κόσμου θα κάθετε να κοιτάζει τα ντουβάρια του άδειου ιατρείου?
Πραγματικά είμαι απίστευτα απογοητευμένος από την κυβερνητική αθλιότητα, αλλά κυρίως από την κοντόφθαλμη και αυτιστική οπτική του ιατρικού κόσμου.
Και βεβαίως από την αφασία της κοινωνίας.
Καλες δουλειές στον οργανισμό των 10000000 ασφαλισμένων, των 10000000 υποψήφιων ανέργων...


12 Ιανουαρίου 2012, 17:34:29
Απάντηση #686
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ


αγαπητε συναδελφε καταννοω τους προβληματισμους σου αλλα ας μην ξεχναμε μια βασικη παραμετρο.τα ιδιωτικα ιατρεια ειναι αυτο ακριβως ΙΔΙΩΤΙΚΑ.δεν ειναι κρατικα.και πρεπει να εχουν καποιους πορους για να επιβιωσουν η να κλεισουν.προσωπικα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξη για την επιβιωση των περισσοτερων ιατρειων(μαζι και το δικο μου) λογω των μειωμενων εσοδων και της μειωμενης προσελευσης λογω του οτι ολη η κοινωνια πλητεται απο την οικονομικη κριση.ας ελπισουμε να αντεξουν οι κρατικες δομες  που πολυ αμφιβαλλω

12 Ιανουαρίου 2012, 18:09:14
Απάντηση #687
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Ιδιωτικά δε σημαίνει υποχρεωτικά παρασιτικά...
Υπάρχουν τρόποι να συνδεθούν η επιβίωση των ιατρείων και ο βιοπορισμός των γιατρών , με τις ανάγκες των ανθρώπων.
Το πρόβλημα είναι οτι ουδείς νοιάζεται γι' αυτό.
Το σύνολο της ιατρικής που ασκείται στην Ελλάδα (και όχι μόνο), είναι παρασιτική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό αφορά και τον ιδιωτικό και τον κρατικό τομέα.
Η επιδίωξη, πολύ φοβάμαι ότι ,είναι η διαιώνηση αυτούτου παρασιτισμού.

12 Ιανουαρίου 2012, 18:26:27
Απάντηση #688
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τον παρασιτισμό κε Μακρέα τον εδραίωσαν πρωτίστως ΟΛΟΙ οι κομματικοι σχηματισμοί δια της κομματοκρατίας & του ρουσφετιού.
Οταν για να πάρεις σύμβαση με το ΙΚΑ,ΟΑΕΕ χρειαζόσουν βουλευτή.
Οταν φαρμακευτικές εταιρίες και μεγαλα διαγνωστικά κέντρα προάγουν το πλασματικό τζιράρισμα και "φροντίζουν" βολευτές και κόμματα μέσω offshore εταιρειών τότε για τον παρασιτισμό δεν ευθύνονται τα γιατρουδάκια.Αραγε είναι τυχαίο πως τοποθετήθηκαν διοικητές του ΙΚΑ οι ταμείες των 2 "μεγάλων" κομμάτων (Βαρθολομαίος,Σπυρόπουλος)?
Ας μην μιλήσουμε για το ΕΣΥ.....
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2012, 18:31:49 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Ιανουαρίου 2012, 18:52:53
Απάντηση #689
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Συμφωνώ απολύτως.
Μόνο που η κομματοκρατία και το ρουσφέτι δεν αφορούσε μόνο τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και τη βάση τους.
Δυστυχώς το πελατειακό σύστημα είχε και αγοραστές , όχι μόνο πωλητές.
Όσο για το γιατρουδάκο...
Αν είναι να επιβιώσει αλλάζοντας όλα τα σιντρόμ σε πραντάξα (ένα μόνο πρόσφατο παράδειγμα) , ας φαληρίσει.
Αν είναι να επιβιώσει γδύνοντας τους ασθενείς του, ας φαληρίσει και πάλι.
Και πάλι πρόσφατο.
Εμπύρετο συνεπεία οπισθοωτιαίου αποστήματος...
Διάνοιξη παροχέτευση, ενδοφλέβια αντιβίωση. Μέχρι εδώ καλά...
Αλλά και αξονική θώρακα, κοιλίας (μη μας ξεφύγει  αυτό που δε δείχνει η ακτινογρφία) κτλ.
Το σύνολο 1500 ευρόπουλα σε δύο μέρες.
Ας φαληρίσει...

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8296 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9554 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3954 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13312 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou