Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:35:50

Αποστολέας Θέμα: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  (Αναγνώστηκε 68119 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Νοεμβρίου 2015, 15:22:17
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πράγματι η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι αξιόλογη .
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι πόσα μέλη απαριθμει η συγκεκριμένη Ένωση απο 4500 συμβεβλημένους ;
Το λέω αυτό γιατί στις φωτογραφίες της Γενικής συνέλευσης που αναρτήθηκαν στο fb μέτρησα περι τα 18 άτομα περίπου !!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Νοεμβρίου 2015, 22:01:23
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το λέω αυτό γιατί στις φωτογραφίες της Γενικής συνέλευσης που αναρτήθηκαν στο fb μέτρησα περι τα 18 άτομα περίπου !!!
   Απο τα οποία εκλέχθηκαν τα 14!!!
   Συμφωνώ απόλυτα με τους ενδοιασμούς γι αυτό και τα απαξιωτικά μου λόγια προ 3 μηνυμάτων. Ελπίζω πάντως σε καλύτερη-περισσότερη δραστηριότητα. Οψόμεθα...

27 Νοεμβρίου 2015, 22:54:16
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
27/11/2015

ENI-EOΠΥΥ: Ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους συμβεβλημένους ιατρούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους συμβεβλημένους ιατρούς

 Το ασαφές πλαίσιολειτουργίας του Οργανισμού απαξιώνει την καθημερινή λειτουργία των ιατρείων

Απλήρωτους αφήνει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε εποχή αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων, παρόλη την εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 05 Αυγούστου του 2015 στο Υπουργείο Υγείας με τον νυν Υπουργό Υγείας κ Ξανθό Ανδρέα, παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ.

Οι μήνες πέρασαν και τα οξυμένα προβλήματα διογκώθηκαν, χωρίς καμία ουσιαστική διάθεση επίλυσης εκ μέρους του Υπουργείου.

Αναλυτικότερα:

Τον Δεκέμβριο, δεν μπορεί να προγραμματιστεί καμία πληρωμή καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση με έκδοση ΦΕΚ για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αποτελεί επιτακτικό αίτημα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ από το καλοκαίρι.
Η συνέπεια της πολύμηνης στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και της υποχρεωτικής κατάθεσης των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, είναι ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί θα αναγκαστούν να επιστρέψουν πολύ σημαντικό μέρος των χρημάτων που έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μέσω της φορολογίας εισοδήματος, διότι θα συνυπολογιστούν ποσά που δεν έχουν στην πραγματικότητα εισπραχθεί.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010 ακόμη δεν έχουν αποδοθεί καθώς δεν έχει προκύψει σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόβλεψη αναπλήρωσης των δεσμευμένων χρημάτων στο ΓΛΚ για αυτό το σκοπό. Για τα ποσά αυτά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής, κάτι που μας αναγκάζει να προσφύγουμε άμεσα σε δικαστικούς αγώνες κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά όσων φέρουν τη νομική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών.
Είναι αβέβαιο και ασαφές το σχέδιο της πολιτείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με διαβεβαίωση συμμετοχής της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στη διαβούλευση.
Είναι καταδικαστέα η απόφαση της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING» να μην προβεί σε νομική αξίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά να απαιτήσει το ποσό του δανείου και του ανατοκιζόμενου κεφαλαίου από τους εξαθλιωμένους ιατρούς, από τους οποίους ζητήθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία !
Το «θέατρο του παραλόγου» εξακοντίζει τις υποχρεώσεις και μηδενίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών, μετατρέποντας τους σε μόνιμα εξιλαστήρια θύματα του συστήματος.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κατανοήσει ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας και ασκούν ιδιωτικό βιοποριστικό επάγγελμα με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, τμήμα των οποίων αποτελούν οι δαπάνες που εγγυώνται την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, την οποία οφείλουν να προστατέψουν.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, καθώς καθίσταται αδύνατη, υπό τις παρούσες συνθήκες, η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου         Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2015, 22:59:20 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Δεκεμβρίου 2015, 23:15:19
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σημερινή, (02/12/2015) ανάρτηση στο facebook, στην ομάδα "Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ".


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

1. Το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να ορίσει την ετήσια συνδρομή στο ποσό των 20€, από 01/01/2016. Η εγγραφή των 20€ έχει ήδη καταργηθεί με προηγούμενη απόφαση.
2. Όσα μέλη θέλουν να ανανεώσουν τη συνδρομή τους για το 2015, θα πληρώσουν 30€ (η συνδρομή των ετών 2015 & 2016, αντιστοιχεί σε 50€).
3. Τα web μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που έχουν γραφτεί διαδικτυακά, δεν αποτελούν αυτόματα και πλήρη μέλη της Ένωσης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πληρώσουν ετήσια συνδρομή (20 €).
4. Σύμφωνα με το καταστατικό, μόνο τα μέλη με πληρωμένη την ετήσια συνδρομή μπορούν να έχουν συμμετοχή στις διαδικασίες της Ένωσης (Γενική Συνέλευση, διαπραγματεύσεις με φορείς, συμμετοχή στο Forum κ.λπ.) και να υποστηριχθούν νομικά από την Ένωση αν αυτό χρειαστεί.
5. Η πληρωμές γίνονται με κατάθεση στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291.
6. Στην αιτιολογία να γράφετε ΠΑΝΤΑ το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και ένα ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Αν δεν έχουμε τρόπο επικοινωνίας είναι αδύνατη η ταυτοποίηση συναδέλφων με κοινό ονοματεπώνυμο (π.χ. Παπαδόπουλος Ιωάννης).
7. ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΤΜ γιατί δεν μπορείτε να γράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΚΙΝΗΤΟ και είναι αδύνατο να βρούμε ποιος έχει κάνει την κατάθεση
8. MHN KANETE ΚΑΤΑΘΕΣΗ ή ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΜΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γιατί πληρώνετε προμήθεια και εσείς και η Ένωση με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να είναι μέχρι και 5€ λιγότερο από το αναμενόμενο.
ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ
1. Λαμβάνουμε χρήματα χωρίς Ονοματεπώνυμο και Κινητό Τηλέφωνο.
2. Λαμβάνουμε χρήματα μέσω ΑΤΜ (είναι αδύνατο να βρούμε ποιος τα έστειλε)
3. Λαμβάνουμε ποσά που δεν αντιστοιχούν σε συνδρομές.
4. Κατατίθεται ή αποστέλλεται έμβασμα από άλλη Τράπεζα πλην της Πειραιώς για το οποίο η Ένωση πληρώνει προμήθεια και έτσι το μικρό ποσό της συνδρομής μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Σας παρακαλώ, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να ανανεώσετε τις συνδρομές σας για τα έτη 2015 και 2016 (το συνολικό ποσό και για τα δύο έτη είναι 50€)
Παρόλο το φόρτο εργασίας (είμαι και εγώ γιατρός σαν και εσάς και πήζω στη δουλειά) πάντα προσπαθώ να επικοινωνώ με τα μέλη που έχουν πληρώσει ώστενα είμαι σίγουρος για τις πληρωμές και για είναι σωστές οι αποδείξεις που θα κοπούν. Αυτό γίνεται συνήθως ανά μήνα και ακολουθεί η αποστολή τους μεταχυδρομείο. Όσοι δεν λάβουν για κάποιο λόγο την απόδειξη, τους ενημερώνω ότι το αποδεικτικό της Τράπεζας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη πληρωμής.
Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε κάποιου είδους προσωπική ενημέρωση για τα θέματα του Ταμείου επικοινωνήστε στο eni.eopyy@gmail.com
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό ότι μια οικονομικά εύρωστη Ένωση θα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα ήδη κάνει!
Ο ΤΑΜΙΑΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Κώστας Δάβος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Δεκεμβρίου 2015, 00:11:16
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Δεκεμβρίου 2015, 11:30:05
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 04/12/2015.....
Καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν για τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010 και 2011, σας καλούμε να προσκομίσετε έως τις 23/12/2015, ....      ..... με σκοπό να προβούμε άμεσα σε νομικές και δικαστικές ενέργειες, με πρωταρχική ενέργεια την κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης / διαμαρτυρίας για την άμεση διακοπή της παραγραφής.

Σας επισημαίνουμε να συμπεριλάβετε τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%, καθώς είχαν πληρωθεί με προκαταβολή 90%.

Σε περίπτωση μη διευθέτησης της καταβολής εντός διμήνου, προτείνεται η δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ποσών με ατομικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, από το νομικό σύμβουλο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.
   Σχετικά με τη διαγραφή, δεν ξέρω αν ισχύει απο τη στιγμή που "ζητήθηκαν" τα σχετικά ποσά. Δλδ νομίζω ότι διαγράφονται στην πενταετία ποσά που δεν έχουν ζητηθεί (δεν είχε γίναι αίτηση-κατάθεση χαρτακίων). Θυμάμαι συνάδερφο που μάζευε "χαρτάκια" αεροπορίας για να τα στείλει όλα μαζί, ώσπου τα "ξέχασε" χρόνια. Όταν τα έστειλε του "έκοψαν" τα δύο παλιότερα έτη γιατί παρήλθε πενταετία... Γνωρίζει κάποιος το ακριβές νομικό πλαίσιο παραγραφής οφειλών του Δημοσίου; Και για τα 10% του ΕΟΠΥΥ (των 2012-2013) δεν έλεγαν ότι θα παραγραφούν; (εκτός αν παραγράφηκαν και δεν το μάθαμε - όχι ότι θα τα πάρουμε ποτέ).
   Τι εννοεί να ""συμπεριλάβετε τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%"" ; Αν εννοεί κάποιους μήνες του 2011 απο τον ΟΠΑΔ που πληρωθήκαμε το 90% λογιστικά και μας χρωστούσαν τα υπόλοιπα, ε, αυτά τα έχω ήδη ξεγράψει (μετά την παραδοχή ότι χαρίζουμε το 10% στα πρώην ταμεία).
   Γιατί σε 2 μήνες; Αν είναι να παραγραφούν, θα παραγραφούν τώρα με την λήξη του έτους.

7 Δεκεμβρίου 2015, 16:28:12
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
05/12/2015

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com.gr

 Διαστάσεις σκανδάλου τείνει να πάρει η παρελκυστική στάση της Πολιτείας απέναντι στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, προς τους παρόχους ιδιωτικής υγείας.

Βάσει νομοθεσίας, σε λιγότερο από 1 μήνα (31/12/15) παραγράφονται λόγω συμπλήρωσης 5ετίας οι οφειλές του 2010. Την ίδια στιγμή, άμεσος είναι ο κίνδυνος παραγραφής και των οφειλών του 2011, καθώς τα χρήματα που είχαν δοθεί από τους δανειστές το 2013 και είχαν δεσμευτεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γι’ αυτό το σκοπό, θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εις ολόκληρον μέχρι τις 31/12/14. Το ποσό αυτό ήταν αρχικά 1,8 δις ευρώ, από τα οποία σε εκκρεμότητα βρίσκονται μέχρι σήμερα τα 500 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως εξηγεί στο Virus η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου: «Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των θεσμικών εκπροσώπων των γιατρών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που να επεκτείνει τους όρους αποπληρωμής για το 2011, μέσα στο τρέχον έτος, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από το ΓΛΚ για να χρησιμοποιηθούν για αλλότριους σκοπούς και οι γιατροί εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους».

Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, σε επικοινωνιακό επίπεδο έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα. Η παρελκυστική τους στάση, όμως, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στους επαγγελματίες υγείας της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και δικαστικά διεκδικώντας το δίκιο τους.

«Αρχικά θα προβούμε σε ομαδικά εξώδικα διαμαρτυρίας, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ομαδικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου» τονίζει η κ. Μαστοράκου.

 Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ της Ένωσης καλεί τα μέλη του να προσκομίσουν μέχρι τις 23 Δεκέμβρη υπογεγραμμένο το υπόδειγμα εξουσιοδότησης προς το νομικό σύμβουλο με τα ακριβή προσωπικά στοιχεία τους, καθώς και τα συνολικά δεδομένα των οφειλόμενων ποσών (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, κλπ), συμπεριλαμβάνοντας τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%, καθώς είχαν πληρωθεί με προκαταβολή 90%. Σε δεύτερο χρόνο, κι εφόσον δεν υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος εντός 2μήνου, το ΔΣ προτείνει τη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ποσών με ατομικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, από το νομικό σύμβουλο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνει προς τα μέλη της πως η εξώδικη διαμαρτυρία που ενδέχεται να επεκταθεί με κατάθεση ατομικών αγωγών, δύναται να καλύψει μόνο τα πλήρη μέλη της Ένωσης και ταμειακά τακτοποιημένα για το 2015 σε πρώτη φάση ή για τη διετία 2015 / 2016. Δείτε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πώς μπορείτε να το κάνετε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Δεκεμβρίου 2015, 14:02:16
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14/12/2015

Απλήρωτοι θα παραμείνουν στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί, λόγω ολιγωρίας της πολιτείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι θα παραμείνουν στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί, λόγω ολιγωρίας της πολιτείας

 Η μη νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’εξάμηνο του 2015, καθιστά αδύνατη την περαιτέρω πληρωμή των ιατρών.

Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα παραμείνουν απλήρωτοι για την περίοδο των εορτών με αβέβαιη την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή. Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι για το νέο έτος, καθώς οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες μόνο ημέρες.

 

Απλήρωτους θα αφήσει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ειδικά στο τέλος του έτους με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ  για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ζητήσει τόσο δημοσίως , όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των φλεγόντων θεμάτων της ιδιωτικής ΠΦΥ που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ της χώρας. Το «ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των  ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή !

Ζητούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’εξάμηνο του 2015 με ΦΕΚ καθώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Αδυναμία επίλυσης αυτών των θεμάτων και αποφυγή συνάντησης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, θα πυροδοτήσει την απογοήτευση και οργή των συμβεβλημένων ιατρών. Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου         Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Δεκεμβρίου 2015, 22:45:32
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 04/12/2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ:

ΤΑΥΤΕΚΩ: 2108110530

ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ): 2108227954

ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: 2104198280-281
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Δεκεμβρίου 2015, 00:26:39
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δημοσιεύτηκε στις 19/12/2015 στο facebook από την πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ Μπερσίμη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεωργακόπουλο στις 18/12/2015 παρουσία διοικητικών στελεχών και συνεργατών του Οργανισμού.
Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς, με αποτέλεσμα την αφόρητη οικονομική δυσπραγία τους. Κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει ότι ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος. Επίσης κατατέθηκαν οι προτάσεις της Ένωσης για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν στα φλέγοντα ζητήματα έχουν ως εξής :
1. Το ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων θα κατατεθεί ή εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Μετά από πίεση της Ένωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και προς το ΥΥΚΑ, αποσπάσθηκε η δέσμευση ότι μέχρι την άλλη Τετάρτη θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της σύμβασης μέχρι 31/03/2015. Τέθηκε πρόταση για παράταση της σύμβασης μέχρι 30/06/2015 ώστε να προηγηθεί διαβούλευση με τις νέες συμβάσεις. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού δεσμεύτηκε να καλέσει σε διάλογο την Ένωση για το πλαίσιο των νέων συμβάσεων προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, με προκαθορισμένο ραντεβού. Ζητήθηκε η σύναψη τριετούς σύμβασης με τον Οργανισμό με ισοβαρείς και όχι "λεόντιους" όρους όπου οι ιατροί θα έχουν δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις και σαφές πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις αναδρομικά. Ζητήθηκε άνοιγμα συμβάσεων σε νέους ιατρούς ώστε να καλύπτονται οι αναγκαίες 40 εκατ επισκέψεις των ασφαλισμένων, ετησίως.
2. Στο επιτακτικό αίτημα της ΕΝΙ για άμεση αποπληρωμή, απαντήθηκε από τον κ Μπαρούς, Διευθυντή Οικονομικού του ΕΌΠΥΥ, ότι έχει έτοιμα τα εντάλματα πληρωμών για επισκέψεις 2 μηνών ( Ιούλιος και Αύγουστος 2015 ), μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ, με οριστικοποίηση και αποπληρωμή σε 15 εργάσιμες ημέρες. Στο αίτημα της ΕΝΙ για αποπληρωμή και τρίτου μήνα, δε δόθηκε σαφής απάντηση για το εάν μπορεί να επιτευχθεί. Η αποπληρωμή των πράξεων / εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί κανονικά με μία μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της Διοίκησης του Οργανισμού.
3. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση και οικονομική ενίσχυση, η οποία εκτιμάται στα 250 εκατ. Από πλευράς Οργανισμού είναι έτοιμες όλες οι διαδικασίες, καθώς οι δαπάνες έχουν εκκαθαριστεί.
4. Για το άδικο φορολογικό καθεστώς που ισχύει, το θέμα παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Η Ένωση επανήλθε εστιάζοντας στο γεγονός ότι ασφυξία προκαλεί η μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού σε συνδυασμό με την απαγόρευση μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος. Η θέση του ΕΟΠΥΥ είναι ότι απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών με έκδοση σχετικής ρύθμισης. Ισχύει, δια νόμου, η υποχρέωση έκδοσης όλων των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης , μέχρι το τέλος του 2015, με κίνδυνο να απορριφθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων οφειλών.
5. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, δηλ το 10% των επισκέψεων και των πράξεων που εκκρεμούν από το 2012, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για άμεση εκκαθάριση, η οποία χρονολογικά θα οδηγήσει στην απόδοση (επισκέψεις) ή στον καταλογισμό ( πράξεις / εξετάσεις ) κατά το πρότο τρίμηνο του 2016. Το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ θα συνεδριάσει αύριο Κυριακή, εκτάκτως για τη λήψη αποφάσεων.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Δεκεμβρίου 2015, 13:47:12
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
30/12/2015

Απλήρωτοι ιατροί ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Δεκεμβρίου 2015, 13:49:29
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μήνυμα της προέδρου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννας Μαστοράκου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

31/12/2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ: OPIΣTIKOΠOIHΣH IATPIKΩN EΠIΣKEΨEΩN 7-8-9/2015. AΠOΣTOΛH ΦOPOΛOΓIKΩN & AΣΦAΛIΣTIKΩN ENHMEPOTHTΩN ΣE EOΠYY EΩΣ 13-1 ΠOY NA EINAI ΣE IΣXY EΩΣ & 31-1. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Ιανουαρίου 2016, 18:46:54
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  /   22/1/16  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 21-01-2016 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, με μέλη του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την έναρξη διαβούλευσης για τις νέες συμβάσεις.
 
Η πρωτοβουλία του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική με σκοπό να οριοθετηθεί ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, αποφεύγοντας τις ασάφειες του παρελθόντος που δημιούργησαν σοβαρές αδικίες στους συμβεβλημένους ιατρούς και σημαντικές πληγές στην ίδια τη εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. (διακρίνω αμφότερες φιλοφρονήσεις)
 
Ο Οργανισμός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση πληρωμής επισκέψεων του τρίτου τριμήνου του 2015 εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια, οριστικοποίηση άλλων δύο μηνών που θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο.  Για την καταβολή του 10% που εκκρεμεί από το 2012, ενημερωθήκαμε ότι προέκυψαν  αντικειμενικές δυσκολίες εκκαθάρισης και χρηματοδότησης (αν και υπήρχε προβλεπόμενο κονδύλι που στην πορεία πήρε λάθος στροφή...), και ότι πρόκειται σύντομα να παρθεί πολιτική απόφαση του τρόπου οριστικής περαίωσης όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010, συμπεριλαμβανομένου και του υπολειπόμενου 10%, με σχέδιο αποπληρωμής από την επόμενη δόση του δανείου που θα λάβει η χώρα. (παίζει και απο την επόμενη κυβέρνηση)
 
Για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν προβλέπεται άλλη πληρωμή του έτους 2015 λόγω clawback rebate με μία δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων που κυμάνθηκε στα 530-540 εκατ. Η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.
 
Λόγω του ότι υπάρχει μνημονιακή πίεση για περαιτέρω υποκοστολόγηση των εξετάσεων στο 68%, που είναι σαφώς κάτω του κόστους της άρτιας διενέργειας πολλών αναλύσεων, ο Οργανισμός σε εντατικές συσκέψεις, θα προβεί άμεσα σε κοστολογική εκτίμηση (που θα γίνει μετά το ήδη πραγματοποιηθέν "κούρεμα") και λήψη αποφάσεων σχετικά με την ορθολογική διαχείριση της συνταγογράφησης, ώστε να περιοριστεί η συνολική διαγνωστική δαπάνη με δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική που να εγγυάται τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών  :laugh: και τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι βασικές αρχές της Ένωσης όσον αφορά το πλαίσιο των συμβάσεων βάσει του σχεδίου Σουλιώτη για την ΠΦΥ, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, άνοιγμα των συμβάσεων στους νέους ιατρούς και ευέλικτη πρόταση αναδιανομής του πλαφόν των επισκέψεων  ??? μετά από αίτηση – δήλωση του συμβεβλημένου ιατρού. Συζητήθηκαν επίσης μέτρα πρόληψης, ελέγχου και επίλυσης των προβλημάτων και στρεβλώσεων στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. (δεν βαριέσαι, ο προϋπολογισμός είναι κλειστός, τα κουκιά είναι μετρημένα, ας ονειρευόμαστε πράξεις και περιπτώσεις).

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιφυλάχτηκε να καταρτίσει ένα υπόμνημα με αναλυτικότερες προτάσεις για το σχεδιασμό ενός ευέλικτου και λειτουργικού πλαισίου λειτουργίας. (να ελπίζω σε δημοσιοποίηση πριν; - ανάλογες, υποτίθεται, προτάσεις του ΠΙΣ δόθηκαν κρυφά)
 
Μετά από αίτημα που κατατέθηκε για συμμετοχή της Ένωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε θετικά, αν και τζάμπα αφού είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την οφειλή του 10%, το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει ήδη αποφασίσει να δρομολογήσει νομικές ενέργειες, με συλλογή προσφορών από νομικά γραφεία για ανεύρεση της οικονομικότερης πρότασης, αναμένοντας ταυτόχρονα και τις επίσημες δεσμεύσεις της πολιτείας.
 
Αξιολογώντας ως θετική τη πολλοστή γραπτή  ??? (τους το υπόγραψε δλδ; ) δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και τη στενότερη συνεργασία της Ένωσης με τη νέα Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία ορθολογικότερη λειτουργία της ιδιωτικής ΠΦΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναστείλει την προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας από 25/01/2016, ως δείγμα αναγνώρισης της έμπρακτης βούλησης του νέου Προέδρου και της νέας διοίκησης να εξορθολογήσει το πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σταθερότερου πεδίου δημιουργικής λογιστικής συνεργασίας με τους συμβεβλημένους ιατρούς.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


   ΥΓ: άσχετα με τα σχόλια μου βλέπω ότι η πρόεδρος του ΙΣΠ σαφώς κινείται περισσότερο μέσω της ΕΝΥΕΟΠΥΥΥΥ απο τον (ευτυχώς) τέως πρόεδρό της. Οψόμεθα.

18 Φεβρουαρίου 2016, 13:28:22
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
17 Φεβρουαρίου 2016   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού για το παιδί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
             Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την εθελοντική βοήθεια των συμβεβλημένων ιατρών προς τα παιδιά που μένουν στα σπίτια του οργανισμού καθώς και προς τα παιδιά που υποστηρίζονται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
           Αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς της χώρας για την έναρξη κοινής δράσης.
 Ο κάθε ιατρός μπορεί να προσφέρει με τρεις τρόπους :
 •Επικοινωνία προς τους ιατρούς-μέλη του Συλλόγου σχετικά με την τοποθέτηση κουμπαράδων σε ιατρεία για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και διαχείριση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 • Συμμετοχή των μελών στις εθελοντικές δράσεις του Οργανισμού
 • Δωρεάν ιατρική στήριξη και παρακολούθηση παιδιών που μένουν στα Σπίτια μας και Παιδιών που υποστηρίζονται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 
           Ευχαριστώντας εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση πολλών μελών μας, παρακαλούνται οι ιατροί που επιθυμούν να προσφέρουν με έναν η περισσότερους τρόπους, να απαντήσουν το συντομότερο δυνατόν στα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να προχωρήσει η έναρξη της Πανελλήνιας αυτής κοινής δράσης.
              Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
    Άννα Μαστοράκου             Χρήστος Παπασιδέρης

18 Μαΐου 2016, 00:06:02
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 16/5/2016
Αγαπητοί συνάδελφοι συμβεβλημένοι ιατροί,
η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στηρίζοντας τα μέλη της, αλλά και δραστηριοπούμενη αδιάκοπα προς όφελος του κάθε συμβεβλημένου ιατρού, σας ενημερώνει τα εξής :
Στο νέο τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης από πλευράς ΕΟΠΥΥ, αναμένονται διάφορες δυσλειτουργίες και προβλήματα, πάντα εις βάρος των ιατρών.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να καταγράφετε το πρόβλημα στο mail της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ eni.eopyy@gmail.com, ώστε να προωθήσουμε στο σύνολο τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και να παρέχουμε την χρήσιμη νομική βοήθεια του νομικού συμβούλου της Ένωσης προς τα μέλη της.
Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ είναι ο μόνος φορέας που μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα και έχει συμπαρασταθεί στους συμβεβλημένους ιατρούς και θα συνεχίσει να το κάνει με μεγαλύτερη διάθεση και επιμονή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ΕΝ.Ι. - ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
56131 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2012, 18:14:47
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
17708 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2017, 00:33:01
από Ορθοπαιδικός
11 Απαντήσεις
40295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2018, 10:36:01
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2623 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2021, 23:43:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
831 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2024, 10:59:09
από Δ. Κουναλάκης