Αργύρη, μερικές διευκρινήσεις για το σύστημα, γιατί δεν το κατάλαβα:
Μου απάντησε ότι αν ο Ασθενής συναντήσει μόνο Νοσηλεύτρια (συμβαίνει και αυτό), π.χ. για επίδεση τραύματος, ή για να του πάρει αίμα, για να του κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, ή για να του δώσει φάρμακα που είναι απλά (π.χ. παρακεταμόλη) τότε κοστίζει 200 Σουηδικές Κορώνες (SEK) = 22 Ευρώ (Ε).
Τι νόημα έχουν αυτές οι πράξεις; Π.χ. να του πάρει αίμα για ποιο λόγο; Να του κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα για ποιο λόγο; "Περνούσα έξω από το νοσοκομείο και είπα να μου κάνετε ένα ΗΚΓ ή να κάνω καμιά εξέταση"; Αυτές οι πράξεις δεν γίνονται μετά από οδηγία γιατρού ή δεν θα δει γιατρό ο ασθενής αφού πάρει τα αποτελέσματα; Τι νόημα έχει να πάω να πληρώσω 22 ευρώ για να πάρω ένα απλό φάρμακο; (π.χ. παρακεταμόλη). Δηλ αν έχω πονοκέφαλο ή ένα μικρό εμπύρετο και θέλω παρακεταμόλη θα ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία;
Οι εξετάσεις (αιματολογικές,ακτινολογικές κλπ που πιθανά να απαιτηθούν) πληρώνονται επιπλέον ή περιλαμβάνονται στο ποσό;
Σε αντιδιαστολή η επίσκεψη σε Γενικό Ιατρό στο Κέντρο Υγείας σε ώρες γραφείου κοστίζει 150 SEK = 16 E
Ώρες εκτός γραφείου (εφημερίες; ) υπάρχουν για τα Κέντα Υγείας; Κι αν ναι, με τι καθεστώς;
Δεν υπάρχει ο ηθμός των Γενικών Γιατρών; Ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί στα επείγοντα του νοσοκομείου αρκεί να έχει διάθεση να πληρώσει (ή αν έχει αποκτήσει την κάρτα "απεριορίστων" αφού συμπληρώσει τα 100 ευρώ) ;