Γενικά > Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum

Νέο Forum των ανθρώπων της ΠΦΥ

(1/15) > >>

D-Michalis:
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Σχεδόν για 2 χρόνια πολλοί άνθρωποι της Γ.Ι. και της Π.Φ.Υ. είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας, μέσα από το forum της Ένωσης. Άλλοι ως επώνυμοι, άλλοι ως ανώνυμοι, αλλά όλοι με την ίδια ζέση για συμμετοχή σε ένα κοινό διάλογο και με σεβασμό στους κανόνες επικοινωνίας, όσο και αν κάποιες φορές -επώνυμοι και ανώνυμοι- παρασυρόμασταν πέραν των επιτρεπτών ορίων.

Το δύσκολο εκείνο εγχείρημα, στέφτηκε από πλήρη επιτυχία κατά κοινή ομολογία.
Το μόνο σημείο τριβής ήταν το περί ανωνυμίας ή μή.

Είναι ένας σεβαστός προβληματισμός που όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόσο αψυχολόγητη ενέργεια του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που στην πρώτη του συνεδρίαση έλαβε την πρώτη του απόφαση για κλείσιμο του forum χωρίς να δώσει το χρόνο στους συμμετέχοντες ούτε να αφαιρέσουν από αυτό τυχόν κείμενα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς ή την προσωπική τους εργασία, αφού εκεί μέσα υπάρχει ένα πλήθος πολύτιμων για πολλούς δεδομένων.
Παράλληλα έπαψε τον κ. Κουναλάκη από τη διαχείριση της σελίδας, χωρίς καμία αιτιολόγηση, αν και αυτός έδωσε την ψυχή του σε αυτό, χωρίς ποτέ να ζητήσει οιοδήποτε αντάλλαγμα.
Ελπίζω τα ανωτέρω να ήταν μία ατυχής ενέργεια και να μην εκφράζουν «νέο ήθος» στην ηγεσία της Ένωσης.

Η ανάγκη επικοινωνίας και ελεύθερης έκφρασης είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη ύπαρξη, και έντονα παρούσα σε ανθρώπους με έντονο προβληματισμό. Αυτό έγινε σαφές και από το γεγονός ότι κάποια μέλη του παροπλισθέντος forum, ήδη δημιούργησαν προσωπικούς χώρους σε blogs. Όμως οι προσωπικοί χώροι, παρά το σημαντικό τους ρόλο, σίγουρα δεν οδηγούν στον ίδιο βαθμό επικοινωνίας και ζυμώσεων με ένα forum.

Πιστεύοντας ότι τόσο οι Γ.Γ., όσο και οι άνθρωποι της ΠΦΥ γενικότερα, χρειάζονται ένα χώρο έκφρασης και ένα βήμα ελεύθερης διακίνησης ιδεών –προβληματισμών και θέσεων, και έχοντας διαπιστώσει από πολλά forums ότι οι ανώνυμοι (με την προϋπόθεση της τήρησης των κανόνων) είναι πολλές φορές πιο εποικοδομητικοί στις συζητήσεις που αναπτύσσονται, προχώρησα με τη συνεργασία και τεχνική υποστήριξη του κ. Κουναλάκη, που έχει και τις γνώσεις και το μεράκι, στην δημιουργία του forum, όπως αυτό το είχαμε δημιουργήσει στις σελίδες της Ένωσης, σε νέα δ/ση, στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Το νέο forum είναι ελεύθερο(1) στην ανωνυμία ή την επωνυμία και θα είναι χαρά μου να δω και πάλι εδώ παλαιούς γνώριμους, αλλά και νέους φίλους, προκειμένου να συνεχίσουμε, όπως κάναμε εδώ και πλέον των δύο ετών, την εποικοδομητική μας επικοινωνίας.

(1) Υπάρχει η σκέψη, όλοι οι συμμετέχοντες να πιστοποιούνται με τα πραγματικά τους στοιχεία (τα οποία θα αποδεικνύουν), προκειμένου να αποτραπεί δόλια συμμετοχή άσχετων με την ΠΦΥ ατόμων, αλλά στην δημόσια συζήτηση να συμμετέχουν, είτε ως ανώνυμοι (με ψευδώνυμο –username), είτε ως επώνυμοι.
Σε αυτή την περίπτωση τα στοιχεία τους θα είναι αυστηρά εν γνώσει μόνο του διαχειριστή του forum και θα κοινοποιούνται μόνο σε δικαστικές αρχές ή για δικαστική διερεύνηση –αν αυτό απαιτηθεί.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί μία σκέψη και θα τεθεί σε συζήτηση στα μέλη του νέου forum, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημήτριος Γ. Μιχάλης
Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής

chvittor:
Αγαπητοί Δημήτρηδες, Μιχάλη και Κουναλάκη,
 
Συγχαρητήρια για την ενεργοποίηση νέου φόρουμ, ως απάντηση στον παραλογισμό του νέου ΔΣ της Ένωσης.
Αλήθεια μήπως το νέο ΔΣ μπορεί να μας γνωρίσει αν η απόφαση ήταν ομόφωνη ή ήταν απόφαση ... ενός ..... και το ΔΣ υιοθέτησε? (διεγράφησαν διατυπώσεις που φωτογραφίζουν με υπονοούμενα, χωρίς να κατονομάζουν)
 
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΙΤΤΩΡΑΚΗΣ
 

Δ. Κουναλάκης:
Η απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή. Θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο για την κληρονομιά που μένει στην Ένωση αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω. Σε ότι έχω συμβάλλει, το έχω κάνει με την καρδιά μου και δεν το μετανιώνω. Πρέπει να αφήσουμε το νέο ΔΣ να ξεκινήσει να κάνει το έργο του καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν για την γενική ιατρική. Πιστεύω ότι η ιστορία θα μας κρίνει όλους μας και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε.

Αυτό το forum πιστεύω ότι είναι ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον, έχει άλλους όρους εγγραφής από το προηγούμενο και θα ήθελα μόνο να τους ακολουθήσουμε όλοι. Δεν απευθύνεται μόνο σε γενικούς ιατρούς αλλά σε όλους που εργάζονται και δρουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δείτε το σαν ένα μέρος που όλοι που μοχθούν για την πρωτοβάθμια μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες χωρίς φραγμούς κάστας ή θέσης.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή και χρειάζεται την στήριξη από όλους μας.

Ν.ΔΗΜΟΥ:
Καλή αρχή σε όλους,και  καλό κουράγιο στους admin. Η επιτυχία του forum είναι δεδομένη.
Καλή επιτυχία και στο  νέο Δ.Σ. της Ενωσης. 

kefalidisg:
Αγαπητοί συνάδελφοι, χαιρετίζω την εναρξη του νέου forum,

Όπως είχα αναφέρει  στο προηγούμενο forum είμαι νέος γενικός γιατρός και αν και εγγεγραμένος αρκετό καιρό πριν, μόνο τελευταία συμμετείχα πιο ενεργά καταλαβαίνοντας την σημασία του. Πιστεύω πως αυτού του είδους η επικοινωνία είναι ότι καλύτερο, κυρίως για εμάς τους νέους που έχουμε πολλά να μάθουμε από τους παλαιότερούς αλλά και από τους ικανότερους. Με λύπη μου ανακάλυψα την προηγούμενη εβδομάδα την παύση, έστω και προσωρινή του forum, και ανέμενα την επανέναρξή του, πράγμα που ως σήμερα δεν έχει γίνει. Με χαρά λοιπόν θα συμμετάσχω στο νέο forum και μάλιστα επώνυμα μιας και πιστεύω πως εδώ δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε μιάς και οι απόψεις όλων πρέπει να είναι σεβαστές και όλοι πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, την σωστή ανάπτυξη της  ΠΦΥ στην χώρα . Από την άλλη βρίσκω σωστή την θέση του κου Μιχάλη για πιστοποίηση των στοιχείων και συμμετοχή μετά ανώνυμα μια και αυτό προσφέρει σε κάποιους άνεση στο να συμμετέχουν. Καλή επιτυχία!

Γεώργιος Χ. Κεφαλίδης
Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση