Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:07:27

Αποστολέας Θέμα: Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;  (Αναγνώστηκε 164479 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Νοεμβρίου 2013, 21:47:30
Αναγνώστηκε 164479 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Νόμιζα ότι όσοι είναι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται περίθαλψης στα Νοσοκομεία παρά μόνο άν πληρώσουν.

Προφανώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα αν διαβάσει κανείς το παρακάτων δημοσίευμα του onmed.gr.

Υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Νοεμβρίου 2013, 21:47:47
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09/11/2013
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



650.000 ευρώ σε 14 νοσοκομεία για ανασφάλιστους.


650.000 ευρώ σε 14 νοσοκομεία για ανασφάλιστουςΔεκατρία νοσοκομεία της Αττικής και ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δέχονται μέχρι στιγμής οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους πολίτες προκειμένου να τους περιθάλψουν δωρεάν.

 

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 647.430.00 ευρώ για το 2013 προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των συγκεκριμένων νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ηδη για το παραπάνω ποσό, έχουν εγκριθεί και τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα πληρωμής στο όνομά τους.

 

Αναλυτικά, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής έχει λαμβάνειν 422.430,00 ευρώ, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου θα λάβει 150.000 ευρώ και η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας που ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα νοσοκομείο -το Παπανικολάου (για το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) θα λάβει το ποσό των 75.000 ευρώ.

 

Αναλυτικά τα νοσοκομεία που  θα λάβουν την επιχορήγηση για τους οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας είναι:

 

Από την 1η ΥΠΕ:

Παίδων Π. & Α. Κυριακού, Σωτηρία, Λαικό, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ, Κοργιαλένειο- Μπενάκειο ΕΕΣ, Ανδρέας Συγγρός, Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων, Ογκολογικό Αγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο Η Αγία Ελένη.

Από την 2η ΥΠΕ:

Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής και Ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαείτιο

 

Τέλος για την 3η ΥΠΕ όπως είπαμε παραπάνω, είναι το Παπανικολάου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Νοεμβρίου 2013, 21:50:34 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Νοεμβρίου 2013, 19:31:49
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

drpetros


« Τελευταία τροποποίηση: 11 Νοεμβρίου 2013, 19:34:23 από drpetros »

3 Ιανουαρίου 2014, 23:08:45
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
03/01/2014.
του Αρίστου Δοξιάδη.


Σήμερα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο ανακοίνωσε οτι ένας ανασφάλιστος ασθενής που είχε εξετάσει πέθανε γιατί “... δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος,  αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.” Η ανακοίνωση εδώ.  Το ΜΚΙ αναφέρει οτι υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που κινδυνεύουν για παρόμοιους λόγους,  και κάνει έκκληση για να σωθούν.

Το θλιβερό περιστατικό ας γίνει αφορμή για να καταλάβουμε τις παθογένειες του συστήματος υγείας όπως χτίστηκε από το 1982, και όπως μεταλλάσσεται μέσα στην κρίση. Δεν είμαι ειδικός, αλλά προσπάθησα να καταλάβω τι συνέβαινε και τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Με βοήθησε μια συζήτηση στο facebook, στον τοίχο του ιατρού Αλέξανδρου Καραγιάννη, με άλλους ιατρούς και νοσηλεύτριες (εδώ).

Το ΕΣΥ δεν ήταν ποτέ “δωρεάν”, όπως π.χ. είναι το δημόσιο σχολείο. Ο ασθενής έπρεπε να πληρώσει για την νοσηλεία, είτε ο ίδιος, είτε το ασφαλιστικό του ταμείο. Πριν από την κρίση, αυτό δεν φαινόταν να είναι μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, για δύο λόγους: Πρώτο, οι ανασφάλιστοι ήταν σχετικά λίγοι, αλλά και απο αυτούς, πολλοί δεν ήταν φτωχοί.

Δεύτερο, στην πράξη, όποιος δεν είχε να πληρώσει δεν πλήρωνε, τα χρωστούσε, χωρίς συνέπειες αφού τα νοσοκομεία σπανίως τον κυνηγούσαν για την είσπραξη. Το σύστημα λειτουργούσε στην πράξη σα να ήταν σύστημα ελεύθερης και καθολικής πρόσβασης, αλλά χωρίς να είναι επίσημα. Αρκούσε ο ανασφάλιστος ασθενής να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση οτι θα πληρώσει ο ίδιος μετά την θεραπεία για να γίνει κανονικά η εισαγωγή. Αυτό έλυνε το πρόβλημα του ασθενή, αλλά ήταν πολύ προβληματική μέθοδος για την διαχείριση των πόρων του συστήματος. Τα νοσοκομεία είχαν τεράστια ανείσπρακτα υπόλοιπα, εκτός προϋπολογισμού, που τα κάλυπτε εκ των υστέρων το κεντρικό κράτος.

Ηταν κι αυτός ένας λόγος που οι δαπάνες του συστήματος φούσκωναν ανεξέλεγκτα, πέρα από κάθε άλλο τομέα του κράτους, μαζί βέβαια με τις σπατάλες σε φάρμακα, και εξετάσεις κτλ. Προφανώς δεν ήθελε κανένας να το πειράξει, και να πάμε σε καθολική ελεύθερη πρόσβαση. Γιατί σε ένα σύστημα όπου οι δαπάνες της νοσηλείας θα ήταν ρητά και από πριν ενταγμένες στον κρατικό προϋπολογισμό (για να καλύπτουν και τους ανασφάλιστους), θα έπρεπε να είναι και πιο αυστηρός ο κεντρικός έλεγχος στις δαπάνες, και τότε θα έχαναν πολλά λεφτά οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι γιατροί και οι προμηθευτές.

Ηρθε η κρίση, αυξήθηκαν οι ανασφάλιστοι και οι φτωχοί, και μειώθηκαν οι πόροι. Επιπλέον, τα νοσοκομεία πιέζονται να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους, και προφανώς να μην έχουν τόσα πολλά ανείσπρακτα υπόλοιπα. Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα; Εδώ, από την συζήτηση που ανέφερα, καταλαβαίνω οτι η πρακτική διαφέρει κατά περίπτωση.

Μερικοί λένε οτι ακόμα και σήμερα, αν ο ανασφάλιστος ασθενής υπογράψει την σχετική υπεύθυνη δήλωση, θα νοσηλευτεί κανονικά. Αλλά αν ζητήσει να νοσηλευτεί χωρίς κόστος, και δεν εμπίπτει σε κάποια ειδική κατηγορία που το δικαιούται, το νοσοκομείο θα αρνηθεί. Αν ισχύει αυτό, τότε ενδέχεται να φταίει ο χειρισμός από την πλευρά των ιατρών του ΜΚΙ. Σταχυολογώ από την συζήτηση στο ΦΒ:

ΘΣ, Ιατρός: “Όταν δεις έναν ασθενή με αιμόπτυση και πόνο στο θώρακα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ (στο ιατρείο, στο σπίτι, στο δρόμο, σε ταβέρνα…) καλείς το ΕΚΑΒ και τον στέλνεις για νοσηλεία. Κανονικά μπαίνεις στο ασθενοφόρο και τον συνοδεύεις γιατί μπορεί να έχει πνευμονική εμβολή και να καταλήξει μέσα σε λίγα λεπτά, ή καλείς εφόσον είναι γιατρός, κινητή μονάδα και όχι απλό ασθενοφόρο. Οτιδήποτε άλλο είναι ποινικό αδίκημα… συμπεριλαμβανομένων και των αξονικών τομογραφιών σε εξωτερική βάση… Τώρα, εάν καλέσεις στο τηλέφωνο το γραφείο κίνησης ενός νοσοκομείου και ζητήσεις ο ασθενής σου (γιατί “σου” είναι, έχεις την ευθύνη του) να νοσηλευτεί δωρεάν, φυσικά το γραφείο κίνησης θα πει πως αυτό δεν γίνεται… Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε επικοινωνία με γιατρό σε τμήμα επειγόντων και είπε “μην φέρετε τον ασθενή αν είναι ανασφάλιστος”, ή κάτι ισοδύναμο…”

ΕΜ, Νοσηλεύτρια: “Ειδικά για την περίπτωση του 66χρονου είναι περίεργη η κατάληξη διότι αφενός υπήρχε ένα χρόνιο πρόβλημα, αφετέρου με τα συμπτώματα που αναφέρονται (αιμόπτυση κλπ) θα μπορούσε να απευθυνθεί σε κάποιο τμήμα επειγόντων περιστατικών.Το υγειονομικό προσωπικό δεν είναι υπεύθυνο για την οικονομική τακτοποίηση μιας νοσηλείας και έτσι σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών υγείας . Άρα ακόμη και αν είχε τεθεί ζήτημα ως προς την εισαγωγή στο τμήμα επειγόντων θα του είχε παρασχεθεί βοήθεια. Στο [στρατιωτικό] νοσοκομείο που εργάζομαι τουλάχιστον (αγνοώ τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία) υπογράφεται μια υπεύθυνη δήλωση από τον ανασφάλιστο πως θα καλύψει τα έξοδα και γίνεται η εισαγωγή. … Από όσο γνωρίζω αν ο ασθενής έχει σώας τας φρένας αρκεί η δική του δήλωση. Αν το ΜΚ ιατρείο ήθελε τέτοια ρητή συμφωνία (το οποίο είναι αδύνατο) λυπάμαι που το λέω φέρει ευθύνη για την κατάληξη του 66χρονου.”

Αλλοι όμως λένε οτι σήμερα δεν αρκεί η δήλωση, γιατί τα πράγματα έχουν σφίξει. ΠΤ: “Από μια συζήτηση που έκανα με τη γυναίκα μου που είναι ιατρός του ΕΣΥ, το συμπέρασμα είναι ότι πράγματι αυτά που λέει η ανακοίνωση του Κοινωνικού ιατρείου, ισχύουν. Οι λόγοι είναι οικονομικοί, δηλαδή οφείλεται στο περιορισμένο budget των νοσοκομείων.”

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα, ούτε αν η πρακτική είναι ίδια σε κάθε νοσοκομείο, ούτε αν φταίει και ο χειρισμός από τη πλευρά του ΜΚΙ. Αυτό που προκύπτει καθαρά, νομίζω, είναι οτι το σύστημα του ΕΣΥ της μεταπολίτευσης, με την δήθεν διαφοροποίηση σε ανασφάλιστους και μη, δεν μπορεί να λειτουργήσει πια. Η πρόσβαση πρέπει να γίνει ανοιχτή σε όλους, και να βρεθούν πραγματικοί πόροι για να καλυφθούν οι δαπάνες, όχι φανταστικές και ανεισπρακτες απαιτήσεις από ασθενείς.

Αν αυτό σημαίνει και εισητήριο 25 ευρώ, ας γίνει έτσι. Κυρίως όμως, πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια να κοπούν οι σπατάλες, που ακόμα είναι πολλές: απεριόριστες τομογραφίες, ακριβά γενόσημα (θυμίζω πόσο κατηγορήθηκε ο υπουργός που αποφάσισε να ρίξει τις τιμές), κτλ. Αν δεν βρεθούν οι πόροι, όσο και να καταγγέλλουμε, οι φτωχοί θα μένουν απέξω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2014, 20:11:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Ιανουαρίου 2014, 10:48:28
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με ποια λογική εξαιρούνται της καταβολής των 25 ευρώ?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

5 Ιανουαρίου 2014, 22:59:47
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


μια διεθνής καμπάνια των "γιατρών του κόσμου" ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματικοποίηση των υπηρεσιών υγείας στον κόσμο

εδώ βέβαια τι μας νοιάζει; δε μας αγγίζει
εδώ χτίζουμε ένα σύστημα υγείας που θα είναι προσβάσιμο σε όλους
θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει να τον "βλέπει" ο γιατρός
ακόμα και ο "εξειδικευμένος της γειτονιάς" κατά τον πρόεδρο του ΙΣΑ.
όταν λέμε "βλέπει" εννοούμε επισκοπικά,
 αλλά αυτο δεν το αναφέρουμε γιατί είναι όρος ιατρικός, και δεν τον καταλαβαίνει ο κόσμος που θα μας ψηφίσει
όπως θα έλεγε και ένας αρθρογράφος της "καθημερινής" ή ένας αξιόπιστος σχολιαστής του "μεγάλου" καναλιού η φασαρία για το 25ε είναι λαϊκισμός...

5 Ιανουαρίου 2014, 23:09:17
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με ποια λογική εξαιρούνται της καταβολής των 25 ευρώ?
Επειδή και μένα μου έκανε εντύπωση και το έψαξα, εξαιρούνται μόνο εάν υπηρετεί στο νοσοκομείο υπάλληλος, νοσηλευτής, ιατρός, κλπ που είναι στρατιωτικός και πληρώνεται από το υπουργείο Άμυνας. Σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται και από το 5ευρω
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Ιανουαρίου 2014, 23:28:55
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μια διεθνής καμπάνια των "γιατρών του κόσμου" ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματικοποίηση των υπηρεσιών υγείας στον κόσμο

εδώ βέβαια τι μας νοιάζει; δε μας αγγίζει
εδώ χτίζουμε ένα σύστημα υγείας που θα είναι προσβάσιμο σε όλους
θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει να τον "βλέπει" ο γιατρός
ακόμα και ο "εξειδικευμένος της γειτονιάς" κατά τον πρόεδρο του ΙΣΑ.
όταν λέμε "βλέπει" εννοούμε επισκοπικά,
 αλλά αυτο δεν το αναφέρουμε γιατί είναι όρος ιατρικός, και δεν τον καταλαβαίνει ο κόσμος που θα μας ψηφίσει
όπως θα έλεγε και ένας αρθρογράφος της "καθημερινής" ή ένας αξιόπιστος σχολιαστής του "μεγάλου" καναλιού η φασαρία για το 25ε είναι λαϊκισμός...
Κάποια στιγμή, τουλάχιστον οι υγειονομικοί, θα πρέπει να μάθουμε την διαφορά μεταξύ της δημόσιας υγείας (public health) και της περίθαλψης....
Η δημόσια υγεία είναι επένδυση του κράτους για την υγεία των πολιτών ενώ η περίθαλψη είναι στην καλύτερη η καθυστερημένη δευτεροπαθής πρόληψη...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιανουαρίου 2014, 00:22:20
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


Το «ελεύθερη πρόσβαση (ασφαλισμένων και ανασφαλίστων) στις δομές πρωτοβάθμιας», να σε «βλέπει» ένας γιατρός, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ή και ο εξειδικευμένος της γειτονιάς που προσπαθεί να χωρέσει στο κάδρο και ο ΙΣΑ,
 είναι «δημόσια υγεία»;
Ή μήπως είναι το παλιό μπαλκονάτο προεκλογικό σλόγκαν «θα σας φέρω και γιατρούς»
Ή και μια κατευθυνόμενη είσοδος στην ιδιωτικοποιημένη και προσοδοφόρα δευτεροβάθμια περίθαλψη, με ότι αποκλεισμούς αυτή θα εμπεριέχει (τόσο σε ασφαλισμένους όσο και σε ανασφάλιστους);

6 Ιανουαρίου 2014, 00:26:36
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
όχι δεν είναι δημόσια υγεία. ή για την ακρίβεια είναι ένα μικρό υποσύνολο της δημόσιας υγείας.
Ένα ουδέτερο αρχικό κείμενο με καλή βιβλιογραφία είναι εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιανουαρίου 2014, 01:21:47
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με ποια λογική εξαιρούνται της καταβολής των 25 ευρώ?
Επειδή και μένα μου έκανε εντύπωση και το έψαξα, εξαιρούνται μόνο εάν υπηρετεί στο νοσοκομείο υπάλληλος, νοσηλευτής, ιατρός, κλπ που είναι στρατιωτικός και πληρώνεται από το υπουργείο Άμυνας. Σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται και από το 5ευρω

Aναφέρεστε στην παράγραφο 5 και 6 της κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ.18421/14-2-2011 (ΦΕΚ 257/Β/11) που αναφέρεται σε νοσοκομεία που υπηρετεί ειδικός ιατρός και σε κέντρα υγείας που υπηρετεί οπλίτης ιατρός. Υπάλληλος και νοσηλευτής όχι. Δεν ξέρω αν υπάρχει κέντρο υγείας σήμερα στο οποίο να υπηρετεί οπλίτης ιατρός, για δε τα νοσοκομεία έχω κι εκεί επιφυλάξεις, άρα όλο το στρατιωτικό προσωπικό πληρώνει 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τις μπαρούφες που λέγονται στα ΜΜΕ. Είναι οι ίδιες μπαρούφες που έχουν παρασύρει το σύστημα στην καταβολή του εξέταστρου των 5 ευρώ στα κέντρα υγείας που δεν υπάρχει στην νομοθεσία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Ιανουαρίου 2014, 09:14:39
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έγγραφο που μου έδειξαν σαν "εγκύκλιο" που ήρθε στο ΠαΓΝΗ δεν περιοριζόταν σε γιατρό (αν δεν αρνούμαι ότι μπορεί να έγινε εκ του πονηρού).
Πάντως στο ΠαΓΝΗ έκανε ειδικότητα στρατιωτικός ιατρός όταν το είχα ψάξει για το 5ευρο γιατί μου το έλεγαν εδώ οι αεροπόροι....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιανουαρίου 2014, 11:14:09
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η υπουργική απόφαση είναι σαφέστατη και αναφέρεται σε ειδικό στρατιωτικό γιατρό για την περίπτωση των νοσοκομείων και οπλίτη γιατρό για την περίπτωση των κέντρων υγείας. Η περίπτωση του ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού ούτε καν εξετάζεται.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Ιανουαρίου 2014, 11:55:52
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η υπουργική απόφαση είναι σαφέστατη και αναφέρεται σε ειδικό στρατιωτικό γιατρό για την περίπτωση των νοσοκομείων και οπλίτη γιατρό για την περίπτωση των κέντρων υγείας. Η περίπτωση του ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού ούτε καν εξετάζεται.
Η υπουργική απόφαση δεν είναι σαφέστατη γιατί ξεκινάει με το "οι ειδικοί στρατιωτικοί", αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση "συνεργασίας" ενώ υπάρχουν κι άλλες που δεν καταργούνται και μετά συνεχίζει "οι στρατιωτικοί". Επίσης υπάρχει και η αμέσως επόμενη παράγραφος-παραθυράκι 7.
Και προφανώς την φέρνουν στα γούστα τους....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιανουαρίου 2014, 23:38:48
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η παράγραφος 5 αναφέρεται στους ειδικούς στρατιωτικούς γιατρούς και τη διάθεσή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η παράγραφος 6 αναφέρεται σε στρατιωτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες (ανειδίκευτους δηλαδή) και οπλίτες ιατρούς και τη διάθεσή τους σε κέντρα υγείας. Η παράγραφος 7 αναφέρεται στη ρύθμιση του ζητήματος από τις Υ.ΠΕ. Το ζήτημα είναι ότι τα 25 ευρώ τα πληρώνουν και οι στρατιωτικοί για την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο και σε αυτό δεν υπάρχει ούτε παραθυράκι ούτε γούστο γιατί απλώς κανένας στρατιωτικός γιατρός είτε ειδικός είτε οπλίτης δεν πάει να υπηρετήσει από γούστο σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ή κέντρο υγείας, αλλά επειδή θα έχει διαταχθεί να το κάνει λόγω αναγκών. Τότε και μόνο δεν θα πληρώνουν οι στρατιωτικοί το 25ευρω για την εισαγωγή τους.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
33 Απαντήσεις
30506 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2012, 11:38:23
από Δ. Κουναλάκης
461 Απαντήσεις
516392 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2024, 17:06:13
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
7743 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2010, 15:08:51
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9329 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
2 Απαντήσεις
4085 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2013, 12:48:23
από Denominator