Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:49:46

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1383112 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2011, 20:54:01
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
πάντως ο κόσμος φαίνεται να μην έχει καταλάβει τίποτα και αν παρακολουθήσει κάποιος ειδήσεις μιλάνε για αμοιβές συμβεβλημενων ιατρων που ξεκινουν από 900 ευρώ αλλά τονίζουν με έμφαση πως μπορει να φτάσουν και τα 2500 ή 2800 σε καποιοες ειδικότητες.Και αυτό το τελευταίο περνάει στο υποσυνείδητο το μέσου πολίτη που σε περίπτωση ισχνών αγελάδων νομίζει πως οι γιατροι θα "καθαρίζουν" 2500 ευρώ.Μιλάμε για σχεδόν γκεμπελικη παραπληροφόρηση με τις ευλογίες κάποιων καναλιών
+

9 Σεπτεμβρίου 2011, 00:18:03
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Να ρωτήσω κάτι, το οποίο δεν κατάλαβα καλά!
Διαβάζωντας αυτό: "Ξεκινούμε με τις 5 χιλιάδες συμβάσεις, το επαναλαμβάνω, που θα είναι νέες συμβάσεις ενιαίες και στις οποίες μπορεί να ενταχθεί και ο γιατρός που σήμερα έχει με τον ΟΠΑΔ, με τον ΟΓΑ, με οποιοδήποτε ταμείο. Εκτιμάμε ότι θα υπογράψουν γιατροί και από εκείνους οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων" αντιλαμβάνομαι ότι η σύμβαση που έχω εγώ με τον ΟΠΑΔ μέχρι το 2013, ισχύει ούτως ή άλλως, και μόνο αν θέλω εγώ την επεκτείνω με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι είναι ή έχω χαζέψει εντελώς;

9 Σεπτεμβρίου 2011, 00:29:59
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να ρωτήσω κάτι, το οποίο δεν κατάλαβα καλά!
Διαβάζωντας αυτό: "Ξεκινούμε με τις 5 χιλιάδες συμβάσεις, το επαναλαμβάνω, που θα είναι νέες συμβάσεις ενιαίες και στις οποίες μπορεί να ενταχθεί και ο γιατρός που σήμερα έχει με τον ΟΠΑΔ, με τον ΟΓΑ, με οποιοδήποτε ταμείο. Εκτιμάμε ότι θα υπογράψουν γιατροί και από εκείνους οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων" αντιλαμβάνομαι ότι η σύμβαση που έχω εγώ με τον ΟΠΑΔ μέχρι το 2013, ισχύει ούτως ή άλλως, και μόνο αν θέλω εγώ την επεκτείνω με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι είναι ή έχω χαζέψει εντελώς;

Όνειρα γλυκά..... Αναρωτιέμαι τι θα σου χρησιμεύσει η σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, το συνταγολόγιο του ΟΠΑΔ καταργείται και ο ΟΠΑΔ δεν θα σε πληρώνει πια καθώς τις υπηρεσίες του θα τις έχει αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ...

Εκείνο που (δεν) μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είπαν κουβέντα για την σημερινή συνέντευξη..... ή εάν είπαν, ειπαν το 1% της συνέντευξης....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Σεπτεμβρίου 2011, 00:56:50
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Οντως τα κανάλια το "εθαψαν" το θέμα.Και όσα ειπαν κάτι,μίλησαν και καλά για τον αγρότη που πλέον θα μπορει να απευθυνεται στο γιατρό της αρεσκειας του και όχι αποκλειστικά στο Κέντρο Υγείας όπως έκανε μέχρι σημερα.Μα καλά,είναι τόσο άσχετοι και επιδερμικοί οι δημοσιογράφοι σε αυτη τη χώρα ή τόσο κατευθυνόμενοι?Πότε και πως θα καταλάβει επιτέλους ο κόσμος πως αυτό που πάει να δημιουργηθεί δεν είναι υπηρεσίες τύπου ΟΠΑΔ για ΟΛΟΥΣ αλλά υπηρεσίες τύπου ΙΚΑ(κοινώς γάγγραινα) για ΟΛΟΥΣ!!!


Όσο για τον ΟΠΑΔ έχει δίκιο σε αυτά που λέει ο Κουναλάκης παραπάνω,πόσο μάλλον οταν ηδη χρωστάει δεδουλευμενα σχεδόν έτους σε συμβεβλημένους ιατρούς (αλήθεια θα κάνει τίποτα με αυτη την "εκκρεμότητα" ο lover ή όδευει μεγαλοπρεπώς προς ντουφεκιά-κανόνι?)

+

9 Σεπτεμβρίου 2011, 00:59:36
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Τα κανάλια δεν είπαν και δεν θα πουν τίποτα. Τα εργασιακά θέματα των ιατρών δεν "πουλάνε". Έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση στον κόσμο, ότι όλοι οι ιατροί τα "παίρνουν" χοντρά και μέχρι τώρα έχουν βγάλει αρκετά λεφτά, οπότε να τους κοπεί λίγο ο βήχας! Και για αυτή την εντύπωση βέβαια φταίει και μια μικρή μερίδα συναδέρφων, η οποία βγάζει κακό όνομα και στους υπολοίπους. Το βασικό θέμα για εμένα είναι: Τώρα όλοι οι ιατροί με το που τελειώσουν την ειδικότητα (και είμαστε και πολλοί, ζωή να'χουμε) οδηγούνται σχεδόν υποχρεωτικά στο ιδιωτικό επάγγελμα, καθώς το ΕΣΥ μας τελείωσε και τα επικουρικά μειώθηκαν πολύ. Οπότε θα καταντήσει (αν δεν έχει γίνει ήδη): ο θάνατος σου, η ζωή μου!

9 Σεπτεμβρίου 2011, 01:13:12
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Συμφωνω απόλυτα μαζι σου bpikou.Κατά τη γνώμη μου όμως ο κόσμος θα αρχίσει να ασχολειται με την υγεία,αργά ή γρήγορα, όταν η παροχη υπηρεσιών υγείας από ένα κακοπληρωμένο ιατρό που θα πρεπει να βλέπει 30 και βάλε ασθενεις την ημέρα φθασει σε επίπεδα που θα κάνει το μέσο πολίτη να αγανακτει.
Θες την άποψη μου?Ξερουν πολύ καλά τι προκειται να γινει.Απλα ευελπιστουν στο ότι θα μετακυληθει το κόστος ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμενους (μαύρα ή ασπρα χρήματα) γιατί με 1 ευρω ανά εξεταζόμενο ασθενή ,στον ιδιωτικό -αυτοσυντηρούμενο  χώρο  του συμβεβλημένου ιατρου που θα πρέπει να εξετάζει αρκετούς την ημέρα,εεεεεεεε,δε νομίζω να μιλαμε σοβαρά για επιπεδο ΠΦΥ.

+

9 Σεπτεμβρίου 2011, 01:18:41
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αν και ΕΣΥτης αυτό που νομίζω πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι πως το έκτρωμα ΕΟΠΥΥ αν το αφήσουμε να εξαπλωθει θα "φάει" σαν γάγγραινα και τα υπόλοιπα κομμάτια του χώρου της Υγείας.Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε όλοι ΑΜΕΣΑ ,ιδιώτες και ΕΣΥτες πριν είναι πολυ αργά.Το μάτι κάποιου γυαλίζει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό και πολύ φοβάμαι πως η ιστορια ΕΟΠΥΥ δεν τελειωνει εδώ αλλά απλά αρχίζει.
+

9 Σεπτεμβρίου 2011, 01:33:03
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Φίλε jack, έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Προφανώς και ο κάθε υπουργός υγείας θα ήθελε να μην χρειάζεται να πληρώνει κανένα ιατρό συμβεβλημένο με ταμεία και να μας αφήσει μόνους μας να τα βγάλουμε πέρα, ο καθένας όπως μπορεί καλύτερα. Όσον αφορά το θέμα της αγανάκτησης των ασφαλισμένων έχω μια μικρή ένστανση. Γιατί την ώρα εκείνη της αγανάκτησης ο κάθε ασφαλισμένος δεν έχει απέναντι του τον υπουργό αλλά τον ιατρό, σωστά; Ένα ιατρό που ο ασφαλισμένος θα έχει επιλέξει και θα έχει δηλώσει για τον εαυτό και την οικογένεια του (είπαμε, συμβάσεις τύπου ΟΑΕΕ) μην γνωρίζοντας και αδιαφορώντας πόσοι άλλοι τον έχουν δηλώσει ταυτόχρονα με αυτόν. Ο ασθενής γνωρίζει μόνο ότι θέλει να γίνει καλά, και το σύστημα δεν τον αφήνει!! Εκέινη την ώρα, το μόνο τμήμα του συστήματος που βλέπει είναι ο ιατρός και κανένας άλλος!

9 Σεπτεμβρίου 2011, 01:48:44
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Σωστά....γι'αυτό γινεται επιτακτική ανάγκη,μέσω των εκπροσώπων μας,να ενημερωθουν έγκαιρα και με σαφήνεια οι πολίτες.Για παράδειγμα,όταν είμαι στο Κεντρο Υγειας που εργάζομαι και τους λέω δεν έχω γάντια,betadine ή κάποια φάρμακα ,πίστεψε με,δείχνουν κατανόηση και ποτέ μέχρι σήμερα δε τα έβαλαν μαζί μου.Ο κόσμος αντιλαμβανεται την καλή διάθεσή σου (αρκει να υπάρχει) και την εκτιμά.Αν λοιπόν έρθουν 30 άτομα και περιμένουν με τις ώρες στον προθάλαμο του ιατρείου σου και αυτό γινεται τακτικά ,εεεεε, δε νομίζω να αργησουν να καταλάβουν ότι κατι δεν πάει καλά!
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2011, 01:56:04 από jack »
+

9 Σεπτεμβρίου 2011, 10:19:19
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Για ενιαίο συνταγολόγιο στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο ο κ. Κουτρουμάνης ...η ηλεκτρονική συνταγογράφηση πήγε περίπατο.

ΥΥΚΑ: Συνέντευξη τύπου για τον ΕΟΠΥΥ
PrintPDF
Share


Παρακάτω θα διαβάσετε όλες τις “λεπτομέρειες” για τη σύσταση και τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τις φάσεις από τις οποίες θα περάσει ο ενιαίος φορέας ως την πλήρη λειτουργία του:
Γραφείο Τύπου
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλή σας μέρα, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Το θέμα για το οποίο σας καλέσαμε είναι ο ΕΟΠΥΥ και η λειτουργία του. Είμαστε στις πρώτες μέρες λειτουργίας αυτού του μεγάλου ασφαλιστικού Οργανισμού, του Οργανισμού που ουσιαστικά αναλαμβάνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για το 92% των ασφαλισμένων της χώρας, άρα είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που αφορά όχι μόνο εμάς ως Κυβέρνηση και την οργάνωση του συστήματος, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι περιμένουν καλύτερες παροχές και καλύτερες υπηρεσίες.

Να θυμίσω ότι το πρώτο βήμα για το νέο φορέα έγινε στο Νόμο 3863 όπου εκεί υπήρχε η πρόβλεψη για την λειτουργία του ΣΥ.Σ.ΠΥ (Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας), ήταν ένα όργανο που προετοίμασε την κατάσταση έτσι ώστε να έρθουμε σήμερα να μιλάμε για τον ΕΟΠΥΥ.

Βεβαίως ο Νόμος 3918 ήταν ο θεμελιώδης νόμος πάνω στον οποίο στηρίζεται η σύσταση και η λειτουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα.

Πρέπει να σας πω ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα από το καλοκαίρι του 2010 και στη συνέχεια από το Δεκέμβρη του 2010 επίσης που ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο, για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση έτσι όπως την παραλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή είχαμε μέσα από τις αποφάσεις του ΣΥ.Σ.ΠΥ. αλλά όλα όσα έγιναν στα Ταμεία με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τη μείωση της τιμής των φαρμάκων με την επανατιμολόγηση δηλαδή και με μια σειρά άλλα μέτρα, είχαμε τη μείωση της δαπάνης από τα 10,6 δις ευρώ το 2009 στα 8 δις ευρώ το 2011. Έτσι θα κλείσει ο χρόνος.
Το 1,7 δις ευρώ από τα 2,6 που είναι η συνολική μείωση της δαπάνης είναι μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Το λέω αυτό γιατί. Γιατί πολλές φορές έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις για τη χρηματοδότηση του νέου φορέα, για το αν δηλαδή με τα χρήματα τα οποία προβλέπονται θα μπορέσει αυτός ο Οργανισμός να τα βάλει πέρα.
Άρα σήμερα ξεκινάμε με 8 δις ευρώ δαπάνες, οι οποίες θα περιοριστούν κι άλλο το 2012 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και άλλα μέτρα που ωριμάζουν σταδιακά και είναι τα 8 δις αυτά που προβλέπονται ως χρηματοδότηση για το νέο φορέα και προέρχονται από χρηματοδότηση του κράτους, από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και από εισφορές των συνταξιούχων.

Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό οι εισφορές αυτές είναι ενιαίες ως προς το ποσοστό, δηλαδή για παράδειγμα θα πω ότι οι εισφορές των συνταξιούχων είχαν μικρές αποκλίσεις παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν εισφορά 2,55 εξομοιώνονται όλες οι εισφορές έτσι ώστε να έχουμε εισφορά 4% για όλους τους συνταξιούχους και αυτό γίνεται βέβαια με σταδιακό τρόπο. Έχει ήδη προβλεφθεί στο νόμο για τον ΕΟΠΥΥ άρα δεν χρειάζεται καμία παραπέρα παρέμβαση.

Τώρα για να είμαι πολύ σύντομος. Τέσσερα είναι τα στάδια μέσα στα οποία θα εξελιχθεί η ολοκλήρωση του έργου που λέγεται Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ.

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό που βρισκόμαστε σήμερα, δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί προσωρινά στο κτήριο της Γερανίου 42, είναι δυο κτήρια του ΙΚΑ το ένα θα αξιοποιηθεί λοιπόν για τη στέγαση του ΕΟΠΥΥ προσωρινά θα πάνε εκεί οι επιτελικές Υπηρεσίες, δηλαδή περίπου 60 άτομα. Αυτό θα γίνει άμεσα, τη Δευτέρα για να μπει σε μια πρώτη λειτουργία ο συγκεκριμένος φορέας.
Με αυτά τα άτομα ουσιαστικά θα προετοιμαστούν όλα τα στάδια από τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πρώτο στάδιο λοιπόν είναι η εγκατάσταση στο κτήριο, το λειτουργικό σχήμα το πρώτο το οποίο βέβαια θα διευρυνθεί στη συνέχεια με τις διαπιστωτικές πράξεις που θα γίνουν για τη μεταφορά του προσωπικού και αυτό θα γίνει σταδιακά, για να πάμε σε ένα κτήριο, στο κτήριο που θα στεγαστεί τελικά ο ΕΟΠΥΥ και οριστικά και είναι στην Κηφισίας.

Άρα θα έχουμε αυτό το μήνα όλη την προετοιμασία μετάβασης από το σημερινό σχήμα από το σχήμα που είχαμε πριν από το Σεπτέμβριο στο νέο σχήμα. Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο Οκτώβρης θα έχουμε εξασφαλίσει –και αυτό γίνεται με προετοιμασία που ξεκίνησε από σήμερα- για να έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων Ταμείων το ίδιο συνταγολόγιο.
Δηλαδή όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τα 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο. Πρόκειται για το συνταγολόγιο που σήμερα το έχει το ΙΚΑ και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ασφαλισμένους. Άρα από 1η Οκτωβρίου και μετά καταργούνται όλα τα συνταγολόγια που έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και μπαίνουμε με ένα συνταγολόγιο και με μια ενιαία συνταγογράφηση τον Οκτώβριο και το σύστημα από εκεί και μετά θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση.

Γιατί τον ίδιο μήνα ολοκληρώνεται το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το δεύτερο στάδιο, που προβλέπει την ένταξη και των Κέντρων Υγείας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς επίσης και του ΙΚΑ που σήμερα δεν έχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά έχει ηλεκτρονική σάρωση.
Άρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι συνταγές για το 92% του πληθυσμού της χώρας, των ασφαλισμένων δηλαδή των 4 Ταμείων, θα ελέγχονται με δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα είναι το σύστημα ηλεκτρονικής σάρωσης και το άλλο είναι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Κάθε μήνα θα μειώνεται συνεχώς ο όγκος της ηλεκτρονικής σάρωσης και θα αυξάνεται ο όγκος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όσο θα προχωρά η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο.
Το τρίτο στάδιο είναι οι ενιαίες συμβάσεις και εδώ θα ξεκινήσομε με 5.000 γιατρούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη αποφασίσει και θα προωθήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να υπάρξει νέα ενιαία σύμβαση για όλα τα Ταμεία με 5.000 νέους γιατρούς.
Αυτής της μορφής τη σύμβαση την ενιαία, μπορούν να την υπογράψουν και οι γιατροί που σήμερα έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, με τον ΟΓΑ, με τον ΟΑΕΕ ή με το ΙΚΑ.
Τέλος στην τελευταία φάση έχουμε ουσιαστικά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ …

Όλη η συνέντευξη (για όποιον αντέχει) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2011, 10:21:28 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Σεπτεμβρίου 2011, 10:32:23
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

papila


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
O ΟΠΑΔ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Σεπτεμβρίου 2011, 11:10:58
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Άρθρο του Αγγελιοφόρου, σχετικά με τις αμοιβές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω την αίσθηση ότι διαφέρει λίγο σε σχέση με το έγγραφο εκείνο που είχε αρχικά κυκλοφορήσει, όσον αφορά στα κλιμάκια των αμοιβών.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2011, 11:24:52 από bpikou »

9 Σεπτεμβρίου 2011, 12:17:07
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο Οκτώβρης θα έχουμε εξασφαλίσει –και αυτό γίνεται με προετοιμασία που ξεκίνησε από σήμερα- για να έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων Ταμείων το ίδιο συνταγολόγιο.
Δηλαδή όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τα 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο. Πρόκειται για το συνταγολόγιο που σήμερα το έχει το ΙΚΑ και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ασφαλισμένους. Άρα από 1η Οκτωβρίου και μετά καταργούνται όλα τα συνταγολόγια που έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και μπαίνουμε με ένα συνταγολόγιο και με μια ενιαία συνταγογράφηση τον Οκτώβριο και το σύστημα από εκεί και μετά θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση.
Πολλοί συνάδελφοι θα έχετε παρατηρήσει ότι από τότε που μπήκε ο ΑΜΚΑ στη ζωή μας έχουν κυκλοφορήσει νέα συνταγολόγια (σε όσους προμηθεύτηκαν νέο λόγω πλήρωσης του παλιού) τόσο για τον ΟΓΑ, όσο και για τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ που περιέχουν ξεχωριστό σημείο για τον ΑΜΚΑ. Βέβαια τα νέα αυτά συνταγολόγια δεν έχουν καμιά σχέση σε μορφή με το συνταγολόγιο του ΙΚΑ που όπως λέει θα χρησιμοποιηθεί για όλους.
Επομένως κάποιοι ξόδεψαν στον ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ ένα σωρό λεφτά για να εκτυπώσουν και να προμηθευτούν ένα σωρό "νέα" συνταγολόγια (υποθέτω θα έχουν ένα σημαντικό απόθεμα) με μόνη διαφορά την ύπαρξη πεδίου για το ΑΜΚΑ, τα οποία σε λίγο καιρό θα αχρηστευθούν για να αντικατασταθούν με το πρότυπο του ΙΚΑ!
Τι έχει να πει γι' αυτές τις άχρηστες δαπάνες ο κύριος υφυπουργός;
Μήπως να δώσουν τουλάχιστον τα άχρηστα πλέον νέα (αλλά και παλιά) συνταγολόγια για χαρτοπολτό ώστε να εκτυπωθεί κανένα σχολικό βιβλίο νωρίτερα;

Σχετικά με το παραπάνω κείμενο από το ygeianet
Παράθεση
Στην Γ’ ομάδα, που αφορά 9.000 γιατρούς (γαστρεντερολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί και ΩΡΛ),
ενώ παρακάτω
Παράθεση
Στην τελευταία, Δ’ ομάδα, όπου περιλαμβάνονται 1.000 γιατροί (αγγειοχειρουργοί, αιματολόγοι, αλλεργιολόγοι, ενδοκρινολόγοι, νεφρολόγοι, νευροχειρουργοί, ογκολόγοι, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, ρευματολόγοι, γενικοί χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, ψυχίατροι, χειρουργοί παίδων)

Ποιοι είναι οι χειρουργοί τελικά αν δεν είναι οι γενικοί χειρουργοί;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2011, 12:21:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

9 Σεπτεμβρίου 2011, 23:58:33
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσωπικά βλέπω ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος που δεν το βλέπει κανένας άλλος τελικά πλην ίσως του Μακρέα που το σχολίασε κάποια στιγμή.

Γιατί  οι γενικοί ιατροί είναι το ίδιο με τους παθολόγους; Γιατί πρέπει να έχουν τα ίδια πλαφόν, τους ίδιους αριθμούς ασθενών;

Βλέπουν οι γενικοί ιατροί παιδιά; Κάνουν χειρουργικές πράξεις; εφόσον ναι, γιατί είναι το ίδιο;

Γιατί για άλλη μια φορά κανένα δεν ενοχλεί αυτή η ισοπέδωση; Επίσης, για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο ισοπεδωμένη, άτσαλα και πρόχειρα είναι η οργάνωση. Προσωπικά, δεν μπορώ να θεωρήσω ότι δύο γιατροί σε διαφορετικές περιοχές επιλεγμένοι από τον ίδιο αριθμό ασθενών θα πληρώνονται το ίδιο όταν ο ένας έχει πρακτικά γηριατρικό πληθυσμό και ο άλλος όχι. Γιατί δεν βάζουν DRGs με βάση τα χρόνια νοσήματα όπως προκύπτουν από την συνταγογραφία και την ηλικία του ασθενή και την χρήση υπηρεσιών που κάνει; Ηλεκτρονικά δεν τα έχουν πλέον; Να τα έχουν και κωδικοποιημένα και να πληρώνουν ανάλογα.

Αδυνατώ να καταλάβω σε ποιο συνέδριο ή διακοπές βρίσκονται η ΕΛΕΓΕΙΑ, η Ένωση και το Κολλέγιο. Δεν είδα καμιά κοινοποίηση και καμιά κίνηση σε αυτό το θέμα.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Σεπτεμβρίου 2011, 10:01:05
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Ένα ακόμα σημείο πολύ σημαντικό ,κατά τη γνώμη μου.
Αν παρατηρήσετε τη φρασεολογία , στη λειτουργεία του ΕΟΠΥ δεν αναφέρονται πουθενά, κάτοικοι , άνθρωποι, πολίτες, αλλά μόνο ασφαλισμένοι...
Και αυτό τη στιγμή που ο αριθμός των ανασφάλιστων αυξάνεται ραγδαία.
Ένα ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ΠΦΥ, η καθολικότητα, κατακρεουργείται.

Όσον αφορά την καθοριστική σχέση ΠΦΥ-Γενικής Ιατρικής, η παρούσα κατάσταση είναι ενδεικτική της έλλειψης χειραφετημένου λόγου και της αδυναμίας πραγμάτωσης ενός κοινωνικού ρόλου από το σώμα των γενικών γιατρών.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8296 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9554 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3955 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou