Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:43:45

Αποστολέας Θέμα: Κανένας ιατρός στο ΕΣΥ !!  (Αναγνώστηκε 7074 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Σεπτεμβρίου 2011, 16:02:39
Αναγνώστηκε 7074 φορές
Αποσυνδεδεμένος

bpikou


Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Νοεμβρίου το νέο ωράριο απογευματινής λειτουργίας των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα. Με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, θα εφημερεύει υποχρεωτικά το 30% των φαρμακείων κάθε περιοχής τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για ένα μήνα, ενώ σε περίπτωση γενικευμένης αντίδρασης το υπουργείο θα υποχρεώσει τα φαρμακεία να είναι ανοιχτά όλα τα απογεύματα.

«Οι μηχανισμοί ελέγχου του υπουργείου θα βγουν στον δρόμο για να διαπιστώσουν αν τηρούνται αυτά που έχουν συμφωνηθεί» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε: «Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, από την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου».

Όσον αφορά στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως από την ημέρα εφαρμογής του νόμου έχουν ήδη δοθεί 800 νέες άδειες πανελλαδικά.

Επισήμανε επίσης ότι υπάρχουν περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο από την προσφορά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για 44 νέες θέσεις φαρμακείων υπήρξαν 41 αιτήσεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι 300 φαρμακοποιοί έχουν ήδη περάσει στη σύσταση εταιρειών και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση για την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων κοντά σε νοσοκομεία.

Παρατήρησε, δε, πως για τους γιατρούς δεν υπάρχει θέμα απελευθέρωσης του επαγγέλματος, καθώς θεωρείται ανοιχτό.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε, ακόμη, ότι παγώνουν οι προσλήψεις στο ΕΣΥ και οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω εξορθολογισμού της κατανομής του προσωπικού. «Δεν θα προσλάβουμε ούτε έναν γιατρό» τόνισε με έμφαση ο υπουργός και εξήγησε ότι «κάθε νέα πρόσληψη, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε η παρούσα οικονομική κατάσταση, θα αφορά νοσηλευτή».

«Δεν μπορούμε να έχουμε υπερδιπλάσιους γιατρούς στο ΕΣΥ, όταν υπάρχει μόλις ένας νοσηλευτής ανά 30 ασθενείς» είπε.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι περισσότεροι από 22.000 γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας, του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ), θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μία φορά την εβδομάδα, από το πρωί έως το βράδυ, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ όπου παρατηρούνται ελλείψεις γιατρών, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου.

Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε δομικές αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται ουσιαστικά για τον νέο τρόπο διοίκησης του ΕΣΥ, στον οποίο θα υπάρχει πρόβλεψη και για τη λειτουργία των επειγόντων. Η νομοθετική ρύθμιση θα είναι έτοιμη μετά τις 15 Οκτωβρίου
και θα αφορά το σύνολο της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, τα 50 ΤΕΠ της χώρας θα κληθούν να λειτουργήσουν στα πρότυπα που λειτουργούν σήμερα τα επείγοντα του Αττικού Νοσοκομείου. Κατά πάσαν πιθανότητα, επιτροπή γιατρών ή εξειδικευμένος γιατρός που θα διαθέτει την εμπειρία και θα ορίζεται από τη διοίκηση κάθε νοσοκομείου, θα «φιλτράρει» τα περιστατικά με στόχο να έχουν προτεραιότητα οι ασθενείς που πραγματικά χρήζουν νοσηλείας και εισαγωγής στο νοσοκομείο και όχι οι «πελάτες των γιατρών» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Η εφημερία είναι για να εξυπηρετεί τα επείγοντα και όχι για να εξυπηρετούν οι γιατροί τους πελάτες τους» υπογράμμισε ο υπουργός και σημείωσε πως ποσοστό 20% των ασθενών παραμένουν σε ράντζα -ενώ δεν θα έπρεπε- επειδή τα διαθέσιμα κρεβάτια έχουν δοθεί από το «παράθυρο».

7 Σεπτεμβρίου 2011, 19:22:19
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (newsit.gr)
 
Δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για τη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται τώρα η χώρα.
Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, μία ημέρα μετά τις σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος για το δημόσιο.

Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά “'ότι το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν”.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος ξέχασε να αναφερθεί ότι τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα τις έκαναν και οι κυβερνήσεις στις οποίες και ο ίδιος μετείχε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έβρισκαν πόρτες ανοιχτές στο δημόσιο και έμπαιναν.

Πέρα από τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Λοβέρδος καταφέρθηκε και εναντίον του υφιστάμενου Συντάγματος, λέγοντας πως το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Σεπτεμβρίου 2011, 21:03:38 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2458 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2014, 13:10:53
από Gatekeeper
2 Απαντήσεις
5150 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Απριλίου 2015, 12:40:49
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
66503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2017, 20:40:41
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
62944 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2017, 18:17:51
από Denominator
1 Απαντήσεις
35980 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Οκτωβρίου 2021, 07:03:42
από Argirios Argiriou