Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
25 Μάιος 2012, 06:00:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
21 Μάιος 2012, 09:32:42 Ο διακομιστής - Η καφετιέρα μου πάπαλα και σήμερα.
21 Μάιος 2012, 22:49:49 D-Michalis -
21 Μάιος 2012, 22:56:31 D-Michalis - άρα, μόνο από Νοσοκομεία
23 Μάιος 2012, 14:53:34 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -9Ρ6
23 Μάιος 2012, 14:53:46 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -4ΞΕ
23 Μάιος 2012, 14:53:56 Predatorhttp://et.diavgeia.gov.gr/f... /eopyygov/ada/Β49ΑΟΞ7Μ... -60Α
23 Μάιος 2012, 14:54:47 Predator - Τελικα λεφτα υπάρχουν Βουδουρη Λεβλεντη μου.
23 Μάιος 2012, 14:55:20 Predator - Λεβέντη μου ήθελα να γράψω
23 Μάιος 2012, 23:09:22 Αδαμάντιος Σκούφαλος - Παρατηρήσα ότι τα link της διαύγειας δεν δουλεύουν όταν περιέχουν τα ελληνικά γράμματα στο τέλος
23 Μάιος 2012, 23:57:21 anastasios theodoridis - τα κάνεις αντιγραφή, επικόλληση στο google και ανοίγουν
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  ΠΦΥ -Εκπαίδευση
| |-+  Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις (Συντονιστές: Πατρωνάκης Μάνος, Argirios Argiriou, Γ.Κτιστάκης, Denominator)
| | |-+  1o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ -23-25/1/2009 -ΑΘΗΝΑ
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: 1o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ -23-25/1/2009 -ΑΘΗΝΑ  (Αναγνώστηκε 1435 φορές)
D-Michalis
Administrator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Μηνύματα: 813

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592



« στις: 9 Οκτώβριος 2008, 23:06:03 »

1o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ -23-25/1/2009 -ΑΘΗΝΑ


(Μη με ρωτάτε περισσότερα γιατί ειλικρινά δεν ξέρω, παρά μόνο ότι έχω προσκληθεί να έχω μία εισήγηση για τα δρώμενα ως πρώην πρόεδρος της Ένωσης και ότι περιλήφθηκε το όνομά μου στην οργανωτική για λόγους ιστορικούς, αλλά δεν έχω καμία συμμετοχή στην οργάνωση.)

* 08-10-1o_symposio_enosis.pdf (1950.81 KB - έγινε λήψη 23 φορές.)
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Οκτώβριος 2008, 23:53:16 από D-Michalis » Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
Predator
Επώνυμοι
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Karamitsosland

Μηνύματα: 963

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 299
-Ελήφθησαν: 393


Opportunity favors the prepared mind


« Απάντηση #1 στις: 9 Οκτώβριος 2008, 23:44:19 »

Η εγγραφή πόσο κοστίζει?


Anyway..Οσο και αν κοστίζει φαίνεται μια καλη προσπάθεια της Ενωσης να ανταγωνιστεί τις Ημερίδες Παπαδάκη.

Πάντως όσοι ιδίωτες Γ.Ι  είναι πολύ απασχολημένοι και δεν έχουν χρόνο  για events τύπου Ημερίδας και Συμποσίου.....
ας επισκεφτούν το Harvard Medical School Department of Continuing Education online

http://cmeonline.med.harvard.edu/index.asp?CurrentSection=2
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτώβριος 2008, 00:36:22 από Nektarios Nikolopoulos » Καταγράφηκε

Beware the bearers of false gifts and their broken promises.  Much pain, but still time.  Believe there is good out there.  We oppose deception.
Ο διακομιστής
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Deep in Shit

Μηνύματα: 4191

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 1411
-Ελήφθησαν: 2048


Ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου


« Απάντηση #2 στις: 10 Οκτώβριος 2008, 19:23:51 »

Η εγγραφή πόσο κοστίζει?
Στην αφίσα γράφει: δωρεάν.
Καταγράφηκε

Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
Αδαμάντιος Σκούφαλος
Επώνυμοι
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 1311

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 513
-Ελήφθησαν: 572


« Απάντηση #3 στις: 10 Οκτώβριος 2008, 19:41:49 »

Anyway..Οσο και αν κοστίζει φαίνεται μια καλη προσπάθεια της Ενωσης να ανταγωνιστεί τις Ημερίδες Παπαδάκη.

Bytheway.... Γιατί η Ένωση πρέπει να ανταγωνιστεί (κυριολεκτικά, αφού γίνονται λίγες μέρες αργότερα) τις Ημερίδες Παπαδάκη;


....................... αλλά δεν έχω καμία συμμετοχή στην οργάνωση.)
Παρακαλείσθε όπως παρουσιαστείτε το συντομότερον δυνατόν εις το Αστυνομικόν Τμήμα (Τμήμα Ασφαλείας) της περιοχής σας, δια προσωπικήν σας υπόθεσην...
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτώβριος 2008, 19:47:17 από Αδαμάντιος Σκούφαλος » Καταγράφηκε
D-Michalis
Administrator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
ΕΣΥ -Κ.Υ. Αλιάρτου

Μηνύματα: 813

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 287
-Ελήφθησαν: 592



« Απάντηση #4 στις: 12 Ιανουάριος 2009, 00:48:29 »

Το Τελικό Πρόγραμμα

http://enosigi.gr/images/files/telikianakoinosi.pdf

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Καταγράφηκε

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».
Raptor
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 182

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 43
-Ελήφθησαν: 95



« Απάντηση #5 στις: 28 Ιανουάριος 2009, 11:54:07 »

Δυστυχώς δεν ειχα την δυνατοτητα να το παρακολουθήσω.

Ας μας ενημερώσει κάποιος συνάδελφος, αξιζε τον κόπο? Προσέφερε καινούργια γνωση?
 Τι εντυπώσεις άφησε?

Και σχετικά με τη βράβευση, συγχαρητήρια  κ. Μιχάλη ,δεν είχω καταλάβει τι είδους βράβευση ήταν.
Καταγράφηκε

"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."
mandreou
Επώνυμοι
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 168

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 64
-Ελήφθησαν: 81



« Απάντηση #6 στις: 28 Ιανουάριος 2009, 18:38:40 »

Ο κ. Μιχάλης όπως και ο κ. Μερκούρης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ως ιδρυτικά μέλη της Ενωσης και ως διετελέσαντες Πρόεδροι της, για την προσφορά και το έργο τους. Ως προς το περιεχόμενο του συμποσίου ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα και το κλινικό φροντιστήριο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε επίπεδο ΚΥ (παιδιατρικά, καρδιολογικά, πολυτραυματία κλπ) με τη μορφή αλγόριθμων. Ήταν πρώτη φορά που σε ένα συνέδριο άκουγες τόσο καλά λόγια για τους ΓΙ από συναδέρφους άλλων ειδικοτήτων (ελπίζω να τα εννοούσαν και να μην ήταν απλές φιλοφρονήσεις!!!!!). Όπως και να έχει κάθε επιστημονική και εκπαιδευτική προσπάθεια που αφορά τους ΓΙ και την ΠΦΥ πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίζουμε και να την κρίνουμε με καλόπιστη διάθεση! Ο Μαριόλης ο Αργύρης έδωσε όλο τον εαυτό του για να πετύχει αυτή η προσπάθεια κια του αξίζουν συγχαρητήρια! Και για τους καχύποπτους που μπορεί να διαβάσουν το όνομα μου στην οργανωτική επιτροπή και βιαστούν να με χαρακτηρίσουν κατευθυνόμενη(Wink η συμμετοχή μου ήταν και για μένα έκπληξη καθώς τον Αργύρη τον γνώρισα στο σεμινάριο του Αρόλιθου πριν 5-6 χρόνια και οι σχέσεις μας είναι όπως με όλους τους συναδέλφους που γνωριστήκαμε σε σεμινάρια όπως π. χ. το Δημήτρη τον Κουναλάκη ή τον κ. Μιχάλη, δηλ. σχέσεις εκτίμησης και συναδελφικότητας.
Καταγράφηκε
Γ.Κτιστάκης
Moderator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Κ.Υ. Μοιρών Ηρακλείου

Μηνύματα: 547

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 139
-Ελήφθησαν: 316



WWW
« Απάντηση #7 στις: 28 Ιανουάριος 2009, 20:01:56 »

Είχε κάποια καλή σχετικά συμμετοχή (ίσως και παραπάνω από αυτήν που περίμεναν) βέβαια αρκετοί ειδικευόμενοι.
 Από τα θέματα που περιλάμβανε (δες πρόγραμμα) κάποια αναπτύχτηκαν με τρόπο που είχαν ενδιαφέρων και κάποια άλλα όχι και τόσο.(συμφωνώ με την mandreou αλλά για εμένα υπάρχουν και άλλα που εδώ και χρόνια μιλούν με τον καλύτερο τρόπο για την ΓΙ  π.χ «ήμερες Παπαδάκη»)
 Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό με καλούς ομιλητές, αλλά χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για συζήτηση γιατί τα θέματα της ΠΦΥ ήταν πιο πολύ προς συζήτηση παρά για διάλεξη.
Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να αποκομίσω επιστημονική γνώση από ένα συμπόσιο επαγγελματικής ένωσης.
Η γνώμη μου γενικά είναι ότι η ένωση Γ.Ι  δεν θα πρέπει να ασχολείται με  επιστημονικά συμπόσια-συνέδρια αλλά με συναντήσεις και συζητήσεις, επαγγελματικά συμπόσια - συνέδρια ανταλλαγή απόψεων για την ΠΦΥ και παρεμβάσεις και κινήσεις όσον αφορά τα επαγγελματικά της ειδικότητας.
Τέτοια τραπέζια υπήρχαν αλλά θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί σε άλλη βάση.
Τα συνέδρια πιστεύω είναι για τις εταιρίες των ιατρικών ειδικοτήτων που έχουν επωμιστεί το επιστημονικό μέρος. 
Πάντως εύχομαι καλή επιτυχία και στο επόμενο, γιατί έστω και έτσι η Γ/Οικ Ιατρική δηλώνει ενεργά το παρόν και δείχνει να την απασχολεί σημαντικά το μελλών της ΠΦΥ  Και εύχομαι το επόμενο να είναι οργανωμένο σε επαγγελματική βάση.   


ΥΓ……. και σε αυτό το συμπόσιο το μεγαλύτερο μερίδιο στα τραπέζια είχαν άλλες πέραν της ΓΙ ειδικότητες.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιανουάριος 2009, 20:08:48 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ » Καταγράφηκε
Raptor
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 182

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 43
-Ελήφθησαν: 95



« Απάντηση #8 στις: 29 Ιανουάριος 2009, 20:01:28 »

Ως προς το περιεχόμενο του συμποσίου ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα

Τί ειπώθηκε αναφορικα με το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αισιόδοξο?

Ο Μαριόλης ο Αργύρης έδωσε όλο τον εαυτό του για να πετύχει αυτή η προσπάθεια κια του αξίζουν συγχαρητήρια!

Πράγματι αξίζει συγχαρητήρια όχι μόνο γιατην επιτυχη ,καθως φαινεται ,οργανωση του Συμποσίου αλλα επείδη κατάφερε να ενσωματώσει στην προσπάθειά του πόλλες φωνές που άσκησαν έντονη κριτική  στο προσωπό του.
Εχω την αίσθηση πως συντομα ο κος Μαριόλης θα αναλάβει την προεδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουάριος 2009, 11:56:24 από Raptor » Καταγράφηκε

"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."
Raptor
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 182

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 43
-Ελήφθησαν: 95



« Απάντηση #9 στις: 2 Φεβρουάριος 2009, 14:25:23 »

Τί ειπώθηκε αναφορικα με το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αισιόδοξο?

Ισως η κα mandreou ή ο κος Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ μπορούν να μας διαφωτίσουν.
Καταγράφηκε

"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."
mandreou
Επώνυμοι
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 168

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 64
-Ελήφθησαν: 81



« Απάντηση #10 στις: 3 Φεβρουάριος 2009, 10:11:03 »

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία συνάδερφε ως γνωστό γι αυτό και πάντα μια και διαλέξαμε την γενική ιατρική δεν χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία μας όσο κι αν αυτό γίνεται δύσκολο με τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά από τους υπόλοιπους καλούς συναδέρφους μας!
Στο συμπόσιο λοιπόν εκτός από τη συμφωνία όλων ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά απλά πρωτοβάθμια περίθαλψη και το σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι γιατροί των ΚΥ και ΠΙ αλλά και του ΙΚΑ καμιά αισιόδοξη πρόβλεψη δεν έγινε. Αναφέρθηκαν όλοι οι νόμοι και τα πιθανά σενάρια όπως η συγχώνευση των πρωτοβάθμιων δομών του ΕΣΥ με το ΙΚΑ λόγω των αυξημένων αναγκών σε ειδικευμένους γιατρούς, άλλοι είπαν ότι οικονομικά το μέλλον επιτάσσει ΣΔΙΤ και στην Πρωτοβάθμια, τονίστικε η χαμηλή κρατική χρηματοδότηση για την υγεία γενικά και έγινε αναφορά στις τάσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό όπου όπως κατάλαβα δεν είναι καλύτερα τα πράγματα (όλα εκεί έιναι γύρω από την σχέση κόστους οφέλους-πόσο μου στοιχίζει το κάθε ΚΥ, όσο λιγότερο καλύτερα, μικρές αυτόνομες ομάδες γιατρών διαχειρίζονται κεφαλαία από τον κρατικό κουρβανα για την υγεία κλπ), ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση ενός ιδιώτη συναδέλφου για το ρόλο στην ΠΦΥ των ιδιωτών ιατρών (να τους επιτραπεί δηλ η συμμετοχή στην ΠΦΥ μέσω του ΕΣΥ με συμβάσεις έργου όχι απλά με ταμεία όπως είναι σήμερα ). Περιμένοντας λοιπόν τους βαρβάρους διότι κι αυτοί είναι μια κάποια λύση, δηλ. τα νομοσχέδια για την ΠΦΥ (πολλά σε σχέδια νόμου όπως κατάλαβα αλλά κανένα σε ισχύ) συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα να είμαστε γενικοί γιατροί και να ελπίζουμε.     
Καταγράφηκε
Γ.Κτιστάκης
Moderator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Τόπος εργασίας:
Κ.Υ. Μοιρών Ηρακλείου

Μηνύματα: 547

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 139
-Ελήφθησαν: 316



WWW
« Απάντηση #11 στις: 3 Φεβρουάριος 2009, 14:40:42 »

Όπως λέει και η mandreou στο συμπόσιο δεν βγήκε κάτι το αισιόδοξο.(το αντίθετο θα έλεγα)
Η γνώμη μου είναι και το επαναλαμβάνω ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να οργανώνονται σε βάση διαλόγου με συμμετοχή ατόμων με εμπειρία στην ΠΦΥ και στην οργάνωση συστημάτων υγείας γενικότερα  και όχι στην βάση διαλέξεων με περιορισμένο χρόνο ενός στρογγυλού τραπεζιού.
Υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοια άτομα, αλλά για ευνόητους λόγους, νομίζω, αποκλείονται από τέτοιου είδους συζητήσεις (από τα κυκλώματα θες ,από τα «τσιράκια»θες, από τα συμφέροντα και την σταδιοδρομία κάποιων θες?)  ή οι ίδιοι δεν θέλουν να συμμετέχουν μαζί με κάποιους από τους παραπάνω, ή δεν εισακούγεται ποτέ ο λόγος τους από τους έχοντες το «πάνω χέρι».
Έχω ακούσει πάρα πολύ σοβαρές και κατά την γνώμη μου αξιόλογες θέσεις για τον τρόπο οργάνωσεις της ΠΦΥ από άτομα που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά με την οργάνωση της ΠΦΥ ,αλλά αυτές οι γνώμες δεν εισακούστηκαν ποτέ και δεν τους δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν και τώρα, θες από πολιτικά ή θες από ατομικά συμφέροντα. (αυτές οι γνώμες ήταν και σε μορφή προτάσεων στο Υπουργείο)

Αυτά τα άτομα ή ομάδες ατόμων φυσικά και δεν είναι μόνο οι γνωστοί που συμμετέχουν στα συνέδρια-συμπόσια κτλ,  αλλά άτομα που είναι στους περισσότερους από εμάς άγνωστα.

Οι παλαιότεροι σίγουρα γνωρίζουν τέτοια άτομα που έχουν αποκλειστεί από κάθε κουβέντα περί την ΠΦΥ.

Σταματώ εδώ γιατί από την μια δεν γνωρίζω πολλά (όπως κάποιοι άλλοι) και από την άλλη στο ΕΛ πάντα αυτό ισχύει και πάντα έτσι γίνεται.   
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Φεβρουάριος 2009, 14:42:41 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ » Καταγράφηκε
LENA
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 8

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 5
-Ελήφθησαν: 3



« Απάντηση #12 στις: 3 Φεβρουάριος 2009, 18:21:34 »

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.ΣΑΦΩΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ Γ.Ι. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ??? ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ.....ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΦΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Smiley
Καταγράφηκε
orfeo
Full Member
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 177

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 177
-Ελήφθησαν: 75


« Απάντηση #13 στις: 3 Φεβρουάριος 2009, 18:58:58 »

ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ.....
Γιατί όχι; Αν μάλιστα έχει την ανάλογη προσέλευση και αποδοχή απ' τους γιατρούς με τις ημερίδες Παπαδάκη, θα θεωρηθεί σίγουρα και πολύ πετυχημένη.
Εγώ πάντως ως γεν. γιατρός δεν έχω την αντίληψη ότι η γνώση γενικά και της ιατρικής ειδικότερα είναι αποκλειστικότητα οποιουδήποτε και πολύ ευχαρίστως παρακολουθώ και μαθητεύω σε οποιονδήποτε έχει να μου προσφέρει κάτι περισσότερο απ' αυτά που ήδη γνωρίζω.
Η ειδικότητα που διαλέξαμε έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να διδαχθεί απ' όλες τις άλλες και παρ' όλα αυτά να μην υποκαθίσταται από καμία. Δε μας διαφοροποιεί η γνώση, αλλά ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε. Πρόσφατα παρακολούθησα ένα σεμινάριο πάνω στο Σ.Δ. όπου εκπαιδευτές ήταν κυρίως παθολόγοι. Στο τέλος του, οι εκπαιδευτές αναγνώρισαν ότι κάθε φορά που εκπαιδεύουν γενικούς γιατρούς στο Σ.Δ. αισθάνονται ότι απευθύνονται σε γιατρούς που βλέπουν συνολικά τον ασθενή, ενώ με άλλες ειδικότητες υπάρχει η αίσθηση ότι μιλάνε σε "τεχνικούς" που ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εργαστηριακές μετρήσεις παραβλέποντας ίσως το "όλον" του πάσχοντος. Δεν ξέρω αν έχουμε συνολικά φτάσει σ' αυτό το επίπεδο, πάντως έχουμε λόγω ειδικότητας πλεονεκτική θέση για να το καταφέρουμε. Ως τότε, ας προοδεύουμε στη γνώση της τέχνης -που όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης είναι μακρά- όσο μπορούμε περισσότερο. Η μαθητεία δεν είναι ένδειξη υποτέλειας...
Καταγράφηκε
Raptor
Ιατροί
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ιδιότητα: Γενικός ιατρός
Μηνύματα: 182

Συμφωνώ
-Δόθηκαν: 43
-Ελήφθησαν: 95



« Απάντηση #14 στις: 5 Φεβρουάριος 2009, 19:34:23 »

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

* apotimisi.pdf (269.83 KB - έγινε λήψη 11 φορές.)
Καταγράφηκε

"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."
Λέξεις κλειδιά:
Σελίδες: [1] Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.112 δευτερόλεπτα. 38 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα Χθες στις 20:26:01