Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:42:04

Αποστολέας Θέμα: Κόλπο γκρόσο για απολύσεις 6.500 γιατρών  (Αναγνώστηκε 10236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Ιουνίου 2011, 11:37:10
Αναγνώστηκε 10236 φορές
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Την... έξοδο από τα δημόσια νοσοκομεία δείχνει η ηγεσία του υπουργείου υγείας σε 6.500 γιατρούς του ΕΣΥ μέσα από ένα σατανικό σχέδιο που έχει στα σκαριά. Με αλχημείες, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας ολοκλήρωσε την απογραφή των γιατρών του ΕΣΥ, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 25.235 σε σύνολο 34.917 κλινών.


Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τη... λογική του Μνημονίου, ότι η μέση αναλογία είναι τρεις γιατροί για κάθε κλίνη, όταν στην Ευρώπη αντιστοιχεί ένας γιατρός για κάθε τέσσερις κλίνες.

Αυτό που κρύβουν είναι ότι στους 25.235 γιατρούς υπολογίζονται οι 10.300 ειδικευόμενοι, οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι αγροτικοί γιατροί στα Κέντρα Υγείας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Πόσο ασφαλής θα ένιωθε κάποιος, αν στην κλινική που νοσηλευόταν αυτός ή το παιδί του υπήρχε μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και 20 ειδικευόμενοι που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την εμπειρία; Ειδικά αν ήξερε ότι ο ειδικευόμενος γιατρός στο επαρχιακό νοσοκομείο θα είναι ο ίδιος που θα εξετάσει τον παππού με το εγκεφαλικό, τον νεαρό που έχει σπάσει το πόδι του, τον καρδιοπαθή που μόλις έπαθε έμφραγμα, αλλά και κάποιο δερματολογικό περιστατικό;

«Αυτό που κάνουν για να μειώσουν τις νοσοκομειακές δαπάνες λέγεται κουτοπονηριά. Μια κουτοπονηριά όμως που θα στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των ειδικευόμενων γιατρών Νίκος Κεραμάρης και εξηγεί το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που έχει εξελιχθεί στον πιο πιστό υπηρέτη του Μνημονίου: «Στο εξωτερικό όντως υπάρχει ένας γιατρός για κάθε τέσσερις ασθενείς, μόνο που αυτός ο γιατρός είναι ειδικευμένος και όχι ειδικευόμενος! Ουσιαστικά κανένας γιατρός δεν μας περισσεύει, απεναντίας χρειάζονται ακόμα περισσότεροι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σωστή ανακατανομή του προσωπικού. Να μην υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών στα νοσοκομεία των αστικών κέντρων και τα επαρχιακά να στενάζουν από ελλείψεις. Αν στ' αλήθεια ενδιαφέρονται για τις δαπάνες στο ΕΣΥ, γιατί δεν κάνουν κάτι για τις προμήθειες που είναι η μεγάλη χοάνη για να χάνονται δισεκατομμύρια;» καταλήγει ο κ. Κεραμάρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος δηλώνει στη «δημοκρατία» ότι η ομοσπονδία έχει καταγγείλει επανειλημμένα το πονηρό παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της δημόσιας υγείας, αφού η κυβέρνηση είναι ανίκανη να μαζέψει χρήματα από τη φοροδιαφυγή και κατακρεουργεί ακόμα και τον ευαίσθητο χώρο της υγείας: «Στους 25.235 γιατρούς ο υπουργός ξεχνάει να μας πει ότι συνυπολογίζονται και οι ειδικευόμενοι, οι στρατιωτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγροτικοί γιατροί. Φυσικά το... ξεχνάει γιατί διαφορετικά δεν θα του έβγαιναν τα νούμερα. Πρόκειται για αλχημείες αίσχιστου είδους που θα τις πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Το μόνο που θέλει να ακούει είναι για τρόπους που μειώνουν τα έξοδα, μόνο αυτό τον νοιάζει. Αυτός είναι ο υπουργός Υγείας και η παρέα του».

Ρίτα Μελά

Πηγή: dimokratianews.gr
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

24 Ιουνίου 2011, 12:28:29
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... οι πανεπιστημιακοί...
Να τολμήσω να επεκταθώ σε ένα άλλο σατανικό σενάριο που θέλει τους λέκτορες και τους μη μόνιμους επίκουρους που υπηρετούν να απομακρύνονται μετά τη λήξη της 7ετίας (λόγω καθυστέρησης διορισμών βάση του 1/10); Μέχρι τώρα όλοι αποκηρρύσσουν μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο αυτό, αλλά αν λάβει κανείς ότι θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιοι 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα "φαγωθούν", δεν είναι λογικό να γίνει η αρχή από τους μη μόνιμους;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
21 Απαντήσεις
25184 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2013, 22:58:41
από DrG
9 Απαντήσεις
6749 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Απριλίου 2018, 22:49:59
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5722 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2022, 21:03:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2022, 00:18:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5043 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2023, 06:58:52
από Argirios Argiriou