Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 03:13:50

Ψηφοφορία

Όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, συμφωνείτε με:

Τη θέσπιση πλαφόν κατά απόλυτη τιμή
1 (3.7%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά ασθενή (κατά μέσο όρο)
2 (7.4%)
Τη θέσπιση πλαφόν ανά νοσολογική οντότητα (κατά μέσο όρο)
6 (22.2%)
Τον έλεγχο αυτής μόνο με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια
9 (33.3%)
Την απελευθέρωση αυτής κατά την κρίση του ιατρού
9 (33.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 27

Η ψηφοφορία έληξε: 6 Αυγούστου 2014, 20:28:32

Αποστολέας Θέμα: Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)  (Αναγνώστηκε 362499 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Μαρτίου 2016, 22:50:23
Απάντηση #345
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
Δεν καταλαβαίνω τι έγινε; μετά από ενάμιση χρόνο και την εφαρμογή του νόμου κατάλαβαν ότι αυτός δεν είναι σωστός ή κάτι αλλο τρέχει; Στο σημείο αυτό εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι γίνεται με όλους αυτούς που παρεβαίνουν τα όρια που υποδυκνείει ο νόμος αν κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.......δεν είναι παράνομοι;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Μαρτίου 2016, 23:14:52
Απάντηση #346
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σημερινή ανακοίνωση και μάλιστα με ώρα 9:49 Μ.Μ.
Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Υγείας αναστέλλεται η εφαρμογή των ορίων εξετάσεων στις υποκατηγορίες των Βιολογικών υλικών Ι και ΙΙ. Το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση προ της Δευτέρας 7/3/2016 ενόψει νέων οδηγιών όπου θα διορθωθούν άμεσα αστοχίες στα όρια που προέκυψαν από την εφαρμογή της προηγούμενης υπ. Απόφασης του 2014.
Απ' ότι είδα, προς το παρόν, αθροίζονται όλα (Αιματολογικά, Βιοχημικά, Μικροβιολογικά). CRP και Φερριτίνη επέστρεψαν στο πεδίο 2.

"κατόπιν συνεννόησης";
Με τον τρόπο αυτό αναστέλλεται η εφαρμογή ΦΕΚ;


Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Μαρτίου 2016, 13:05:05
Απάντηση #347
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... μετά από ενάμιση χρόνο και την εφαρμογή του νόμου κατάλαβαν ότι αυτός δεν είναι σωστός ή κάτι αλλο τρέχει; .......
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχει και το ενδεχόμενο της ανάληψης του ρίσκου για να μη χαθεί ο πελάτης - η Βιοϊατρική παρέχει και άλλες υπηρεσίες από τις οποίες προφανώς προσδοκά απόσβεση του όποιου ρίσκου....
   Είναι δίκο μου συμπέρασμα και όχι κατηγορία: Μάλλον κάποιοι εκτελώντας τα πάντα δεν αναλαμβάνουν κανένα ρίσκο. Παίζουν πάντα εκ του ασφαλούς. Το παιχνίδι και εδώ είναι στημένο και στα μέτρα τους (το ξέραμε βέβαια ήδη). Όλα θέατρο... Να δούμε τι θα πει ο ΠΙΣ :laugh:, η ΠΟΣΙΠΥ  :laugh: :laugh:, η ΠΑΣΙΔΙΚ :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
   Η κατάντια της χώρας σε ηθικο πρώτα απο όλα επίπεδο δεν μπορεί να περιγραφεί... Και το πισωγύρισμα αυτό ούτε νόμιμο είναι ούτε ηθικό....
   Και τα παπαγαλάκια ξεκίνησαν (ξημερώματα Παρασκευής, να προλάβουμε) τα ρεπορτάζ καταστροφής για μία ΥΑ που ισχύει εδώ και 1.5 έτος (δλδ επιβραβεύει τους ως τώρα παράνομους):

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 
   Ορατά είναι ήδη τα πρώτα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, λίγες μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή νέου ??? (εδώ και 19 μήνες) αυστηρού πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις και την επιβολή αριθμητικών ορίων συνταγογράφησης και εκτέλεσης ανά κατηγορία εργαστηριακών εξετάσεων, ανάλογα με την ειδικότητα που έχει κάθε γιατρός. Τα όρια άρχισαν να εφαρμόζονται τη Δευτέρα, οπότε και ξεκίνησαν τα εμπόδια στη χορήγηση παραπεμπτικών από τους γιατρούς, ειδικά σε ότι αφορά τους χρονίως πάσχοντες και τους ασφαλισμένους που είναι απαραίτητο να διενεργούν σε τακτά χρονιά διαστήματα αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.
   Σύμφωνα μάλιστα με την ομοσπονδία ατόμων σε σακχαρώδη διαβήτη, όλο και περισσότεροι ασθενείς την εβδομάδα αυτή διαπιστώνουν πως ο θεράπων γιατρός τους αδυνατεί να συνταγογραφήσει εξαιτίας του πλαφόν όλες τις απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την παρακολούθηση της πάθησης τους.
   Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην ειδικότητα των ενδοκρινολόγων, όπου ο θεράπων ιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει περισσότερες από έξι εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, μικροβιολογικές). Και όλα αυτά την ώρα που, όπως αναφέρουν οι ασθενείς, για τη σωστή παρακολούθηση του σακχαρώδη διαβήτη κάθε ασθενής θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει μια σειρά από τιμές (όπως για παράδειγμά σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL, HDL, γλυκοζυλιωμένη, ουρία, κρεατινίνη, αλβουμίνη αίματος και ούρων, γενική ούρων, τρανσαμινάσες).
   Αλλά και τα εργαστήρια, μαζί με τα διαγνωστικά κέντρα ??? (για ποια εργαστήρια μιλάμε, αυτά που εκτελούν παράνομα παραπεμπτικά; ) αναφέρουν πως ειδικά για τους ασφαλισμένους με χρόνιες παθήσεις, η επιβολή πλαφόν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην παρακολούθησή τους, συμπληρώνοντας πως πλέον πολλοί ασθενείς θα είναι αναγκασμένοι να επισκεφτούν  κάποιον άλλο γιατρό που δεν θα έχει υπερβεί τα όρια, προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις της πάθησης για έλεγχο. Προειδοποιούν μάλιστα για μεγάλο "αλαλούμ” στους ασφαλισμένους, που εκτός από το να ρωτούν αν ο γιατρός που θέλουν να επισκεφτούν έχει συμπληρώσει το όριο των μηναίων ραντεβού, θα πρέπει να ρωτούν και αν έχει τη δυνατότητα να γράψει τις συγκεκριμένες εξετάσεις.
   Σύμφωνα με πρόσφατη :laugh: (ε, ναι μπροστά στη αιωνιότητα είναι πρόσφατη) απόφαση του υπουργείου Υγείας κάθε γιατρός, ανάλογα με την ειδικότητα του, μπορεί να συνταγογραφεί συγκεκριμένες εξετάσεις σε συγκεκριμένο αριθμό. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνδυασμό με το "άγριο μαχαίρι” στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων που ανακοινώθηκε στα τέλη της χρονιάς που πέρασε, το οποίο μεταφράζεται σε μείωση της τιμής κατά 43% μεσοσταθμικά για τις  51 εξετάσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ.
   Η νέα κατάσταση έχει προκαλέσει τεράστιες αρρυθμίες στον κλάδο των διαγνωστικών κέντρων (Γλώσσα λανθάνουσα τ΄ αληθή λέγει), που από τη μία βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται εξαιτίας των περικοπών στις τιμές, και από την άλλη να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση με τη χορήγηση παραπεμπτικών από τους γιατρούς. Τα δύσκολα εντούτοις δεν τελειώνουν  εδώ για τις επιχειρήσεις των διαγνωστικών, καθώς όπως έχει προειδοποιήσει η τρόικα, αν δεν καταστεί δυνατό να συγκρατηθεί ο προϋπολογισμός για τις εξετάσεις (που φέτος είναι στα 302 εκατ. ευρώ), τότε δεν αποκλείονται και νέες, ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ. (που φυσικά θα γίνει -η υπέρβαση και μετά η περικοπή- μέχρι να μείνουν 1-2 βασικοί "παίκτες")
Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

12 Μαρτίου 2016, 13:49:24
Απάντηση #348
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην ειδικότητα των ενδοκρινολόγων, όπου ο θεράπων ιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει περισσότερες από έξι εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, μικροβιολογικές). Και όλα αυτά την ώρα που, όπως αναφέρουν οι ασθενείς, για τη σωστή παρακολούθηση του σακχαρώδη διαβήτη κάθε ασθενής θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει μια σειρά από τιμές (όπως για παράδειγμά σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL, HDL, γλυκοζυλιωμένη, ουρία, κρεατινίνη, αλβουμίνη αίματος και ούρων, γενική ούρων, τρανσαμινάσες).

Τσ, τσ, τσ! Τι λες βρε παιδί μου.
Κατ' αρχάς οι ενδοκρινολόγοι έχουν 2 αιματολογικές, 6 βιοχημικές και 2 μικροβιολογικές. Σύνολο 10.
Όμως οι εξετάσεις ελέγχου που γράφει το άρθρο για το σακχαρώδη διαβήτη είναι 13. Άρα και με το ισχύον καθεστώς της "σούμας" αιματολογικών+βιοχημικών+μικροβιολογικών, πάλι ξεπερνούσαν το όριο των 10 εξετάσεων. Πώς έγραφαν παραπεμπτικά μέχρι τώρα; Έκαναν εκπτώσεις στις απαραίτητες εξετάσεις; Δεν μπορώ να το διανοηθώ!

Πάντως, το πλαφόν "κλειδώνει" ανά ασθενή κι όχι ανά γιατρό. Σε ασθενή είχα συμπληρώσει παραπεμπτικό με τον μέγιστο αριθμό εξετάσεων (συνολικά) στο πεδίο Ι. Τον έστειλα σε συνάδελφο να συμπληρώσει κάποιες, αλλά το σύστημα έβγαζε στον άλλο γιατρό ότι δεν μπορούσε να γράψει ούτε αυτός παραπάνω εξετάσεις, με παραπεμπτικό που θα εκτελούνταν σε ιδιωτικό πάροχο.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2016, 15:08:58 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Μαρτίου 2016, 17:50:26
Απάντηση #349
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....   Και τα παπαγαλάκια ξεκίνησαν (ξημερώματα Παρασκευής, να προλάβουμε) τα ρεπορτάζ καταστροφής ...Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 
   Ορατά είναι ήδη τα πρώτα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, λίγες μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή νέου ??? (εδώ και 19 μήνες) αυστηρού πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις και την επιβολή αριθμητικών ορίων συνταγογράφησης και εκτέλεσης ανά κατηγορία εργαστηριακών εξετάσεων, ανάλογα με την ειδικότητα που έχει κάθε γιατρός......
   Από τη άλλη αν και ανέστειλε κάπως (αποφασίζομεν και διατάσσομεν; ) ο ίδιος (φαντάζομαι) την υπάρχουσα περιοριστική ΥΑ, ο πρόεδρος του ΕΕΕΕΟΠΥΥΥ ονειρεύεται περισσότερους περιορισμούς... Η πλάκα συνεχίζεται...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
 Άγρια κουρέματα σε εξετάσεις που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εφαρμόσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες ο Οργανισμός.

Το HealthReport.gr παρουσιάζει όλη την αναλυτική πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη με τίτλο: «Καθορισμός κανόνων εφαρμοζόμενων στις συνταγογραφικές οδηγίες για διαγνωστικές εξετάσεις στην e-συνταγογράφηση», προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία και θα θα θα θα ενσωματωθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εφόσον προηγηθεί υπουργική απόφαση.

Τα νέα μέτρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, περιλαμβάνουν περιορισμό στον αριθμό των εξετάσεων που μπορεί να κάνει κάθε ασφαλισμένος από τη στιγμή που του διαγνώσθηκε μία ασθένεια.

Ο «κουρεμένος» αριθμός των εξετάσεων ανά ΑΜΚΑ

Ειδικότερα οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό μίας νόσου, που αποκαλούνται «Αρχικής Διερεύνησης», θα επιτρέπονται μια (1) φορά το εξάμηνο ανά ΑΜΚΑ, ενώ οι εξετάσεις παρακολούθησης της νόσου θα επιτρέπονται τρεις (3) φορές το εξάμηνο ανά ΑΜΚΑ.  (μα τι θα κάνουν οι ενδοκρινολόγοι που αναφέρθηκαν παραπάνω; )

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνες οι διαγνωστικές εξετάσεις που θα απαγορεύονται στους ασφαλισμένους εκτός βεβαίως κι αν ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη και χρονοβόρος διαδικασία. Οι…απαγορευμένες εξετάσεις που αποκαλούνται «Μη Επιλέξιμες» θα επιτρέπονται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση τους. (και 'ισως μόνο σε ορισμένα Διαγνωστικά Κέντρα)

Όμως όταν ένας γιατρός θα ξεπερνά στη συνταγογράφηση το επιτρεπόμενο όριο των εξετάσεων κατά 5%, θα ενημερώνεται ο ΕΟΠΥΥ και θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση του θέματος η ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ προτείνει στο υπουργείο Υγείας αν ένας γιατρός ή ασθενής θέλει να γίνει μία εξέταση που θεωρείται «Μη επιλέξιμη» δηλαδή ουσιαστικά απαγορευμένη, θα μπορούσε να επιτρέπεται η συνταγογράφηση της με χρέωση του ασφαλισμένου! (μα, το πληρωμένο, βλογημένο, λογικό δεν είναι... άκου αίσθηση...)

Με το σταγονόμετρο οι ακριβές εξετάσεις

Απαγορευμένες θα θεωρούνται όμως μετά την εφαρμογή των μέτρων οι ακριβότερες εξετάσεις καθώς για να τις πραγματοποιήσει κανείς με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ θα περνάει από….κόσκινο.

Με βάση το σχέδιο του ΕΟΠΥΥ που διαθέτει το HealthReport.gr, η ομάδα των διαγνωστικών εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές ??? θα γίνεται αποκλειστικά ύστερα από έλεγχο του συστήματος της συνταγογράφησης και ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση τους στον ελεγκτή γιατρό.

Μάλιστα όταν για έναν γιατρό το ποσοστό της υπέρβασης στη συνταγογράφηση των ακριβών αυτών εξετάσεων κατά 10%, θα ενημερώνεται ο ΕΟΠΥΥ και θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση του θέματος επίσης η ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Επισκέψεις στους γιατρούς με…μέτρο

Οι νέοι περιορισμοί που θα επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του μέσα στους επόμενους δύο μήνες, περιλαμβάνουν και κουρέματα στις δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς. Συγκεκριμένα ένας ασφαλισμένος με βάση το ΑΜΚΑ του, δεν μπορεί να επισκεφθεί στον μήνα περισσότερες από 2 φορές την ίδια ειδικότητα γιατρού.

Ταυτόχρονα με βάση τις αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει οριστικοποιηθεί πια ότι ένας ασθενής (ΑΜΚΑ) δεν μπορεί να επισκεφθεί την ίδια ημέρα περισσότερες από 2 ειδικότητες γιατρών.  ??? :laugh: :laugh: :laugh: (και τι θα κάνουν οι συνταξιούχοι που την πρώτη του μηνός μετακινόντουσαν ωσαν μελισσες; )

Έλεγχος επί …παραπεμπτικού για τους γιατρούς

Τα νέα μέτρα θέτουν αυστηρούς περιορισμούς και στον ιατρικό κόσμο, καθώς για τους γιατρούς θα υπολογίζεται συνεχώς το μέσο παραπεμπτικό ανά ειδικότητα. Δηλαδή οι γιατροί θα πρέπει κατά τη συνταγογράφηση εξετάσεων να λαμβάνουν υπ όψιν τους τι ακολουθείται από την ειδικότητά τους ώστε να προσαρμόζονται στα αριθμητικά όρια.

Κάθε φορά που ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας θα ξεπερνά κατά 20% το μέσο παραπεμπτικό, θα καταγράφεται υπέρβαση. Εφόσον το ποσοστό των υπερβάσεων ξεπεράσει το 5%, θα ενημερώνεται ο ΕΟΠΥΥ και θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση του θέματος η ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Κούρεμα και στις τιμές των απεικονιστικών

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη έχουν κατηγοριοποιηθεί οι διαγνωστικές εξετάσεις αναλυτικά, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα με τις ομάδες των εξετάσεων.

Σε κάθε ομάδα η πρώτη εξέταση που θα επιλέγεται θα έχει το 100% της τιμής, η 2η εξέταση θα έχει αυτόματα έκπτωση 50%, η 3η εξέταση θα έχει αυτόματα έκπτωση 75% και από την 4η και μετά θα λαμβάνει έκπτωση 100%.  ??? (εννοεί μάλλον άν γράψουμε 4 υπέρηχους ή MRI -που εγώ ούτως ή άλλως δεν μπορώ- το 4ο θα είναι τζάμπα για τον ΕΟΠΥΥ, όχι μάλλον για τον ασθενή)

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όταν ένας ασθενής υποβάλλεται σε μία απεικονιστική εξέταση εστιασμένη σε πολλά σημεία του σώματος, το διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο δε θα αμείβεται καθόλου από τον ΕΟΠΥΥ από την 4η εξέταση και μετά.

Πάντως δεν είναι τυχαία η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Οι δανειστές εδώ και καιρό έχουν διαμηνύσει ότι αν δεν μειωθεί η δαπάνη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα ζητήσουν νέες άγριες περικοπές.

Γι’ αυτό και οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τις τελευταίες ημέρες (αφού κατάργησανιδία βουλήσει την ΥΑ) έχουν ξεκινήσει τη λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών δεδομένων ιδιαιτέρως του Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι ο τελικός έλεγχος για τις δαπάνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου που θα κρίνουν και τις αποφάσεις της τρόικας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 20 Μαρτίου  :laugh: :laugh: :laugh: (εδώ δεν έγινε ο τελικός έλεγχος του 2012, και τον Φεβρουάριο μπορεί να τον καταθέσει κάποιος στις 20/3) οπότε και όλα τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να αποστείλουν στον ΕΟΠΥΥ τις οικονομικές απαιτήσεις που έχουν από τον Οργανισμό για εξετάσεις και υπηρεσίες που παρείχαν.
 

16 Μαρτίου 2016, 15:55:07
Απάντηση #350
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Καλησπέρα  . ΘΑ ήθελα να ρωτήσω  εάν στους   καρκινοπαθείς    δύνανται  να συνταγογραφηθούν όλα  τα φάρμακα  με  μηδενική συμμετοχή ή μόνο όσα  έχουν σχέση με τη βασική νόσο.
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

16 Μαρτίου 2016, 16:26:25
Απάντηση #351
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα  . ΘΑ ήθελα να ρωτήσω  εάν στους   καρκινοπαθείς    δύνανται  να συνταγογραφηθούν όλα  τα φάρμακα  με  μηδενική συμμετοχή ή μόνο όσα  έχουν σχέση με τη βασική νόσο.
Τι μας θύμησες τώρα! Εποχές που "μηδενίζαμε" τα πάντα στους καρκινοπαθείς!
Τα φάρμακα της υπέρτασης με 10% (ΣΝ)
Δύνανται να συνταγογραφηθούν (αφού το επιτρέπει το πρόγραμμα συνταγογράφησης) αλλά δεν είναι σύννομο.

16 Μαρτίου 2016, 19:07:56
Απάντηση #352
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δυνάμεθα να βάλουμε μέχρι και ΕΚΑΣ σε ασφαλισμένο που δεν το δικαιούται.  ;D

Με 0% είναι μόνο τα αντινεοπλασματικά φάρμακα.

Έτσι, ασφαλισμένος με ca προστάτη θα πάρει το Όμνικ Τόκας με 25%, καθώς το φάρμακο αυτό δεν είναι αντινεοπλασματικό.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Απριλίου 2016, 00:07:36
Απάντηση #353
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να εκδώσω ένα παραπεμπτικό μέσα στα όρια των επιτρεπόμενων στην ειδικότητά μου εξετάσεων (χωρίς νεοπλασματικούς δείκτες) σε ένα ασθενή που πριν δύο μέρες είχε επισκεφθεί τον ουρολόγο του και είχε λάβει από αυτόν παραπεμπτικό για PSA. Ο μικροβιολόγος δε δέχθηκε να εκτελέσει το δικό μου παραπεμπτικό θεωρώντας ότι παραβίαζε τον κανόνα των τεσσάρων ημερών (σα να μη δικαιούται να πάει κανείς σε άλλο γιατρό μέσα σε αυτό το διάστημα), κάτι το οποίο με άφησε σε απορία αφού αυτός θεωρώ ότι ισχύει μόνο εφόσον παραβιάζεται το όριο εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Απριλίου 2016, 00:52:32
Απάντηση #354
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να εκδώσω ένα παραπεμπτικό μέσα στα όρια των επιτρεπόμενων στην ειδικότητά μου εξετάσεων (χωρίς νεοπλασματικούς δείκτες) σε ένα ασθενή που πριν δύο μέρες είχε επισκεφθεί τον ουρολόγο του και είχε λάβει από αυτόν παραπεμπτικό για PSA. Ο μικροβιολόγος δε δέχθηκε να εκτελέσει το δικό μου παραπεμπτικό θεωρώντας ότι παραβίαζε τον κανόνα των τεσσάρων ημερών (σα να μη δικαιούται να πάει κανείς σε άλλο γιατρό μέσα σε αυτό το διάστημα), κάτι το οποίο με άφησε σε απορία αφού αυτός θεωρώ ότι ισχύει μόνο εφόσον παραβιάζεται το όριο εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Ό,τι να 'ναι ο μικροβιολόγος.
Αν είχε φτάσει σε εκείνον μόνο το δικό σου παραπεμπτικό, δε θα το εκτελούσε; Τώρα, επειδή έφτασαν σε εκείνον και τα δύο παραπεμπτικά, είδε τις ημερομηνίες και επικαλείται το 4ημερο χωρίς να έχει δίκιο.
Άλλωστε το σύστημα μπλοκάρει από μόνο του την έκδοση παραπεμπτικών αν επισκεφθείς άλλο γιατρό εντός του 4ημέρου. Συνέβη σε μένα, έγραψα τις εξετάσεις μέχρι το όριο που μου επιτρέπεται και παρέπεμψα σε συνάδελφο γενικό γιατρό να συμπληρώσει κάποιες. Με την πρώτη εξέταση που έβαλε έβγαλε ότι ο ασθενής έχει ξεπεράσει το όριο (μετρούσε και τις δικές μου), οπότε το παραπεμπτικό που θα έβγαζε θα είχε την ένδειξη ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί σε ιδιωτικό πάροχο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν το μπλοκάρισμα έγινε στην κατηγορία εξετάσεων ή στην ειδικότητα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν πήγαινε (μέσα στο 4ημερο) σε ένα παθολόγο που θα επιχειρούσε να γράψει εξετάσεις στην ίδια κατηγορία.
Πάντως στη δική σου περίπτωση είναι προφανές ότι ο μικροβιολόγος έχει λάθος. Και διαφορετικές ειδικότητες και διαφορετικές εξετάσεις!

11 Απριλίου 2016, 12:39:41
Απάντηση #355
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να εκδώσω ένα παραπεμπτικό μέσα στα όρια των επιτρεπόμενων στην ειδικότητά μου εξετάσεων (χωρίς νεοπλασματικούς δείκτες) σε ένα ασθενή που πριν δύο μέρες είχε επισκεφθεί τον ουρολόγο του και είχε λάβει από αυτόν παραπεμπτικό για PSA. Ο μικροβιολόγος δε δέχθηκε να εκτελέσει το δικό μου παραπεμπτικό θεωρώντας ότι παραβίαζε τον κανόνα των τεσσάρων ημερών (σα να μη δικαιούται να πάει κανείς σε άλλο γιατρό μέσα σε αυτό το διάστημα), κάτι το οποίο με άφησε σε απορία αφού αυτός θεωρώ ότι ισχύει μόνο εφόσον παραβιάζεται το όριο εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Ό,τι να 'ναι ο μικροβιολόγος.
Αν είχε φτάσει σε εκείνον μόνο το δικό σου παραπεμπτικό, δε θα το εκτελούσε; Τώρα, επειδή έφτασαν σε εκείνον και τα δύο παραπεμπτικά, είδε τις ημερομηνίες και επικαλείται το 4ημερο χωρίς να έχει δίκιο.
Άλλωστε το σύστημα μπλοκάρει από μόνο του την έκδοση παραπεμπτικών αν επισκεφθείς άλλο γιατρό εντός του 4ημέρου. Συνέβη σε μένα, έγραψα τις εξετάσεις μέχρι το όριο που μου επιτρέπεται και παρέπεμψα σε συνάδελφο γενικό γιατρό να συμπληρώσει κάποιες. Με την πρώτη εξέταση που έβαλε έβγαλε ότι ο ασθενής έχει ξεπεράσει το όριο (μετρούσε και τις δικές μου), οπότε το παραπεμπτικό που θα έβγαζε θα είχε την ένδειξη ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί σε ιδιωτικό πάροχο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν το μπλοκάρισμα έγινε στην κατηγορία εξετάσεων ή στην ειδικότητα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν πήγαινε (μέσα στο 4ημερο) σε ένα παθολόγο που θα επιχειρούσε να γράψει εξετάσεις στην ίδια κατηγορία.
Πάντως στη δική σου περίπτωση είναι προφανές ότι ο μικροβιολόγος έχει λάθος. Και διαφορετικές ειδικότητες και διαφορετικές εξετάσεις!

Όλο το μπέρδεμα που γίνεται μεταξύ κλινικών και εργαστηριακών (ειδικά βιοπαθολόγων, αφού στα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ ξεκαθαρισμένο το τοπίο) οφείλεται στη μη ορθή εφαρμογή του κόφτη σε επίπεδο έκδοσης παραπεμπτικών. Αν αυτό γινόταν σωστά, δε θα υπήρχε καμία ταλαιπωρία, καμία διπλοχρέωση, καμία διαφωνία.
Αλλά πού...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Απριλίου 2016, 12:59:39
Απάντηση #356
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το μήνυμα συνεχίζει να βγαίνει στη σελίδα σύνδεσης
Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Υγείας αναστέλλεται η εφαρμογή των ορίων εξετάσεων στις υποκατηγορίες των Βιολογικών υλικών Ι και ΙΙ. Το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση προ της Δευτέρας 7/3/2016 ενόψει νέων οδηγιών όπου θα διορθωθούν άμεσα αστοχίες στα όρια που προέκυψαν από την εφαρμογή της προηγούμενης υπ. Απόφασης του 2014.

Όταν το "άμεσα" μεταφράζεται σε 1 μήνα και συνεχίζουμε.........
Βέβαια, όπως ομολογεί το κείμενο, η απόφαση του 2014 εφαρμόστηκε το 2016, οπότε ο 1 μήνας φαντάζει πολύ σύντομος για τους ρυθμούς τους!
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2016, 13:13:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

11 Απριλίου 2016, 15:33:29
Απάντηση #357
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το μήνυμα συνεχίζει να βγαίνει στη σελίδα σύνδεσης
Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Υγείας αναστέλλεται η εφαρμογή των ορίων εξετάσεων στις υποκατηγορίες των Βιολογικών υλικών Ι και ΙΙ. Το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση προ της Δευτέρας 7/3/2016 ενόψει νέων οδηγιών όπου θα διορθωθούν άμεσα αστοχίες στα όρια που προέκυψαν από την εφαρμογή της προηγούμενης υπ. Απόφασης του 2014.

Όταν το "άμεσα" μεταφράζεται σε 1 μήνα και συνεχίζουμε.........
Βέβαια, όπως ομολογεί το κείμενο, η απόφαση του 2014 εφαρμόστηκε το 2016, οπότε ο 1 μήνας φαντάζει πολύ σύντομος για τους ρυθμούς τους!

Μπορεί να αναφέρεται όχι στο χρόνο αλλά τον τρόπο - σε αντιδιαστολή με το "έμμεσα". Ποτέ δεν ξέρεις.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Απριλίου 2016, 18:41:49
Απάντηση #358
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το μήνυμα συνεχίζει να βγαίνει στη σελίδα σύνδεσης
Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Υγείας αναστέλλεται η εφαρμογή των ορίων εξετάσεων στις υποκατηγορίες των Βιολογικών υλικών Ι και ΙΙ. Το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση προ της Δευτέρας 7/3/2016 ενόψει νέων οδηγιών όπου θα διορθωθούν άμεσα αστοχίες στα όρια που προέκυψαν από την εφαρμογή της προηγούμενης υπ. Απόφασης του 2014.
Όταν το "άμεσα" μεταφράζεται σε 1 μήνα και συνεχίζουμε.........
Βέβαια, όπως ομολογεί το κείμενο, η απόφαση του 2014 εφαρμόστηκε το 2016, οπότε ο 1 μήνας φαντάζει πολύ σύντομος για τους ρυθμούς τους!
   Άλλη μια ένδειξη ότι μας "διαβάζουν". Το άνω μήνυμα, ενώ το πρωί όντως υπήρχε, σήμερα το απόγευμα (μετά την παρατήρηση του Αδαμάντιου) εξαφανίστηκε.
   Τα όρια βέβαια παραμένουν ασαφή (αντίθετα με ότι ορίζει η παλιά ΥΑ του 2014) και νέα ΥΑ δεν βγήκε (μάλλον) ακόμα.

11 Απριλίου 2016, 19:19:47
Απάντηση #359
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πράγματι, το μήνυμα εξαφανίστηκε άμεσα!
Όμως στην αρχική σελίδα, στα δεξιά, στα "Νέα-Ανακοινώσεις" συνεχίζουν να υπάρχουν: 9 Μαρτίου η ανακοίνωση της εφαρμογής των ορίων και στις 11 Μαρτίου η ανακοίνωση της αναστολής έως ότου γίνει η "άμεση" διόρθωση.
Για να δούμε, θα διορθωθεί κι αυτό;

Λέξεις κλειδιά: πλαφόν όριο Εμβόλια; 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3730 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2009, 19:53:04
από Πατρωνάκης Μάνος
1 Απαντήσεις
4980 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2010, 22:57:47
από Γ.Κτιστάκης
2 Απαντήσεις
8334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουνίου 2013, 20:21:17
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
5901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαρτίου 2020, 10:49:20
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
2960 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2023, 14:08:36
από GirousisN