Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 23:52:50

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 772120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαΐου 2016, 14:35:47
Απάντηση #1290
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

...Αντί να εκτοξεύει κορώνες εντυπωσιασμού ο «συνάδελφος» - Βουλευτής - φαρμακοποιός είναι προτιμότερο, να επισκεφτεί τα φαρμακεία του νησιού μας να συνομιλήσει με τους φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους συντοπίτες του, για να γνωρίσει από κοντά την οργή του κόσμου που τον υποστήριξε, για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλει η κυβέρνηση και για την οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά του «πως είναι τιμή του να ανήκει σε αυτήν!».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Μαΐου 2016, 18:24:08
Απάντηση #1291
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κάνουν τόση φασαρία οι φμφ για την αφαίρεση μόλις 200κάτι ΜΥΣΥΦΑ απ΄τα 1,500, πόσο πια περιθώριο κέρδους έχουν απ' τα Depon ή απλά πιστεύουν ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου μ΄αυτά ;

24 Μαΐου 2016, 12:27:14
Απάντηση #1292
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο Αντρέας ο Ξανθός και ο Γιώργης ο Σταθάκης απελευθέρωσαν το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

'Αρθρο 2

Ρυθμίσεις για τις άδειες φαρμακείων

1. Οι άδειες ίδρυσης φαρμακείων χορηγούνται σε
φαρμακοποιούς (άνδρες ή γυναίκες) κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού της Ελλάδας ή κράτους-μέλους της Ε.Ε., καθώς και σε άλλα φυσικά πρόσωπα πολίτες της Ελλάδας ή κράτους-μέλους της Ε.Ε., από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας των φαρμακείων, με απόφαση του Αρμόδιου Περιφερειάρχη και δηλώνονται από τον/ την κάτοχο της άδειας στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο εντός εξήντα (60) ημερών από την λήψη της. Άδεια ίδρυσης φαρμακείου δεν χορηγείται σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ). Στην περίπτωση αυτή απαιτείται προηγούμενη αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΦΕ.


Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα
Που μας εβάραινε θανατερά
Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα
Και πανανθρώπινη τη λευτεριά


Καμιά αναφορά σε γεωγραφικά ή πληθυσμιακά κριτήρια.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2016, 12:47:38 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Μαΐου 2016, 15:52:01
Απάντηση #1293
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μπράβο τους , έκαναν αυτό που δεν τολμούσαν οι κατ'όνομα φιλελεύθεροι !!
Αν καταργήσουν και τους τοπικούς Ιατρικούς συλλόγους αν και φιλελευθερος βλέπω να ρίχνω Τσίπρα δαγκωτό !!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Μαΐου 2016, 18:54:46
Απάντηση #1294
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Στην καινούρια διάταξη, υπάρχουν ακόμα περιορισμοί, άρα δεν πρόκειται για απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

26 Μαΐου 2016, 23:50:18
Απάντηση #1295
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ



Aπελευθερωνεται η εισοδος εξωτερικου κεφαλαιου οποιασδηποτε προελευσης σε υπαρχοντα φαρμακεια. Ο ιδιος ο Λουρυ εχει χαρακτηρισει στο παρελθον αυτη την καινοτομια ως αλωση του επαγγελματος τους. Πρακτικα, ανοιγει ο δροδρομοδροδδροδρομοδρδροδρομοδροδροδροδδρδ σορυ κολλησε το πληχτρολοι του ταμπλετ- δρομος για ιδρυση αλυσιδων φαρμακειων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Μαΐου 2016, 00:22:59
Απάντηση #1296
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Πρακτικα, ανοιγει ο δροδρομοδροδδροδρομοδρδροδρομοδροδροδροδδρδ σορυ κολλησε το πληχτρολοι του ταμπλετ- δρομος για ιδρυση αλυσιδων φαρμακειων.
Κάτι σαν το Hold the Door; Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Οι άλλοι να δουν τη σειρά!

30 Μαΐου 2016, 14:05:45
Απάντηση #1297
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλυσίδες φαρμακείων σε όλη τη χώρα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

Και αυτό επειδή ανοίγει πλέον για τα καλά το επάγγελμα και στους απλούς ιδιώτες που δεν έχουν τελειώσει καν τη φαρμακευτική.

Άλλωστε σταδιακά μέχρι το 2020 ένας ιδιώτης θα μπορεί να αποκτά ακόμη και 10 άδειες φαρμακείου στο όνομά του με βάση την απόφαση που έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι βέβαιος πως αυτό θα είναι ουσιαστικά και το τέλος του επαγγέλματος, καθώς ο κλάδος θα οδηγηθεί σε πλήρη μετασχηματισμό υπό τη μορφή αλυσίδων φαρμακείων, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Η ταυτόχρονη διάθεση Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως φέρνει και το τελικό χτύπημα στον παραδοσιακό φαρμακοποιό ο οποίος μέχρι σήμερα διαδραμάτιζε και έναν ρόλο «συμβούλου υγείας».

Πλέον όμως όλα δείχνουν ότι το παραδοσιακό φαρμακείο θα περάσει στο παρελθόν και τη θέση του θα πάρουν …πολυκαταστήματα φαρμάκων. Μπορεί με βάση το νόμο ο ιδιώτης είναι μεν υποχρεωμένος να έχει συνέταιρο φαρμακοποιό σεποσοστό 20%, αλλά ο κλάδος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό οι φαρμακοποιοί θα «υπαλληλοποιηθούν».

«Δεν πρόκειται για μια συντεχνιακή αντίσταση στα νέα μέτρα. Πρόκειται για μια πραγματικότητα: σιγά σιγά ο φαρμακοποιός της γειτονιάς θα εξαφανιστεί και τη θέση του θα πάρουν οι αλυσίδες «εμπορικών» φαρμακείων που δε θα παρέχουν την περίθαλψη που κάνουμε εμείς σήμερα» αναφέρει στο HealthReport.gr o Απόστολος Ν. Ακτσιαλής που διατηρεί ένα από τα παραδοσιακά φαρμακεία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και συμπληρώνει:


Aπόστολος Ν. Ακτσιαλής

«Άλλωστε οι φαρμακοποιοί αυτό που κάνουν σήμερα είναι να βοηθούν τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Στο άμεσο μέλλον με τις άδειες φαρμακείων που θα δοθούν σε ιδιώτες που δε θα έχουν καμία σχέση με τη φαρμακευτική, αυτή η βοήθεια προς τους πολίτες θα εκλείψει καθώς τα φαρμακεία θα μετατραπούν σε εμπορικά καταστήματα που θα πωλούν απλώς φάρμακα» καταλήγει ο φαρμακοποιός Απόστολος Ν. Ακτσιαλής.

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε όλη τη χώρα υπάρχουν περί τα 11.000 φαρμακεία. Η Μνημονιακή ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει υποστηρίξει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον κλάδο των φαρμακοποιών, ελήφθησαν έπειτα από σχετικές πιέσεις της Τρόικας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Μαΐου 2016, 14:09:24
Απάντηση #1298
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έκανε συμβιβασμό με το θέμα του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Ξανθός είπε χαρακτηριστικά: «κάναμε συμβιβασμό αλλά μας ενδιαφέρει η επιβίωση του μικρού φαρμακείου αλλά και να προχωρήσουν οι συνεταιρισμοί». Ανέφερε ωστόσο ότι η αλλαγή αυτή «δεν είναι συμβατή με την πολιτική μας ταυτότητα».

Ο υπουργός Υγείας κατά τη συνέντευξη Τύπου, διευκρίνησε ότι εταίροι στις ΕΠΕ που θα μπορούν να δημιουργηθούν με το νέο καθεστώς στα φαρμακεία θα είναι μόνο φυσικά πρόσωπα.

Επίσης υπογράμμισε ότι θα επανεξετασθεί το εταιρικό σχήμα των ΕΠΕ για να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλείδες και να μην υπάρξουν οφ σορ εταιρείες φαρμακείων.

Πάντως ο Ανδρέας Ξανθός προανήγγειλε γενικότερες αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, ενώ όπως είπε συστήνεται ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και νομικούς ώστε να υπάρχουν εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Ταυτόχρονα συστήνεται παρατηρητήριο τιμών για τα φάρμακα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας, των φαρμακοποιών , των φαρμακαποθηκαρίων ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται οι τιμές των σκευασμάτων και να εισηγούνται αλλαγές στο χώρο του φαρμάκου.

Μεταξύ αλλων ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι θα επανεξετασθεί και το ποσοστό της συμμετοχής των ασθενών ειδικά στις χρόνιες παθήσεις αλλα και στο σύστημα «ένα ευρώ ανά συνταγή».

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε  ότι η μεγάλη απειλή για τα φαρμακεία δεν είναι η επιχειρηματικότητα που θα αναπτυχθεί με το νέο σύστημα αλλά η βιωσιμότητα του φαρμακείου, η οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη ροή πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε βελτίωση στο καθεστώς των πληρωμών, καθώς και ελάφρυνση  :laugh: :laugh: της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Μαΐου 2016, 14:21:08
Απάντηση #1299
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ



Νίκη

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

αντι-φμφ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Μαΐου 2016, 18:29:15
Απάντηση #1300
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Προσέχετε πόσο υποτιμητικά προφέρει το "ο φμφ γίνεται υπάλληλος" ; ; ;

Αντί να κοιτάξουν να οργανωθούν, να συμπράξουν περισσότεροι μαζί, να πετύχουν οικονομίες κλίμακος κτλ, προτιμούν να είναι ο καθένας αφεντικό του εαυτού του και "επιχειρηματίας".

Επιχειρηματίας με κρατικό προστατευτισμό δεν υπάρχει όμως...

Η Ελλάδα έχει απ' τα μεγαλύτερα ποσοστά (επί του πληθυσμού) ελευθέρων επαγγελματιών στην Ευρώπη και ανάμεσα στον πολιτισμένο κόσμο, όλες οι χώρες που θαυμάζουμε και θέλουμε να μοιάσουμε, έχουν κλάσμα του δικού μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μαΐου 2016, 19:44:25 από kopritis »

31 Μαΐου 2016, 18:13:47
Απάντηση #1301
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ψάχνουν Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία τρόπο να πάρουν Amoxil χωρίς συνταγή γιατρού και προσκρούουν σε τοίχο (ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ) και αναγκάζονται να τους τα στέλνουν απ΄την Ελλάδα ! Για Amoxil μιλάμε ε ;

Και έχεις εδώ τον κάθε φαρμακοπώλη να πουλάει Klaricid σε οποιαδήποτε λοίμωξη του άνω αναπνευστικού παριστάνοντας τον γιατρό, ενώ απ' την άλλη ισχυρίζεται ότι προστατεύει την Δημόσια Υγεία ζητώντας να παραταθεί το καθεστώς προστατευτισμού στον κλάδο του...

Αλλά ξέχασα, τις αντιβιώσεις τις ζητούν οι ασθενείς και... υποχρεώνονται να τις δώσουν !

O διάλογος:
Παράθεση
- Kalimera uparxei mipws kapoio farmakeio sto dusseldorf pou na mporw na parw antiviosi amoxil xwris suntagi giatrou??

- Εδω δεν σου δίνουν αντιβίωση χωρίς Συνταγή γιατρού!
- Πουθενά όμως. ...
- Αυτό είναι φταίξιμο του συστήματος υγείας της Ελλάδας. Διότι επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αντιβιοτικών. ...όμως στην Ελλάδα για να πας στον ιατρό η πεθαίνεις περιμένοντας στην ουρά του ΙΚΑ. ...Η του νοσοκομείου ακόμη χειρότερα. ....Η πληρώνεις...
- lipame kopelia ego eho ala imaste makria.olamou ta farmaka ta perno apo elada .edo den dinoun antiviosi me tipota
- ego pou eho asma otan me epiase gripi tous ipa pos an den paro antiviosi ke kortizoni den prokite na gino kala den mou dosane ke kontepsa na ta tinaxo ke eftihos iha amoxil ke mentrol kortizoni apo ellada
- Ούτε αν χρειάζεται. Πάνε σε γιατρο να σου δώσει συνταγή
- Πουθενά στη Γερμανία δεν πρόκειται να πάρετε αντιβίωση χωρίς συνταγή γιατρού.Και δεν υπάρχει και λόγος να το κάνετε,αν τη χρειάζεστε θα σας τη δώσουν...
- Στην Ελλάδα δίνουν εύκολα κορτιζόνη και αντιβιωση....γιατί παίρνουν ποσοστά από τις εταιρείες. ....εδώ εάν υπάρχει πρόβλημα γράφουν κανονικά αντιβιωση. Απλά μάθαμε στην Ελλάδα να κάνουμε αυτό διάγνωση. ..τρέχαμε φαρμακείο. ..παίρναμε ότι θέλαμε. Στην Γερμανία ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΗ! !!!! Μάθετε να πηγαίνετε στον ιατρό λοιπόν. ....
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου 2016, 18:40:33 από kopritis »

8 Ιουνίου 2016, 10:47:51
Απάντηση #1302
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Χα χα! Ιλαροτραγική εικόνα παρουσιάζει η άλλοτε ενωμένη και κραταιά συνδικαλιστική ηγεσία των φμφ!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΦΣΘ: Με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΦΣ (εδώ) παραθέτουμε το ακόλουθο σχόλιο:

Δεν μας λέει ο ίδιος ο Λουράντος τι θα κάνει σχετικά με τα θέματα του ιδιοκτησιακού και των ΜYΣΥΦΑ, δεν μας λέει τι θα κάνει η κυβέρνηση που στήριξε και προφανώς ακόμα στηρίζει γι αυτά τα ζητήματα, μόνο περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση να του πει τι προτίθεται να κάνει...

Το μόνο που δεν μας λέει είναι να ξαναγίνουμε 11.000 εκλογικά κέντρα εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Λουράντο μάλλον εξακολουθεί να κυβερνά...
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2016, 10:49:25 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Ιουνίου 2016, 10:47:05
Απάντηση #1303
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Αντ-αντ-αντ- απάντηση Λούρυ σε Κούλη... Μα είναι να γελάει κανείς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ιλαροτραγική εικόνα παρουσιάζει η άλλοτε ενωμένη και κραταιά συνδικαλιστική ηγεσία των φμφ![/color]

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν μας λέει ο ίδιος ο Λουράντος τι θα κάνει σχετικά με τα θέματα του ιδιοκτησιακού και των ΜYΣΥΦΑ, δεν μας λέει τι θα κάνει η κυβέρνηση που στήριξε και προφανώς ακόμα στηρίζει γι αυτά τα ζητήματα, μόνο περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση να του πει τι προτίθεται να κάνει...

Το μόνο που δεν μας λέει είναι να ξαναγίνουμε 11.000 εκλογικά κέντρα εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Λουράντο μάλλον εξακολουθεί να κυβερνά...

Κ. Λουράντος: Αιδώς Αργείοι...

Για μια ακόμη φορά το γνωστό για τις κομματικές και συνδικαλιστικές προτιμήσεις του βορειοελλαδίτικο site ανυπόγραφα συκοφαντεί και λοιδορεί, αναφέροντας ψεύδη και εφευρίσκοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, θεωρώντας προφανώς ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί τις συνδικαλιστικές επιδιώξεις της πρώην κυβερνητικής παράταξης.

Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε ανυπόγραφα κείμενα, το εν λόγω αποτελεί λιβελογράφημα αντάξιο του κίτρινου τύπου. Επιλέγουν την....
 
 
.... χρονική στιγμή που η ελληνική αντιπροσωπεία αγωνίζεται για να συγκροτήσει πανευρωπαϊκό μέτωπο κατά της εισόδου του κεφαλαίου στα φαρμακεία. Φθάνει στο σημείο μάλιστα να απαξιώνει σκαιότατα μία εκδήλωση ενός τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Έχοντας άποψη για όλους και όλα, καταπιάνεται και με την Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Τους διαφεύγει όμως πως το Προεδρείο του ΦΣ Αττικής (σε αντίθεση με τη μονοκρατορία του Συλλόγου τους) διαθέτει πλουραλισμό και πολυμελή εκπροσώπηση. Αγνοούν (;) ότι πριν την ΓΣ, το ΔΣ του ΦΣΑ, αλλά και η προηγούμενη ΓΣ, είχε ενημερωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΦΣΑ θα απουσίαζε από τη ΓΣ της 06.6.2016, λόγω της συμμετοχής του στην εκδήλωση του ΦΣ Δωδεκανήσου.
 
Είχε δε συμφωνηθεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα λόγω της απουσίας του, καθώς θα τον αντικαθιστούσε ο Αντιπρόεδρος του ΦΣΑ κ. Ι. Δαγρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση του ΦΣ Δωδεκανήσου είχε προγραμματιστεί δυο μήνες πριν.
 
Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ είναι ελεύθερος να πηγαίνει όπου τον καλούν και κρίνει ότι πρέπει να παραστεί, ακόμη και σε εκδηλώσεις που δεν έχουν αποκλειστικά φαρμακευτικό περιεχόμενο, αλλά είναι ευρύτερου τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η εν λόγω εκδήλωση.
 
Δεν φαίνεται να έχει γίνει ακόμη αποδεκτό από συγκεκριμένους, ότι το Σώμα των εκλεκτόρων στις εκλογές του 2014 καταδίκασε τις τακτικές και πρακτικές της προηγούμενης μονοκομματικής διοίκησης. Είναι όμως μια πραγματικότητα...
 
Διχαστικές λογικές και ανώνυμα κείμενα, χωρίς το θάρρος της υπογραφής, αποτελούν χαρακτηριστικά παλαιοκομματισμού, μικροκομματισμού και παλαιοσυνδικαλισμού. Κομμάτι μιας εποχής που έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί και έχει αποδοκιμαστεί. Ο κλάδος πρέπει να ενώνεται και όχι να διχάζεται, όπως πράττει σε συνεχή βάση το εν λόγω βορειοελλαδίτικο site.
 
Όσοι συνδικαλιστές κρύβονται πίσω απ’ αυτό, ξεχνούν ότι τα φαρμακεία αποτελούν από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους εκλογικά κέντρα. Βέβαια το ξεχνούν, όταν στην κυβέρνηση είναι το κόμμα της προτιμήσεως τους. Τα 11.000 φαρμακεία έχουν τεράστια δύναμη εναντίον κάθε κυβέρνησης, υπέρ των φαρμακοποιών και του ελληνικού λαού. Η συνδικαλιστική αντιπολίτευση έχει και όρια.


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Ιουνίου 2016, 13:58:39
Απάντηση #1304
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κάποιοι άνθρωποι -και δυστυχώς μεταξύ αυτών και ο κ. Λουράντος- δεν έχουν αντιληφθεί κάποιες βασικές αρχές της Δημοκρατίας.

Δεν έχουν αντιληφθεί, ή μάλλον δεν έχουν αποδεχθεί, ότι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι εκτός των άλλων και η άσκηση κριτικής προς την εξουσία.

Εξεγείρονται, παραφέρονται και προσπαθούν να απαξιώσουν αυτόν που ασκεί κριτική. Διακατέχονται από την αντίληψη ότι οι διαφωνούντες «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν». Θα τους βόλευε εάν ζητούσαμε την έγκρισή τους πριν δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε σχόλιο. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η στάση του κ. Λουράντου απέναντι στο Pharma Team, όποτε κρίνουμε αρνητικά τις δράσεις του;

Και με την ευκαιρία ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Σκοπός του Pharma Team δεν είναι ούτε να «γλύφει», ούτε να ωραιοποιεί τις καταστάσεις, ούτε να κάνει το μαύρο άσπρο. Σκοπός του είναι να ενημερώνει έγκυρα, έγκαιρα και υπεύθυνα τους φαρμακοποιούς και παράλληλα να επισημαίνει μέσω της κριτικής τα κακώς κείμενα, για να διορθωθούν.

Λυπούμαστε αν στα πλαίσια αυτά στενοχωρούμε κάποιους, αλλά είναι το μόνο που δεν μας ενδιαφέρει. Μας απασχολεί μόνο η κρίση των αναγνωστών μας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3582 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4596 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3970 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23917 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou