Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 06:18:44

Αποστολέας Θέμα: Πολυϊατρεία του ΙΚΑ. Αξίζουνε τα λεφτά τους;  (Αναγνώστηκε 47505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Δεκεμβρίου 2013, 19:35:20
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ζωγράφισαν πάλι οι ΙΚΑτζήδες.
Εκαναν ασφαλιστικά μέτρα κατα των συμβασιούχων συναδέλφων τους.
ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Θα υποστούν τις συνέπειες της αντισυναδελφικής πράξης τους.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Δεκεμβρίου 2013, 20:11:24
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ζωγράφισαν πάλι οι ΙΚΑτζήδες. Εκαναν ασφαλιστικά μέτρα κατα των συμβασιούχων συναδέλφων τους.
ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.  Θα υποστούν τις συνέπειες της αντισυναδελφικής πράξης τους.
   Τι ακριβώς εννοείς, που γράφηκε αυτό; Τι ασφαλιστικά μέτρα δλδ;
   Πάντως αρχίζουν να πληθαίνουν οι ανακοινώσεις περί της αναβολής ή αναστολής του ΕΟΠΥΥΥΥ-μόνο αγοραστή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Σύντομα θα φανεί αυτό.
   Βέβαια μπορεί να μην περάσει απο την Βουλή και να γίνει με ΠΝΠ όπως η ΕΡΤ...

6 Δεκεμβρίου 2013, 20:47:04
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πηγή : iatroi.eu

Αν ο Σαμαρας και Βενιζέλος θέλουν να ψηφίσουν νέες περικοπές σε ειδικά μισθολόγια και συντάξεις ας μην περάσουν την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.     ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Δεκεμβρίου 2013, 21:57:25
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

neurodoc


Ο σύλλογος ΠΟΣΕΙΠ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης Βόρειας Ελλάδας έκανε προσφυγή - ασφαλιστικά μέτρα κατά της παράτασης των συμβάσεων έργου στις 21/11. Βγήκε η απόφαση 3175 στις 3/12 υπέρ των συμβασιούχων. Στο ενδιάμεσο διάστημα αρκετοί διευθυντές υποκαταστημάτων (ανάμεσα σε αυτούς και ο δικός μου στον ΕΟΠΥΥ Νέας Φιλαδέλφειας) αρνούνταν να υπογράψουν τις παρατάσεις. Τελικά μας υπέγραψε την ημέρα που βγήκε η απόφαση υπέρ μας. Σε κάποια υποκαταστήματα εξακολουθούν να μην υπογράφουν. Επίσης στις 22/11 όπου αρκετοί συμβασιούχοι πήγαν να πάρουν το πιστοποιητικό από τον ΙΣΑ που χρειαζόταν για την παράταση σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άρνηση των υπαλλήλων, στην αρχή γιατί έτσι και στη συνέχεια μετά από διαμαρτυρίες γιατί "είχαν χαλάσει τα μηχανήματα", τα ίδια γίνανε και στον Πειραιά. Περιμέναμε γύρω στις δυο ώρες και μετά απο πιέσεις διαμαρτυρίες και κάποια τηλέφωνα που πέσανε μας τα δώσανε. Εντωμεταξύ η ώρα είχε περάσει και πολλοί πήγαν για την υπογραφή την επόμενη εργάσιμη που ήταν η Δευτέρα οπότε είχε αρχίσει και η απεργία. Τότε πολλοί βρέθηκαν στον αέρα γιατί εντωμεταξύ έγινε γνωστή η προσφυγή που στηριζόταν σε ένα νόμο που απαγορεύει την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ εν μέσω απεργίας. Μόνο που δεν επρόκειτο ούτε για πρόσληψη ούτε για απεργοσπάστες. Πολλοί έργου απεργούν αλλά και κάποιοι αορίστου δεν απεργούν. Επίσης η σύμβαση έργου απαγορεύει ρητά την απεργία .... Βγάλτε τα συμπέρασματά σας.

12 Δεκεμβρίου 2013, 10:13:50
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Εξάλλου ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει καταστήσει σαφές στην Βουλή  και στους γιατρούς ότι στόχος είναι να μην κλείσει ούτε μια μέρα κανένα πολυϊατρείο ΕΟΠΥΥ αφήνοντας όμως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
 
'Μας έλεγαν ότι θα είναι μεγάλη ζημιά να κλείσουν τα πολυϊατρεία έστω και μια μέρα και οι συνδικαλιστές τα έχουν κρατήσει κλειστά ήδη για είκοσι μέρες.
 
Άρα, προφανώς δεν ήταν και τόσο μεγάλη ζημιά να κλείσουν, γιατί αφού έκλεισαν μόνοι τους για είκοσι μέρες, προφανώς δεν τα θεωρούσαν και τόσο σημαντικά να υπάρχουν. Κατά συνέπεια, με τις νέες συνθήκες που έχουν υπάρξει θα γίνει γρηγορότερα και ευχαριστώ τους συνδικαλιστές γι' αυτό'.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

16 Δεκεμβρίου 2013, 09:14:44
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013
Κακόγουστο αστείο κατάντησαν οι κυβερνητικοί ελιγμοί.
Γράφει:  Αιμίλιος Νεγκής

Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των γιατρών. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι κυβερνητικοί ελιγμοί όσον αφορά στον ΕΟΠΥΥ κατάντησαν κακόγουστο αστείο...

Κύρια αιτία είναι προφανώς η εξής: Να μη δυσαρεστηθούν οι συνδικαλιστές γιατροί του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι όλως τυχαίως πρόσκεινται στη ΝΔ. Όσα ανήκουστα συνέβησαν πριν από 10 ημέρες στη συνεδρίαση με τους κομματικούς ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ανάμεσα στους προπηλακισμούς, μάλιστα, γνωστός συνδικαλιστής καταράστηκε τον Αντώνη Μπέζα, λέγοντας του "εύχομαι να πεθάνεις"!

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που δεν υπήρξε παρέμβαση και άμεση διαγραφή του από το κόμμα. Εκεί χρειαζόταν η άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού... Αντ' αυτού, η κυβέρνηση δείχνει να άγεται και να φέρεται από το κομματικό συμφέρον και δεν προχωρεί με τόλμη στις μεταρρυθμίσεις, που η ίδια εξαγγέλει με τυμπανοκρουσίες.

Θυμίζω ότι όταν ξεκίνησε η υπόθεση με την αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών εφόσον ο οργανισμός τόσα χρόνια πελατειακών σχέσεων είχε γεμίσει με ιατρικές ειδικότητες που ουδεμία σχέση έχουν με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μάλιστα, το πόρισμα της επιτροπής Θεοδωράκη είχε υπολογίσει ότι περίπου 2.300 θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την πρωτοβάθμια.

Στην πορεία, ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να μιλήσει και για Plan B, αν οι γιατροί δεν σταματούσαν την απεργία. Στη συνέχεια όμως - αργά αλλά σταθερά - φάνηκε πως "του έβαλαν χέρι" από το κόμμα. Εκ των υστέρων φαίνεται ότι στο παρασκήνιο υπήρξε συμφωνία με τους συνδικαλιστές η τελική πρόταση της κυβέρνησης να μην οδηγεί σε απολύσεις.

Έτσι, φθάσαμε ο Άδωνις Γεωργιάδης να προτείνει  στους γιατρούς πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με ένταξη στο ΕΣΥ ή σύμβαση στο ιδιωτικό τους ιατρείο με 200 επισκέψεις, που μεταφράζεται σε μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ μικτά. Παρ' όλα αυτά ούτε αυτό ικανοποίησε τους συνδικαλιστές, οι οποίοι εύλογα θεωρούν ότι τώρα είναι η στιγμή που μπορούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Ανάμεσα στα άλλα ζητούν η ένταξη στο ΕΣΥ να γίνει αυτόματα χωρίς διαθεσιμότητα και σε βαθμό ανάλογο με την προϋπηρεσία κάθε γιατρού...

Η ουσία είναι πλέον οι κυβερνητικοί ελιγμοί κατάντησαν κακόγουστο αστείο. Ο υπουργός Υγείας οφείλει να ξεκαθαρίσει ποια είναι η κυβερνητική πολιτική, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των αλλαγών και το κυριότερο: τι θα αλλάξει πρακτικά για τους πολίτες και πότε. Τα υπόλοιπα ας τα κρατήσουν για τις ενδοκομματικές συνεδριάσεις...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Δεκεμβρίου 2013, 16:32:23
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Δηλαδή τα Πολυϊατρεία θα κλείσουν, κ. Υπουργέ;

«Γιατί, τώρα λειτουργούν»;


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2013, 16:34:02 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Δεκεμβρίου 2013, 19:40:52
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγειas
......
Εν τω μεταξύ n απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται μέχρι και την
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι
γιατροί συμφώνησαν να γίνει n μεταρρύθμιση στην υγεία, ωστόσο ζήτησαν για
ακόμη μία φορά, να μην καταστραφεί καμία μονάδα υγείας, να μην αλλάξουν
οι εργασιακες σχέσεις και να μην υπάρξουν απολύσεις. Eniσηs, ζητούν να είναι
πλήρους αλλά όχι αποκλειστική$ απασχόληση$ στον νέο ΕΟΠΥΥ. ....
.

ΥΓ. Δυστυχώς έβγαιναν αλλοιωμένοι οι χαρακτήρες και δεν το έκανα επικόλληση ολόκληρο). Οι γιατροί του ΙΚΑ συμφωνούν με την μεταρρύθμιση αρκεί να μην αλλάξει τίποτα (άντε να δουλεύουν 2.5 ώρίτσες παραπάνω - που και αυτές, στη Λάρισα τουλάχιστο, είναι αμφιλεγόμενες...).
Viva λοιπόν: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν:
 

20 Δεκεμβρίου 2013, 20:31:06
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιανουαρίου 2014, 17:21:36
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το παρακάτω σχόλιο είναι μεν από το 2009 και δεν αναφέρεται στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ αλλά στο ΙΚΑ γενικότερα, παρόλα αυτά όμως δεν είναι εντελώς άσχετο:

Του οικονομικού αναλυτή Γιώργου Καισάριου.
04/05/2009.


Τώρα και αρκετά χρόνια λέω τι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελληνική οικονομίας και της Ελλάδος γενικά είναι το ΙΚΑ.

Από την μια διότι πληρώνουμε πάρα πολλά λεφτά και δεν παίρνουμε τίποτα, και από την άλλη είναι η αιτία που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Μπορεί οι καθαρές αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων να είναι στο 60% του μέσου όρου στην ΕΕ, αλλά όσο αναφορά το μέσο κόστος ανά εργαζομένου, αυτό είναι στο 94% του μέσου εργαζομένου στην ΕΕ.

Γιατί ενώ το μέσο κόστος ανά εργαζομένου στην Ελλάδα είναι στο 94% της ΕΕ, ο μέσος Έλληνας εισπράττει μόνο το 60%; Διότι η διαφορά πάει στο ΙΚΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιανουαρίου 2014, 17:23:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Φεβρουαρίου 2014, 17:48:13
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Mάθετε αν ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ διατηρεί ή έχει απωλέσει την ασφαλιστική του ικανότητα

Από Δευτέρα 3/2/2014 θα τεθεί σε λειτουργία Ηλεκτρονική Υπηρεσία (που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.ika.gr), η οποία θα επιτρέπει μόνο σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 (01/03/2014 – 28/02/2015) και για την διεύθυνση αποστολής της αυτοκόλλητης ασφαλιστικής ετικέτας.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσβλέπει στην ολοκλήρωση ενός πολυσύνθετου Έργου Διαχείρισης Ασφαλιστικής Ικανότητας, στοχεύοντας στα ακόλουθα:
• Πλήρη αυτοματοποίηση της απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας.
Κατάργηση των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας.
• Κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας.

Ηλεκτρονική ενημέρωση των ασφαλισμένων, μέσω του Διαδικτύου, για την ασφαλιστική τους ικανότητα.
• Ηλεκτρονική επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων από τους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφοι γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κλπ).

• Ολοκλήρωση μητρώου ασφαλισμένων αμέσων και εμμέσων μελών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
• Ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2014, 17:50:08 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Φεβρουαρίου 2014, 20:47:04
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
• Ηλεκτρονική επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων από τους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφοι γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κλπ).
Ακόμη μια διαδικασία στην πλάτη του γιατρού. Σε κάθε ασφαλισμένο του ΙΚΑ θα αναγκάζεται να ψάχνει στο site αν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Εκτός αν η ΗΔΙΚΑ θα ενημερώνει αυτόματα το e-syntagografisi που το βλέπω απίθανο.
Για κάποιους ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών που παίρνουν τμηματικές βραχυχρόνιες ανανεώσεις τι θα γίνει; Θα ενημερώνεται το site ή θα τους δείχνει ανασφάλιστους ενώ θα έχουν υπογραφή ανανέωσης στο βιβλιάριο και θα έχουμε προστριβές;
Με το ΕΚΑΣ δε μπορούν να βγάλουν κάτι ανάλογο για να σταματήσουμε τα:
- "Έχω ΕΚΑΣ"
- "Απόδειξέ το"
- "Μα έχω σου λέω, δε με πιστεύεις;"
- "Το εκκαθαριστικό σύνταξης που έχεις (αν υπάρχει) στο βιβλιάριο και λέει για λήψη ΕΚΑΣ είναι από το 2010"
- "Μα έχω σου λέω, δε με πιστεύεις;"

1 Φεβρουαρίου 2014, 22:53:25
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για κάποιους ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών που παίρνουν τμηματικές βραχυχρόνιες ανανεώσεις τι θα γίνει; Θα ενημερώνεται το site ή θα τους δείχνει ανασφάλιστους ενώ θα έχουν υπογραφή ανανέωσης στο βιβλιάριο και θα έχουμε προστριβές;
Με το ΕΚΑΣ δε μπορούν να βγάλουν κάτι ανάλογο για να σταματήσουμε τα:
- "Έχω ΕΚΑΣ"
- "Απόδειξέ το"
- "Μα έχω σου λέω, δε με πιστεύεις;"
- "Το εκκαθαριστικό σύνταξης που έχεις (αν υπάρχει) στο βιβλιάριο και λέει για λήψη ΕΚΑΣ είναι από το 2010"
- "Μα έχω σου λέω, δε με πιστεύεις;"
Το ΕΚΑΣ ροκανίζει το πλαφόν!
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Φεβρουαρίου 2014, 09:44:21
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02-02-2014.
Καθημερινή.

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ.


Διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών και εργαζομένων ΕΟΠΥΥ.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας εισέρχονται τις επόμενες ημέρες 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. Την προσεχή Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν «απώλειες» από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μεταξύ όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι και περίπου 5.500 γιατροί που θα κληθούν εντός μιας εβδομάδος από την έναρξη του προγράμματος κινητικότητας, που θα διαρκέσει ένα μήνα, να επιλέξουν εάν θα έχουν κοινή πορεία με το «ΠΕΔΥ» ή θα ακολουθήσουν επαγγελματική διαδρομή ιδιώτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προτιμήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και εν συνεχεία να επιχειρήσουν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να δέχονται ασφαλισμένους.

Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, το νέο σύστημα θα επιφέρει και «οικονομία» στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το σχέδιο νόμου. Στην έκθεση περιγράφονται τρία διαφορετικά σενάρια με τις αντίστοιχες «δημοσιονομικές προβολές» για την ένταξη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, στην περίπτωση που ενταχθεί το σύνολο των γιατρών των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ στις θέσεις κλάδου ιατρών/οδοντιάτρων, η ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού θα είναι περίπου 63.000.000 ευρώ. «Στην περίπτωση, όμως, που ενταχθούν 3.300 ιατροί», επισημαίνεται, «το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο αφού οι αυξημένες μηνιαίες αποδοχές αυτών αντιρροπίζονται από τη διακοπή μισθοδοσίας όσων δεν αποδεχθούν τις νέες θέσεις (οι οποίες καταργούνται), ενώ σε περίπτωση ένταξης μικρότερου αριθμού ιατρών θα υπάρξει εξοικονόμηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προτίθεται να «πριμοδοτήσει» τους γιατρούς που δεν θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ σε ό,τι αφορά μελλοντική τους σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, με μεγαλύτερης διάρκειας συμβάσεις ή με αυξημένο «πλαφόν» μηνιαίων εξετάσεων σε ασφαλισμένους. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνομιλητές του, «εφόσον οι γιατροί δεν έληξαν την απεργία, έχασαν και την ευκαιρία να έχουν καλύτερους όρους για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ».

Αντίθετα, ουδεμία αλλαγή θα προκύψει για τους εργαζομένους των Κέντρων Υγείας, καθώς οι θέσεις του προσωπικού μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και άρα στο ΠΕΔΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Φεβρουαρίου 2014, 09:45:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Φεβρουαρίου 2014, 12:11:31
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
02-02-2014. Καθημερινή.
Διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών και εργαζομένων ΕΟΠΥΥ.
......    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προτίθεται να «πριμοδοτήσει» τους γιατρούς που δεν θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ σε ό,τι αφορά μελλοντική τους σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, με μεγαλύτερης διάρκειας συμβάσεις ή με αυξημένο «πλαφόν» μηνιαίων εξετάσεων σε ασφαλισμένους. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε συνομιλητές του, «εφόσον οι γιατροί δεν έληξαν την απεργία, έχασαν και την ευκαιρία να έχουν καλύτερους όρους για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ».
   Φυσικά με την υπάρχουσα ΥΑ τους πριμοδοτεί (χωρίς να θέλει; λέμε τώρα) αφού δεν διαχωρίζεται η συνταγογραφία εντός ΙΚΑΕΟΠΥΥΥΥΥ με την συνταγογραφία των ιδιωτικών ιατρείων τους και το πλαφόν είναι κοινό. Το ίδιο λογικά θα γίνει (όταν γίνει) και για τα παραπεμπτικά. Άμα ήθελε μπορούσε να  διαχωρίσει τα πλαφόν...