Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
24 Μάιος 2012, 19:25:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
Χθες στις 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
Χθες στις 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
Χθες στις 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
Χθες στις 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
Χθες στις 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
Χθες στις 23:09:22 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Παρατηρήσα ότι τα link της διαύγειας δεν δουλεύουν όταν περιέχουν τα ελληνικά γράμματα στο τέλος
Χθες στις 23:57:21 anastasios theodoridis - τα κάνεις αντιγραφή, επικόλληση στο google και ανοίγουν
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  ΠΦΥ -Εκπαίδευση
| |-+  Θέματα Ειδικευομένων (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Νέο σύστημα: Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των γιατρών
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: 1 2 [3] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Νέο σύστημα: Αλλάζουν όλα στις ειδικότητες των γιατρών  (Αναγνώστηκε 11041 φορές)
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #30 στις: 17 Ιανουάριος 2012, 13:22:31 »

Στο μικροσκόπιο της τρόικας η χρηματοδότηση της Υγείας

Η Επιτροπή Σοφών δεν περιλαμβάνει στο πόρισμά της «σκληρές» προτάσεις, όπως κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις προσωπικού κ.ά.

Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Υγείας καθώς στο μικροσκόπιο της τρόικας μπαίνουν δαπάνες και χρηματοδότηση του ΕΣΥ αλλά και όλες οι πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί στο χώρο της Υγείας. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Επιτροπής Σοφών, ώστε να παραδοθεί μεθαύριο στην τρόικα το πόρισμα που είχε ζητήσει η ίδια πριν από περίπου ένα χρόνο. Θα ακολουθήσει -την Παρασκευή- σύσκεψη εργασίας, στην οποία θα συζητηθούν τα βασικά του σημεία.

Αξιοποίηση
Το πόρισμα εστιάζει στη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων και στη διάταξη των υπηρεσιών υγείας, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει παρεμβάσεις αποφασιστικού χαρακτήρα που θα αποτελέσουν «οδηγό» για την πολιτική υγείας. Ενδεικτικό είναι ότι το κείμενο που παρουσιάστηκε χθες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είναι το τελικό, αφού όπως παραδέχτηκαν και οι «Σοφοί» απαιτείται... επικαιροποίησή του!

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θεωρητικό κείμενο 250 σελίδων, στο οποίο αποτυπώνονται αρκετές παρατηρήσεις και πολύ λιγότερες προτάσεις για τα μείζονα θέματα του χώρου της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο απαντά στα 11 θέματα που έχει θέσει η τρόικα στην ελληνική πλευρά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η διοίκηση και οργάνωση του συστήματος, το ανθρώπινο δυναμικό, η χρηματοδότηση, το φάρμακο, η Δημόσια Υγεία, η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα και η τεχνολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Σοφών, υπό τον καθηγητή κ. Άρη Σισσούρα, δεν περιλαμβάνει στο πόρισμά της «σκληρές» προτάσεις, όπως κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις προσωπικού κ.ά. ενώ απουσιάζουν και προτάσεις για τις παρεμβάσεις που ήδη «τρέχει» το υπουργείο Υγείας. Για παράδειγμα, περιορίζεται να διατυπώσει θετική γνώμη για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αλλά δεν αναφέρει καν το θέμα του διαχωρισμού των κλάδων Υγείας των Ταμείων που μετέχουν στο νέο Οργανισμό. Αντίθετα, περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- πρόταση για έναρξη ιατρικής ειδικότητας, ύστερα από γραπτές εξετάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένη από τη δουλειά της επιτροπής, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα θεωρητικό κείμενο που δεν προσφέρει «εργαλεία» για την εφαρμογή πολιτικής Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η προθεσμία που είχε δώσει (τέλος Οκτωβρίου) η τρόικα στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να αναθεωρήσει το σύστημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων έχει εκπνεύσει με τα προβλήματα να παραμένουν. Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εφαρμογή κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (κοστολογημένα πακέτα νοσηλείας), θεραπευτικών πρωτοκόλλων και άλλων ενεργειών του συστήματος τιμολόγησης και χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Ωστόσο, η τρόικα εστιάζει την κριτική της στις σημαντικές καθυστερήσεις στην είσπραξη νοσηλίων με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να αδυνατούν στη συνέχεια να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους.

Εισφορές
Αλλά και σε ό,τι αφορά τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, οι ελεγκτές έχουν ζητήσει αύξηση των εισφορών αλλά και μείωση του διοικητικού προσωπικού (κατά 50%) και των γιατρών (κατά 25%) που στελεχώνουν τον Οργανισμό.

Η αύξηση της χρήσης των αντιγράφων (γενόσημα) φαρμάκων, η επιτάχυνση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η πλήρης αναδιάρθρωση (συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών) στο ΕΣΥ περιλαμβάνονται επίσης στα μέτρα που το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.

Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #31 στις: 17 Ιανουάριος 2012, 14:05:17 »

Και αξιολόγηση προσωπικού στο ΕΣΥ

Εξετάσεις και για την ειδικότητα θα δίνουν οι γιατροί

Αξιολόγηση του  προσωπικού του ΕΣΥ και εξετάσεις  για εισαγωγή στην ιατρική ειδικότητα είναι οι βασικές διαρθρωτικές αλλαγές που εισηγείται για το ΕΣΥ η ανεξάρτητη Επιτροπή Σοφών προς τον υπουργό Υγείας, στην εκπνοή της προθεσμίας για την παράδοσή του και εν αναμονή της έλευσης της τρόικας στην οδό Αριστοτέλους την ερχόμενη Πέμπτη.

Στις περίπου 250 σελίδες του πορίσματος της  δεκαμελούς Επιτροπής Εμπειρογνομώνων, που είχε συσταθεί ακριβώς πριν από έναν χρόνο με επικεφαλής αρχικά τον κ. Ηλία Μόσιαλο και στη συνέχεια τον καθηγητή κ. Άρη Σισσούρα, περιλαμβάνονται ουσιαστικά οι «απαντήσεις» σε 11 σημεία – κλειδιά που είχε θέσει η τρόικα για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του συστήματος δημόσιας υγείας στη χώρα μας. 

Μεταξύ αυτών  περιλαμβάνονται η λειτουργία του  Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών  Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η διοίκηση και οργάνωση του ΕΣΥ, το ανθρώπινο δυναμικό, η χρηματοδότηση, το φάρμακο, η Δημόσια Υγεία, η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα και η τεχνολογία.

Το κείμενο  αναμένεται να επικαιροποιηθεί και  να παραδοθεί την Πέμπτη στην τρόικα κατά την επίσημη επίσκεψη της στο υπουργείο Υγείας. Την Παρασκευή προγραμματίζεται σύσκεψη εργασίας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων θεσμικών φορέων, κατά την οποία θα συζητηθούν τα βασικά του σημεία.

Σύμφωνα με πηγές, πρόκειται πάντως περισσότερο για ένα θεωρητικό κείμενο με πολλές παρατηρήσεις και επισημάνσεις και λιγότερο για ένα τεχνοκρατικό κείμενο με σαφείς προτάσεις και αλλαγές για τα μείζονα προβλήματα του ΕΣΥ. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πόρισμα δεν γίνεται καμία αναφορά σε κλείσιμο νοσοκομείων και κατάργηση μονάδων του ΕΣΥ.
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
carlita
Full Member
***
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 108

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 65
-Ελήφθησαν: 36



« Απάντηση #32 στις: 18 Ιανουάριος 2012, 15:24:19 »

Χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις είναι πιθανό να προωθηθεί τελικώς το νομοσχέδιο που επρόκειτο να αλλάξει τον τρόπο λήψης ειδικότητας, καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται προβληματισμένος και εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το σημείο που προβλέπει πανελλαδικές εξετάσεις.
Ανατροπή στα όσα μέχρι σήμερα έχει δηλώσει φαίνεται ότι επιδιώκει να κάνει ο υπουργός Υγείας καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις ιατρικών συλλόγων αλλά και φοιτητών ιατρικής, φαίνεται πως είναι ένα βήμα πριν την ανάκληση της αρχικής του απόφασης.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος προτίθεται να προωθήσει το νομοσχέδιο χωρίς το σκέλος των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέο μέτωπο και με τους νέους απόφοιτους της ιατρικής.
Πάντως τίποτε δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή καθώς υπάρχουν πολλοί συνεργάτες του που τον πιέζουν να στείλει το νομοσχέδιο στη βουλή ως έχει, ώστε να μη φανεί ανακόλουθος.
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή τον Φεβρουάριο.

http://stithoskopio.blogspot.com/2012/01/blog-post_3925.html
Καταγράφηκε

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #33 στις: 22 Ιανουάριος 2012, 19:50:08 »

Είμαι στη "δυσάρεστη" θέση να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι το σχέδιο νόμου για τις εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Loverman έκανε πίσω.
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #34 στις: 28 Ιανουάριος 2012, 22:45:54 »

Σχέδιο Νόμου


* Σχέδιο Νόμου.pdf (418.9 KB - έγινε λήψη 17 φορές.)
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #35 στις: 31 Ιανουάριος 2012, 16:35:17 »

Την Πέμπτη 2/2/2112 κατατίθεται στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιατρών, αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, Ίδρυση Επιστημονικών Ιατρικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις»
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
anastasios theodoridis
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Τόπος εργασίας:
Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Μηνύματα: 2118

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 406
-Ελήφθησαν: 911


Ειδικότητα Ιατροδικαστικής


« Απάντηση #36 στις: 14 Φεβρουάριος 2012, 14:49:39 »

Στις τρεις το μεσημέρι συγκαλείται το υπουργικό συμβούλιο
Μοιράζει δουλειά στους υπουργούς ο Παπαδήμος

Το χρονοδιάγραμμα των προαπαιτούμενων δράσεων, ως συνέχεια της έγκρισης του προμνημονίου από τη Βουλή, θα παρουασιάσει στους υπουργούς τους στις 3μμ ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει στα στελέχη του ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να δώσει αφορμή να αμφισβητηθούν οι προθέσεις της. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των νομοσχεδίων για τις επικουρικές, τα κλειστά επαγγέλματα κτλ, κορυφαίο για τους δανειστές μας είναι το θέμα των υπογραφών. Των αρχηγών. Ένα θέμα που ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει και ζητά η παροχή διαβεβαιώσεων να γίνει μέσω επιστολής είτε προς τον Μανουέλ Μπαρόζό, είτε, κατά προτίμηση, προς τον έλληνα πρωθυπουργό.

Σήμερα ή αύριο σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο Λουκάς Παπαδήμος θα κλείσει και την εκκρεμότητα του κυβερνητικού σχήματος. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του ο Μάκης Βορίδης και να συμπληρώσει την κυβέρνηση μόνο στη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Εξωτερικών και του Γιάννη Κουτσούκου στο υπουργείο Εργασίας. Για το θέμα ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους δύο υπουργούς, Σταύρο Δήμα και Γιώργο Κουτρουμάνη, αντίστοιχα.
 
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, τα θέματα του  υπουργικού  συμβουλίου  για σήμερα είναι τα εξής:
 
1)  Ανακοινώσεις  Πρωθυπουργού  Λ. Παπαδήμου:  Προαπαιτούμενες  ενέργειες  στο πλαίσιο  του νέου  οικονομικού  προγράμματος.
 
2) Σχέδιο Νόμου  «Παροχή  Υπηρεσιών  Ασφαλείας από  Ένοπλους  Ιδιώτες  Φρουρούς σε  Εμπορικά  Πλοία και  άλλες  διατάξεις»  (εισηγητής Χ.  Παπουτσής,  Υπουργός  Προστασίας  του Πολίτη).
 
3) Σχέδιο Νόμου  για «Την  απόκτηση  ιατρικής  ειδικότητας,  τη  συνεχιζόμενη  εκπαίδευση  των ιατρών, την  αναμόρφωση  του ΚΕΣΥ, την  ίδρυση  Επιστημονικών  Κοινοτήτων  και άλλες  διατάξεις»  (εισηγητής Α.  Λοβέρδος,  Υπουργός  Υγείας και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης).
Καταγράφηκε

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!
timex
Hero Member
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 678

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 563
-Ελήφθησαν: 66


« Απάντηση #37 στις: 14 Φεβρουάριος 2012, 15:25:37 »

Ξέρετε τι με πειράζει από όλα περισσότερο;
Το ότι συνεχίζουν και μας κοροϊδεύουν λες και είμαστε όλοι χαζοί.
Ο Λοβερδός άλλα έλεγε για τις ειδικότητες και αλλά θα κάνει στο τέλος.
Τεσπα.
Ίσως τελικά να είχαμε και να έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν γιατί απλά εμείς τους βάλαμε εκεί που είναι τώρα.
Καταγράφηκε
Λέξεις κλειδιά:
Σελίδες: 1 2 [3] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.123 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα Σήμερα στις 16:20:05