Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
25 Μάιος 2012, 05:45:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
23 Μάιος 2012, 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
23 Μάιος 2012, 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
23 Μάιος 2012, 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
23 Μάιος 2012, 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
23 Μάιος 2012, 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
23 Μάιος 2012, 23:09:22 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Παρατηρήσα ότι τα link της διαύγειας δεν δουλεύουν όταν περιέχουν τα ελληνικά γράμματα στο τέλος
23 Μάιος 2012, 23:57:21 anastasios theodoridis - τα κάνεις αντιγραφή, επικόλληση στο google και ανοίγουν
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Γενικά
| |-+  Νομικά θέματα (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  Δελτία Τύπου, Εγκύκλιοι, Νέες Ανακοινώσεις, του ΙΚΑ.
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: 1 [2] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Δελτία Τύπου, Εγκύκλιοι, Νέες Ανακοινώσεις, του ΙΚΑ.  (Αναγνώστηκε 8038 φορές)
alfie
Hero Member
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Ειδικευόμενος ειδικότητας εκτός Γενικής Ιατρικής
Μηνύματα: 997

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 173
-Ελήφθησαν: 149


« Απάντηση #15 στις: 30 Αύγουστος 2011, 14:28:21 »

Απόφαση - ανάσα για ανέργους

Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας θα χρειάζονται πλέον 50, αντί για 80 ένσημα. Ειδικά για τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας δεν θα απαιτούνται καθόλου ένσημα

Μειώνεται ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται να έχουν οι άνεργοι για να δικαιούνται τις παροχές υγείας. Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη προβλέπεται πως μειώνονται κατά 30 οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται χαρακτηριστικά πως για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από 1ης Μαρτίου της φετινής χρονιάς έως 29 Φεβρουαρίου 2012 για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για παροχές ασθενείας σε είδος απαιτούνται 50 ημέρες ασφάλισης (αντί για 80).

Οι ημέρες αυτές πρέπει να έχουν συμπληρωθεί κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου.

Ειδικές ρυθμίσεις εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος καθώς και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους καλύπτονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παροχές ασθενείας σε είδος χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης (ισχύει μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013).


Καταγράφηκε
Αδαμάντιος Σκούφαλος
Επώνυμοι
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 1311

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 513
-Ελήφθησαν: 572


« Απάντηση #16 στις: 30 Αύγουστος 2011, 18:16:52 »

50 μέρες το χρόνο μας κάνει περίπου 4 μέρες το μήνα.
Για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Και τις υπόλοιπες μέρες "μαύρη" εργασία;
Καλό ακούγεται!

Καταγράφηκε
Ο διακομιστής
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Μηνύματα: 4191

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1411
-Ελήφθησαν: 2048


Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου


« Απάντηση #17 στις: 30 Αύγουστος 2011, 20:43:39 »

ΙΚΑ: Στα 35€ πλέον η ανώτατη τιμή στις ταινίες σακχάρου! (από μπλογκ φμφ)

Όπως σας είχαμε προετοιμάσει, η απόφαση του ΣΥΣΠΥ από την 1-8-2011 για την κοστολόγηση των Ταινιών μέτρησης σακχάρου θα αφορά όλα τα Ταμεία και όχι μόνο το ΕΤΑΑ που πρώτο εξέδωσε εγκύκλιο.
Το ΙΚΑ λοιπόν "μας" ενημερώνει ότι στις συνταγές θα πρέπει να κοστολογούμε μέχρι 35 ευρώ ανεξάρτητα του κόστους των ταινιών.
Δείτε την εγκύκλιο Γ55/854-30/8/2011

* 4ΑΜΔ4691ΩΓ-Ζ4Φ-signed.pdf (251.56 KB - έγινε λήψη 11 φορές.)
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Αύγουστος 2011, 21:13:39 από Ο διακοσμητής » Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
Ο διακομιστής
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Μηνύματα: 4191

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1411
-Ελήφθησαν: 2048


Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου


« Απάντηση #18 στις: 25 Νοέμβριος 2011, 10:38:42 »

από εδώ

 Οι συνταγές φαρμάκων χορηγούνται από τους γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αποκατάσταση της υγείας των Ασφαλισμένων και την πλήρη ανάρρωσή τους. Οι οδηγίες που δίνει ο γιατρός πρέπει να τηρούνται αυστηρά για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

  Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ, εξυπηρετούνται όσον αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων είτε από γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επισκέπτονται ή απασχολούνται στα ΚΑΠΗ είτε από ιδιώτες γιατρούς που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ και συνταγογραφούν σε συνταγολόγια που χορηγεί το Ίδρυμα.

  Συνταγές του Ιδρύματος μπορούν να εκδίδουν κάτω από προϋποθέσεις που θέτει η Διοίκηση του Ιδρύματος και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

  Αν δεν υπάρχει στην Μονάδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γιατρός ειδικότητας ή ο ασφαλισμένος εξυπηρετείται από αγροτικό γιατρό ή γιατρό ΙΚΑ χωρίς ειδικότητα, θα πρέπει να επισκεφθεί γιατρό της σχετικής με την πάθησή του ειδικότητας (του ΙΚΑ ή του ΕΣΥ) προκειμένου να προμηθευτεί γνωμάτευση στην οποία θα καθορίζεται η ειδική φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται. Με την γνωμάτευση αυτή θα μπορούν άλλοι γιατροί του ΙΚΑ, χωρίς ειδικότητα ή αγροτικοί, να εκδίδουν συνταγές με το θεραπευτικό σχήμα που καθόρισε ο γιατρός ειδικότητας. Η γνωμάτευση του γιατρού ειδικότητας μπορεί να έχει ισχύ μέχρι και δύο χρόνια, εφόσον δεν ορίζεται μικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά τη παρέλευση της διετίας είναι απαραίτητο να καθοριστεί εκ νέου το θεραπευτικό σχήμα από γιατρό ειδικότητας.

  Η συνταγή πρέπει να εκτελεστεί εντός (5) εργασίμων ημερών από την έκδοση της, αλλιώς θεωρείται άκυρη.
Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
Λέξεις κλειδιά:
Σελίδες: 1 [2] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.073 δευτερόλεπτα. 28 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα Χθες στις 20:03:36