Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 20:37:53

Αποστολέας Θέμα: Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;  (Αναγνώστηκε 164899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Ιανουαρίου 2016, 19:20:00
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το ερώτημα είναι αν πιάνουν τόπο ή πάνε στο βρόντο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Περίπου 720 δολάρια το χρόνο δαπανά για φάρμακα κάθε Έλληνας, το χρόνο. Το ποσό αυτό μάλιστα κατατάσσει την Ελλάδα σε μία από τις πρώτες θέσεις στη κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση του 2015 -δόθηκε στην δημοσιότητα το Νοέμβριο – η χώρα μας ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα για φαρμακευτικές δαπάνες κατά κεφαλή μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, κάθε Έλληνες εμφανίζεται να δαπανά 721 δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο για φάρμακα (σε όρους αγοραστικής δύναμης - PPP) έναντι 1.026 δολαρίων που ξοδεύει ένας Αμερικάνος και 752 δολαρίων ένας Ιάπωνας. Στον αντίποδα βρίσκονται η Εσθονία και η Δανία που καταλαμβάνουν τις δυο τελευταίες θέσεις με 272 και 240 δολάρια αντίστοιχα.


Η φαρμακευτική δαπάνη στις χώρες του ΟΟΣΑ ανήλθε σε περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, δηλαδή περίπου το 20% των συνολικών δαπανών για την υγεία. Η μέση κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη είναι στα 500 δολάρια (δεν αφορά κατανάλωση σε νοσοκομεία), με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να εμφανίζει διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ, και περισσότερο από 35% υψηλότερο σε σχέση με την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν δαπάνες για φάρμακα που καταναλώνονται σε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη είναι υψηλή και αφορά κατά μέσο όρο το 43% της συνολικής δαπάνης. Οι περισσότερες από τις ιδιωτικές δαπάνες για φάρμακα (37%) προέρχεται απευθείας από τις τσέπες των νοικοκυριών. Χώρες όπως η Γαλλία, Γερμανία και την Ιαπωνία αναφέρουν σχετικά χαμηλό μερίδιο της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης περίπου 25-30%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά (δύο χώρες όπου η ιδιωτική ασφάλιση υγείας παίζει μεγάλο ρόλο στη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης), καθώς και Πολωνία αναφέρουν περισσότερο από το 60% της φαρμακευτικής δαπάνης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Φεβρουαρίου 2016, 23:00:19
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με μόλις… σαράντα ευρώ κοστολόγησε το υπουργείο Υγείας το ύψος της υγειονομικής περίθαλψης φέτος για κάθε ανασφάλιστο πολίτη, σύμφωνα με τα όσο προβλέπονται στο νομοσχέδιο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις” που φέρνει ξανά στη Βουλή- μετά την άρον άρον απόσυρσή του το Δεκέμβριο-, γνωστό ως παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την κοστολόγηση των μέτρων για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, προβλέπονται μόνο 100 εκατ. ευρώ για περίπου 2,5 εκατ. άτομα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, κάτι ωστόσο που αποτελεί το… αισιόδοξο σενάριο, δεδομένου πως ο αριθμός των ανασφάλιστων υπολογίζεται πως μπορεί να αγγίζει και τα 3 εκατ.

Πρόκειται για κονδύλια που σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν προβλεφθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρόκειται να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ με στόχο της διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων στους οποίους παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, καθώς και νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι ανασφάλιστοι με τον ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, εξετάσεις, νοσηλεία και συνταγογράφηση.

Όπως όμως εξηγούν φορείς της αγοράς της Υγείας, το ύψος των δαπανών στα 100 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλό για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις των ανασφάλιστων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως όταν ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια η συζήτηση για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, οι φαρμακευτικές εταιρείες, που μάλιστα θα αναλάμβαναν το μισό του κόστους, είχαν εκτιμήσει πως απαιτούνταν τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ (με τον αριθμό των ανασφάλιστων τότε να είναι μικρότερος σε σχέση με σήμερα). Συμπληρώνουν οπότε πως για να επαρκέσει το διαθέσιμο κονδύλι, το πιθανότερο είναι να μπουν πολύ αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των δικαιούχων, οπότε στην ουσία το νομοσχέδιο θα αφορά λιγότερους ανασφάλιστους, ή να μπει πλαφόν στις παροχές που θα δικαιούνται.

Ακόμη όμως και τα 100 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το ΓΛΚ δεν είναι σαφές πως θα τα εξασφαλίσει τελικά ο ΕΟΠΥΥ, ειδικά αφού ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για την επόμενη τριετία είναι πιο “σφιχτός” από ποτέ. Ξεκάθαρη απάντηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν υπάρχει προς το παρόν, με τον Ανδρέα Ξανθό να σημειώνει γενικότερα πως γίνεται προσπάθεια αναπροσανατολισμού δημόσιων πόρων προς τις δομές της Υγείας, όπως επίσης και να διασφαλιστεί πως οι εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταλήγουν- όπως προβλέπεται- στο σύστημα Υγείας, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

Πηγή. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2016, 23:02:11 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Φεβρουαρίου 2016, 12:34:26
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Νόμος η δωρεάν περίθαλψη ανασφαλίστων μόνο με το ΑΜΚΑ - Φάρμακα και για το βιβλιάριο πρόνοιας Share Like us Tweet Follow us Plus One Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα όπου και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για την Δημόσια Υγεία, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, αλλά και την Παιδεία, την Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μία σημαντική ρύθμιση που περιλαμβάνει ο νόμος είναι η πρόσβαση σε παροχές υγείας για τους ανασφάλιστους μόνο με το ΑΜΚΑ τους.

Ειδικότερα με την ψήφιση του νομοσχεδίου καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνο με τον ΑΜΚΑ. Ετσι οι ανασφάλιστοι με τον ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να νοσηλεύονται και να πραγματοποιούν εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ θα έχουν το ίδιο ποσοστό συμμετοχής με τους ασφαλισμένους στα φάρμακα. Mε την ίδια ρύθμιση, όσοι έχουν βιβλιάριο απορίας θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Ρυθμίζονται επίσης θέματα για την στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για την στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά.

Επιπλέον, λαμβάνονται μέτρα για την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ ???, μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη δέσμη προσλήψεων.

Τέλος, επιλύονται γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Φεβρουαρίου 2016, 18:00:01
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Παράλληλο πρόγραμμα και ανασφάλιστοι:
- Καταργεί πρακτικά τις επιτροπές για μη επείγουσα χρήση υπηρεσιών υγείας (πχ εξετάσεις, ραντεβού στα τακτικά ιατρεία, επεμβάσεις).
- Δεν θέτει υποχρεώσεις του στυλ υπεύθυνων δηλώσεων ότι "στο μέλλον θα πληρωθούν" για νοσηλείες ως ανασφάλιστος....
- Δεν βάζει εισοδηματικά κριτήρια, στο να είσαι "ανασφάλιστος". Αρκεί να μην πληρώνεις τις εισφορές σου. Επίσης, μπαίνουν και οι μετανάστες μέσα.
- Συνεχίζεις όπως σήμερα, ως ανασφάλιστος να μπορείς να πάρεις συνταγή από γιατρό δημόσιας δομής και να την εκτελέσεις σε ιδιωτικό φαρμακείο όπως είχε θεσπιστεί κατ' απαίτηση της τρόικας το Μάρτη του 2014. Γίνεται μνεία μόνο ότι μπορεί με εισοδηματικά κριτήρια να έχεις χαμηλότερη συμμετοχή.
- Όλα γίνονται μέσω δημόσιων μονάδων και τίποτα μέσω ιδιωτικών, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Η αίσθηση μου είναι ότι δεν συμφέρει να ασφαλίζεσαι πλέον.Καλύτερα μαύρα και "ανασφάλιστος" με μια ιδιωτική ασφάλιση για να μην στοιβάζεσαι στο ΕΣΥ. Η φαρμακευτική περίθαλψη που ήταν το άγχος των ιδιωτικών ασφαλιστικών καλύπτεται από το κράτος: Πως ήταν παλαιά με το ΙΚΑ που πήγαινες σε ιδιώτη ιατρό και μετά έψαχνες γιατρό του ΙΚΑ να σου συνταγογραφήσει τα φάρμακα και τις εξετάσεις του ιδιώτη... Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Φυσικά, περιμένουμε κοινή υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες του πως θα εφαρμοστεί. Ο διάβολος πάντα κρύβεται στις λεπτομέρειες....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Φεβρουαρίου 2016, 11:58:32
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά ο εμπαιγμός συνεχίζεται, οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ παραμένουν ανασφάλιστοι. Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου (δες εδώ) διαπιστώνεται ότι ακόμα μια φορά μεταθέτουν τη λύση για το πρόβλημα των χιλιάδων ανασφάλιστων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
 
Ο νόμος «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του.
«Κατά» ψήφισαν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου
 
Με το άρθρο 33 του συγκεκριμένου νόμου ρυθμίζονται τα θέματα παροχών υγείας σε κοινωνικές ομάδες ανασφάλιστων.
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου, “οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ παροχών υγείας”,  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ και θα περιμένουν την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης … τη στιγμή που το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία χορηγείται σε νόμιμους μετανάστες, πρόσφυγες κι άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες…
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2016, 12:00:44 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Φεβρουαρίου 2016, 12:53:22
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά ο εμπαιγμός συνεχίζεται, οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ παραμένουν ανασφάλιστοι. Μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου (δες εδώ) διαπιστώνεται ότι ακόμα μια φορά μεταθέτουν τη λύση για το πρόβλημα των χιλιάδων ανασφάλιστων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
 
Ο νόμος «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του.
«Κατά» ψήφισαν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου
 
Με το άρθρο 33 του συγκεκριμένου νόμου ρυθμίζονται τα θέματα παροχών υγείας σε κοινωνικές ομάδες ανασφάλιστων.
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου, “οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ παροχών υγείας”,  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ και θα περιμένουν την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης … τη στιγμή που το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία χορηγείται σε νόμιμους μετανάστες, πρόσφυγες κι άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες…

Το ίδιο το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μας προτρέπει, αν έχουν μη ανανεωμένο βιβλιάριο, να τους εντάξουμε στην κατηγορία Ν.4270/14.
Τι γίνεται μ' αυτό;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Φεβρουαρίου 2016, 13:37:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Φεβρουαρίου 2016, 14:45:03
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τι αξία μπορεί να έχει ένα έγγραφο που αντί για ημερομηνία γράφει 25/2/201 ?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Φεβρουαρίου 2016, 14:46:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Φεβρουαρίου 2016, 14:52:19
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Πώς γράφονται πλέον οι εξετάσεις με βάση τον παραπάνω νόμο στους μη έχοντες ασφαλιστική κάλυψη?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Μαρτίου 2016, 23:28:27
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Απάντηση Ιατρού εργαζομένου στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στις 26/02/2016 στην ομάδα "Υγεία και πολιτική της υγείας" στο facebook:

-  Έτσι κι αλλιώς στις δομές του ΠΕΔΥ - πρώην ΙΚΑ - οι ανασφάλιστοι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν δωρεάν πρόσβαση και πλήρη φαρμακευτική περίθαλψη... Δεν δικαιούνται όμως αναγραφή εξετάσεων παρά μόνο αυτών που πραγματοποιούνται στις δομές του πρώην ΙΚΑ....

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Μαρτίου 2016, 18:36:39
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απάντηση Ιατρού εργαζομένου στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στις 26/02/2016 στην ομάδα "Υγεία και πολιτική της υγείας" στο facebook:

-  Έτσι κι αλλιώς στις δομές του ΠΕΔΥ - πρώην ΙΚΑ - οι ανασφάλιστοι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν δωρεάν πρόσβαση και πλήρη φαρμακευτική περίθαλψη... Δεν δικαιούνται όμως αναγραφή εξετάσεων παρά μόνο αυτών που πραγματοποιούνται στις δομές του πρώην ΙΚΑ....

....με χρέωση.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15 Μαρτίου 2016, 22:25:20
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

16 Μαρτίου 2016, 07:35:16
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν δεν κάνω λάθος, αυτές είναι οι προϋποθέσεις, κριτήρια κλπ για την έκδοση του λεγόμενου βιβλιαρίου "πρόνοιας" ή "απορίας". Γι' αυτούς υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεση μόνο σε κρατικά φαρμακεία.
Μεταξύ των δικαιούχων:
Παράθεση
δ. Ανασφάλιστοι πρώην βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

Με τους δικαιούχους φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014 τι προϋποθέσεις ισχύουν; Μόνο να μην έχει ανανεωμένη ασφαλιστική ικανότητα;
Επομένως αν δεν έχει τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια ώστε να βγάλει βιβλιάριο πρόνοιας, μπορεί να έχει φαρμακευτική περίθαλψη μέσω ηλεκτρονικών συνταγών του Ν.4270 και εκτέλεση από ιδιωτικά φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι και στις δύο κατηγορίες, δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού. Πως κάνουν εξετάσεις;
Επίσης για τους δικαιούχους του Ν.4270, που δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, τι ισχύει για τη νοσοκομειακή περίθαλψη;

16 Μαρτίου 2016, 09:43:56
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

16 Μαρτίου 2016, 09:48:49
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών

Τι σημαίνει η επισήμανση;
Όσοι δεν έχουν τα οικονομικά κριτήρια για να βγάλουν βιβλιάριο ανασφάλιστου, μπορούν να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη μέσω του Ν.4270/2014 αλλά πως νοσηλεύονται;

Από το ανωτέρω ΦΕΚ
Δ. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ
Στους δικαιούχους βιβλιαρίου δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης παρέχεται:
1. Δωρεάν πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης. Ειδικά όμως οι Αρχιερείς των Πατριαρχείων δικαιούνται Α΄θέση ενώ οι ιερείς και λαϊκοί αυτών ΒΒ΄ θέση.
2. Εξέταση και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (λίστας) στα ιδρύματα που αναφέρονται στην Απόφαση και διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων.
3. Μεταφορά ασθενών με πλωτό ή αεροπορικό μέσο.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2016, 10:44:30 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

16 Μαρτίου 2016, 13:29:58
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν δεν κάνω λάθος, αυτές είναι οι προϋποθέσεις, κριτήρια κλπ για την έκδοση του λεγόμενου βιβλιαρίου "πρόνοιας" ή "απορίας". Γι' αυτούς υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεση μόνο σε κρατικά φαρμακεία.
Μεταξύ των δικαιούχων:
Παράθεση
δ. Ανασφάλιστοι πρώην βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

Με τους δικαιούχους φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014 τι προϋποθέσεις ισχύουν; Μόνο να μην έχει ανανεωμένη ασφαλιστική ικανότητα;
Επομένως αν δεν έχει τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια ώστε να βγάλει βιβλιάριο πρόνοιας, μπορεί να έχει φαρμακευτική περίθαλψη μέσω ηλεκτρονικών συνταγών του Ν.4270 και εκτέλεση από ιδιωτικά φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι και στις δύο κατηγορίες, δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού. Πως κάνουν εξετάσεις;
Επίσης για τους δικαιούχους του Ν.4270, που δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, τι ισχύει για τη νοσοκομειακή περίθαλψη;

Τα παραπάνω κριτήρια ισχύουν όχι μόνο για τους δικαιούχους βιβλιάριο οικονομικής αδυναμίας (πρόνοιας), αλλά και για τους ανασφάλιστους. Θέτονται δηλαδή τα κριτήρια, ποιοι ακριβώς δικαιούνται πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι υπόλοιποι που δεν περιγράφονται στα κριτήρια και μέχρι την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης που ορίζει ο τελευταίος νόμος, δεν δικαιούνται πρόσβαση στο σύστημα υγείας, αλλά πληρώνουν τις οποιεσδήποτε υπηρεσίες (εργαστηριακές εξετάσεις κλπ).
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
33 Απαντήσεις
30563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2012, 11:38:23
από Δ. Κουναλάκης
464 Απαντήσεις
520269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα Χθες στις 19:40:12
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
7763 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2010, 15:08:51
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9368 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
2 Απαντήσεις
4099 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2013, 12:48:23
από Denominator