Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:48:05

Αποστολέας Θέμα: Χορήγηση αδειών ανατροφής τέκνων σε Ιατρούς του ΕΣΥ.  (Αναγνώστηκε 130942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Ιουνίου 2008, 17:36:21
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Παραπάνω σας περιέγραψα τι μου έχει συμβεί με τον γιό μου τώρα θα σας περιγράψω τι συνέβη με την κόρη μου. Όταν λοιπόν η γυναίκα μου έκανε το αγροτικό της όντας έγκυος στον 4ο μήνα στην κόρη μας ετέθη θέμα στο ΚΥ υγείας της για το αν θα πρέπει να κάνει διακομιδές...... μη θέλοντας λοιπόν να δημιουργήσει πρόβλημα και κάποιοι ''χωθούν'' περισσότερο δεν επέμενε στο να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση!!!! Σε μια λοιπόν διακομιδή εν ώρα καθήκοντος και ενώ ο ασθενής χαροπάλευε το ασθενοφόρο τράκαρε....., τι να σας πω ευτυχώς δεν έπαθε η γυναίκα μου τίποτα και ευτυχώς ούτε και το παιδί. Το ωραίο είναι ότι αφού την εξέτασαν οι γιατροί έπρεπε μονάχη να γυρίσει στο ΚΥ που εφημέρευε διότι δεν υπήρχε αντικαταστάτης και φυσικά να τελειώσει την εφημερία της. Την επόμενη  ημέρα δεν της έδωσαν καν άδεια μέχρι που άρχισε να αιμορραγεί......, τι να πω, τελικά όλα πήγαν καλά και το παιδί γεννήθηκε φυσιολογικά, αφού όμως ο γυναικολόγος της έδωσε άδεια μέχρι το πέρας της εγκυμοσύνης. Μετά από όλα αυτά έχω μόνο να πω ότι κανείς δε νοιάζεται για τον άλλον και συνήθως όλοι κοιτούν να κάνουν την δουλειά  τους. Άντε ελάτε εσείς στην θέση μου και αφήστε την γυναίκα σας να συνεχίζει να δουλεύει σε τέτοιο περιβάλλον!!!! Αξίζει άραγε να θυσιάσεις την οικογένεια  σου για την καριέρα σου;  Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το σύστημα, διότι δεν μπορείς να αρνηθείς σε μια νέα οικογένεια την επιθυμία να κάνει παιδιά όταν μάλιστα υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα. Με τα ισχύοντα σήμερα μας βάζουν και φαγωνόμαστε μεταξύ μας ενώ θα έπρεπε κατά την διάρκεια της αδείας μιας εγκύου, που θα έπρεπε να είναι και μεγαλύτερη σε διάρκεια, να υπάρχει ή να προσλαμβάνεται προσωρινά αντικαταστάτης(έτσι θα μειώσουμε και την ανεργία). Ας αφήσουμε λοιπόν τους νέους να κάνουν παιδιά και ας τα βάλουμε μ΄αυτούς που πρέπει!!!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Ιουνίου 2008, 20:16:32
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτά που περιγράφεις παραπάνω είναι το λιγότερο απαράδεκτα. Βρέθηκαν γιατροί, που θέλουμε να αποκαλούμαστε και «συνάδελφοι» τρομάρα μας, που δεν δέχτηκαν να μην εκτελεί διακομιδές η 4 μηνών «συνάδελφο» τους και σύζυγος σου;
Τα άλλα που περιγράφεις τα έχουμε συζητήσει ξανά και ξανά χωρίς να καταλήγουμε κάπου.
Ασφάλεια των ιατρών κατά τη διακομιδή, υπάρχει; Και αναφέρομαι σε νομικό πλαίσιο στην περίπτωση που συμβεί κάτι όπως αυτό που περιγράφεις ή/και χειρότερο;
Η επιστροφή με «ίδιον» μέσο μετά την παράδοση του περιστατικού στο νοσοκομείο. Κανένα νομικό πλαίσιο. Όλοι να κάνουν τη δουλεία τους. Συνάδελφος επρόκειτο να διακομίσει με ασθενοφόρο ασθενή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. Όλο το χωριό μαζεμένο, κλασσικά, γύρω από το ασθενοφόρο. Ο γιατρός λέει: «Θα μπω στο ασθενοφόρο και θα τον συνοδεύσω στο νοσοκομείο. Όμως παρακαλώ κάποιος από το χωριό να ακολουθήσει με το αμάξι του, ώστε να με επιστρέψει στο χωριό». Μπαίνει ξανά στο ασθενοφόρο να τακτοποιήσει ορούς, οξυγόνο κλπ και μόλις βγαίνει ξανά, όλοι είχαν εξαφανιστεί. ΟΛΟΙ! Ακόμη και οι πλησιέστεροι συγγενείς!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3115 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2010, 15:17:08
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
3990 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2013, 17:27:02
από Denominator
2 Απαντήσεις
19854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2020, 07:52:09
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
5031 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2021, 23:50:51
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
1626 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2024, 10:44:11
από Δ. Κουναλάκης