Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ιατρούς.

(1/3) > >>

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
εχει δει κανεις ληξιπροθεσμα στην τσεπη του???????

χθες που πηγα στο ΙΚΑ μου ειπαν για ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Xouzouris:
Εχω εξοφληθεί τα ληξιπροθεσμα του ΙΚΑ προ 4-5 εβδομάδων περίπου. Αντιθέτως, απο τον ΟΠΑΔ ούτε μυνημα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Denominator:
Μόλις χθες έφτασε επιστολή του ΕΤΑΑ/ΤΥΥ (πρώην ΤΣΑΥ) σύμφωνα με την οποία για τα οφειλόμενα έως και τέλος του 2011 πρέπει να κοπεί τιμολόγιο προς τον ΕΟΠΥΥ (με την αντίστοιχη απομείωση) που να συνοδεύεται από τη δήλωση αποδοχής της διαδικασίας απομείωσης και μία κατάσταση με τις ανά μήνα απαιτήσεις. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:
1) Τι χρειάζονται οι αναλυτικές καταστάσεις αφού όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΤΣΑΥ με την υποβολή των πρωτότυπων εντολών,
2) Οι απαιτήσεις από το ΤΣΑΥ έχουν καταγραφεί και στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ (την ίδια στην οποία κατατέθηκαν και οι αντίστοιχες που αφορούν τον ΟΠΑΔ),
3) Πώς θα γίνει η διαδικασία χωρίς να έχει προηγηθεί εκκαθάριση - θα κοπεί τιμολόγιο με βάση τις απαιτήσεις (με συνυπολόγιση της απομείωσης) και θα "διορθωθεί" με κάποιο πιστωτικό τιμολόγιο από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ και
4) Γιατί η διαδικασία είναι διαφορετική σε σχέση με τον ΟΠΑΔ, αφού πρόκειται για οφειλές που υπάγονται στο ίδιο ΦΕΚ (θυμίζω ότι από τα οφειλόμενα του ΟΠΑΔ υπολογίζονταν ως ληξιπρόθεσμα μόνο αυτά που αντιστοιχούσαν έως 30/9/2011).
Αφήνω το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού με οφειλές από εισφορές...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόλις χθες έφτασε επιστολή του ΕΤΑΑ/ΤΥΥ (πρώην ΤΣΑΥ) σύμφωνα με την οποία για τα οφειλόμενα έως και τέλος του 2011 . .
....
.Αφήνω το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού με οφειλές από εισφορές...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Έλαβα ανάλογη επιστολή προ 1-2 εβδομάδων αλλά δεν ασχολήθηκα ακόμα... Απαντήσεις που πιστεύω:
1) Δεν ξέρουν τί έχει στείλει ο καθένας γιατί τα έχουν χάσει όλα και βαριούνται να ψάξουν. Αν δεν έχεις αντίγραφο καταστάσεων, καληνύχτα... (εμένα που είναι ανα έτος, δεν ξέρω τι θα κάνω... Θα πάω να τους ρωτήσω στο τοπικό ΤΣΑΥ, να μου πούν ότι δεν ξέρουν).
2) ναι πήραν τα ονόματα απο την εφαρμογή του Ε-ΔΑΠΥ αλλά δεν έχουν καταστάσεις (ξαναλέω ότι στο 1). Ο ΟΠΑΔ τουλάχιστον τα είχε περάσει με πρωτόκολλο και με ποσό (χωρίς βέβαια να τα ελεγξει) - το ΤΣΑΥ τα έβαζε στις σακούλες σκουπιδιών κλπ... (Θυμάστε το "Μάθε παιδί μου γράμματα" με τον φάκελλο του Τσάκωνα - έτσι και χειρότερα το ΤΣΑΥ).
3) Η εκκαθάριση είναι ανέκδοτο... Θα κοπεί τιμολόγιο (-10% χάρισμα βάσει νόμου) σύμφωνα με τις νέες καταστάσεις και σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο Ε-ΔΑΠΥ (πρέπει να συμπίπυουν). Τώρα αν είχες στήλει τότε τιμολόγιο (μάλλον τρυπημένη ΑΠΥ) και πρέπει τώρα να κόψεις πιστωτικό, έχασες, δεν μπορώ να φανταστώ (ίσως τους δείξεις το στέλεχος...).
4) Για το άχρηστο και ανοργάνωτο ταμείο όλα είναι διαφορετικά...
5) Συμψηφισμός; Οο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;  :D

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
1.συμψηφισμος δεν γινεται το ειπε το υπουργειο
2.εκοψα πιστωτικα τιμολογια σε ΙΚΑ-ΟΠΑΔ

για ΙΚΑ ΕΙΠΑΝ Σεπτεμβριο για ΟΠΑΔ δεν ξερουν τιποτα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση