Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
24 Μάιος 2012, 19:17:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
Χθες στις 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
Χθες στις 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
Χθες στις 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
Χθες στις 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
Χθες στις 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
Χθες στις 23:09:22 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Παρατηρήσα ότι τα link της διαύγειας δεν δουλεύουν όταν περιέχουν τα ελληνικά γράμματα στο τέλος
Χθες στις 23:57:21 anastasios theodoridis - τα κάνεις αντιγραφή, επικόλληση στο google και ανοίγουν
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Γενικά
| |-+  Γενική συζήτηση (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Φακελάκι στο Δημόσιο. Στο ιδιωτικό πώς?
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: 1 [2] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Φακελάκι στο Δημόσιο. Στο ιδιωτικό πώς?  (Αναγνώστηκε 1506 φορές)
Denominator
Moderator
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Παθολόγος
Τόπος εργασίας:
Ξάνθη

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 734
-Ελήφθησαν: 772

Βασίλης Παπαδόπουλος

« Απάντηση #15 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 10:14:24 »

Υ.Γ. Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι το φόρουμ έχει γίνει ιδιαίτερα αφιλόξενο το τελευταίο διάστημα για όσους είμαστε στο ΕΣΥ και υπερασπιζόμαστε το "δημόσιο" και τις κοινωνικές ανάγκες. Επίσης σε όσους πιστεύουμε ότι η ΠΦΥ θα όφειλε να είναι δημόσια και καθολική...
Το φόρουμ ΠΦΥ μου φαίνεται μπατάρει τρελά προς την  "ιδιώτευση" (με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω). Ελπίζω όχι και προς την ιδιοτέλεια...
Αγαπητέ συνάδελφε,

Μέχρι στιγμής όλοι οι ιατροί της ΠΦΥ στην Ελλάδα είναι κρατικοδίαιτοι, αποκλειστικά ή κατά μείζονα λόγο.
Μην ξεχνάτε ότι και οι ιδιώτες είναι στην ουσία ιατροί ταμείων και αμείβονται είτε με μισθό (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) είτε με άλλες μορφές από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αυτό που συντελείται στη χώρα, η δραματική περικοπή κονδυλίων, επηρεάζει και τους ιατρούς του ΕΣΥ (μισθός, επιδόματα, εφημερίες) και τους ιδιώτες (βλ. συμβάσεις με μπλοκάκι τύπου ΕΟΠΥΥ).
Είναι λογικό η αγωνία των ιδιωτών να είναι αυξημένη, διότι δεν αντιμετωπίζουν απλά περικοπές αλλά το σοβαρό ενδεχόμενο του κλεισίματος των ιατρείων τους.
Εύχομαι να μην αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι του ΕΣΥ το φάσμα της απόλυσης.
Η ουσία είναι ότι είμαστε όλοι ιατροί και αυτό μάλλον το ξεχνάμε.
Οι διαφορές μας είναι πολύ λιγότερες από τα κοινά.
Αλλά πάλι αν πρέπει οι ιδιώτες να γράφουν κάπου αλλού ή να απασχολούν λιγότερο το forum, δεν έχω καμία αντίρρηση - αρκεί να είναι μία κοινή πεποίθηση.
Καταγράφηκε

Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον άρρωστο, ας μην τον βλάψουμε τουλάχιστον.
Ο διακομιστής
Ιατροί
*

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1410
-Ελήφθησαν: 2048

Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου

« Απάντηση #16 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 10:47:26 »

Αλλά πάλι αν πρέπει οι ιδιώτες να γράφουν κάπου αλλού ή να απασχολούν λιγότερο το forum, δεν έχω καμία αντίρρηση - αρκεί να είναι μία κοινή πεποίθηση.

Νομίζω ότι ο συνάδελφος @ Δημήτρης Μακρέας αναφερόταν στη διαμάχη "Ιδιωτική vs Δημόσια ΠΦΥ" που υποβόσκει τελευταία στο Φόρουμ, και όχι σε συναδέλφους-χρήστες του Φόρουμ των οποίων η παρουσία είναι γόνιμη, εποικοδομητική και χρήσιμη.  
Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
D-Michalis
Administrator

Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592

« Απάντηση #17 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 11:03:57 »

... Δεν έχω όμως καταλάβει πως ενώ όλοι ξέρουν που ευδοκιμεί το φακελάκι, ξαφνικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή τέθηκε θέμα ισότητας φοροδιαφυγής και χρηματισμού με φακελάκι. Είναι πολύ ύποπτη η χρονική στιγμή...

Δημήτρη προσωπικά επειδή ξεκίνησα αυτή την κουβέντα και άρα με αφορά περισσότερο από οιονδήποτε, εχω να σου πώ ότι:
Α: Όταν αρχικά έγραφα, δεν ήταν στο μυαλό μου κυρίως το φοροδιαφεύγον εισόδημα, αλλά το "φακελάκι" που όπως ξέρουμε υφίσταται και στο ιδιωτικό. Σεις με αναγκάσατε να θίξω και το κατάπτυστο "φοροδιαφεύγειν" που -όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ- με τα λεγόμενά σας, θέλοντας ή μή, το εξωραΐσετε.
Β. Δεν ανήκω σε καμία οργανωμένη -κυβερνητική ή μη- ομάδα για να έχει νόημα να θέτω θέματα σε "κατάλληλες" για επίτευξη δολίων στόχων στιγμές. Είναι ένα θέμα που με πονάει και αντέδρασα στην γκετοποιό φράση του Ι.Σ. Θεσ/νικης. Αυτό είναι όλο.

Προσωπικά όμως, πρέπει να κλείσω όσο με αφορά τη συζήτηση, γιατί, ότι πίστευα το κατέθεσα και αν συνεχίσω, απλά θα επαναλαμβανόμαστε.
Πιστεύω όμως ότι η μάχη για το δημόσιο αγαθό, όπως την τοποθέτησε ο κ. Μακρέας είναι παρούσα, όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλο το φάσμα των τεκταινόμενων στις μέρες μας (με αποκορύφωμα τη δραστηριότητα στην ΠΦΥ επιχειρήσεων χωρίς γιατρούς).
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Σεπτέμβριος 2011, 11:25:59 από D-Michalis » Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
Ο διακομιστής
Ιατροί
*

Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1410
-Ελήφθησαν: 2048

Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου

« Απάντηση #18 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 12:04:59 »

Ο παπάς έκανε άνω κάτω τα βαφτίσια γιατί... ήθελε παραπάνω λεφτά!
Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
Δημήτρης Μακρέας
Επώνυμοι

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 126
-Ελήφθησαν: 408

« Απάντηση #19 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 22:33:09 »

Βασίλη, μην αρπάζεσαι...
Και σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς το "κρατικοδίαιτοι", γιατί για πολλούς από εμάς ισχύει το "κρατικοεκμεταλλευόμενοι".
Κρατικοδίαιτοι είναι τα λαμόγια των κατασκευαστικών που κονόμησαν δισεκατομύρια από τα μεγάλα έργα και τις Ολυμπιάδες με κρατικά χρήματα..
Είναι οι επιχειρηματίες υγείας που μασούλησαν τα λεφτά των ταμείων, εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΣΥ και των δομών των ταμείων να καλύψουν τις ανάγκες..
Κρατικοδίαιτο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο..
Κρατικοδίετες είναι οι τράπεζες..
Κρατικοδίαιτοι είναι οι ιδιώτες προμηθευτές των νοσοκομείων..
Κρατικοδίαιτο είναι ένα συντριπτικά μεγάλο κομμάτι του περίφημου "ιδιωτικού τομέα"..
Κρατικοδίαιτοι είναι και πολοί ακαμάτες που διορίστηκαν (ή όχι) από τους "εθνοσωτήρες" που ανακάλυψαν το σπάταλο δημόσιο μετά από μερικά εκατομύρια ρουσφέτια..
"Θέλω να γίνω κρατικοδίαιτος" είναι πιθανώς μεγάλο κομμάτι γιατρών (ξέρεις που αναφέρομαι) ,που σπρώχνονται να περάσουν την πόρτα του ΕΟΠΥ..

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους αναζητούν ένα ρόλο στην ΠΦΥ..
Πρόβλημα έχω με το γεγονός ότι αυτή η περίφημη ΠΦΥ έχει σταματήσει- και σε αυτό το φόρουμ- να υπολογίζεται ως ένα "δημόσιο" αγαθό που αφορά τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό τον τόπο..
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την επιβίωσή μας , με τις ανάγκες της κοινωνίας ?
Να αναζητήσουμε έναν πραγματικό και όχι παρασιτικό κοινωνικό ρόλο?
Καταγράφηκε
Denominator
Moderator

Ιδιότητα: Παθολόγος
Τόπος εργασίας:
Ξάνθη

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 734
-Ελήφθησαν: 772

Βασίλης Παπαδόπουλος

« Απάντηση #20 στις: 21 Σεπτέμβριος 2011, 23:06:42 »

Πρόβλημα έχω με το γεγονός ότι αυτή η περίφημη ΠΦΥ έχει σταματήσει- και σε αυτό το φόρουμ- να υπολογίζεται ως ένα "δημόσιο" αγαθό που αφορά τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό τον τόπο..
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την επιβίωσή μας , με τις ανάγκες της κοινωνίας ?
Να αναζητήσουμε έναν πραγματικό και όχι παρασιτικό κοινωνικό ρόλο?
Συγγνώμη αν ξέφυγα... Είναι η δυσκολία των καιρών...!
Συμφωνώ απολύτως αν και ομολογώ ότι είμαι αδύναμος να σκεφτώ πώς μπορεί να γίνει αυτό πράξη με τις παρούσες συνθήκες...
Καταγράφηκε

Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον άρρωστο, ας μην τον βλάψουμε τουλάχιστον.
Λέξεις κλειδιά:
Σελίδες: 1 [2] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: