Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 19:19:54

Αποστολέας Θέμα: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 121350 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Φεβρουαρίου 2012, 01:06:22
Απάντηση #180
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οι μηχανές αναζήτησης έχουν δώσει την δυνατότητα να γράψεις "homeopathy research" και να σου επιστρέψουν ένα πλήθος μελετών που βία έχουν 60 άτομα δείγμα ανά εξεταζόμενη ομάδα ώστε καλύπτουν οριακά τον όρο "στατιστικά σημαντικό". Λες και είναι τόσο ακριβά τα φάρμακα να παρασκευαστούν των τόσο αραιώσεων ώστε να τρέξουν μια μελέτη της προκοπής. Αυτή είναι η απάντηση σε μετα-αναλύσεις που παραθέτω όταν λίγα ποστ πιο πάνω χειροκροτούμε τον Ιωαννίδη που δεν θεωρεί γνώση ότι δεν προέρχεται μετα-ανάλυση.

Φυσικά, το γιατί κοστίζουν ακριβά τα φάρμακα που προκύπτουν σε τεράστιες ποσότητες από αραιώσεις κανείς δεν το ξέρει. Επίσης, κανείς δεν ξέρει γιατί τα φυτικά φάρμακα κοστίζουν 20 φορές πάνω τα υλικά κατασκευής τους.... Και ωραία αυτό δεν το ξέρουμε αλλά η homeopathy είναι το ίδιο πράγμα με την naturopathy. Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν έχουν καμιά σχέση, αλλά το άλμα είναι δεδομένο και η ισότητα πιστοποιημένη. Και έχουμε ολιστική θεραπεία όταν βάλουμε τα πάντα μέσα, κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον μέσα από ένα Θεραπευτήριο που δεν έχει καμιά σχέση με την δωρεάν ιατρική των αρχαίων χρόνων που ευαγγελιζόμαστε στην αρχή (πριν την κολοτούμπα....).

Ιστορικά, ένα αστρικό μοντέλο ουρανίων σωμάτων έχει αποδειχτεί ο καλύτερος δούρειος ίππος στην σκέψη του άρχοντα για να επηρεάσει τις επιλογές του: Ο μέγας αστρολόγος συνιστά στον άρχοντα τις διορθώσεις που πρέπει να κάνει στις αποφάσεις του ώστε να έχει την εύνοια των άστρων, την πρόβλεψη των μελλούμενων και ότι άλλο βολεύει μια νοσηρά ομάδα υπόγειων ραδιούργων κάθε αυλής και τάξης. Αυτό το μοντέλο καλείται να βοηθήσει τον γιατρό στο Ολιστικό Θεραπευτήριο στις αποφάσεις του για τον ασθενή: Άραγε τι τον συμβουλεύει; Τι δωρεές πρέπει να κάνει στο Θεραπευτήριο ο ασθενής; Ή τι εξετάσεις και παραπροϊόντα σηκώνει το βαλάντιο του;

Έμπορος ελπίδας σε μια δύσκολη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία-ευκαιρία ή μια αθώα ψυχή που παλεύει για τα πιστεύω της; Ρομαντικά λάτρης της παρατήρησης, βλέπω και παρατηρώ ένα-ένα τα βήματα, γυρνώ πίσω και ξαναδιαβάζω από την αρχή... Ίσως η φύση να έχει το ρόλο της με μια φυσική θεραπεία και να αρκεί το τρίτο στοιχείο του περιοδικού πίνακα αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο απλή η αιτία. Άραγε για τους υπόλοιπους, άρνηση, ορατότης μηδέν ή συνπάθηση είναι η πιο επικίνδυνη;

Καληνύχτα, πραγματικά και μεταφορικά
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Φεβρουαρίου 2012, 14:06:27
Απάντηση #181
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Λυπάμαι για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά λόγω μιας επιδημίας γρίπης, σε όλη την οικογένεια, δεν είχα ούτε την ψυχική ηρεμία, ούτε την υγεία να σας απαντήσω.  Θα επανέλθουμε σύντομα για τη συνέχεια.

15 Φεβρουαρίου 2012, 15:08:51
Απάντηση #182
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Αγαπητέ Medicus, και εμείς ευχαριστούμε για το κάλεσμα σε διάλογο, και είναι πραγματικά μεγαλείο, άνθρωποι, από διαφορετικές ιδεολογίες, να μπορούν να συνδιαλέγονται ειρηνικά.  'Ολοι θεωρώ πως κερδίζουμε όταν υπάρχει σεβασμός στον συνομιλητή, ανεξάρτητα από τις θέσεις του, ακόμα και αν αυτές είναι ακραίες, αλλά δυστυχώς όπως είδαμε, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, προσωπικά κακοπροαίρετα, αποκρουστικά, και συκοφαντικά σχόλια, παρά και τις συστάσεις του αγαπητού admin D-Michalis.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες όσον αφορά την απαγορευμένη και απόκρυφη επιστήμη της Αστρολογίας, που καταδικάστηκε, από έναν θρησκευτικό και αργότερα όπως γινόμαστε μάρτυρες από έναν επιστημονικό σκοταδισμό, καθώς επίσης οφείλουμε και μία απάντηση όσον αφορά πως ακριβώς λειτουργεί η Ομοιοπαθητική και πως παρασκευάζονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την Ομοιοπαθητική, αλλά και να μάθουμε να διαχωρίζουμε ποιο σκεύασμα μπορεί να είναι Placebo, και ποιο ομοιοπαθητικό.

Επίσης οφείλουμε μία απάντηση στον admin Κουναλάκη, όσον αφορά το θέμα περί εμπόρων ελπίδας, και πραγματικά δεν μας μένει άλλο περιθώριο, από το να έρθουμε στην δυσάρεστη θέση να ξεσκεπάσουμε κάποιες πληροφορίες, και ας κρίνει ο καθένας μετέπειτα ποιος είναι ο πραγματικός έμπορος ελπίδας και ποιος όχι.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δεχτεί δεκάδες επιθέσεις, συκοφαντίες, απειλές, εμπόδια, προσχώματα, για να μην προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας, προσφοράς για τον άνθρωπο, και ειδικά για την χώρα μας, που κινδυνεύει πλέον καθημερινά, αψηφήσαμε κινδύνους, δαπανήσαμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να στήσουμε το μη κερδοσκοπικό "μαγαζάκι" (όπως το αποκαλεί ο admin Κουναλάκης), με τεράστιο προσωπικό κόστος, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να επενδύσουμε όλες αυτές τις χιλιάδες ευρώ σε επιχειρηματικότητα κερδοσκοπική, όμως προτιμήσαμε να τολμήσουμε ένα όραμα ψυχής, σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή που περνάμε όλοι μας, και ως Ελλάδα, και ως Ανθρωπότητα.

Κυνηγοί του εγκλήματος, της απάτης, της διαφθοράς, του σκοταδισμού, του ψεύδους, και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, είμαστε πάρα πολύ συνηθισμένοι στην έννοια του καθημερινού αγώνα, και έχουμε κηρύξει τον πόλεμο, εδώ και πολλά χρόνια, ενάντια σε κάθε αιτία που γονατίζει και καταστρέφει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Θα παραθέσουμε παρακάτω τα στοιχεία ως συνέχεια αυτού του μηνύματος, και θα αποχωρίσουμε διότι πραγματικά υπάρχει πάρα πολύ ελάχιστος χρόνος και υπάρχουν πάρα πολλά που έχουμε σε εκκρεμότητα, τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο μακρύ διάλογο, απλά θελήσαμε να παραθέσουμε κάποια στοιχεία για την Ομοιοπαθητική, αλλά όπως βλέπουμε η πληγή είναι βαθιά στον χώρο της υγείας, και σκαλίζοντας το θέμα της Ομοιοπαθητικής, βρέθηκαν πολλά υπόγεια θέματα και συναισθήματα, που δυστυχώς εμποδίζουν σήμερα, μία Υπέρβαση και στον χώρο της Υγείας, τολμώντας να ολοκληρώσουμε, και να ενοποιήσουμε την Ιατρική, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική θεραπευτική, αλλά και ως αρωγό ουσιαστικής βοήθειας στον κάθε άνθρωπο, από πολλές απόψεις, όπως θα αναλύσουμε και στην συνέχεια.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 19:53:56 από Rose »

15 Φεβρουαρίου 2012, 15:22:49
Απάντηση #183
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Παραθέτουμε κάποιες αρθρογραφίες, που καταδεικνύουν πως ο Πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, Ιπποκράτης, ήταν σύμφωνα με τις σύγχρονες ορολογίες, ένας Εναλλακτικός, ένας Εσωτεριστής, ένας Αποκρυφιστής, ένας Αστρολόγος, ή ακόμα ένας ειδωλολάτρης, ένας εθνικός, ένας δαιμονισμένος ή ένας σατανιστής (από μια θρησκευτική άποψη)1.

Από το παρακάτω κείμενο...

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι: «μόνο ένας μωρός θα θεράπευε ασθενείς χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το ωροσκόπιό τους, διότι πρέπει να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια».
[...]
 Στο σημαντικότερο κείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, το περίφημο Coprus Hippocraticum, υπάρχει η εξής παράγραφος: «Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην Ανατολή των αστέρων, και Ιδιαίτερα του Σείριου και του Αρκτούρου, καθώς και στην δύση των Πλειάδων, γιατί οι περισσότερες αρρώστιες παρουσιάζουν κρίσεις σε αυτές τις περιόδους». Αλλού, στο ίδιο σύγγραμμα, υπενθυμίζεται στους γιατρούς ότι η αστρολογία «δεν είναι δευτερεύουσας αλλά ουσιαστικής σημασίας γνώση για την τέχνη της ιατρικής».

 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ι Α Τ Ρ Ι Κ Η και Α Σ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Α
Λίγα λόγια από τον Πέρρη Κρητικό


__________________________________________________________________________________

1 Σχόλια: Μήπως πραγματικά χρειάζεται να αναλογιστούν οι σημερινοί ασκούμενοι της κλασσικής Ιατρικής, που δεν ασπάζονται παγανιστικούς αποκρυφισμούς, πως ίσως θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλα σύμβολα, από το Κηρύκειο του Ερμή (ένα καθαρά αποκρυφιστικό σύμβολο πανθεϊστικής κοσμοθεωρίας), ούτε φυσικά να ορκίζονται, σε έναν αγύρτη, εσωτεριστή, τσαρλατάνο, εναλλακτικό, αστρολόγο, «ειδωλολάτρη», και «εθνικό», όπως ο Ιπποκράτης?

Ακόμα και το σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού, "Ρόδινος Σταυρός", είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, (όσον αφορά την σοφία και τον ιπποτισμό τους), και συσχετίζεται άμεσα με τα σύμβολα του Ρόδου και του Σταυρού, δηλαδή τον Ροδοσταυρισμό, συμβολισμός μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης, αλλά και πνευματικού ιδεώδους.

Τελικά μήπως αλλιώς μας τα λένε στα κατοχικά σχολειά μας, και στα δήθεν πανεπιστήμια που φοιτήσαμε, και αλλιώς έχει η Αλήθεια? Και χωρίς την Αλήθεια πραγματικά ίαση υπάρχει?

Και η αλήθεια είναι, πως τα σημερινά πανεπιστήμια βγάζουν δυστυχώς τεχνίτες και όχι πανεπιστήμονες, μη παρέχοντας ολοκληρωμένες βασικές σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης, ούτε φυσικά διδάσκουν την ελεύθερη και επιστημονική σκέψη, αλλά την αναπαραγωγή επιστημονικών δογματισμών, που έχουν καταντήσει, οι νέες αιρέσεις της Επιστήμης.


Σημείωση Διαχειριστή: Το link αρκεί. Όποιος θέλει πάει και το διαβάζει.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 21:40:57 από Δ. Κουναλάκης »

15 Φεβρουαρίου 2012, 15:26:23
Απάντηση #184
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ἰατρικὴ Ἀστρολογία      
Γενικὰ ἄρθρα ἀστρολογίας
Ἀπὸ: Σεμίραμις Δ. Παπανικολοπούλου     
Ζηνία, 29 Νοέμβριος 2007 03:37


Σημείωση Διαχειριστή: Επίσης το link αρκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 21:42:02 από Δ. Κουναλάκης »

15 Φεβρουαρίου 2012, 15:30:04
Απάντηση #185
Αποσυνδεδεμένος

Rose


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ: Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ, ΥΠ.ΔΙΔ. ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από το παρακάτω κείμενο...

Στο Περὶ ἀέρων, ὑδάτων, τόπων ο Ιπποκράτης φέρεται να υποστηρίζει: Η αστρονομία δεν συμβάλλει σε μικρό βαθμό στην ιατρική, αλλά σε πολύ μεγάλο.[28]


Σημείωση διαχειριστή: Επίσης το link αρκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 21:42:42 από Δ. Κουναλάκης »

15 Φεβρουαρίου 2012, 15:56:37
Απάντηση #186
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Περί Εμπόρων Ελπίδας...

Θα παραθέσουμε μία προσωπική αλληλογραφία με τον κ. Κουναλάκη, μόνο από την δική μας πλευρά, σεβόμενοι το απόρρητο της αλληλογραφίας, και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Στόχος μας ήταν, να ενημερώσουμε το χώρο της ΠΦΥ, για μία καινοτομική έρευνα στον χώρο των κατακλίσεων, όπου όχι μόνο έσωζε ανθρώπινες ζωές, μια και σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις οι κατακλίσεις ήταν ανίατες, όχι μόνο η θεραπεία ήταν επιτεύξιμη σε ελάχιστο χρόνο, σε σύγκριση με γνωστές μεθόδους θεραπείας κατακλίσεων, αλλά και μείωνε το κόστος των ταμείων στο 1%, μόνο για το ζήτημα των κατακλίσεων. (Το κόστος των κατακλίσεων υπολογίζεται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ετήσια δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία).

'Ομως ο κ. Κουναλάκης το θεώρησε διαφήμιση και το έσβησε, ενώ ταυτόχρονα πλήθος άλλα σκευάσματα (όπως και για κατακλίσεις1), αναφέρονται ελεύθερα, στο φόρουμ της ΠΦΥ.


[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

χθες καταθέσαμε, μία έρευνα μας, στον χώρο των κατακλίσεων και αιτηθήκαμε αν υπάρχει κάποιος σοβαρός και αξιόλογος επιστήμονας στον κύκλο σας, που θα ενδιαφερόταν, να συνεργαστεί μαζί μας, έτσι ώστε να γίνει μία κλινική έρευνα.

Το αποτέλεσμα, ήταν να διαγραφεί το μήνυμά μας.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. [Αργυρίου], ο οποίος αναφέρεται ως Συντονιστής, στο συγκεκριμένο θέμα, και μας είπε, [...]

"Κοριτσάκι μου, ότι είναι αντίθετο με το δικό μας mentallity ή νοοτροπία, ότι δεν μας συμφέρει, ουσιαστικά, απλά το σβήνουμε." και πως μάλλον το έσβησε ο κ. Κουναλάκης.

Δεν θα εστιαστώ στο απαράδεκτο της συμπεριφοράς, του κ. [Αργυρίου], απλά θέλω να ρωτήσω, για το mentallity σας.

Θέλουμε να ξέρουμε γιατί σβήσατε το μήνυμα, για την Καινοτόμα έρευνα μας, στον χώρο των κατακλίσεων, μια και αναφέρεστε ως Φόρουμ - Αγορά - Διάλογος, και θεωρούμε πως καταλαβαίνουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Σας ενημερώσαμε πως δεν πρόκειται για κερδοσκοπική διαφήμιση αλλά για ενημέρωση, με σκοπούς αποκλειστικά ανθρωπιστικούς.

Αναμένουμε την απάντηση σας, ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε δημόσια το συμβάν.

Η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων.
[/spoiler]

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

καταρχήν ευχαριστούμε για την άμεση απάντησή σας.  Λυπούμαστε που δεν σας δώσαμε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται επακριβώς.

'Οταν αναφερθήκαμε σε έρευνα, εννοούσαμε έρευνα σε Μυστικές Παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες αντιμετώπιζαν πολύ δύσκολα έλκη, τραύματα κλπ.

Τα παραδοσιακά προϊόντα δεν χρειάζονται κλινική έρευνα, και κάποιου άλλου είδους επιστημονική τεκμηρίωση, για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.  Οι επί πολλές δεκαετίες, χρήση του αναφερόμενου σκευάσματος, επιβεβαιώνουν την θεραπευτική του δράση, μέσω μαρτυριών.  

Απλά το μόνο που εμείς ζητήσαμε, είναι η κλινική πλέον παρακολούθηση και η επιβεβαίωση της θεραπευτικής του δράσης.

Εμείς γνωρίζουμε, βάση των δεκάδων περιπτώσεων που έχουν κάνει χρήση της Κηραλοιφής, ότι δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά, και μάλιστα είναι στο 100% των περιπτώσεων.

Την μόνη συνεργασία που ζητήσαμε ανοιχτά, ήταν να δοκιμαστεί, και να διαγνωστεί επίσημα, η όποια αποτελεσματικότητα της Κηραλοιφής για Κατακλίσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, που υποφέρουν, και ταλαιπωρούνται μακροχρόνια αυτοί και το οικείο περιβάλλον τους.

Δικοί μας σκοποί και στόχοι είναι πραγματικά να βοηθήσουμε αυτούς τους πάσχοντες.

Ευελπιστούμε ότι κάπου συγκλίνουν οι στόχοι μας, με το θεραπευτικό ιατρικό λειτούργημα.

Τονίζουμε πως η Κηραλοιφή για Κατακλίσεις προτείνεται ήδη από Καταξιωμένους γιατρούς Μεγάλων νοσοκομείων που έγιναν μάρτυρες της θεραπευτικής της δράσης, και το μόνο που ζητήσαμε, είναι να διαγνώσετε αν έχει όντως την θεραπευτική δράση την οποία παρουσιάζουμε.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων

Υ.Γ. Επίσης αν δεν το προσέξατε, ξανατονίζουμε πως διατίθεται από το εμπορικό τμήμα Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, για καθαρά ανθρωπιστικούς σκοπούς.
[/spoiler]

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

ο μόνος λόγος που τραβήξατε την προσοχή μας, είναι η δημοσίευσή σας, πως δεν πιστεύετε πως υπάρχει κανένα "μαντζούνι" που θεραπεύει τις κατακλίσεις.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν, για να σας αποδείξουμε, πως εμείς έχουμε βρει ένα μαντζούνι που δουλεύει, και είμαστε στην διάθεσή σας, για να σας το αποδείξουμε, και να το διαπιστώσετε από μόνος σας, μια και έχετε ήδη μία σημαντική εμπειρία με τις κατακλίσεις.

Επίσης επικρατεί η άποψη στο έκπτωτο πλέον χώρο της ιατρικής, πως όσοι ασχολούνται με την εναλλακτική θεραπευτική, είναι τσαρλατάνοι. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί σοβαροί ερευνητές, και επιστήμονες, που ασχολούνται με την Παραδοσιακή Εναλλακτική Θεραπευτική σοβαρά, μια και η αυθεντική ιατρική βασίζεται σε μαντζούνια, όπως και ο Ιπποκράτης, ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φυσικών θεραπευτικών σκευασμάτων.

Αν και είμαστε επιστήμονες, και μπορώ να σας παραθέσω ενδεικτικά, δημοσιευμένες επιστημονικές αρθρογραφίες μου, για να το διαπιστώσετε και μόνος σας, ότι γνωρίζω τι σημαίνει Scientific Research...

[...]

καθώς και διδακτορική μελέτη ή ακόμα δημιουργία νέου κλάδου επιστήμης.

[...]

ο τομέας "ίασης" όμως στον οποίο δραστηριοποιούμαστε είναι διαφορετικός, από την κλασσική παθολογία, και έτσι ζητήσαμε συνεργασία, διότι είδαμε και την λέξη "HERO" ως επίθετο, που χρησιμοποιήσατε, και μια και εμείς ως Ροδόσταυροι, ως Παραδοσιακή Μυητική σχολή, που αναγέννησαμε τις Επιστήμες στην Ευρώπη (βλέπε Francis Bacon), διδάσκουμε πέρα της Ενναλακτικής1 Θεραπευτικής, και τον Ηρωϊσμό, θεωρήσαμε, πως μπορεί να υπάρξει μία κοινή φιλοσοφία.

Αυτά ως διευκρινιστικά σχόλια, όσον αφορά το ποιοί είμαστε.  'Αλλωστε έχουμε και εμείς ένα αντίστοιχο φόρουμ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά διαφορετικής κατεύθυνσης, από την δική σας ειδίκευση, στην κλασσική ιατρική και παθολογία.

Και σε αυτό το σημείο, ζητούμε να μας απαντήσετε, μετά που θα τα σκεφτείτε όλα αυτά που σας παρουσιάσαμε, αν δέχεστε να συνεργαστούμε, και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που άδικα ταλαιπωρούνται και κυριολεκτικά άδικα σαπίζουν.

Ως γνήσιοι εναλλακτικοί θεραπευτές, (και όχι τσαρλατάνοι, που συμφωνούμε πως υπάρχουν ακόμα και στο χώρο της κλασσικής ιατρικής) είμαστε συνάδελφοί σας, άλλων σχολών, όχι των ειδικευμένων φασόν ιατρικών σχολών αλλά της γνήσιας PhD Ιδέας και Φιλοσοφίας.

Δεν αμπελοφιλοσοφούμε αλλά δημιουργούμε νέους κλάδους επιστήμης, θεραπευτικές λύσεις, είτε ατομικές, είτε κοινωνικές.  Ο κεντρικός και κύριος στόχος μας λοιπόν είναι η ίαση, και στα πλαίσια αυτού του στόχου, κάνουμε έρευνες πάνω σε παραδοσιακές θεραπευτικές λύσεις.

Μία από αυτές τις έρευνες ήταν και η Κηραλοιφή για Κατακλίσεις, και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα, προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε, μια μέρα, πλήρως, όλες τις χημικές ουσίες (με πλήθος παρενέργειες), με φυσικές, χωρίς παρενέργειες, που θα είναι πραγματικά αποτελεσματικά θεραπευτικές και όχι μία συντήρηση της ασθένειας για κερδοσκοπικούς λόγους.

Αν λοιπόν θεωρείτε πως μοιραζόμαστε την ίδια αγνή ιδέα της θεραπευτικής, με στόχο να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, σας καλούμε προς μια ανιδιοτελή και ανθρωπιστική συνεργασία, και αναμένουμε την απάντηση σας.

Αν πάλι θεωρείτε, πως δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε μας, έτσι ώστε να μην σας ξαναενοχλήσουμε.  Τόσο απλά.

Με εκτίμηση

['Ονομα, τηλέφωνο]
________________________________________________________________________

1 Ο Ιπποκράτης ως ολιστικός θεραπευτής, ήταν και εναλλακτικός θεραπευτής, όπως ορίζεται σήμερα, κάτι που οι σημερινοί γιατροί ξεχνούν, παρά τον όρκο του Ιπποκράτη.
[/spoiler]

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουναλάκης μας απάντησε έμμεσα... όπως και στο φόρουμ παρακάτω...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άρα ξαναερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: φράγκα υπάρχουν; εάν υπάρχουν όλα γίνονται.

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, και για την κατατοπιστική ενημέρωση.  Σίγουρα ευελπιστούμε, πως μία μέρα θα υπάρξουν τα κεφάλαια να οργανώσουμε τις κατάλληλες "διπλές τυφλές πολυκεντρικές μελέτες", για τις οποίες συμφωνούμε μαζί σας, πως χρειάζονται, όμως μέχρι τότε, ίσως ήμασταν λίγο ρομαντικοί, και θεωρήσαμε, πως ίσως υπάρχουν ευσυνείδητοι γιατροί που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την θεραπευτική δράση της Κηραλοιφής στους ασθενείς τους, και να μας καταθέσουν την άποψη τους.

'Αλλωστε γνωρίζουμε πως ένα εναλλακτικό φυσικό προϊόν δεν έχει παρενέργειες, και έτσι και αλλιώς την ευθύνη την παίρνει επώνυμα οργανισμός.  

Υπάρχουν ήδη γιατροί που έχουν καταθέσει την άποψη τους, και προτείνουν την Κηραλοιφή, στους ασθενείς τους.

Απλά επειδή εσείς δεν γνωρίζατε, πως υπάρχει "μαντζούνι" που θεραπεύει τις κατακλίσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε σχέση με άλλες "λύσεις", εκτός φυσικά των πιο προχωρημένων περιπτώσεων με πολύ αργό μεταβολισμό και κατασταλτικά φάρμακα (πχ aloperidin) όπου αργεί, όχι η επούλωση, αλλά η τελική διαδικασία ανάπλασης κυττάρων και ιστών.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε το σκεύασμα σε ασθενή σας, και να διαπιστώσετε τη θεραπευτική δράση, από μόνος σας, μπορείτε να προμηθευτείτε την Κηραλοιφή για την θεραπεία από εμάς δωρεάν, και μετέπειτα να μας καταθέσετε την άποψή σας.

'Οσον αφορά, για τα κέρδη από τις Κηραλοιφές και πως θα χρησιμοποιούνται, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία μας, είναι στην κρίση της Διοίκησης της Εταιρείας, όπου ο πρόεδρος της δεν πληρώνεται, αλλά στοχεύουμε σε πολυποίκιλες δράσεις, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, και χρειαζόμαστε να αντλήσουμε τα κατάλληλα κεφάλαια για το φιλόδοξο ανθρωπιστικό μας έργο, μετάλλαξης μιας πανανθρώπινης κοινωνίας.

Επίσης, πολιτική της εταιρείας είναι, να διαθέτει τα θεραπευτικά μας σκευάσματα, δωρεάν, σε άτομα, που αδυνατούν να πληρώσουν, καθώς και άλλες υπηρεσίες συμβουλευτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα που προσφέρουμε δωρεάν.

Αυτό όμως που ειλικρινά με απογοητεύει είναι πως "το Hero, μπαίνει αυτόματα, και δεν κρύβει καμιά άλλη σημασία", και πραγματικά, οι καιροί έχουν αλλάξει, και χρειάζεται να σκεφτούμε σοβαρά, πως ίσως ο "doctor" μπαίνει αυτόματα, και δεν κρύβει καμιά άλλη σημασία, παρά μόνο μία φιλόδοξη επαγγελματική καριέρα...

Κατανοώ πως πάρα πολλοί συνάδελφοί σας, έχουν δεχτεί αυτό το ιατρικό κατεστημένο ως φυσιολογικό, ως μία ιατρική νόρμα, αλλά μόνο ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος βλέπει πως άνθρωποι σαπίζουν, πεθαίνουν, βασανίζονται, δις εκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως, από τα δημόσια ταμεία, ενώ απλές παραδοσιακές θεραπευτικές λύσεις δεν στηρίζονται, καθώς επιστήμονες, έχουν απομακρυνθεί από τα αυθεντικά ιδεώδη της επιστήμης, και ειδικά της θεραπευτικής.

Με άλλα λόγια όλα για την κονόμα και όχι για τον άνθρωπο.

Μετά λύπης λοιπόν, διαπιστώνουμε, μέσα από την ειλικρινή σας απάντηση, το έκπτωτο ιατρικό κατεστημένο, που δεν συμβάλλει στον ανθρωπισμό, και στην κοινωνική αρωγή, υποστηρίζοντας αληθινές θεραπευτικές λύσεις και έρευνες, και όχι κερδοσκοπικές απάτες φαρμακοβιομηχανιών, και σε αυτό το σύστημα, το έργο μας αντιτίθεται, αποσκοπώντας σε έναν εξαγνισμό, και επιστροφή, στα Αυθεντικά Ιπποκράτεια Ιδεώδη.

Οι επιστημονικές έρευνες στα Πανεπιστήμια και στα Νοσοκομεία της χώρας μας, θα έπρεπε να ήταν δωρεάν, καθώς και η αμοιβή των ιατρών δωρεές, αλλά τι συζητάμε τώρα, φαίνεται ουτοπική σήμερα η Αρχαία Ελληνική μας Κοινωνία.

Λυπάμαι ειλικρινά, για αυτήν την σημερινή "επιστημονική" κατάντια, στην οποία έχετε εισέλθει και αποδεχτεί ασυνείδητα ως κατεστημένο, και το μόνο που ζητώ, καθαρά ανθρώπινα είναι το εξής.

Την επόμενη φορά, που θα αντιμετωπίσετε έναν ασθενή με κατάκλιση και θα ταλαιπωρηθεί επί μήνες, αναλογιστείτε, πως ίσως να υπήρχε μία θεραπευτική λύση που θα γλίτωνε τον άνθρωπο και τους συγγενείς από μία κόλαση και ίσως εντέλει του έσωζε ακόμα και τη ζωή, και ίσως εσείς αρνηθήκατε να του την παρέχετε.

Τώρα γνωρίζετε πως υπάρχει "μαντζούνι", και αν αρνείστε να το δοκιμάστε, και συνεχίζετε να επιμένετε πως δεν υπάρχει λύση, συγχωρέστε με, αλλά θα το θεωρήσω ένα επιστημονικό σκοταδισμό, επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
[/spoiler]

Υ.Γ. Να λοιπόν γιατί η Ελλάδα μας καταστράφηκε... 'Ολα για τα φράγκα και όχι για τον άνθρωπο...
Ευτυχώς όμως η εποχή άλλαξε, και δεν βρισκόμαστε πλέον στην εποχή της Υπατίας, αλλά απεναντίας οι Κερδοσκόποι, οι τυχοδιώκτες, οι μασκαράδες, και οι απατεώνες, από ότι φαίνεται, δεν είναι πλέον της μόδας.
_______________________________________________________________________________

1 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, και ειδικά...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1."Suprasorb® A System for successful Wound Healing"   Επιθέματα    Suprasorb,  παραγγελια  210-26-18-342,
2. Aktovegin κρεμα + inj. (η άλλα παρόμοια:  Tarontal (Pentoxifylline),  Hirudo medicinalis  κ.τ.λ.)
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 17:56:21 από Rose »

15 Φεβρουαρίου 2012, 19:24:20
Απάντηση #187
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Περί Εμπόρων Ελπίδας...

Θα παραθέσουμε μία προσωπική αλληλογραφία με τον κ. Κουναλάκη, μόνο από την δική μας πλευρά, σεβόμενοι το απόρρητο της αλληλογραφίας, και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Στόχος μας ήταν, να ενημερώσουμε το χώρο της ΠΦΥ, για μία καινοτομική έρευνα στον χώρο των κατακλίσεων, όπου όχι μόνο έσωζε ανθρώπινες ζωές, μια και σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις οι κατακλίσεις ήταν ανίατες, όχι μόνο η θεραπεία ήταν επιτεύξιμη σε ελάχιστο χρόνο, σε σύγκριση με γνωστές μεθόδους θεραπείας κατακλίσεων, αλλά και μείωνε το κόστος των ταμείων στο 1%, μόνο για το ζήτημα των κατακλίσεων. (Το κόστος των κατακλίσεων υπολογίζεται πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ετήσια δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία).

'Ομως ο κ. Κουναλάκης το θεώρησε διαφήμιση και το έσβησε, ενώ ταυτόχρονα πλήθος άλλα σκευάσματα (όπως και για κατακλίσεις1), αναφέρονται ελεύθερα, στο φόρουμ της ΠΦΥ.


[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

χθες καταθέσαμε, μία έρευνα μας, στον χώρο των κατακλίσεων και αιτηθήκαμε αν υπάρχει κάποιος σοβαρός και αξιόλογος επιστήμονας στον κύκλο σας, που θα ενδιαφερόταν, να συνεργαστεί μαζί μας, έτσι ώστε να γίνει μία κλινική έρευνα.

Το αποτέλεσμα, ήταν να διαγραφεί το μήνυμά μας.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. [Αργυρίου], ο οποίος αναφέρεται ως Συντονιστής, στο συγκεκριμένο θέμα, και μας είπε, [...]

"Κοριτσάκι μου, ότι είναι αντίθετο με το δικό μας mentallity ή νοοτροπία, ότι δεν μας συμφέρει, ουσιαστικά, απλά το σβήνουμε." και πως μάλλον το έσβησε ο κ. Κουναλάκης.

Δεν θα εστιαστώ στο απαράδεκτο της συμπεριφοράς, του κ. [Αργυρίου], απλά θέλω να ρωτήσω, για το mentallity σας.

Θέλουμε να ξέρουμε γιατί σβήσατε το μήνυμα, για την Καινοτόμα έρευνα μας, στον χώρο των κατακλίσεων, μια και αναφέρεστε ως Φόρουμ - Αγορά - Διάλογος, και θεωρούμε πως καταλαβαίνουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Σας ενημερώσαμε πως δεν πρόκειται για κερδοσκοπική διαφήμιση αλλά για ενημέρωση, με σκοπούς αποκλειστικά ανθρωπιστικούς.

Αναμένουμε την απάντηση σας, ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε δημόσια το συμβάν.

Η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων.
[/spoiler]

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

καταρχήν ευχαριστούμε για την άμεση απάντησή σας.  Λυπούμαστε που δεν σας δώσαμε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται επακριβώς.

'Οταν αναφερθήκαμε σε έρευνα, εννοούσαμε έρευνα σε Μυστικές Παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες αντιμετώπιζαν πολύ δύσκολα έλκη, τραύματα κλπ.

Τα παραδοσιακά προϊόντα δεν χρειάζονται κλινική έρευνα, και κάποιου άλλου είδους επιστημονική τεκμηρίωση, για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.  Οι επί πολλές δεκαετίες, χρήση του αναφερόμενου σκευάσματος, επιβεβαιώνουν την θεραπευτική του δράση, μέσω μαρτυριών.  

Απλά το μόνο που εμείς ζητήσαμε, είναι η κλινική πλέον παρακολούθηση και η επιβεβαίωση της θεραπευτικής του δράσης.

Εμείς γνωρίζουμε, βάση των δεκάδων περιπτώσεων που έχουν κάνει χρήση της Κηραλοιφής, ότι δρα πάρα πολύ αποτελεσματικά, και μάλιστα είναι στο 100% των περιπτώσεων.

Την μόνη συνεργασία που ζητήσαμε ανοιχτά, ήταν να δοκιμαστεί, και να διαγνωστεί επίσημα, η όποια αποτελεσματικότητα της Κηραλοιφής για Κατακλίσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, που υποφέρουν, και ταλαιπωρούνται μακροχρόνια αυτοί και το οικείο περιβάλλον τους.

Δικοί μας σκοποί και στόχοι είναι πραγματικά να βοηθήσουμε αυτούς τους πάσχοντες.

Ευελπιστούμε ότι κάπου συγκλίνουν οι στόχοι μας, με το θεραπευτικό ιατρικό λειτούργημα.

Τονίζουμε πως η Κηραλοιφή για Κατακλίσεις προτείνεται ήδη από Καταξιωμένους γιατρούς Μεγάλων νοσοκομείων που έγιναν μάρτυρες της θεραπευτικής της δράσης, και το μόνο που ζητήσαμε, είναι να διαγνώσετε αν έχει όντως την θεραπευτική δράση την οποία παρουσιάζουμε.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων

Υ.Γ. Επίσης αν δεν το προσέξατε, ξανατονίζουμε πως διατίθεται από το εμπορικό τμήμα Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, για καθαρά ανθρωπιστικούς σκοπούς.
[/spoiler]

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

ο μόνος λόγος που τραβήξατε την προσοχή μας, είναι η δημοσίευσή σας, πως δεν πιστεύετε πως υπάρχει κανένα "μαντζούνι" που θεραπεύει τις κατακλίσεις.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν, για να σας αποδείξουμε, πως εμείς έχουμε βρει ένα μαντζούνι που δουλεύει, και είμαστε στην διάθεσή σας, για να σας το αποδείξουμε, και να το διαπιστώσετε από μόνος σας, μια και έχετε ήδη μία σημαντική εμπειρία με τις κατακλίσεις.

Επίσης επικρατεί η άποψη στο έκπτωτο πλέον χώρο της ιατρικής, πως όσοι ασχολούνται με την εναλλακτική θεραπευτική, είναι τσαρλατάνοι. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί σοβαροί ερευνητές, και επιστήμονες, που ασχολούνται με την Παραδοσιακή Εναλλακτική Θεραπευτική σοβαρά, μια και η αυθεντική ιατρική βασίζεται σε μαντζούνια, όπως και ο Ιπποκράτης, ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φυσικών θεραπευτικών σκευασμάτων.

Αν και είμαστε επιστήμονες, και μπορώ να σας παραθέσω ενδεικτικά, δημοσιευμένες επιστημονικές αρθρογραφίες μου, για να το διαπιστώσετε και μόνος σας, ότι γνωρίζω τι σημαίνει Scientific Research...

[...]

καθώς και διδακτορική μελέτη ή ακόμα δημιουργία νέου κλάδου επιστήμης.

[...]

ο τομέας "ίασης" όμως στον οποίο δραστηριοποιούμαστε είναι διαφορετικός, από την κλασσική παθολογία, και έτσι ζητήσαμε συνεργασία, διότι είδαμε και την λέξη "HERO" ως επίθετο, που χρησιμοποιήσατε, και μια και εμείς ως Ροδόσταυροι, ως Παραδοσιακή Μυητική σχολή, που αναγέννησαμε τις Επιστήμες στην Ευρώπη (βλέπε Francis Bacon), διδάσκουμε πέρα της Ενναλακτικής1 Θεραπευτικής, και τον Ηρωϊσμό, θεωρήσαμε, πως μπορεί να υπάρξει μία κοινή φιλοσοφία.

Αυτά ως διευκρινιστικά σχόλια, όσον αφορά το ποιοί είμαστε.  'Αλλωστε έχουμε και εμείς ένα αντίστοιχο φόρουμ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά διαφορετικής κατεύθυνσης, από την δική σας ειδίκευση, στην κλασσική ιατρική και παθολογία.

Και σε αυτό το σημείο, ζητούμε να μας απαντήσετε, μετά που θα τα σκεφτείτε όλα αυτά που σας παρουσιάσαμε, αν δέχεστε να συνεργαστούμε, και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που άδικα ταλαιπωρούνται και κυριολεκτικά άδικα σαπίζουν.

Ως γνήσιοι εναλλακτικοί θεραπευτές, (και όχι τσαρλατάνοι, που συμφωνούμε πως υπάρχουν ακόμα και στο χώρο της κλασσικής ιατρικής) είμαστε συνάδελφοί σας, άλλων σχολών, όχι των ειδικευμένων φασόν ιατρικών σχολών αλλά της γνήσιας PhD Ιδέας και Φιλοσοφίας.

Δεν αμπελοφιλοσοφούμε αλλά δημιουργούμε νέους κλάδους επιστήμης, θεραπευτικές λύσεις, είτε ατομικές, είτε κοινωνικές.  Ο κεντρικός και κύριος στόχος μας λοιπόν είναι η ίαση, και στα πλαίσια αυτού του στόχου, κάνουμε έρευνες πάνω σε παραδοσιακές θεραπευτικές λύσεις.

Μία από αυτές τις έρευνες ήταν και η Κηραλοιφή για Κατακλίσεις, και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα, προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε, μια μέρα, πλήρως, όλες τις χημικές ουσίες (με πλήθος παρενέργειες), με φυσικές, χωρίς παρενέργειες, που θα είναι πραγματικά αποτελεσματικά θεραπευτικές και όχι μία συντήρηση της ασθένειας για κερδοσκοπικούς λόγους.

Αν λοιπόν θεωρείτε πως μοιραζόμαστε την ίδια αγνή ιδέα της θεραπευτικής, με στόχο να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, σας καλούμε προς μια ανιδιοτελή και ανθρωπιστική συνεργασία, και αναμένουμε την απάντηση σας.

Αν πάλι θεωρείτε, πως δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε μας, έτσι ώστε να μην σας ξαναενοχλήσουμε.  Τόσο απλά.

Με εκτίμηση

['Ονομα, τηλέφωνο]
________________________________________________________________________

1 Ο Ιπποκράτης ως ολιστικός θεραπευτής, ήταν και εναλλακτικός θεραπευτής, όπως ορίζεται σήμερα, κάτι που οι σημερινοί γιατροί ξεχνούν, παρά τον όρκο του Ιπποκράτη.
[/spoiler]

Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουναλάκης μας απάντησε έμμεσα... όπως και στο φόρουμ παρακάτω...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άρα ξαναερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: φράγκα υπάρχουν; εάν υπάρχουν όλα γίνονται.

[spoiler]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Κουναλάκη,

ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, και για την κατατοπιστική ενημέρωση.  Σίγουρα ευελπιστούμε, πως μία μέρα θα υπάρξουν τα κεφάλαια να οργανώσουμε τις κατάλληλες "διπλές τυφλές πολυκεντρικές μελέτες", για τις οποίες συμφωνούμε μαζί σας, πως χρειάζονται, όμως μέχρι τότε, ίσως ήμασταν λίγο ρομαντικοί, και θεωρήσαμε, πως ίσως υπάρχουν ευσυνείδητοι γιατροί που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την θεραπευτική δράση της Κηραλοιφής στους ασθενείς τους, και να μας καταθέσουν την άποψη τους.

'Αλλωστε γνωρίζουμε πως ένα εναλλακτικό φυσικό προϊόν δεν έχει παρενέργειες, και έτσι και αλλιώς την ευθύνη την παίρνει επώνυμα οργανισμός.  

Υπάρχουν ήδη γιατροί που έχουν καταθέσει την άποψη τους, και προτείνουν την Κηραλοιφή, στους ασθενείς τους.

Απλά επειδή εσείς δεν γνωρίζατε, πως υπάρχει "μαντζούνι" που θεραπεύει τις κατακλίσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε σχέση με άλλες "λύσεις", εκτός φυσικά των πιο προχωρημένων περιπτώσεων με πολύ αργό μεταβολισμό και κατασταλτικά φάρμακα (πχ aloperidin) όπου αργεί, όχι η επούλωση, αλλά η τελική διαδικασία ανάπλασης κυττάρων και ιστών.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε το σκεύασμα σε ασθενή σας, και να διαπιστώσετε τη θεραπευτική δράση, από μόνος σας, μπορείτε να προμηθευτείτε την Κηραλοιφή για την θεραπεία από εμάς δωρεάν, και μετέπειτα να μας καταθέσετε την άποψή σας.

'Οσον αφορά, για τα κέρδη από τις Κηραλοιφές και πως θα χρησιμοποιούνται, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία μας, είναι στην κρίση της Διοίκησης της Εταιρείας, όπου ο πρόεδρος της δεν πληρώνεται, αλλά στοχεύουμε σε πολυποίκιλες δράσεις, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, και χρειαζόμαστε να αντλήσουμε τα κατάλληλα κεφάλαια για το φιλόδοξο ανθρωπιστικό μας έργο, μετάλλαξης μιας πανανθρώπινης κοινωνίας.

Επίσης, πολιτική της εταιρείας είναι, να διαθέτει τα θεραπευτικά μας σκευάσματα, δωρεάν, σε άτομα, που αδυνατούν να πληρώσουν, καθώς και άλλες υπηρεσίες συμβουλευτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα που προσφέρουμε δωρεάν.

Αυτό όμως που ειλικρινά με απογοητεύει είναι πως "το Hero, μπαίνει αυτόματα, και δεν κρύβει καμιά άλλη σημασία", και πραγματικά, οι καιροί έχουν αλλάξει, και χρειάζεται να σκεφτούμε σοβαρά, πως ίσως ο "doctor" μπαίνει αυτόματα, και δεν κρύβει καμιά άλλη σημασία, παρά μόνο μία φιλόδοξη επαγγελματική καριέρα...

Κατανοώ πως πάρα πολλοί συνάδελφοί σας, έχουν δεχτεί αυτό το ιατρικό κατεστημένο ως φυσιολογικό, ως μία ιατρική νόρμα, αλλά μόνο ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος βλέπει πως άνθρωποι σαπίζουν, πεθαίνουν, βασανίζονται, δις εκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως, από τα δημόσια ταμεία, ενώ απλές παραδοσιακές θεραπευτικές λύσεις δεν στηρίζονται, καθώς επιστήμονες, έχουν απομακρυνθεί από τα αυθεντικά ιδεώδη της επιστήμης, και ειδικά της θεραπευτικής.

Με άλλα λόγια όλα για την κονόμα και όχι για τον άνθρωπο.

Μετά λύπης λοιπόν, διαπιστώνουμε, μέσα από την ειλικρινή σας απάντηση, το έκπτωτο ιατρικό κατεστημένο, που δεν συμβάλλει στον ανθρωπισμό, και στην κοινωνική αρωγή, υποστηρίζοντας αληθινές θεραπευτικές λύσεις και έρευνες, και όχι κερδοσκοπικές απάτες φαρμακοβιομηχανιών, και σε αυτό το σύστημα, το έργο μας αντιτίθεται, αποσκοπώντας σε έναν εξαγνισμό, και επιστροφή, στα Αυθεντικά Ιπποκράτεια Ιδεώδη.

Οι επιστημονικές έρευνες στα Πανεπιστήμια και στα Νοσοκομεία της χώρας μας, θα έπρεπε να ήταν δωρεάν, καθώς και η αμοιβή των ιατρών δωρεές, αλλά τι συζητάμε τώρα, φαίνεται ουτοπική σήμερα η Αρχαία Ελληνική μας Κοινωνία.

Λυπάμαι ειλικρινά, για αυτήν την σημερινή "επιστημονική" κατάντια, στην οποία έχετε εισέλθει και αποδεχτεί ασυνείδητα ως κατεστημένο, και το μόνο που ζητώ, καθαρά ανθρώπινα είναι το εξής.

Την επόμενη φορά, που θα αντιμετωπίσετε έναν ασθενή με κατάκλιση και θα ταλαιπωρηθεί επί μήνες, αναλογιστείτε, πως ίσως να υπήρχε μία θεραπευτική λύση που θα γλίτωνε τον άνθρωπο και τους συγγενείς από μία κόλαση και ίσως εντέλει του έσωζε ακόμα και τη ζωή, και ίσως εσείς αρνηθήκατε να του την παρέχετε.

Τώρα γνωρίζετε πως υπάρχει "μαντζούνι", και αν αρνείστε να το δοκιμάστε, και συνεχίζετε να επιμένετε πως δεν υπάρχει λύση, συγχωρέστε με, αλλά θα το θεωρήσω ένα επιστημονικό σκοταδισμό, επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
[/spoiler]

Υ.Γ. Να λοιπόν γιατί η Ελλάδα μας καταστράφηκε... 'Ολα για τα φράγκα και όχι για τον άνθρωπο...
Ευτυχώς όμως η εποχή άλλαξε, και δεν βρισκόμαστε πλέον στην εποχή της Υπατίας, αλλά απεναντίας οι Κερδοσκόποι, οι τυχοδιώκτες, οι μασκαράδες, και οι απατεώνες, από ότι φαίνεται, δεν είναι πλέον της μόδας.
_______________________________________________________________________________

1 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, και ειδικά...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1."Suprasorb® A System for successful Wound Healing"   Επιθέματα    Suprasorb,  παραγγελια  210-26-18-342,
2. Aktovegin κρεμα + inj. (η άλλα παρόμοια:  Tarontal (Pentoxifylline),  Hirudo medicinalis  κ.τ.λ.)

Η πρόεδρος του λεγόμενου “Ροδόκηπου των Φιλοσόφων”, μου τηλεφώνησε πριν μερικές εβδομάδες και με επιθετικό τόνο στην φωνή (παρόλο που δεν είχαμε ξαναμιλήσει ποτέ) με ρώτησε για ποιο λόγο σβήστηκε κάποιο δημοσίευμά της στο φόρουμ αλλά και για ποιο λόγο δεν δημοσίευσα μια πρόσφατη απάντησή της σε κάποιο post που είχα ανεβάσει παλαιότερα στο προσωπικό μου blog ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ).  Της απάντησα τότε ότι δεν είχα ιδέα για το δημοσίευμά της στο φόρουμ, ούτε και είχα προλάβει να διαβάσω την απάντησή της στο blog μου. Επειδή όμως ο τόνος της φωνής της εξακολουθούσε να είναι επιθετικός της εξήγησα ότι δεν είμαστε στο κάτω - κάτω και υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε ότι θέλει ο οποιοσδήποτε, και ότι μπορεί αν το επιθυμεί να κάνει το δικό της φόρουμ ή blog και να δημοσιεύει εκεί ότι έχει ευχαρίστηση. Τότε άρχισε να φωνάζει από τηλεφώνου ότι  καταπατώ τον όρκο του Ιπποκράτη και ότι θα μου κάνει δημόσια καταγγελία. Επειδή άρχισα να νιώθω ότι με χειραγωγεί, και είχα και ασθενή μέσα στο δωμάτιο, της έκλεισα το τηλέφωνο.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2012, 14:48:42 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Φεβρουαρίου 2012, 21:01:40
Απάντηση #188
Αποσυνδεδεμένος

timex


Αν και δέχομαι κάποια πράγματα στην ομοιοπαθητική, εκείνο που έχω να πω είναι πως πολύ καλά έκανες και έκλεισες το τηλέφωνο.

15 Φεβρουαρίου 2012, 21:55:04
Απάντηση #189
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
........ και επειδή άρχισα να νιώθω ότι με χειραγωγεί, και είχα και ασθενή μέσα στο δωμάτιο, της έκλεισα το τηλέφωνο.
Το αυτό ένοιωσα και εγώ από τα παραπάνω ποσταρίσματα. Καλά έκανες. Εγώ πάντως σε τέτοια e-mail ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ. Άλλωστε δεν έχω την υποχρέωση, όπως νομίζει ο αποστολέας.

15 Φεβρουαρίου 2012, 22:40:14
Απάντηση #190
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Αγαπητέ κ. Αργυρίου,

προς αποφυγή παρεξηγήσεων στη συζήτηση, καλό είναι να διευκρινιστεί πως μάλλον δεν θυμάστε καλά, ή με μπερδεύετε με κάποιον άλλον, ούτε σας φώναξα, ούτε σας επιτέθηκα, (και υπάρχει μάρτυρας που μπορεί να το πιστοποιήσει), αλλά μου κλείσατε το τηλέφωνο γιατί σας ρώτησα, αν θεωρείτε πως με αυτό το mentallity σας, καταπατάτε τον όρκο του Ιπποκράτη.

Και φυσικά έχετε δικαίωμα, να φιμώσετε την αλήθεια στο προσωπικό σας ιστολόγιο1, και φυσικά, το κάθε ιστολόγιο έχει δικαίωμα να υιοθετήσει, το mentallity, που αναφέρετε πως "ότι μας "συμφέρει" το προωθούμε, ότι δεν μας "συμφέρει" το κόβουμε", και φυσικά ο καθένας μας έχει δικαίωμα, να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αλλά τελικά η ερώτηση είναι: Μας συμφέρει αυτό το Mentallity?

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που επισκέπτονται τις παρακάτω δύο σελίδες και θεωρούν πως δεν υπάρχει λύση για τις κατακλίσεις, και βάση αυτού του mentallity, συνανθρωποί μας, υποφέρουν, τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εκατομμύρια ευρώ ή ακόμα δις ευρώ ετήσια, όλη η Ελληνική Κοινωνία, ολισθαίνει προς την καταστροφή, και τελικά, ακόμα και οι γιατροί την πληρώνουν (βλέπε περικοπές στους μισθούς).

Ας κάνει λοιπόν ο καθένας μας, την αυτοκριτική του, για το πόσο τελικά το κάθε mentallity μας, βοηθάει την χώρα μας ή δεν την οδηγεί στον ολιστικό κατήφορο.

Και αναρωτιέμαι ως ένας απλός πολίτης, πόσες άλλες έρευνες εναλλακτικές φιμώνονται από αυτού του είδους το Mentallity, που θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας, καθώς και όλο το χώρο της υγείας, και στην προκειμένη περίπτωση τον χώρο της ΠΦΥ?

Μήπως τελικά είμαστε υπόλογοι για την καταστροφή μας?
__________________________________________________________________________________________________________

1Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έχω δοκιμάσει πολλά μαντζούνια,επώνυμα και μη, φυτικά και μη, ακριβά και φτηνά, κοκ. Το συμπέρασμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ένα: Για να φτιάξει μια κατάκλιση πρέπει να ανατρέψεις τους μηχανισμούς που την προκάλεσαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι μαντζούνια. ΤΕΛΟΣ.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 22:49:04 από Rose »

15 Φεβρουαρίου 2012, 23:44:33
Απάντηση #191
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

δεν φταίει κανένας μας, για την περιοριστική παρωπιδιστική εκπαίδευση την οποία μας επιβάλλανε και ουσιαστικά μας εκπαίδευσαν να σκεφτόμαστε ρομποτικά και όχι ελεύθερα.  Φταίμε όμως όταν μας δίνεται η δυνατότητα να σπάσουμε τα κάγκελα, και δεν το τολμούμε.  Αλλά όπως βλέπουμε, ένα άνωθεν σχέδιο, μας σπρώχνει πλέον, προς την Υπέρβαση, προς την Ολιστική Μόρφωση και Θεραπευτική.  Εκεί βρίσκεται η 'Ιαση μας, σε όλους τους τομείς.


Αναφορικά με την παρωπιδιστική εκπαίδευση ανέφερα σαν παράδειγμα το δάσκαλο από τον οποίο τη διδάχθηκα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).
Όσο για τα δικά μου κάγκελα, σπάνε διαβάζοντας το άρθρο στο οποίο αντιστοιχεί ο τελευταίος σύνδεσμος της συγκεκριμένης δημοσίευσης.
Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να καταθέσω την άποψή μου.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Φεβρουαρίου 2012, 00:21:38
Απάντηση #192
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κατ αρχήν γιατί δεν μας λες σε ποιο βιβλίο του Coprus Hippocraticum είναι γραμμένη αυτή η φράση για να δούμε ποιος το έγραψε....
Αν δεν το γνωρίζεις ήδη το Coprus Hippocraticum δεν είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Ιπποκράτη αλλά πολλούς συγγραφείς που κάποιοι ίσως δεν είχαν καν γνωρίσει και τον Ιπποκράτη. Επίσης, για την εποχή του θα του δικαιολογήσουμε και μερικές λάθος εμπειρικές εκτιμήσεις..... Γιατί στα άστρα δεν μπόρεσε να πάει...

Ο Ιπποκράτης βέβαια είπε κι άλλα που δεν συνάδουν με την βρώσιμη προπόλη που ανακάλυψε ο αδερφός "Ορφέας" στα βιβλία του και που έφτιαξε την θεια σου που θα έφτιαχνε έτσι κι αλλιώς:
Είπε: Ὁ μὲν βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή, ὁ δὲ καιρὸς ὀξύς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερή, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή (Αφορισμοί 1.1)
Και αυτό δεν ταιριάζει με την εμπειρική γνώση που έχεις κάνει λάβαρο, αφού τόσο τον αγαπάς...

Τώρα εάν ο τέλειος έμπορος ελπίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όταν ανακάλυψε ότι σαν διαχειριστής το χρήμα στην οργάνωση το διαχειρίζονταν άλλοι και το έριξε στο να πουλάει κηραλοιφές και λαδάκια σε αδαείς, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει με το ζόρι να το δεχτούμε.

Τελικά έχεις τίποτα άλλο το επιστημονικά τεκμηριωμένο ή θα τη βγάλουμε πάλι με αρλούμπες που ονειρεύτηκε ο κάθε πικραμένος; Προσωπικά, το διασκεδάζω πλέον....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Φεβρουαρίου 2012, 11:07:35
Απάντηση #193
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλά διαμάντια ανάμεσα μας, και πραγματικά, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, χρειάζεται αυτά τα διαμάντια να τα προστατεύουμε και να τα υποστηρίζουμε.  Σίγουρα ένας κούκος δεν φέρνει την 'Ανοιξη, αλλά αν μαζευτούμε όλοι μαζί, αυτοί που διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα, και αυτοί που έχουμε μέσα μας, τον σπόρο της 'Ανοιξης, πολλά μπορούν να αλλάξουν.  Ευτυχώς δεν χάθηκαν όλα.  Μέσα από τα συντρίμια και τα ερείπια της Ελλάδας μας, κάτι ανασταίνεται, και είναι μεταδοτικό.

'Επρεπε δυστυχώς να φτάσουμε σε τέτοια κατηφόρα για να κατανοήσουμε το αυτονόητο, τον χρηστό λόγο, ανεξάρτητα ποιας εξωτερικής ιδεολογίας?  Μαρτυρική η περίοδος που θα περάσουμε, αλλά και άκρως ευεργετική, αν τα καταφέρουμε και σωθούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2012, 11:09:42 από Rose »

16 Φεβρουαρίου 2012, 21:54:28
Απάντηση #194
Αποσυνδεδεμένος

Rose


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τώρα εάν ο τέλειος έμπορος ελπίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όταν ανακάλυψε ότι σαν διαχειριστής το χρήμα στην οργάνωση το διαχειρίζονταν άλλοι

Και στις δύο περιπτώσεις είτε πριν ως Διαχειρίστρια της Αμορκ για την Ελλάδα, είτε τώρα ως Διαχειρίστρια του Ροδόκηπου, έχω ξοδέψει χιλιάδες ευρώ και έχω εργαστεί εθελοντικά. Αν έχετε λοιπόν στοιχεία εναντίον μου, καταθέστε τα, ειδάλλως θα κατηγορηθείτε ως κοινός συκοφάντης.

'Οσον αφορά την κηραλοιφή για κατακλίσεις, πλήθος είναι οι ευγνωμοσύνες που δεχόμαστε, από ανθρώπους που σώθηκαν, από τα χέρια εμπόρων ελπίδας, όπως τους αποκαλείτε.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί γιατροί που τολμούν και συστήνουν εναλλακτικά σκευάσματα, ή πρωτοπορούν οι ίδιοι, ως εναλλακτικοί ή ολιστικοί γιατροί, παρά τους χλευασμούς, και τον πόλεμο που δέχονται από έναν επιστημονικό σκοταδισμό κάποιων συναδέλφων τους, και αυτή είναι η πραγματική ελπίδα, που περιμένουμε όλοι μας, αυτοί οι άνθρωποι να βγουν μπροστά, να μην αποτελούν τις εξαιρέσεις αλλά τον κανόνα, διότι πλήθος συνάνθρωποί μας υποφέρουν καθημερινά, και ακόμα χάνουν και τη ζωή τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Φεβρουαρίου 2012, 12:24:15 από Rose »

Λέξεις κλειδιά: ομοιοπαθητική 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3180 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2016, 21:42:36
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
22772 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2017, 23:44:09
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
12029 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2019, 10:10:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3634 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2019, 19:36:50
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
37337 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2022, 22:04:24
από Argirios Argiriou