Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:59:24

Αποστολέας Θέμα: Ευρωπαϊκη Ενωση: ιστορική ευκαιρία ή παγίδα για τους λαούς της Ευρώπης;  (Αναγνώστηκε 6927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Νοεμβρίου 2011, 23:34:42
Αναγνώστηκε 6927 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
  Ανοίγω αυτο το νημα ως χωρο συζήτησης προβληματισμού για το εαν η Ευρωπαϊκή ενοποίηση ηταν τελικά συμφέρουσα ή όχι. Κάνω την αρχη με ενα βιντεάκι απο το YouTube, που σχολιαζει το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που, ουσιαστικά, καταλύει την εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών (όσων δεν έχει ήδη καταλυθεί όπως, κακή ώρα, της Ελλάδας). Ειναι στα Αγγλικά, αλλά με Ελληνικους υπότιτλους (εαν δεν εμφανίζονται, πατηστε το κουμπί cc στην κατω μπάρα της οθόνης)
 
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

18 Νοεμβρίου 2011, 09:32:33
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανοίγω αυτο το νημα ως χωρο συζήτησης προβληματισμού για το εαν η Ευρωπαϊκή ενοποίηση ηταν τελικά συμφέρουσα ή όχι.

Να λοιπόν που τρεις δεκαετίες μετά, ο παρακάτω διάλογος ξαναγίνεται επίκαιρος:

Δημοσιογράφος: Μα τότε γιατί μπήκαμε στην Κοινότητα;
Τραμπάκουλας: Ορέ ποιά Κοινότητα;



Όλα καλά με την "εθνική κυριαρχία" και παρόμοιες λεβεντιές, αλλά από τα εθνικά λαμόγια ποιός θα μας σώσει, δεδομένου ότι αν η χώρα βρεθεί εκτός ΕΕ θα οργιάζουν ανεξέλεγκτα;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Νοεμβρίου 2011, 09:54:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Όλα καλά με την "εθνική κυριαρχία" και παρόμοιες λεβεντιές, αλλά από τα εθνικά λαμόγια ποιός θα μας σώσει, δεδομένου ότι αν η χώρα βρεθεί εκτός ΕΕ θα οργιάζουν ανεξέλεγκτα;

@Διακοσμητή, καλημέρα. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα εθνικά λαμόγια. Σίγουρα πρέπει να απαλλαχτούμε από αυτά, αλλά ποιός θα το πράξει; Οι "ευρωφίλοι" μας; Είμαι σίγουρος ότι δεν το πιστεύεις ούτε το επιθυμείς.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο μέσω της παιδείας και της ηθικής μπορούν ν'αλλάξουν καταστάσεις και πράγματα. Δυστυχώς μας λείπουν και τα δύο. Δεν μοιρολατρώ απλά αναρωτιέμαι. Φτάσαμε ως εδώ(ή μας έφτασαν), από δω και πέρα τι γίνεται. Να τα χειροτερέψουμε κι άλλο ή να κάνουμε στροφή προς κάτι καλύτερο;

Και σίγουρα μέσα από την ιστορική μας αναδρομή μπορούμε να βρούμε και ν'αντλήσουμε, από κάθε χρονική περίοδο, τα θετικά και να αποβάλλουμε τα αρνητικά. Μέσα μας, σαν λαός, έχουμε αυτό το καλύτερο. Ας το αναζητήσουμε μέσα από την αρχαία, την βυζαντινή και την νεότερη ιστορία μας. Όλες οι ιστορικές περίοδοι χαρακτηρίζονται από μαύρες αλλά και από χρυσές σελίδες. Ας αφήσουμε τις μαύρες για φόντο και να ακολουθήσουμε τις χρυσές. Έστω και για λίγο. Είμαι πεπεισμένος ότι έτσι θα βγούμε από το αδιέξοδο που βρισκόμαστε. Σίγουρα με κάποιες θυσίες, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε ελεύθεροι. Μην ξεχνάμε αυτή την μικρή λέξη, που την κατάντησαν ασήμαντη. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 
Medicus curat,
Deus sanat

18 Νοεμβρίου 2011, 12:10:51
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Medicus curat,
Deus sanat

18 Νοεμβρίου 2011, 17:47:10
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σίγουρα πρέπει να απαλλαχτούμε από αυτά

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Νοεμβρίου 2011, 18:12:06
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για βουλευτικές αποζημιώσεις (έτσι λένε τον μισθό τους οι βουλευτές) δίνονται 21.226.400 ευρώ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ
Διά του 300(τόσοι δεν είναι ή παίζουν και αναπληρωματικοί; ) ίσον 70.754,67€(5.896,22 το μήνα)

- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ 2011 ΗΤΑΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Τα δίνουν ως υπερωρίες(βραδινά και σαββατοκύριακα). Το τελευταίο διάστημα μόνο τότε δουλεύουν, τυχαίο;

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ: 39.400 ΕΥΡΩ 131,33€ έκαστος. Όσο ένα σκαμπουδάκι δηλαδή

- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ Ο θεσμός της οικογένειας είναι ότι πιο ιερό στην Ελλάδα  ;)

- Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 10.500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πού να πάνε οι δόλιοι; Παντού τους κυνηγάνε... :laugh:

- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011 Ποιον ΕΟΠΥΥ;;;;;  :laugh: :laugh: :laugh:
Medicus curat,
Deus sanat

18 Νοεμβρίου 2011, 20:02:31
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τελικά η ζωή κάνει κύκλους! Πρόταση εξόδου από την κρίση, το ίδιο ανατριχιαστικά επίκαιρη 38 χρόνια μετά, από τον κ. Μητσοτάκη, στο 6:45 του βίντεο:    :D  :D

 "Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μια πρακτική, μια ρεαλιστική λύση, η επιστροφή του Βασιλιά και η δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή *τίναγμα στάχτης στο τασάκι*  ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον Ελληνικό λαό. Σε αυτή την κυνβέρνηση θα συμμετέχουν όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις της χώρας εκτός βέβαια των κομμουνιστών!"


« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2011, 08:35:25 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Νοεμβρίου 2011, 20:36:26
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
  Απο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στη χθεσινή Ελευθεροτυπία

  Οι οικονομολόγοι του Χίτλερ

Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Μετά την πτώση της Γαλλίας το 1940, οι ναζί άρχισαν να επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την Ευρώπη, που είχε τον τίτλο «Νέα Τάξη στην Ευρώπη».

Εκεί προβλεπόταν πως οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα συνεργάζονταν σε μεγάλη κλίμακα και θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τις ισχυρές οικονομίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των ΗΠΑ. Ο Χίτλερ πίστευε πως η Γερμανία δεν θα μπορούσε να έχει αυτάρκεια. Οικονομολόγοι και ειδικοί όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του '40 επεξεργάζονταν λεπτομερή σχέδια για το πώς θα γίνει αυτή η οικονομική ένωση, που θα λειτουργούσε προς όφελος της Γερμανίας. Ανάμεσα στους ένθερμους υποστηρικτές ήταν ο οικονομολόγος Λούντβιχ Ερχαρτ, που ξόδεψε πολλή από την ενέργειά του γι' αυτή την ιδέα.

Ο Χίτλερ ήθελε να χτίσει μια αυτοκρατορία αντίστοιχη με αυτές των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Αλλά πρώτα ήθελε να σταθεροποιήσει το κέντρο. Σχεδόν με περίπατο είχε κατακτήσει Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιστάθηκε στον άξονα ήταν η Ελλάδα, που απώθησε τους Ιταλούς φασίστες μέχρι περίπου τα μισά της Αλβανίας. Και για την Ιστορία: η Ελλάδα ζήτησε από τους συμμάχους Βρετανία και ΗΠΑ πενήντα πολεμικά αεροπλάνα, που θα τα πλήρωνε και δεν δόθηκαν ποτέ. Ο Χίτλερ ως αποικιακό μοντέλο είχε τη Βρετανία. Θαύμαζε την πολιτική τους στην Ινδία. Σχεδίαζε να την εφαρμόσει στη Σοβιετική Ενωση. «Ας μάθουμε από τους Εγγλέζους. Με διακόσιους πενήντα χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, διοικούν τετρακόσια εκατομμύρια». Αλλά επειδή οι Σλάβοι ήταν παραπάνω από το κανονικό, έπρεπε να μειωθούν κατά 35 έως 45 εκατομμύρια με την πείνα και τις αρρώστιες. (Η εξαφάνιση με αρρώστιες είχε εφαρμοστεί στους Ινδιάνους των ΗΠΑ.)

Δηλαδή, η σχεδιαζόμενη αυτοκρατορία του Χίτλερ ήταν δύο ταχυτήτων. Ενα αναπτυγμένο κέντρο και μια περιφέρεια να λιμοκτονεί. Θα εφάρμοζαν τους νόμους της γερμανικής αποικίας Ναμίμπια και έτσι όλα θα γίνονταν σύμφωνα με το νόμο. Τι απέγιναν οι οικονομολόγοι του Χίτλερ, που σχεδίαζαν το πρώτο μπλοκ των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι σαν πρώιμη Ε.Ε.; Στελέχωσαν την οικονομία της μεταπολεμικής Γερμανίας και ο Λούντβιχ Ερχαρτ έγινε υπουργός Οικονομικών και αργότερα καγκελάριος και διαδέχτηκε τον Αντενάουερ. Συνέβαλε τα μέγιστα για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας. Η πρότασή του ήταν μια παραλλαγή του σχεδίου του Χίτλερ «Νέα τάξη στην Ευρώπη», δηλαδή μιας Ευρώπης στην υπηρεσία της Γερμανίας. Και το σχέδιο του Χίτλερ, έστω και παραλλαγμένο, τελικά θριάμβευσε. Εξάλλου, ο Ερχαρτ δεν πίστευε πως θα άφηναν ποτέ οι ΗΠΑ να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, με θεσμούς και νόμους. Αν αυτό γινόταν, θα είχαν μια ισχυρή ανταγωνιστική δύναμη.

Η πολιτική της Μέρκελ είναι η απόλυτη κυριαρχία των συμφερόντων της Γερμανίας. Εχει διασφαλίσει πλήρη πολιτικό και δημοσιονομικό έλεγχο επί των χωρών της ευρωζώνης. Θα μπορεί να τιμωρεί τους απείθαρχους εταίρους. Θα έχει την εξουσία να αποπέμπει τις περιττές χώρες, αφού πρώτα τις πτωχεύσει και τους πάρει ό,τι έχουν και δεν έχουν. Η Ελλάδα είναι ο πρώτος στόχος και θα ακολουθήσουν τα άλλα «γουρουνάκια» (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία). Και εδώ θα δούμε μια ομοιότητα με το σχέδιο του Χίτλερ για τη Σοβιετική Ενωση. Εξαθλιώστε τους αντίστοιχους Σλάβους της Νότιας Ευρώπης. Ηδη ο πλανήτης μας έχει ένα εκατομμύριο ανθρώπους που λιμοκτονούν. Αν προστεθούν ακόμη μερικά εκατομμύρια, το στατιστικό ποσοστό θα υποστεί ανεπαίσθητες αλλοιώσεις.

ΣΗΜ.: Ολες οι πληροφορίες για την αυτοκρατορία του Χίτλερ προέρχονται από το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ «Hitler's Empire: Nazi Rule in Occupied Europe» (εκδόσεις Allen Lane). Δεν ξέρω αν αυτό το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Αν υπάρχει στη γλώσσα μας, πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι θέλουν να καταλάβουν τι γίνεται σήμερα με τους εταίρους μας.
perkor24@gmail.com
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

11 Δεκεμβρίου 2011, 23:15:38
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής μιλά για την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου.
Τσόμσκι: «Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου»

Ο Νόαμ Τσόμσκι ενσαρκώνει την εικόνα του διανοούμενου όπως θα έπρεπε να είναι: με το τεράστιο διανοητικό του ανάστημα, τη θεμελίωση της γενετικής γλωσσολογίας, την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θάρρος του λόγου του σε κρίσιμες στιγμές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜazino και τον Μ. Προβατά και αναπαράγει η ιστοσελίδα otyposnews.gr, ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την παγκόσμια οικονομία, τις τράπεζες και τη «μαφία» του ΔΝΤ.

Υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα βάσει σχεδίου. Αναγνωρίζει ότι η χώρα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, όμως αυτά που προτείνει η τρόικα εντείνουν αυτά τα προβλήματα, παρά τα λύνουν.

«Το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο Τσόμσκι αναφερόμενος στην αποπληρωμή της παγκόσμιας τραπεζικής κοινότητας, το σύστημα της οποίας χαρακτηρίζει «στυγνή ληστεία».

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με το παράδειγμα της Αργεντινής ή της Ισλανδίας, που δεν υπάκουσαν στο ΔΝΤ, λέει ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Μάλιστα, θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική.

Δεν δίνει έτοιμες συνταγές για να βγει η ελληνική κοινωνία από το αδιέξοδο, συνιστά ψυχραιμία και προτρέπει τους Έλληνες να «βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει».

Κλείνοντας με αισιόδοξο τρόπο τη συνέντευξη, εύχεται στην Ελλάδα «πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας».

Πηγή: otyposnews.gr

  Σχετική με την παραπάνω ανάρτηση ειναι και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Δεκεμβρίου 2011, 23:31:58 από Loumakis »
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

12 Δεκεμβρίου 2011, 00:24:02
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός



 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
103 Απαντήσεις
34252 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2010, 11:15:00
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
87695 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουνίου 2011, 21:24:43
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
11663 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2012, 17:24:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
50173 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Αυγούστου 2020, 17:23:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1175 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2024, 21:04:04
από Argirios Argiriou