Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:28:35

Αποστολέας Θέμα: Tραγική κατάσταση στα νοσοκομεία - Δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη  (Αναγνώστηκε 3273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
Αναγνώστηκε 3273 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές



Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας. Οι γιατροί του ΕΣΥ διευκρινίζουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στα υπερχρεωμένα νοσοκομεία, όπου η τροφοδοσία από τους προμηθευτές γίνεται με το σταγονόμετρο. Αγκάθι για το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Ηλία Σιώρα, «είναι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ που αγγίζουν τα 1,7 δισ. ευρώ».
 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν να αναστείλει τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
 
Επίσης, στο ΑΧΕΠΑ, μετά το Καρδιολογικό Ιατρείο, μέσω του οποίου κλείνονται και τα ραντεβού για όσους πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιαιογραφία ή τοποθέτηση στεντ, λουκέτο έβαλε και η Αγγειοχειρουργική Κλινική, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβά και δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά τους. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στην Οφθαλμολογική Κλινική λόγω έλλειψης ενδοφακών.
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τις ελλείψεις. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Κατσή διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της προμήθειας αναλώσιμων υλικών τελούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.
 
Στη Χίο, οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν οι ίδιοι καθετήρες ή γύψο, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις Σέρρες ή στη Λάρισα, όπου οι νοσηλευόμενοι σιτίζονται καθημερινά με κοτόπουλο, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για ψάρι ή μοσχάρι.
 
Στη Θεσσαλονίκη, δύο σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διέθεσαν χρήματα για να προμηθεύσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου με ασκούς αίματος. Επιπλέον, έχουν σταματήσει οι μεταγγίσεις, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν 700-800 φιάλες αίματος που έχουν συλλεχθεί επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.
 
Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον χειρουργό - εντατικολόγο και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλη Κινού, οι λίστες αναμονής στη Χειρουργική Κλινική αγγίζουν τους 6 μήνες και στην Ορθοπεδική τον έναν χρόνο λόγω ελλείψεων υλικών και κυρίως προσωπικού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
7324 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαρτίου 2009, 22:26:24
από Βέρρας Οδυσσέας
1 Απαντήσεις
10975 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2010, 22:59:26
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
37521 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 11:49:19
από NewGP
196 Απαντήσεις
255413 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαρτίου 2024, 17:50:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2021, 20:14:34
από Argirios Argiriou