Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:54:02

Αποστολέας Θέμα: NHS: Προσλήψεις αλλοδαπών γιατρών με χαμηλό κόστος!  (Αναγνώστηκε 2445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Δεκεμβρίου 2012, 23:52:17
Αναγνώστηκε 2445 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
 Την πρόσληψη περισσότερων αλλοδαπών γιατρών προκειμένου να μειωθεί το κόστος του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS), προτείνει σε πρόσφατη έκθεσή του βρετανικό think tank. Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Reform, με τίτλο «Γιατροί και Νοσηλευτές», με την κίνηση αυτή, θα επιτευχθεί αυτό που αποτελεί ζητούμενο για όλα τα συστήματα υγείας του κόσμου: βελτίωση της ποιότητας, με παράλληλη μείωση της δαπάνης.
Το think tank προτείνει να μπει και στο σύστημα υγείας ο κανόνας της πληρωμής ανάλογα με τις επιδόσεις (αποτελεσματικότητα), κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των γιατρών, οδηγώντας σε βελτίωση των κλινικών standards. Αν γίνει δεκτή αυτή η πρόταση, κάθε νοσοκομείο του NHS θα μπορεί επίσης στο εξής να ακολουθεί τη δική του πολιτική τιμών, η οποία θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης. Ήδη, περίπου 20 νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, προσπαθούν να
απαγκιστρωθούν από την εθνική συλλογική σύμβαση, ώστε να είναι σε θέση να προσλάβουν προσωπικό που θα μπορεί να καλύπτει τις νυχτερινές βάρδιες, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, με κανονικές, αντί υπερωριακών αμοιβών.

Όπως υποστηρίζει το Ινστιτούτο Reform, «η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την αφθονία σε γιατρούς και την ευκαιρία που αυτή δημιουργεί, για μείωση των αμοιβών των γιατρών».

Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, οι γιατροί θεωρούν πως έχουν μονιμότητα, ενώ τα μπόνους κλινικής αριστείας που δίνονται σε πολλούς γιατρούς, πολλές φορές αντιστοιχούν σε επιδόσεις λίγο καλύτερες του μέσου όρου, σημειώνει ο Nick Seddon, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Reform, που συνέταξε την έκθεση. «Η αγορά εργασίας για τους γιατρούς θα πρέπει να είναι εξίσου ανοιχτή, όπως και για άλλα επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων, όπως οι δικηγόροι», υπογραμμίζει η έκθεση.

Με δεδομένη μάλιστα και την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα το NHS και το 55% των δαπανών του συστήματος να αντιστοιχεί σε πληρωμές γιατρών, η συγκεκριμένη αλλαγή θεωρείται σύμφωνα με τα μέλη του think tank σχεδόν… αναπόφευκτη. «Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτήν την αλλαγή, αν θέλει να βελτιώσει την ποιότητα της περίθαλψης που παρέχει και να εξοικονομήσει χρήματα».

Η συγκεκριμένη πρόταση, ως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστών, όπως π.χ. του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (UNISON).

O Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έκανε λόγο για «κατά μέτωπον επίθεση», στο εισόδημα των γιατρών και δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα είναι «εξαιρετικά επιζήμια για το ΕΣΥ», ενώ η Unison χαρακτήρισε την έκθεση ως «λάθος συνταγή», η οποία θα διαταράξει τη δικαιοσύνη και την εργασιακή ειρήνη στο πλαίσιο του NHS.

Dr Mark Porter, BMA chairman, said: “We agree with Reform about the need for the NHS to focus on quality and innovation, but completely disagree with most of their proposals.Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Μαρκ Πόρτερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε ότι το NHS πρέπει να επικεντρωθεί στην ποιότητα και στην καινοτομία, αλλά διαφωνούμε πλήρως με τις περισσότερες από τις προτάσεις της Reform. To να αποστερηθεί το υγειονομικό προσωπικό τα κεκτημένα δικαιώματά του θα είναι εξαιρετικά επιζήμιο για το NHS», συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό σε ορισμένες περιοχές, λόγω έλλειψης κινήτρων.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
6015 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2013, 21:40:59
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
16606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2017, 16:31:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
26452 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Δεκεμβρίου 2017, 21:24:11
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
53326 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2020, 12:23:34
από pzogr
1 Απαντήσεις
24682 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2021, 01:52:40
από schumifer