Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ

<< < (42/44) > >>

Rose:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D
--- Τέλος παράθεσης ---

'Οσο και να μας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν εξηγήσεις για όλα αυτά.  Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη "μαγική" συνταγή που έχει αναφέρει ο κ. Κουναλάκης, αλλά γνωρίζω το πώς η τελετουργία και τα αυγά χρησιμοποιούνται, ως θεραπευτικά εργαλεία.

Καταρχήν, μας συμφέρει πραγματικά, να ερευνήσουμε όλα αυτά που φαντάζουν σήμερα, παράξενα και "μαγικά", γιατί θα αναγνωρίσουμε, πως λείπει μία υψηλή γνώση, από το χώρο της σύγχρονης κλασσικής ιατρικής, που ειλικρινά κατέχοντας αυτή την γνώση και κατανόηση γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί θεραπευτές, διότι κατανοούμε πιο ολοκληρωμένα την ανθρώπινη φύση, και έτσι θεραπεύουμε τον άνθρωπο, και όχι την ασθένεια, όπως μας τονίζει και ο Πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης.

Πριν προχωρήσουμε σε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση, με απώτερο και κεντρικό στόχο, την κατανόηση της Ομοιοπαθητικής, είναι σημαντικό να ορίσουμε κάποιες έννοιες, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, ή λοιπές παρεξηγήσεις.

Καταρχήν ως Μαγεία, ορίζεται η υψηλή γνώση και κατανόηση, που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή, πέρα από τον υλικό του φορέα, αντιμετωπίζει και τον αιθερικό του φορέα, το συναισθηματικό (αστρικό) του φορέα, το νοητικό και το πνευματικό του φορέα.

Μαγεία λοιπόν, είναι μία πολύ αρχαία έννοια, ισοδύναμη με την σημερινή έννοια Phd, αν και το σημερινό Phd, είναι περιορισμένων γνώσεων και αντιλήψεων, λόγω της επιβολής ενός θρησκευτικού και αργότερα όπως γίναμε μάρτυρες, ενός επιστημονικού σκοταδισμού.

Με άλλα λόγια, Μάγος, Μάγιστρος, Ιερέας, Ιεροφάντης, Δάσκαλος, Μεγάλος ή ακόμα Μάγκας είναι συνώνυμες έννοιες.

Απλά ένα μάρκετινγκ μιας άλλης θρησκευτικής αντίληψης, καταδίκασε αυτές τις έννοιες ως αρνητικές, και απογορευμένες, υοθέτησε τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, σε ένα νέου τύπου εκκλησιασμού, και η μαγεία συνεχίστηκε κάτω από ένα άλλο όνομα, αλλά όχι ως φορέας φωτός, και κατανόησης των μυστηρίων, αλλά ως ακατανόητα θαύματα, που μόνο κάποιος συγκεκριμένος Μάγος, ή Μάγκας θεός μπορούσε να πράξει, και όχι εμείς οι απλοί θνητοί.

'Ομως οι Αρχαίοι και Αυτόχθονοι Πρόγονοί μας, κατείχαν μία πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του πως λειτουργεί η φύση, και ειδικά η ανθρώπινη φύση μας, και γνώριζαν πολύ καλά, και εμπειρικά, πως είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από μόνο το φυσικό μας φορέα, πως έχουμε δηλαδή και πνεύμα και ψυχή, και πως αν το ψυχικό ή νοητικό ή πνευματικό μας κομμάτι, ήταν υγιές, τότε και το σώμα μας θα προσαρμοζόταν, σε αυτά τα δεδομένα, δηλαδή με άλλα λόγια "νους υγιής εν σώματι υγιή".

Επίσης ο Ηνίοχος1 της Ελληνικής Αρχαιότητας, συμβόλιζε ακριβώς αυτή την κατανόηση, που είχαν οι Πρόγονοι μας, πως είμαστε πολύ περισσότερα από το όχημα μας, το σώμα μας (άμαξα), είμαστε και τα συναισθήματα μας, ή το ψυχολογικό μας κομμάτι (ά-λογα), είμαστε και το νοητικό μας κομμάτι, ή ο Διαχειριστής του οχήματος μας (ο Ηνίοχος).

Εφόσον λοιπόν, ως Θεωρία, αντιληφθούμε, πως υπήρχε μία πληροφορία, προσιτή και κατανοητή, στους Αρχαίους Προγόνους μας, η οποία ειδικά μετά το 300 μκχ περίπου, φανατικά κυνηγήθηκε, και κρύφτηκε, και χάθηκε από την κοινή θέα, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε βαθύτερη μελέτη των Αρχαίων Ελληνικών κειμένων, ή ακόμα σύγχρονων "μεταφυσικών" πειραμάτων, για να γίνει επιστημονικά κατανοητό και αντιληπτό το γεγονός, πως δεν είμαστε μόνο ύλη, δεν είμαστε μόνο μία μηχανιστική λειτουργία και τίποτα παραπάνω, όπως βλέπει δυστυχώς σήμερα η κλασική ιατρική, τον άνθρωπο, ή ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία, η οποία έχει καταντήσει μία συμπεριφοριστική ρύθμιση μέσω τεχνικών ή ακόμα και συνθετικών φαρμάκων (ψυχιατρική), φέροντας επικίνδυνες ή ακόμα θανατηφόρες προεκτάσεις2 και συνέπειες σε όσους αναζητήσουν την θεραπεία, από σύγχρονους "ειδικούς".

Για να κατανοήσουμε λοιπόν την Ομοιοπαθητική, και πως λειτουργούν τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, χρειαζόμαστε να προσεγγίσουμε, αυτή την υψηλή κατανόηση των Αυτοχθόνων Ελλήνων προγόνων μας, που σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστή, από επιστημονικούς και ειδικά από ακαδημαϊκούς θεραπευτικούς κύκλους.

Δηλαδή πως οι ασθένειες είναι ψυχοβιολογικά φαινόμενα, και πως η ψυχή και το σώμα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.  Με άλλα λόγια επειρεάζοντας την ψυχολογία μας, μπορούμε να επηρεάσουμε και την χημεία του σώματος μας, ή επηρεάζοντας την χημεία του σώματός μας, επηρεάζουμε την ψυχολογία μας.

Φυσικά αυτό είναι κατανοητό μέσω των σύγχρονων και επικίνδυνων συνθετικών ψυχοτρόπων ουσιών που χορηγούνται μέσω της σύγχρονης ψυχιατρικής, όπου το χημικό συνθετικό φάρμακο επηρεάζει την ψυχολογία μας, αλλά και μέσω φυσικών ουσιών, όπως μία μπύρα, ένα ποτήρι κρασί, ένα ποτηράκι τσίπουρο, ή ακόμα ένα χαμόγελο.

Η κλασσική ιατρική λοιπόν ασχολείται με συνθετικά ή χημικά φάρμακα και μέσω του υλικού φορέα, προσπαθεί να θεραπεύσει την ασθένεια.

Η Ομοιοπαθητική ακριβώς αντίθετα, ασχολείται με αυτή τη χαμένη υψηλή γνώση, ή "μαγική" γνώση, που κατείχαν οι πρόγονοί μας, όπου επηρεάζοντας τον αιθερικό (βιοενεργειακό) φορέα, ή ακόμα τον συναισθηματικό (αστρικό) φορέα, επηρεάζουμε τον υλικό φορέα, δηλαδή γιατρεύεται η ασθένεια που εκδηλώθηκε στο σώμα μας.

Η Ομοιοπαθητική λειτουργεί όπως το εμβόλιο, αλλά όχι ως ένα χημικό εμβόλιο, αλλά ως ένα αιθερικό (βιοενεργειακό) εμβόλιο.

Με άλλα λόγια το Ομοιοπαθητικό φάρμακο, δρα από το αιθερικό (βιοενεργειακό) προς τον υλικό φορέα.

Για να κατανοήσουμε πως συμβαίνει αυτό χρειάζεται να κατανοήσουμε πρώτα από όλα πως παρασκευάζονται τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία δεν είναι απλές αραιώσεις, και μετέπειτα μέσω πειραματισμών και κλινικών μελετών, έρχεται και η επιβεβαίωση της θεωρίας, πως είμαστε πολύ περισσότερα από τον υλικό μας φορέα.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει η συνέχεια σύντομα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση της λειτουργίας της Ομοιοπαθητικής.
________________________________________________________________________________________________

1 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2 feature=related

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D
--- Τέλος παράθεσης ---

'Οσο και να μας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν εξηγήσεις για όλα αυτά.  Δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη "μαγική" συνταγή που έχει αναφέρει ο κ. Κουναλάκης, αλλά γνωρίζω το πώς η τελετουργία και τα αυγά χρησιμοποιούνται, ως θεραπευτικά εργαλεία

--- Τέλος παράθεσης ---

1:54 ως τέλος σκηνής  ;D   (Robert De Niro στο ρόλο του εωσφόρου)

Rose:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα σου πω μια πρακτική Ρεθεμνιωτών ιατρών περίπου το 1740 για την πυώδη αμυγδαλίτιδα στα παιδιά: μια τούφα από τα μαλλιά του παιδιού, 2 αυγά, 5-10 σπόροι από ένα χόρτο που μόνο την κρητική του ονομασία έχω ακουστά και άφθονο λεμόνι. Όλα τα έκανες στο τηγάνι ομελέτα και τα έβαζες καυτά πάνω στις αμυγδαλές του παιδιού πριν δέσει η ομελέτα. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι βάση των ιστορικών στοιχείων, η θεραπεία αυτή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εγώ έχω λογική εξήγηση, εσύ έχεις; Φυσικά, δεν ξέρω κανένα που να την κάνει πλέον.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μάλλον τελικά η ομελέτα, κινητοποίησε το ενδιαφέρον,  :D και πραγματικά θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, να ακούσω την λογική εξήγηση του κ. Κουναλάκη.  Η αλήθεια είναι πως η μεταφορά της αιθερικής δυσαρμονίας, σε αυγά λειτουργεί φανταστικά, όμως εμείς χρησιμοποιήσαμε ως πειραματισμό, άβραστα αυγά.

Αυτή η αρχαία γνώση, που μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, μέχρι στις μαμές, στις πρακτικές, των χωριών, είναι πραγματικά πολύτιμη, να σωθεί και να κατανοηθεί, ως θεραπευτική πρακτική παράδοση.

Η θεωρία αυτής της πρακτικής είναι η εξής.  Η ασθένεια αντιμετωπίζεται ως ένα "φάντασμα", ένας "δαίμονας" (πνεύμα-αιθερικό). Επιστημονικά, ως φορέας πέρα του υλικού, και ενός αιθερικού (βιοενεργειακού) αντίστοιχου φορέα, το οποίο προβάλλεται ως (ιονισμένο πλάσμα).

Για να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος εκτός από ένα υλικό σώμα, κατέχει ταυτόχρονα και ένα βιονεργειακό, αιθερικό-διπλό σώμα, όπως ονομάζεται, αρκεί μία φωτογράφιση της αύρας, ή του αιθερικού, ενός ανθρώπου που έχει χάσει το ένα σκέλος του, για παράδειγμα ένα πόδι του.  Στην φωτογραφία της αύρας, θα φανεί το αιιθερικό του ποδιού1, ενώ στην ουσία το υλικό του πόδι θα λείπει.  Με άλλα λόγια ο άνθρωπος έχει τουλάχιστον δύο φορείς, έναν υλικό και έναν αιθερικό (βιοενεργειακό φορέα), τα οποία μπορούμε να δούμε ή να φωτογραφίσουμε, μέσω βιοενεργειακών διαγνωστικών εργαλείων, πχ Κίρλιαν φωτογράφιση.

Αυτό λοιπόν που γινόταν με τα αυγά, είναι να μεταφέρουν τον "κακοδαίμονα" ή την "αιθερική δυσαρμονία" που προκαλούσε την ασθένεια πχ αμυγδαλίτιδα, μέσα στα αυγά, διότι το αιθερικό της ασθένειας, χρειάζεται ένα αντίστοιχο ζωντανό υλικό, για να υπάρξει, αλλιώς διαλύεται. Μετά την μεταφορά της ασθένειας, τα αυγά, χρειάζεται να θαφτούν, μακριά, έτσι ώστε να μην μεταφερθεί η βιοενεργειακή υπόσταση της ασθένειας, και μολύνει άλλο ζωντανό οργανισμό.

'Αρα μιλάμε για μία υψηλή γνώση, πολύ κακώς κρυφή, η οποία είναι χρήσιμη, στην θεραπευτική, και μόνο ο πειραματισμός και η προσωπική εμπειρίωση, αποδυκνείουν πραγματικά, την ορθότητα αυτών των πρακτικών, οι οποίες επεμβαίνουν στον αιθερικό φορέα, και θεραπεύοντας, τον αιθερικό φορέα, θεραπεύεται και ο αντίστοιχος υλικός φορέας, μια και αποτελούν συγκινονούντα δοχεία.

Με τον ανάλογο τρόπο δρα και η Ομοιοπαθητική, καθώς και η αρωματοθεραπεία, η θεραπεία με αιθέρια έλαια, που ουσιαστικά, ονομάζονται στοιχειακές ενώσεις, είναι στην κυριολεξία, τα ψυχικά σώματα των φυτών, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον αιθερικό φορέα, λύνοντας κυριολεκτικά το πρόβλημα ταυτόχρονα και στον υλικό φορέα.

Η διαφορά ανάμεσα στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα και στην χρήση των αιθερίων ελαίων, είναι πως τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα χρειάζεται να φορτιστούν ενεργειακά, (δυναμοποίηση)2, από κάποιον παρασκευαστή, ή "τελετουργό", μεταφέροντας την αιθερική ιδιοσυχνότητα, μιας φυσικής ή φυτικής ουσίας, σε νερό, ενώ τα αιθέρια έλαια, είναι από μόνα τους φορτισμένα, σε μία συγκεκριμένη βιοενεργειακή ιδιοσυχνότητα από την ίδια την φύση.  

Με άλλα λόγια η θεραπεία του υλικού φορέα μέσω του βιοενεργειακού ή αιθερικού, αποτελεί μία ολόκληρη επιστήμη, από μόνη της, με πολλές προεκτάσεις, όπως είναι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, η αρωματοθεραπεία (μέσω αιθερίων ελαίων), ή ακόμα η βιοενεργειακή θεραπευτική, είτε από μηχανήματα3 είτε από τον ίδιο τον άνθρωπο4.

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω την αρχική μας κατάθεση, περί Ροδοσταυρικής Θεραπευτικής, ή σύγχρονης Ιπποκράτειας θεραπευτικής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Ροδοσταυρισμός αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το υλικο-αιθερικό, το συναισθηματικό (αστρικό), το νοητικό, και το πνευματικό του επίπεδο, και ως σύνολο2 επιδιώκει να τον θεραπεύσει.  'Ενα από τα βασικά αξιώματα της Ροδοσταυρικής θεραπευτικής είναι ότι η ρίζα της ασθένειας, βρίσκεται στο αμέσως παραπάνω επίπεδο, και είναι αυτό που σιγά σιγά ξανα-ανακαλύπτει η σύγχρονη επιστήμη, αποδεχόμενη ότι η αιτία, πολλών ασθενειών είναι ψυχολογικής - συναισθηματικής φύσης.
--- Τέλος παράθεσης ---
_______________________________________________________________________________________

1 Treating 'phantom limb pain' with mirror therapy
aura movie.wmv
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Velope showed me some examples of her work and I was surprised at how vivid the auras appear. She pointed to one picture of a woman. "This lady had her right arm amputed several years before I photographed her but you can still see the faint aura of the arm and hand which was left behind."

Velope believes that these "ghost auras" are what allow some amputees to keep experiencing feelings from the missing arm or leg long after it has been removed. "Sometimes people will even be able to make a fist with a hand that's not there any more." Velope told me. "I bet that if you took a aura photograph of them, you would see that the ghost aura was still there and trying to do what the brain was telling it to."

2 TeleKinesis 2 PSIs Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

AquaKinesis feature=related

Water has Memory feature=related

How Thoughts Affect Our Reality? a must see!!! feature=related

3 Testimony IMEB PAPIMI Papimi [Pan.Papas] (Meros2o)
4 Reiki Therapy Offered To Crouse Patients ,
Reiki in hospital Ramón y Cajal (Madrid, Spain)  

Rose:
Ζούμε σε μία εποχή που επιζητά διακαώς να θεραπευτεί, και να σωθεί από τον επικίνδυνο ιό που λέγεται σύγχρονος άνθρωπος.

Για όσους δεν τα έχουν δει ακόμη...

1. What the bleep do we know - full movie feature=related

2. What the bleep do we know? Down the rabbit hole. (2o Μέρος στα ελληνικά)

What The Bleep Do We Know! (greek sub) 1/16
Εδώ ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μας.  Καλή συνέχεια σε όλους...[/color]

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Μαγεία λοιπόν, είναι μία πολύ αρχαία έννοια, ισοδύναμη με την σημερινή έννοια Phd, αν και το σημερινό Phd, είναι περιορισμένων γνώσεων και αντιλήψεων, λόγω της επιβολής ενός θρησκευτικού και αργότερα όπως γίναμε μάρτυρες, ενός επιστημονικού σκοταδισμού.
Με άλλα λόγια, Μάγος, Μάγιστρος, Ιερέας, Ιεροφάντης, Δάσκαλος, Μεγάλος ή ακόμα Μάγκας είναι συνώνυμες έννοιες.
Απλά ένα μάρκετινγκ μιας άλλης θρησκευτικής αντίληψης*, καταδίκασε αυτές τις έννοιες ως αρνητικές, και απογορευμένες, υοθέτησε τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, σε ένα νέου τύπου εκκλησιασμού, και η μαγεία συνεχίστηκε κάτω από ένα άλλο όνομα, αλλά όχι ως φορέας φωτός**, και κατανόησης των μυστηρίων, αλλά ως ακατανόητα θαύματα, που μόνο κάποιος συγκεκριμένος Μάγος, ή Μάγκας θεός μπορούσε να πράξει, και όχι εμείς οι απλοί θνητοί.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν σας ενοχλεί η *Ορθόδοξος Χριστιανική διδασκαλία(βλέπε εικόνες παρακάτω από δείγμα δηλώσεών σας σε άλλο φόρουμ) μπορείτε να την προσπεράσετε, να την αγνοήσετε και να ακολουθήσετε τη σωστή, για εσάς, **θρησκεία-μαγεία, ως φορέα φωτός(=Εωσφόρος).

Τουλάχιστον σεβαστείτε, όπως σας σέβονται, όσους πιστεύουν στο χριστιανισμό. Ή μήπως σας φοβίζουν τόσο πολύ που δεν θέλετε ούτε να τους ακούτε; Γιατί δεν ασχολείστε, με τόσο μίσος και απέχθεια, και με άλλες "απάτες" και "απατεώνες"; Υπάρχουν μυριάδες ανάμεσά μας.

Τελικά, λύστε μου μία απορία, για εσάς η Ομοιοπαθητική είναι "φορέας φωτός"; Γιατί δεν νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με την Ομοιοπαθητική, έχουν αυτή την άποψη. Μπορείτε, ως γνώστες της Αλήθειας, να με διαφωτίσετε;

Ευχαριστώ
 





Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση