Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 17:39:48

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 768266 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιουνίου 2016, 10:08:17
Απάντηση #1305
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θέμα ημερών είναι η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, βάση της οποίας θα καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο τα ΓΕΔΙΦΑ  θα μπορούν να διατίθενται και από άλλα κανάλια διανομής εκτός των φαρμακείων.  :-* :-* :-* :-*

Μέχρι και σήμερα παραμένουν άγνωστες βασικές λεπτομέρειες γύρω από την διάθεση αυτών των φαρμάκων και κυρίως κανείς δεν γνωρίζει τίποτα γύρω από τη διακίνηση και τη φύλαξή τους, κάτι που φυσικά απαιτείται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ερωτηματικό παραμένει και ποια ακριβώς είναι αυτά τα 216 φάρμακα που έχουν επιλεγεί να πωλούνται στην ελεύθερη αγορά με τη σχετική λίστα να κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Την ίδια στιγμή από το υπουργείο Υγείας δεν έχει γίνει καν νύξη για αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού  :-* :-* :-* :-* ο οποίος πέρα από έναν απλό εκτελεστή συνταγών αξιώνει να θεσμοθετηθεί ο ρόλος του σε σύμβουλο υπηρεσιών ΠΦΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Ιουνίου 2016, 21:04:52
Απάντηση #1306
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι Δανειστές ζητούν επιπλέον μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στο να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις.

Μέτρα για την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο Τσίπρα.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για το άνοιγμα των αγορών και τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, προκειμένου να ωφεληθεί ο καταναλωτής και να αντιμετωπιστούν μονοπωλιακές πρακτικές που οδηγούν σε αύξηση των τιμών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο, οι αρχές πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να φέρουν επιπλέον μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στο να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις.

Ως προαπαιτούμενο, έως τον Ιούνιο η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει τη νομοθεσία, η οποία θα διαμορφώσει μία λίστα μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (έχει ήδη θεσμοθετηθεί με τα “Γενικής Διάθεσης Φάρμακα” - ΓΕΔΙΦΑ).


Εργαλειοθήκη

Θα πρέπει, παράλληλα, να υιοθετήσει τις συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι οποίες περιλαμβάνονται στην “εργαλειοθήκη ΙΙ”, με εξαίρεση των πέντε προτάσεων για τα ποτά και τα προϊόντα πετρελαίου.

Προβάλλεται ως προαπαιτούμενο η πλήρης θεσμοθέτηση – εντός του τρέχοντος μήνα – των προτάσεων ΟΟΣΑ, οι οποίες περιλαμβάνονται στην “εργαλειοθήκη Ι” σχετικά με τα ΜΗΣΥΦΑ.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουλίου 2016, 14:06:40
Απάντηση #1307
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


To Παρατηρητήριο καταδικάζει τα περιστατικά βίας απ' όπου και αν προέρχονται

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένας Παλαιστίνιος, 55 ετών, συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας, για ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία κατ' εξακολούθηση, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ειδικότερα, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος, τον τελευταίο μήνα, διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, αστυνομικός της ΟΠΚΕ εντόπισε, στο κέντρο της Αθήνας, τον 55χρονο αλλοδαπό και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στην έδρα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, καθώς και δύο αντίγραφα πιστολιών.
Από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι ο προσαχθείς ήταν ο δράστης των ένοπλων ληστειών στα φαρμακεία.
Συγκεκριμένα, έμπαινε μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε φαρμακεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με την απειλή πιστολιού αφαιρούσε από ιδιοκτήτες και υπαλλήλους τις εισπράξεις. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις ληστειών, που έγιναν τον Ιούνιο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και ομολόγησε τις ληστείες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιουλίου 2016, 12:35:42
Απάντηση #1308
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ανδρέας Ξανθός: Τέρμα οι προνομιακές σχέσεις των φαρμακοποιών με το δημόσιο χρήμα!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Άφαντος» παραμένει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για τους φαρμακοποιούς. Από τα τέλη Μαρτίου οπότε ο ΠΦΣ είχε την τελευταία συνάντηση μαζί του ο υπουργός σαν να αρνείται να μας ξαναδεί την στιγμή που υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες του κλάδου, όπως π.χ. η ρύθμιση του ωραρίου και το ζήτημα με τα ΜΥΣΥΦΑ.

Σε ρόλο «φαντομά» ο αρμόδιος υπουργός, τον βλέπουμε να επισκέπτεται νοσοκομεία της χώρας με απίστευτα προβλήματα – και καλά κάνει – συναντά σωματεία και κλάδους της υγείας που επιθυμεί, έχει κλειστή όμως την πόρτα του για τους 11.000 φαρμακοποιούς και τα προβλήματα που τους απασχολούν.
:-* :-* :-* :-*
Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το κριτήριο των επιλογών του υπουργού, γνωρίζουμε όμως ότι όπου υπάρχουν προβλήματα δεν πρέπει απλά να διαπιστώνονται αλλά και να λύνονται. Με κλειστές πόρτες και αναπάντητες κλήσεις κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να βρει τη λύση του, εκτός αν πάμε σε λογικές τύπου «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Περιμένουμε από τον κ. Ξανθό απάντηση και συνάντηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιουλίου 2016, 11:57:58
Απάντηση #1309
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από ήττα σε ήττα τους πάει τους φμφ ο Αντρέας ο Ξανθός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος!

Άλλη μια επιτυχία είχε ο κλάδος από την Διοίκηση του κ. Λουράντου. Το Δ.Σ. του ΠΦΣ, μετά από γοερές εκκλήσεις και παρακλήσεις, επιτέλους συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανανεώθηκαν οι εξαμηνιαίες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΟυπουργού, ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του ΠΦΣ έμειναν ικανοποιημένοι κι όλοι μαζί ευχήθηκαν «καλό καλοκαίρι» και…
«μην ενοχλείτε την Κυβέρνηση»

Δεν θίχτηκαν ούτε καν από το γεγονός ότι ο Ξανθός υπέγραψε την υπουργική απόφαση για τα ΜΥΣΥΦΑ στα super markets δύο ημέρες πριν από την συνάντηση, στην οποία θα συζητούσαν –υποτίθεται- αυτό ακριβώς το θέμα. Ο Ξανθός δεν τήρησε ούτε καν τα προσχήματα, ότι δήθεν συζήτησε με τον κλάδο πριν αποφασίσει. Και ο ΠΦΣ δεν αισθάνθηκε ούτε καν την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτήν την απρέπεια. Βλέπετε μεταξύ συνεργατών υπάρχει κατανόηση! …Δυστυχώς όσο ο ΠΦΣ είναι σφιχταγκαλιασμένος με την κυβέρνηση ο κλάδος δεν έχει ελπίδα.
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Ιουλίου 2016, 10:07:48
Απάντηση #1310
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαβεβαιώσεις πήρε χθες η ηγεσία του ΠΦΣ απο Τον Υπουργό Υγείας ότι "το θέμα των φαρμακείων έχει κλείσει και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες" και έσπευσε με χαρά να τις δημοσιοποιήσει...

Ασφαλώς και δεν υπάρχουν αφού τελείωσε το ιδιοκτησιακό (μπορεί και ο μπακάλης της γειτονιάς πλέον να αγοράσει φαρμακείο), τελείωσε το θέμα "φάρμακα στα supermarket", παντοπωλεία, μινι μαρκετ, βενζινάδικα, ίσως και περίπτερα), τι άλλο έμεινε;

Βέβαια μας έριξε και μια υπόνοια, ότι «αυτή την περίοδο συζητείται η Εργαλειοθήκη 3 του ΟΟΣΑ η οποία θα έχει νομοθετικές παρεμβάσεις και αλλαγές και βελτιώσεις για να μην παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό».

Άρα μπορεί να έχουμε και καμιά νεότερη εξέλιξη εάν θεωρηθεί ότι εμείς οι φαρμακοποιοί παρεμποδίζουμε ΚΑΙ τον ανταγωνισμό...

Αναμφίβολα ζούμε μεγάλες στιγμές στον κλάδο...


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Ιουλίου 2016, 15:49:52
Απάντηση #1311
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Την υψηλότερη αναλογία φαρμακείων σε σχέση με τον πληθυσμό της συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο αριθμός των φαρμακοποιών που μπορούν να έχουν ιδιωτικό φαρμακείο ανέρχεται σε 10.800 (το διάστημα από 1/1/15 έως 31/12/2015 ήταν 11.214 και αποχώρησαν 390), ενώ λειτουργούν περίπου 9.500 ιδιωτικά φαρμακεία.

Ας μας εξηγήσει κάποιος πως έχουμε τα μισά φαρμακεία σε σχέση με χώρες με 6πλάσιο πληθυσμό... τόσο επικεδής δραστηριότητα είναι ;
Τόσο πολύ πια τα νησιά επιβαρύνουν τα στατιστικά ;
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουλίου 2016, 19:07:17 από kopritis »

24 Ιουλίου 2016, 19:18:59
Απάντηση #1312
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στην Ελλάδα τα φαρμακεία είναι κατά κύριο λόγο ατομικές επιχειρήσεις, δλδ ένα φαρμακείο αντιστοιχεί σε έναν φμφ (σπανίως σε ένα ζευγάρι φμφ ή μητέρα-θυγατέρα ή κάποια άλλη πολυπρόσωπη ΟΕ κλπ). Στις χώρες "του εξωτερικού" (δλδ Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη), πίσω από ένα φαρμακείο βρίσκονται συνήθως 10 με 20 πτυχιούχοι φαρμακοποιοί.

Πάντως, εκεί (UK) τα πράγματα είναι πιο εύκολα για έναν νέο φαρμακοποιό ν' απασχοληθεί και μόλις πρόσφατα γνωστή γνωστής αποφοίτησε από κολλέγιο στο Islington του Β. Λονδίνου και βρήκε στο πι και φι δουλειά σε Boots του Doncaster με salary 2,300 λίρες. Eδώ διαιωνίζεται ακόμη το αίσχος με τα κλειστά επαγγέλματα και τις κληρονομικές αδειοδοτήσεις που προκάλεσαν οι πρασινομπλέ καννίβαλοι στα νέα τα παιδιά, καταδικάζοντας τα στην ανεργία ή τη μετανάστευση.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουλίου 2016, 19:21:07 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Ιουλίου 2016, 20:15:53
Απάντηση #1313
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Την υψηλότερη αναλογία φαρμακείων σε σχέση με τον πληθυσμό της συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο αριθμός των φαρμακοποιών που μπορούν να έχουν ιδιωτικό φαρμακείο ανέρχεται σε 10.800 (το διάστημα από 1/1/15 έως 31/12/2015 ήταν 11.214 και αποχώρησαν 390), ενώ λειτουργούν περίπου 9.500 ιδιωτικά φαρμακεία.

Ας μας εξηγήσει κάποιος πως έχουμε τα μισά φαρμακεία σε σχέση με χώρες με 6πλάσιο πληθυσμό... τόσο επικεδής δραστηριότητα είναι ;
Τόσο πολύ πια τα νησιά επιβαρύνουν τα στατιστικά ;

Εννοείς ότι νησιά με μικρό πληθυσμό έχουν φαρμακεία και ανεβάζουν το μέσο όρο; Δε νομίζω να συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχουν φαρμακεία σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 1000 κατοίκους, άντε να υπάρχουν σε μερικά με πληθυσμό γύρω στους 800, γιατί πολύ απλά δεν είναι βιώσιμα.
Ας δούμε τα νούμερα:
84 φαρμακεία για 100 χιλιάδες κατοίκους σημαίνει ένα φαρμακείο για 1190 κατοίκους. Αριθμός κατοίκων, που για τα δεδομένα της φαρμακευτικής κίνησης στην Ελλάδα, θεωρείται ικανοποιητικός για επιβίωση ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα. Σίγουρα όλοι ξέρουμε ότι μέρη με πληθυσμό 1200 άτομα σίγουρα έχουν φαρμακείο.

Ας δούμε και τα νούμερα των γιατρών
6,3 ανά 1000 κατοίκους, δηλαδή 1 γιατρός για 153 κατοίκους. Πολύ γενικευμένο φυσικά γιατί βάζουμε όλες τις ειδικότητες μαζί.
Όμως πολλά μέρη (ιδιαίτερα νησιά) με 1000 κατοίκους δεν έχουν γιατρό! Συνωστισμός γιατρών σε αστικά κέντρα και ελλείψεις στην περιφέρεια.

27 Ιουλίου 2016, 13:12:44
Απάντηση #1314
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Oλόκληρη επιχείρηση είχε στήσει φαρμακοποιός στο Νέο Κόσμο με τον αδελφό του, οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικά επισκέπτες της Μυκόνου.

Όλη η προετοιμασία γινόταν στην Αθήνα και σε συνέχεια επισκέπτονταν το κοσμοπολίτικο νησί για να προωθήσουν το εμπόρευμα τους.

Συγκλονισμένοι οι περίοικοι και πελάτες του φαρμακείου, τον χαρακτηρίζουν φιλήσυχο άνθρωπο και ότι «δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα».


Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουλίου 2016, 13:14:22 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Ιουλίου 2016, 13:21:42
Απάντηση #1315
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ενοχλήθηκε ο περιττός μεσάζοντας... :) Θέλει να χώνεται ανάμεσα, για να απομυζά το 35% :) :) :) :)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την αντίδρασή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου εξέφρασε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας σχετικά με τη δυνατότητα πώλησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε ιατρούς και ασθενείς απευθείας από τις εταιρείες.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΦΣΑΧ:


ΠΡΟΣ ΕΟΦ - 28-7-2016

Κυρία πρόεδρε,
Κύριε αντιπρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για σχετική εγκύκλιο σας και τον τρόπο υλοποίησης της, περί δυνατότητας πώλησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων ( π.χ. chondrial plus της εταιρείας libytec) σε ιατρούς και ασθενείς απευθείας από την εταιρεία.

Επίσης, σας ζητούμε να μας ενημερώσετε για το κατά πόσον βρίσκεται σε αρμονία με τους κανόνες ανταγωνισμού η συγκεκριμένη σας εγκύκλιος. Δηλαδή κατά πόσον είναι εντός της νομοθεσίας ανταγωνισμού η δυνατότητα λιανικής πώλησης από εταιρείες παραγωγής ή εισαγωγής προϊόντων απευθείας στον καταναλωτή ή σε ιατρό.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το κατά πόσον οι ιατροί έχουν νόμιμη δυνατότητα λιανικής πώλησης ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων ή και βιταμινούχων ακόμα.

Αναμένουμε τη σχετική εγκύκλιο και τις ερμηνείες σας, διότι το ζήτημα έχει αρχίσει να οξύνεται σε μεγάλο βαθμό.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Ιουλίου 2016, 13:41:35
Απάντηση #1316
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενοχλήθηκε ο περιττός μεσάζοντας... :) Θέλει να χώνεται ανάμεσα, για να απομυζά το 35% :) :) :) :)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν αντέγραψες το άνω της ανακοίνωσης:

   ""Το πρόβλημα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, οξύνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα με τις εταιρείες να αποσπούν τις υπογραφές των ασθενών και να υπερχρεώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.""
   
   Η καραμέλα της υπερχρέωσης των ταμείων (μάλλον του ταμείου) πουλάει γι' αυτό μπαίνει παντού. Το προϊόν που αναφέρει βέβαια δεν αποζημιώνεται (ίσως μόνο στο ταμείο της Βουλής ή της Τ.Ε.). Και το κέρδος δεν είναι μόνο 35%. Στον καταναλωτή φτάνει πάνω απο 100 γιούργια με κέρδος 40-60% ... Λογικό να ενοχληθεί.

9 Αυγούστου 2016, 12:24:08
Απάντηση #1317
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σαρωτικούς ελέγχους στους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί η αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕ∆ΥΦΚΑ). Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφεται υψηλός αριθμός παραβάσεων, ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις με χρηματικές ποινές και καταλογισμούς ζημίας του ΕΟΠΥΥ συνολικά 639.896,46 ευρώ.

Οι παραβάσεις γιατρών αφορούν, κυρίως, εικονικές επισκέψεις, μεταμεσονύκτια συνταγογράφηση ακόμη και και συνταγογράφηση σε αποβιώσαντες, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του 2015. Οι έλεγχοι αποκάλυψαν σημαντικές παραβάσεις σε όλες τις κατηγορίες των παρόχων υγείας (γιατροί, φαρμακεία, ιδιωτικές κλινικές,εργαστήρια) ενώ συνολικά το 2015 η υπηρεσία επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε 148 παρόχους, ύψους 1.143.728,22.

Ενδεικτικά:

Σε φαρμακείο διαπιστώθηκε εκτέλεση συνταγών φαρμάκων (παρεντερικής διατροφής) μετά το θάνατο των ασφαλισμένων και με τη διαμεσολάβηση της προμηθεύτριας εταιρείας, χωρίς οι ασφαλισμένοι να έχουν επισκεφθεί το φαρμακείο! 

Νεφροπαθής προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων αιμοκάθαρσης προσκομίζοντας σε διάφορα φαρμακεία συνταγές συνταγογραφούμενες από διαφορετικούς ιατρούς. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ομοεθνής του, για τον οποίο συνταγογραφούνταν τα ίδια φάρμακα υψηλού κόστους, ενώ δεν ήταν νεφροπαθής,  από διαφορετικούς  ιατρούς. Η  προσδιορισθείσα ζημία του ΕΟΠΥΥ προσεγγίστηκε  στα 172.000 ευρώ.

Ορθοπεδικός  ιατρός – ο οποίος διατηρούσε ιατρείο χωρίς την απαραίτητη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιατρείου – παρέπεμπε τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικό φυσιοθεραπευτήριο, το οποίο διατηρούσε ο ίδιος παρατύπως.

Γυναικολόγος γιατρός χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ με εικονικές επισκέψεις, συνταγογραφώντας παράλληλα εξετάσεις που δεν εκτελούνταν, προκειμένου να δικαιολογήσει τις 200 επισκέψεις κάθε μήνα που χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ.

Παθολόγος γιατρός συνταγογράφησε εν αγνοία ασφαλισμένου 32 συνταγές αξίας 7.524,8 ευρώ και ο φαρμακοποιός δεν παρέδωσε τα σκευάσµατα των  τριάντα  δύο συνταγών  στον  ασφαλισµένο. Η  επιβάρυνση  του  ταµείου  ανέρχεται  στο ποσό  των 6.068,2€  ενώ   η  συµµετοχή  του  ασφαλισµένου  επί  των  τριάντα  δύο (32)  συνταγών ανέρχεται στο ποσό των 702,9 €.

Ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης

Σοβαρές παραβάσεις εντόπισε η ΥΠΕΔ ΦΚΑ κατά τον έλεγχο σε ιδιωτικές κλινικές, μετά από καταγγελίες ασφαλισμένων. Σε μία περίπτωση, διερευνήθηκε καταγγελία σχετικά με τη νοσηλεία του ασφαλισμένου σε  ιδιωτική κλινική, η οποία προέβη σε  καταχρηστική χρέωση στον ασφαλισμένο ύψους 5.000  ευρώ για τη νοσηλεία του.

Ασφαλισμένος χρεώθηκε από ιδιωτική κλινική με το ποσό ων 8.924,63 ευρώ ενώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο θα έπρεπε να χρεωθεί με το ποσό των 1.493,46 ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση άλλου ασφαλισμένου ο οποίος χρεώθηκε με 8.924,63  ευρώ ενώ μετά την επεξεργασία των στοιχείων θα έπρεπε να χρεωθεί 1.493,46 ευρώ.

Μεγαλύτερο «καπέλο» έβαλε ιδιωτική κλινική σε ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι χρεώθηκε με 81.997,71 ευρώ ενώ μετά την επεξεργασία  των στοιχείων θα έπρεπε να χρεωθεί 9.448 ευρώ!

Αναλώσιµο υγειονοµικό υλικό

Παραβάσεις με τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι οποίοι μεταξύ άλλων εντόπισαν:

αποζηµίωση επιθεµάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε τιµές µεγαλύτερες της λιανικής πώλησης ή του διαδικτύου (65€ στον ΕΟΠΥΥ και 25€ λιανική, 65€ στο ΕΟΠΥΥ και 15,20€ στο διαδίκτυο, 23€ στον ΕΟΠΥΥ και 18,05€ στο διαδίκτυο).
τυποποιηµένες ιατρικές γνωµατεύσεις από τον ίδιο ιατρό, µε ίδια διάγνωση και για το ίδιο είδος υλικού. 
Ελλιπή παραστατικά, χωρίς να φέρουν καµία χειρόγραφη συµπλήρωση από τον ασφαλισµένο στην υπεύθυνη δήλωση για την παραλαβή των υλικών, του αριθµού των εµβαλλαγίων του σκευάσµατος που παρέλαβε.
Οι ασφαλισµένοι κατήγγειλαν ότι  χρεώθηκαν  επιθέµατα  που  δεν χρειάζονταν  και  παρελήφθησαν µετά  την  επούλωση  των τραυµάτων τους.

Μάλιστα οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι εκπρόσωποι εταιρειών κατακλύζουν ∆ηµόσια Νοσοκοµεία ή  Ιδιωτικές Κλινικές, συνεννοούνται απευθείας µε τους  ιατρούς, λαµβάνουν τα  στοιχεία  των  ασφαλισµένων  και  τα  βιβλιάρια  τους  και  ο  ασφαλισµένος  παραλαµβάνει «προϊόντα»  χωρίς  να  γνωρίζει  τι  του  έχει  γράψει  ο  ιατρός,  τι  έχει  εγκρίνει  ο  ελεγκτής  και  τι  παραλαµβάνει, µε την απευθείας διαµεσολάβηση του προµηθευτή και βέβαια δεν γνωρίζει τι έχει επιβαρυνθεί ο ΕΟΠΥΥ.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Αυγούστου 2016, 11:50:42
Απάντηση #1318
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με ένα αρκούντως δηκτικό σχόλιο αντιμετωπίζει την Τετάρτη 17 Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ο Δημήτρης ο Βαρνάβας την είδηση, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας ο Ανδρέας ο Ξανθός διέταξε τους φαρμακοποιούς να αποσύρουν από τα ράφια των φαρμακείων της χώρας προϊόν το οποίο έφερε την ένδειξη... "νερό για παιδιά".
 
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης ο Βαρνάβας τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στην σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:
 
"Κυκλοφορούν δεκάδες αγύρτες στην ελληνική κοινωνία. Από τον αλήστου μνήμης Καματερό μέχρι τους κομπογιαννίτες που πουλούν θαυματουργά κομποσκοίνια. Είναι όμως πρώτη φορά που οι φαρμακοποιοί βάζουν στα φαρμακεία τους ένα προϊόν τέτοιας κατηγορίας, το οποίο δεν διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση. Όταν ένας επιστημονικός κλάδος δεν προσπαθεί να συγκρατήσει τα μέλη του που επιδίδονται σε αντιποίηση επαγγέλματος χορηγώντας φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού, όταν γεμίζουν τα φαρμακεία με είδη ένδυσης και υπόδησης, ήταν βέβαιο ότι θα έφταναν κάποια στιγμή στο σημείο να εμπορεύονται και νερά για βρέφη".
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Σεπτεμβρίου 2016, 10:10:04
Απάντηση #1319
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρθρο του αντιπροέδρου του ΠΦΣ & του ΦΣΑ, κ. Γιάννη Δαγρέ.

Έστω ένα Φαρμακείο που έχει συνολικό μηνιαίο τζίρο 20.000 € και σε αυτόν τον τζίρο ένα μέσο ποσοστό κέρδους (μεικτό και μέσο όρο όλων όσων διακινούνται σε αυτό) 20% στη λιανική τιμή. Αυτό μεταφράζεται σε 4.000 € μηνιαίο μεικτό κέρδους για να πληρωθούν πρώτα τα έξοδα του Φαρμακείου και αφού αυτά έχουν πρώτα πληρωθεί ό,τι απομείνει θα είναι το μηνιαίο εισόδημα του φαρμακοποιού.
Έστω ότι ο φαρμακοποιός αυτού του Φαρμακείου αποφασίζει από αύριο να μειώσει το δικό του συνολικό ποσοστό κέρδους κατά 5% (το 20% πέφτει στο 15%), προσφέροντας πχ. γενναίες εκπτώσεις σε πολλά κινήσιμα είδη που διακινούνται εκτός κρατικής Διατίμησης, συμπαρασύροντας έτσι προς τα κάτω το συνολικό μέσο ποσοστό του Φαρμακείου.
Η θεωρητική προσδοκία, η υπόσχεση, για αυτόν από μία τέτοια κίνηση είναι:



- σε κάποιο ποσοστό, άγνωστο όμως πόσο,
- κάποια στιγμή στο μέλλον, άγνωστο όμως πότε,
- και τα δύο παραπάνω πιθανόν, άγνωστο όμως αν τελικά γίνουν ή όχι,
να αυξήσει τον αριθμό των προϊόντων που πουλάει δηλαδή να αυξήσει τον τζίρο του, ή τουλάχιστον να συγκρατήσει ή να επιβραδύνει μία ενδεχόμενη πτώση του τζίρου του από «πιο ανταγωνιστικά κανάλια διανομής ή συναδέλφους», αφού βλέπει ότι αρκετοί από αυτούς έχουν πιο δελεαστικές τιμές από τις δικές του και φοβάται έτσι μέσα του ότι ο κόσμος θα πάψει να αγοράζει από το Φαρμακείο του.
Η μείωση του μέσου ποσοστού κέρδους του Φαρμακείου του κατά 5% που αποφάσισε, αν διατηρήσει τον τζίρο του ίδιο, από τον επόμενο κιόλας μήνα μεταφράζεται αριθμητικά σε 3.000 € μηνιαίο μεικτό κέρδος, δηλαδή ο φαρμακοποιός αυτός με μόλις 5% μείωση του μέσου ποσοστού κέρδους του έχασε από την επόμενη κιόλας ημέρα 1000 € / μήνα, ή, με άλλα λόγια:
Με μείωση κατά μόλις 5% του ποσοστού κέρδους ενός Φαρμακείου
- χάνονται 25% (!) του κέρδους που βγάζει (σε ευρώ).
- Αν μάλιστα τα έξοδα λειτουργίας του Φαρμακείου αυτού διατηρηθούν σταθερά, τότε χάνεται το 25% του οικογενειακού εισοδήματός του φαρμακοποιού (!).
- Η τεράστια απώλεια χρημάτων αυτή ξεκινά σαν ζημιά από την αμέσως επόμενη ημέρα.
Από αύριο δηλαδή από τη λήψη της απόφασης για μείωση του ποσοστού κέρδους του Φαρμακείου κατά μόλις ένα μικρό και αθώο 5%.
- Για να πάρει πίσω, να αναπληρώσει δηλαδή, ένας φαρμακοποιός αυτό το 25% μεικτού κέρδους που έχασε εξαιτίας της απόφασής του να μειώσει κατά 5% το ποσοστό κέρδους των προϊόντων που διακινεί, το Φαρμακείο του θα πρέπει κάποτε και ίσως να δει αύξηση του τζίρου του κατά… 33,5% (!).
Στο Φαρμακείο του παραδείγματος αυτό σημαίνει ότι για να πάρει πίσω αυτό το 25% που χάνει από αύριο, θα πρέπει στο τέλος του μήνα ο τζίρος του να εκτοξευτεί από τα 20.000 € στα… 26.700 € (!), επειδή πχ. ξαφνικά όλος ο κόσμος σαγηνεύτηκε από την έκπτωση 5%, γύρισε την πλάτη σε οτιδήποτε άλλο και έτρεξε να ψωνίσει από το Φαρμακείο του, την ώρα μάλιστα που το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου ενός Φαρμακείου είναι Κρατικά Διατιμούμενο άρα εκτός «τιμολογιακού ανταγωνισμού».
Κάτι φυσικά αδύνατο να γίνει σε έναν μήνα, και με τον κορεσμό της Επικράτειας σε Φαρμακεία και ανταγωνισμό, πιθανόν αδύνατο να συμβεί ποτέ σαν επίτευγμα που προέκυψε από μείωση ποσοστού κέρδους.
- Αντίστροφα, για να χάσει ένα Φαρμακείο τα ίδια χρήματα μόνο από την πτώση του τζίρου του, και διατηρώντας το ποσοστό κέρδους του σταθερό, ο τζίρος θα πρέπει να πέσει κατά… 25% (!).
Δηλαδή θα πρέπει ένα Φαρμακείο να χάσει δουλειά, εξαιτίας του ανταγωνισμού λόγω της διατήρησης του ποσοστού κέρδους του αναλλοίωτου, ίση με το ένα τέταρτο του μηνιαίου τζίρου του.
Πράγμα επίσης εξαιρετικά απίθανο ως τελείως αδύνατο να συμβεί ως συνέπεια απλώς της διατήρησης του ποσοστού κέρδους στα ίδια επίπεδα, δηλαδή κάτι που άδικα θα φοβόταν κανείς.
Στο Φαρμακείο του παραδείγματός μας αυτό σημαίνει ότι διατηρώντας αμείωτο το ποσοστό κέρδους του από σήμερα, θα πρέπει εξαιτίας αυτού ο τζίρος του να πέσει ίσως και κάποτε από τα 20.000 € στα… 15.000 € (!), την ώρα μάλιστα που το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου ενός Φαρμακείου είναι Κρατικά Διατιμούμενο άρα εκτός «τιμολογιακού ανταγωνισμού».
Τα συμπέρασματα λοιπόν που εξάγονται από την αμείλικτη αριθμητική είναι ότι:
1) Οι επιπτώσεις και οι οικονομικές ζημιές που θα πλήξουν ένα Φαρμακείο εξαιτίας μείωσης του ποσοστού κέρδους του,
- είτε αυτή γίνει εμφανώς υποχρεωτικά όπως πχ. νομοθετικά με τις μειώσεις ποσοστών κέρδους στα φάρμακα που επέβαλαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά-Χατσζηδάκη-Γεωργιάδη-Βορίδη,
- είτε αυτή γίνει αφανώς από απόφαση του ίδιου του φαρμακοποιού, μέσω εξώθησης από την πίεση των εντυπώσεων που προκαλεί η «απελευθέρωση» και ο «ανταγωνισμός», το ψευδεπίγραφο δηλαδή «πρέπει να ρίξω το δικό μου κέρδος στο παραφάρμακο για να μη μείνω πίσω στον ανταγωνισμό», είναι πολύ καταστροφικότερες, γρηγορότερες και πολλαπλάσια δραματικότερες χρηματικά από οποιεσδήποτε σχεδόν μεταβολές του τζίρου του.
2) Όσοι λοιπόν προτείνουν στα Φαρμακεία είτε άμεσα είτε έμμεσα να «μειώσουν τα ποσοστά κέρδους τους στα προϊόντα που διακινούν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και έτσι να επιβιώσουν», είτε το κάνουν εσκεμμένα (πχ. στελέχη εταιρειών) είτε το κάνουν από ασχετοσύνη είτε και τα δύο (πχ. διάφοροι managers και λογής «ειδικοί»), στην πράξη, αν τύχει και εισακουστούν από όσους άτυχους τύχει να παρασυρθούν και να τους ακούσουν, εγκληματούν όσο κανείς άλλος απέναντι στη βιωσιμότητα του Φαρμακείου και οι προτροπές τους οδηγούν με τη συντομότερη και την πιο θανάσιμη μέθοδο στην οικονομική καταστροφή.
3) Κανενός είδους ανταγωνισμός από κανενός είδους ανταγωνιστή, στα ίδια προϊόντα, δεν έχουν τη δυνατότητα να ζημιώσουν χρηματικώς ένα Φαρμακείο τόσο γρήγορα, τόσο δραματικά και σε τέτοια έκταση, όσο μία μείωση ποσοστού κέρδους, ειδικά σε προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας ή/και υψηλού μεριδίου στον συνολικό τζίρο, εφόσον έτσι συμπαρασύρεται προς τα κάτω και το συνολικό μέσο ποσοστό κέρδους.

4) Ο στόχος και η επιθυμία της Τρόικας («Θεσμοί» σήμερα) και των προηγούμενων τριών Κυβερνήσεων (Παπανδρέου – Παπαδήμος – Νέα Δημοκρατία) ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου. Βορίδη να «κλείσουν τα μισά Φαρμακεία της χώρας».
Οπότε όλες σχεδόν οι θεσμικές ή παρεμβατικές μεταρρυθμίσεις μνημονιακές και υπερμνημονιακές στην εφαρμογή, πέραν άλλων στόχων, είχαν σαν παράλληλη στόχευση να μείνουν χωρίς δική τους δουλειά και ανεξαρτησία οι μισοί από εμάς οπωσδήποτε και με το «έτσι θέλω».
Σε αυτόν τον στόχο λοιπόν εκείνο που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος προς επίτευξή του ήταν οι μειώσεις των ποσοστών κέρδους των Φαρμακείων, είτε βίαιων/νομοθετικών είτε «βελούδινα βίαιων»/απελευθερώσεις τιμών και καταργήσεις ρυθμίσεων λειτουργίας προς εξώθηση σε κανιβαλισμό εσωτερικά και αμοιβαία αλληλοεξόντωση.
Τα υπόλοιπα όλα απλώς συμπλήρωναν δευτερευόντως το κύριο αυτό όπλο.
Ο στόχος αυτός ευτυχώς απέτυχε μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα αν προχώρησε ως ένα φτωχό ευτυχώς σε έκταση σημείο, και αφήνει σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των Φαρμακείων της χώρας βαριά τραυματισμένα και αδυνατισμένα, ζωντανά πάντως και ανοικτά.
Η μόνη αληθινά βιώσιμη λύση που μπορεί να υιοθετηθεί ώστε να γίνει τόσο εξορθολογισμός της Φαρμακευτικής Δαπάνης προς τα κάτω, όσο και εξορθολογισμός τιμών των παραφαρμακευτικών αγαθών προς όφελος του χειμαζόμενου εισοδηματικά ελληνικού κοινού, είναι η μείωση αποκλειστικά των εργοστασιακών τιμών των προϊόντων από τις εταιρείες-παραγωγούς/αποκλειστικούς διανομείς, συνήθως μεγάλες εγχώριες εταιρείες ή πολυεθνικές εταιρείες.
Οι λόγοι είναι ότι:
- Τα ποσοστά κέρδους των εταιρειών αυτών ανά τεμάχιο είναι υπερπολλαπλάσια και ορισμένες φορές δεκάδες φορές μεγαλύτερα των Φαρμακείων, άρα έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια/«λίπος κερδοφορίας» για να συνεισφέρουν χωρίς να απειληθεί η οικονομική βιωσιμότητά τους,
- Μία μείωση εργοστασιακών τιμών θα συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις λιανικές τιμές αυτόματα, με αμετάβλητα τα ποσοστά στους υπολοίπους κρίκους της αλυσίδας διανομής, οπότε θα ωφελείτο το ίδιο με τώρα ο καταναλωτής και μάλιστα χωρίς να θίγεται η βιωσιμότητα τόσων επιχειρήσεων (Φαρμακείων-Αποθηκών),
- Η απασχόληση στα φαρμακευτικά αγαθά συνολικά, που στα Φαρμακεία πληρώνεται από το ποσοστό κέρδους του Φαρμακείου, και η παροχή προσβασιμότητας για το κοινό θα έμεναν θωρακισμένες υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος, καθώς τα Φαρμακεία μόνα τους λόγω του μεγάλου αριθμού τους, πόσο μάλλον αν προστεθούν και οι έστω πολύ λιγότεροι αλλά υπαρκτοί εργαζόμενοι στις αποθήκες, απασχολούν με πολύ μικρότερα ποσοστά κέρδους πολύ περισσότερο αριθμό εργαζομένων από όλες τις εταιρείες του χώρου μαζί.
Αυτή είναι η μοναδική μέθοδος για να επιτευχθούν οι στόχοι εξορθολογισμού τιμών αγαθών προς όφελος όλων, και χωρίς να προκληθούν τα τραγικά παράπλευρα κοινωνικά προβλήματα και παρενέργειες σε βάρος όλων που θα ακύρωναν τα όποια οφέλη για την Πολιτεία, την απασχόληση και το κοινό, τα οποία προκαλεί η οποιαδήποτε άλλη επιλογή εκτός της αποκλειστικής μείωσης των εργοαστασιακών τιμών αγαθών από τις μεγάλες εταιρείες με τα τεράστια, ορισμένες φορές τριψήφια ακόμα και…τετραψήφια (!) ποσοστά κέρδους που αφανώς απολαμβάνουν ανά τεμάχιο.
Σε αυτόν τον αμείλικτο κανόνα των μαθηματικών οι συνέπειες είναι ακριβώς οι ίδιες ανεξαρτήτως λόγου που τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν έχει δηλαδή καμία σημασία αν μία τέτοια εξέλιξη προκύψει από επιπολαιότητα του ίδιου του φαρμακοποιού ή από μία επιβεβλημένη βιαίως απόφαση από το Κράτος.
Καμία εντυπωσιακή/εικονική φοβία δηλαδή και κανένα φαντασιακό δέλεαρ προς το κοινό δεν είναι ικανά να εξωθήσουν έναν φαρμακοποιό που γνωρίζει καλά και αγωνιά να επιβιώσει το Φαρμακείο του να «δώσει ένα κομμάτι του μεικτού κέρδους του στη λιανική τιμή», αφού καμία μέθοδος, ή φυσικά ακόμα λιγότερο καμία αόριστη μελλοντική υπόσχεση, στην ουσία δηλαδή τίποτα απολύτως δεν μπορεί να αναπληρώσει την τεράστια χρηματική ζημιά που θα προκύψει σαν συνέπεια από μία τέτοια αυτοκτονική επιλογή, τη μονομερής δηλαδή μείωση των ποσοστών κέρδους των Φαρμακείων σε οποιοδήποτε αγαθό διακινούν.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
3953 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou