Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 17:31:17

Αποστολέας Θέμα: Υποχρεωτικά κενά τα Π.Ι. για 3 μήνες με εντολή Υπουργείου!  (Αναγνώστηκε 5960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιουνίου 2011, 19:22:58
Αναγνώστηκε 5960 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο νόμος για την προκήρυξη-πλήρωση των αγροτικών λέει ότι η προκήρυξη γίνεται 5 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος ιατρού ώστε να υπάρχει ομαλή εναλλαγή των ιατρών χωρίς κενά.
Βέβαια αυτό το Υπουργείο το γράφει στα παλιά του τα παπούτσια κι εδώ και χρόνια η προκήρυξη γίνεται στην καλύτερη περίπτωση 2-3 μήνες πριν τη λήξη της θητείας ή αφού έχει κενωθεί η θέση με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό στο ιατρείο από 2-3 μήνες έως 6.
Σήμερα με πληροφόρησαν από το νοσοκομείο ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί ο νέος ιατρός με το διορισμό για να κάνει το τρίμηνο ΠΡΟΤΟΥ να λήξει η θητεία του υπηρετούντος ΔΕΝ μπορεί πλέον να διοριστεί αλλά πρέπει να περιμένει να λήξει η θητεία του προηγούμενου και να αναλάβει την επόμενη. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι διορίζεται στην θέση του Π.Ι. (η οποία είναι ήδη κατειλημμένη) κι επομένως δημιουργείται νομικό πρόβλημα διορισμού και πληρωμής 2 ιατρών στην ίδια θέση.
Παράδειγμα, ο "νέος" ιατρός έχει λάβει το διορισμό του από τις αρχές Ιουνίου και ο "παλιός" τελειώνει τη θητεία του στις 28 Ιουνίου.  Ο νέος θα υπογράψει στις 29 Ιουνίου μόλις αποχωρήσει ο παλιός. Ενώ θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει με το τρίμηνο από αρχές Ιουνίου και το ιατρείο να μείνει κενό 2 αντί για 3 μήνες.
Παράλληλα ο παλιός γιατρός δεν μπορεί να μείνει στο ιατρείο με παράταση (αν το επιθυμεί φυσικά) όταν η θέση έχει καλυφθεί από την προκήρυξη, παρά μόνο στην περίπτωση που η θέση μείνει κένη μετά την προκήρυξη.
Επομένως το υπουργείο λέει επίσημα και με τη βούλα πλέον ότι μας "εξασφαλίζει"  κενά ιατρεία για τουλάχιστον 3 μήνες (αφού αν όχι στην αρχή ως είθισται, κάποια στιγμή ο ιατρός θα υποχρεωθεί να κάνει την τρίμηνη εκπαίδευση στο νοσοκομείο)
Και φυσικά στην περίπτωση που συμβεί κάτι στον παλιό γιατρό που θα τον οδηγήσει π.χ. σε μια αναρρωτική άδεια 2-3 μηνών, ο νέος ιατρός θα μείνει με το διορισμό στο χέρι!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουνίου 2011, 01:30:50 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Ιουνίου 2011, 02:32:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι διορίζεται στην θέση του Π.Ι. (η οποία είναι ήδη κατειλημμένη) κι επομένως δημιουργείται νομικό πρόβλημα διορισμού και πληρωμής 2 ιατρών στην ίδια θέση.
Αυτό το νομικό πρόβλημα επιλύθηκε με έγγραφο του υπουργείου υγείας τον Απρίλιο ή Μάιο του 2008 από την τότε προϊσταμένη Ν.Π. κα Παπανότη. Υπάρχει κάποια τροποποίηση του εγγράφου αυτού από τη σημερινή ηγεσία; Ή απλά εις το όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών κόβουμε από όπου μπορούμε;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Ιουνίου 2011, 07:32:26
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Αυτό το νομικό πρόβλημα επιλύθηκε με έγγραφο του υπουργείου υγείας τον Απρίλιο ή Μάιο του 2008 από την τότε προϊσταμένη Ν.Π. κα Παπανότη.
Είναι πλεονασμός να ρωτήσω αν το έχεις;
Παράθεση
Υπάρχει κάποια τροποποίηση του εγγράφου αυτού από τη σημερινή ηγεσία; Ή απλά εις το όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών κόβουμε από όπου μπορούμε;
Λες; Να το βάφτισαν "εξορθολογισμό" κι αυτό τον παραλογισμό;

23 Ιουνίου 2011, 11:21:52
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Διαμαντή δυστυχώς δεν έχω την απόφαση. Είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τους διορισμούς εκείνη την εποχή και διαμαρτυρήθηκαν οι γιατροί που θα διοριζόντουσαν στις Κυκλάδες στον τότε σύμβουλο του υφυπουργού υγείας Παπαγεωργίου με αποτέλεσμα την επομένη να στείλουν έγγραφο σε όλες τι ΥΠΕ με κοινοποίηση στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι συνάδελφοι βάσει αυτού του εγγράφου διορίστηκαν άμεσα αν και στις θέσεις τους υπήρχαν ακόμα οι προηγούμενοι.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Αυγούστου 2011, 16:25:14
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από την τελευταία απόφαση του Υπουργείου για το διορισμό των αγροτικών της προκήρυξης Ιουνίου.
Είναι πλέον και επίσημο το κενό για (τουλάχιστον) τρίμηνο.
Δηλ, αν δεν έχει κενωθεί η θέση θα πρέπει να πανε οι γιατροί στο Νοσοκομείο εντός 10 ημερών, να δώσουν το παρόν και να ξαναπάνε όταν θα κενωθεί η θέση για να κάνουν το τρίμηνο;

Παράθεση
Β.  Οι  ανωτέρω  γιατροί  έχουν  προθεσμία  δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, από  την ημερομηνία παραλαβής της παρούσας, να παρουσιασθούν στο Νοσοκομείο που εποπτεύει το Κ. Υ. ή το Π. Ι. που τοποθετούνται.  Για την ανάληψη υπηρεσίας τους, απαραίτητο είναι να προσκομίσουν στο νοσοκομείο, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται. Προϋπόθεση για να αναλάβουν υπηρεσία είναι η κένωση της θέσης που τοποθετήθηκαν.

Λέξεις κλειδιά: διαδοχή αγροτικών ιατρών 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
43117 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2008, 19:59:03
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
11 Απαντήσεις
6964 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2011, 11:11:02
από γιαννης παιδιατρος
4 Απαντήσεις
7002 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2011, 02:36:34
από timex
0 Απαντήσεις
3579 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Δεκεμβρίου 2015, 08:49:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9451 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2021, 23:17:31
από Argirios Argiriou