Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:03:18

Αποστολέας Θέμα: Νοσεί το ΕΣΥ σε νησιά χωρίς γιατρούς  (Αναγνώστηκε 190710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Αυγούστου 2014, 11:50:01
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από το άρθρο στην αρχή της προηγούμενης σελίδας.
Παράθεση
Αντίστοιχα, είδος προς εξαφάνιση αποτελούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γυναικολόγοι, ουρολόγοι και καρδιολόγοι σε Ίο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Σύρο, ενώ στη Τήνο στη λίστα των γιατρών που δεν συνεργάζονται με τον Οργανισμό προστίθενται και οι παθολόγοι.
Η Ίος σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό περίπου 2000 άτομα. Αντί να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν οι αρθρογράφοι ας δουν λίγο τα στοιχεία κι ας μας πουν ποιος λογικός γυναικολόγος, ουρολόγος ή καρδιολόγος θα άνοιγε ιατρείο για 2000 άτομα εκ των οποίων πολύ λιγότερα θα ήταν εν δυνάμει ασθενείς τους; Πόσο μάλλον να άνοιγε ιατρείο και να έκανε και σύμβαση με ΕΟΠΥΥ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Αυγούστου 2014, 11:58:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Δεκεμβρίου 2014, 12:01:46
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


05/12/2014
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
* Το δράμα της οικογένειας συνεχίσθηκε και χθες, αφού η σορός του μικρού παιδιού μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία

Στη… μισή Ελλάδα – λόγω των ελλείψεων του ΕΣΥ - «ταξίδεψε» ένα αγοράκι 4,5 ετών, προτού καν γνωρίσει τον κόσμο, ένα αγοράκι που ασθένησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στην Ιτέα Άμφισσας, διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ξεψύχησε προχθές Τετάρτη το απόγευμα.
Με το δράμα της οικογένειας να μην σταματά στην απώλεια μιας παιδικής ψυχής αλλά να συνεχίζεται και μετά θάνατον, αφού η σορός του μικρού παιδιού, μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία.
Ο θάνατος ενός παιδιού, που επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα όσα κατήγγειλε μόλις προχθές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας για τα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της χώρας και τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, με αφορμή τόσο το πάγωμα των προσλήψεων όσο και τις περικοπές των δαπανών για την υγεία.
Ο άτυχος Λεωνίδας – Γιώργος από την Ιτέα, ένα αγγελούδι μόλις 4,5 ετών, πέθανε από ανακοπή στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου εισήχθη εσπευσμένα για νοσηλεία, ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.
Η υγεία του μικρού παιδιού όπως σημείωναν στην «Ε» γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας. Μετά τη διακομιδή του στο ΠΝΛ κανείς γιατρός δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για το αν ήταν αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του, αλλά το βέβαιο είναι πως οι γιατροί δεν έδωσαν τη μάχη κάτω από καλύτερες συνθήκες για να σώσουν το παιδί.
Όπως βέβαιο είναι επίσης ότι για τη νοσοκομειακή «Οδύσσεια» του μικρού παιδιού ευθύνονται οι ελλείψεις του ΕΣΥ, καθώς μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες κλινικών και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλες περιοχές.
Όπως βέβαιο είναι τέλος ότι αρνητικά λειτούργησαν και οι ελλείψεις υποδομών. Είναι γνωστό σε όλους πως, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία ΜΕΘ Παίδων και όταν γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΝΛ αναζήτησαν κρεβάτι σε ΜΕΘ Παίδων της Θεσσαλονίκης τους δηλώθηκε πως «δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι» και έτσι, λόγω της κατάστασης τους υγείας του παιδιού εγκαταλείφθηκε η σκέψη για διακομιδή στην Αθήνα.
Σε κάθε περίπτωση, το δυσάρεστο είναι πως το μικρό παιδί, πέντε ώρες περίπου μετά τη διακομιδή του από τη Λαμία στη Λάρισα, ξεψύχησε στη ΜΑΦ του ΠΝΛ από ανακοπή καρδιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το 4,5 ετών παιδί το περασμένο Σαββατοκύριακο εκδήλωσε συμπτώματα μεταξύ άλλων όπως πυρετός, έμετος κ.λπ. για να οδηγηθεί από τους γονείς του σε ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος τους παρέπεμψε στο νοσοκομείο.
Δεν είναι βέβαιο αν το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο ΓΝ Αμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΓΝ Λαμίας. Λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Λαμίας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας.
Έτσι το μεσημέρι της Τετάρτης, προχθές, το παιδί διακομίσθηκε στο ΠΝΛ όπου - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – λόγω της κατάστασης αναζητήθηκε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παράλληλα εισήχθη στη ΜΑΦ Παίδων για να καταλήξει πέντε ώρες αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης.
Με το δράμα της οικογένειας να συνεχίζεται και χθες όπου – ελλείψει νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - η σορός του παιδιού έπρεπε να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Το πρόβλημα των ελλείψεων νεκροτόμων στη Λάρισα, είναι γνωστό από καιρό αλλά ουδείς αρμόδιος συγκινείται για την επίλυσή του.
 
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Στις ελλείψεις ιατρών είχε αναφερθεί μόλις προχθές ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των κ.κ. Γρηγοράκου και Βορίδη, υπόσχεται την πραγματοποίηση 2.500 προσλήψεων γιατρών το 2015.

Πρόκειται για απροκάλυπτο εμπαιγμό των γιατρών και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας. Καμία από τις υπεσχημένες προσλήψεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού καμία δεν έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή».
Ο κ. Βαρνάβας, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΙΣ είχε κάνει αναλυτικές αναφορές στα περιφερειακά νοσοκομεία, όπως μεταξύ άλλων και στο ΓΝ Αμφισσας σημειώνοντας τις ελλείψεις ιατρών σε ειδικότητες όπως «Ορθοπαιδική, Γυναικολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ Κλινική και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Αιμοδοσία, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Πνευμονολογικό Τμήμα με 1 μόνον γιατρό,  Παθολογική, Παιδιατρική, Καρδιολογική, Οφθαλμολογική Κλινική και Ακτινολογικό με 2, Αναισθησιολογικό, Χειρουργική Κλινική με 3».
Με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ να υπογραμμίζει πως ότι «30 χρόνια μετά την ψήφιση του Ιδρυτικού Νόμου για το ΕΣΥ (1397/83), η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα αυτά των Νησιών, της παραμεθορίου ζώνης, της περιφέρειας, είναι τραγική. Αντί της ποιοτικής ολοκλήρωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την περίθαλψη, την αποκατάσταση, με κριτήρια ισότιμης και εύκολης πρόσβασης για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες μιας τουριστικής χώρας όπως η Ελλάδα, κατεδαφίζεται και το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ, στο βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων».
Για να καταλήξει πως «συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες Οργανισμούς των Νοσοκομείων κι όχι την τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα άνω των 6.000 γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Δεκεμβρίου 2014, 13:02:05
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στο παραπάνω τραγικό περιστατικό, που εστιάζονται οι ελλείψεις του ΕΣΥ;
Στο ότι δεν υπήρχε παιδονευρολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας;  ???
Στο ότι δεν υπήρχε ΜΕΘ για παιδιά στη Λάρισα; (μα ήταν γνωστό πριν την διακομιδή του από τη Λαμία στη Λάρισα)
Γιατί δεν διακομίστηκε από τη Λαμία σε νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα; 1 ώρα διαδρομή παραπάνω ήταν!

5 Δεκεμβρίου 2014, 17:11:57
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Είναι προφανές ότι έγιναν λάθη στην διαχείριση του περιστατικού και έπρεπε απ' την αρχή να πάει στο Παίδων στην Αθήνα.

Απ' την άλλη, όταν αναφέρεται η έλλειψη... παιδονευρολόγου στο Νοσοκομείο της Λαμίας ως ενδεικτικό των ελλείψεων στο ΕΣΥ και όχι π.χ η έλλειψη παιδιάτρου σε μεγάλα νησιά, απλά χάνουμε την σοβαρότητά μας.

5 Δεκεμβρίου 2014, 20:43:32
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Είναι  προφανές πως το Παίδων δεν θα δεχόταν το περιστατικό απευθείας απο την Ιτεα .

Μετά απο την Λαμία ίσως ..
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

5 Δεκεμβρίου 2014, 21:23:02
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ποιά ήταν τελικά η διάγνωση; Για πιο λόγο ήταν απαραίτητος ο Παιδονευρολόγος;
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2014, 21:24:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Δεκεμβρίου 2014, 15:19:33
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της «σε σχέση με τον άδικο χαμό του άτυχου αγοριού την Τετάρτη 03.12.2014 το απόγευμα, διευκρινίζει τα παρακάτω:
Σύμφωνα με το ιστορικό το 4,5 χρονών παιδί εξετάσθηκε από ιδιώτη παιδίατρο την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο οποίος λόγω του συνεχιζόμενου εμπύρετου και άλλων συμπτωμάτων συνέστησε έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δέχθηκε όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα μέχρι και το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2014, όποτε και έγινε επικοινωνία για τη δυνατότητα Παιδονευρολογικής εκτίμησης σε τριτοβάθμιο Ίδρυμα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο και διεκομίσθη την ίδια ήμερα και ώρα 13:35.
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έγινε άμεση και συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης του παιδιού και του χορηγήθηκε η πρέπουσα θεραπεία για πολυσυστηματικές εκδηλώσεις.
Λόγω σταδιακής επιδείνωσης της κλινικής εικόνας του ασθενούς, εισήχθη στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Νεογνών και άμεσα διασωληνώθηκε. Ωστόσο, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και εμφάνισε ανακοπή. Στο σημείο αυτό έγινε συντονισμένη προσπάθεια ανάνηψης του ασθενή από αναισθησιολόγους, καρδιολόγους ιατρούς της ΜΕΘ ενηλίκων και των Παιδιάτρων. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης του ασθενή για περισσότερο από μια ώρα δυστυχώς κατέληξε στις 19:30, ενώ η σορός έχει αποσταλεί για νεκροψία. Τα πιθανά αίτια του άδικου χαμού του παιδιού ερευνώνται» καταλήγει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Δεκεμβρίου 2014, 15:38:52
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από την παραπάνω ανακοίνωση:
"Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας"
Γιατί παραπέμφθηκε από την Άμφισσα στη Λαμία; Σύμφωνα με το site του νοσοκομείου Άμφισσας φαίνεται ότι διαθέτει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος κλινική. "H Παιδιατρική κλινική έχει 3 κλίνες. Ο εξοπλισμός των θαλάμων και οι κλίνες είναι υπερσύγχρονες τεχνολογικά ώστε να καλύπτουν λειτουργικά όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις των ασθενών αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού." (με την ευκαιρία συγχαρητήρια στο δημιουργό του site. Απεικονίζεται ένας άντρας γιατρός ενώ από πάνω αναφέρει ότι στην κλινική υπηρετούν 2 γυναίκες και στο φόντο ένα ντουλάπι σε πλήρη αταξία. Α ναι, κι ένα ξερό στεφάνι του Μάη πάνω στο διαφανοσκόπιο!)

"Λόγω σταδιακής επιδείνωσης της κλινικής εικόνας του ασθενούς, εισήχθη στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Νεογνών και άμεσα διασωληνώθηκε."
Πόσο υπερήφανη αισθάνεται η ΔΥΠΕ όταν ένα παιδί 4,5 ετών μπαίνει στη μονάδα νεογνών;
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2014, 15:43:08 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Δεκεμβρίου 2014, 22:12:25
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί παραπέμφθηκε από την Άμφισσα στη Λαμία; ......

..."Λόγω σταδιακής επιδείνωσης της κλινικής εικόνας του ασθενούς, εισήχθη στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Νεογνών και άμεσα διασωληνώθηκε."
   Γραφειοκρατία που υπαγορεύει το "περιστατικό" να πηγαίνει πρώτα στο κέντρο της ΔΥΠΕ και μετά εκτός. Δεν τη δικαιολογώ, απλά εξηγώ το πιθανό σκεπτικό. Είναι δύσκολο να πολεμήσεις τη γραφειοκρατία και πρέπει να μαλώσεις πολύ. Είμαι σίγουρος ότι Αδαμάντιε το ξέρεις καλύτερα απο εμένα. Φυσικά το κακό αποτέλεσμα τους φέρνει ενώπιον ευθυνων.
   Πάντως, για να υπερασπιστώ και τους συναδέρφους της Λαμίας, μπορεί το παιδί να ήταν σταθερό εκεί και να ήθελε μόνο νευρολογική εκτίμηση και όχι ΜΕΘ. Τι έπρεπε να γίνει; (συμφωνώ πάντως ότι σε λοίμωξη τι να την κάνεις την νευρολογική εκτίμηση....).
   Όσο για την ΜΑΦ Λάρισας τι θα μπορούσαν να κάνουν. ΜΕΘ παιδική δεν υπάρχει εδώ. Τι θα κάνουν το διασωληνωμένο παιδί; To έβαλαν σε αναπνευστήρα στα νεογνά μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ.
    Τι να κάνει η ΔΥΠΕ, να δημιουργήσει ΜΕΘ; (αυτό που πρέπει να κάνει να μας εξηγήσει γιατί και σε τι κατάσταση έφυγε απο τη Λαμία).
   

8 Δεκεμβρίου 2014, 20:46:03
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από την ανακοίνωση της ΔΥΠΕ φαίνεται ότι στο νοσοκομείο Άμφισσας (το οποίο στο site φαίνεται να διαθέτει παιδιατρική κλινική) δεν έγινε καν εισαγωγή αλλά άμεση παραπομπή στη Λαμία.
Γιατί έγινε αυτό; Δεν αναφέρει κάτι η ανακοίνωση. Ενώ η διακομιδή από τη Λαμία στη Λάρισα αιτιολογείται από τη ΔΥΠΕ λόγω ανάγκης εκτίμησης από παιδονευρολόγο.

9 Δεκεμβρίου 2014, 08:27:11
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

iceman


μπορει να μην εφημερευε η παιδιατρικη κλινικη
The winner takes it all........

10 Δεκεμβρίου 2014, 17:44:28
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μπορει να μην εφημερευε η παιδιατρικη κλινικη
Πράγματι μια πιθανή εξήγηση (αν η επίσκεψη έγινε απογευματινές ώρες). Που όμως, αν ισχύει, αναδεικνύει τις ελλείψεις του συστήματος και γι' αυτό την αποκρύπτει η ανακοίνωση της ΔΥΠΕ. Οπότε κρατάμε "Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας" που σημαίνει ότι ο κλινικοεργαστηριακός  έλεγχος έδειξε ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης που δεν μπορούσε (για άγνωστους λόγους) να παρέχει το νοσοκομείο Άμφισσας.
Με την ευκαιρία μπήκα και στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του νοσοκομείου Λαμίας. Ποιος φτιάχνει αυτές τις ιστοσελίδες; Δεν μπόρεσα καν να βρω με εύκολο τρόπο ποιες κλινικές έχει το νοσοκομείο. Υπάρχει αναφορά μόνο στα εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν. Μόνο αν πας στην πλοήγηση νοσοκομείου στο σχεδιάγραμμα ανά όροφο.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:53:54 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Δεκεμβρίου 2014, 20:58:51
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...έδειξε ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης που δεν μπορούσε (για άγνωστους λόγους) να παρέχει το νοσοκομείο Άμφισσας....
   Αφού έχει 2 παιδιάτρους είναι δύσκολο να νοσηλεύσεις ασθενή σε σχετικά βαριά κατάσταση (με εφημερία ετοιμότητας). Ουσιαστικά η παιδιατρική κλινική είναι μάλλον ιατρείο, άντε και βραχεία νοσηλεία...
   Το παιδί, όπως άκουσα, εστάλη στη Λάρισα για διευρεύνηση σπασμών. Σύμφωνα με τους ιατρούς της Λαμίας ήταν σε καλή κατάσταση όταν έφυγε. Η συννενόηση έγινε 8 το πρωί αλλά η διακομιδή καθυστέρησε αρκετά (έφτασε εδώ 13.30)... Στη Λάρισα έφτασε σε αθλία κατάσταση, πιθανόν χωρίς φλέβα (έσπασε στη διαδρομή) και με ΑΠ σχεδόν 0. Μαζεύτηκε το μισό ΠΠΓΝΛ αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν τίποτα. Στη διασωλήνωση (ακούγεται ότι) έβγαινε υγρό απο τους πνεύμονες. Σε ακτινολογικό έλεγχο εδώ φάνηκε ο ένας πνεύμονας κατηλλειμένος.
   Περισσότερα δυστυχώς ο ιατροδικαστής και η δικαιοσύνη (οι γονείς πιθανότατα θα κινηθούν νομικά...). Φταίει η Λαμία ή το συντονιστικό του ΕΚΑΒ; Κρίμα που κάνουμε τέτοια συζήτηση....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Ποιος φτιάχνει αυτές τις ιστοσελίδες; Δεν μπόρεσα καν να βρω με εύκολο τρόπο ποιες κλινικές έχει το νοσοκομείο. Υπάρχει αναφορά μόνο στα εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν. Μόνο αν πας στην πλοήγηση νοσοκομείου στο σχεδιάγραμμα ανά όροφο.
   Να ρωτάς πόσο πληρώθηκε για την ιστοσελίδα. Μακάρι βέβαια να είναι "'ό,τι πληρώνεις, παίρνεις".

10 Δεκεμβρίου 2014, 23:43:56
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι γιατρός υπήρχε στη συνοδεία στη διακομιδή.
Γιατρός του ΕΚΑΒ, ειδικευμένος γιατρός από τη Λαμία ή την κανένας ειδικευόμενος ή αγροτικός; (αν το τελευταίο, να δούμε πώς θα ξεμπλέξει αυτός και κυρίως εκείνος που τον έστειλε)

Προς τους διαχειριστές: Μάλλον να το βάλουμε σε άλλο θέμα αντί να μιλάμε για Λαμία και Λάρισα στα νησιά;
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Δεκεμβρίου 2014, 00:03:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Δεκεμβρίου 2014, 10:22:00
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


12/12/2014
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (blog))

Ακούστε τι υποσχέθηκε και κρίνετε αν ήρθε για να λύσει προβλήματα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.      Διπλασιασμός των μισθών των υγειονομικών στις νησιωτικές παραμεθόριες περιοχές
2.      Προκήρυξη και προσλήψεις
o    Δύο μόνιμων και ενός επικουρικού παθολόγων,
o    Δύο μονίμων γενικών ιατρών,
o    Ενός μόνιμου ανασθησιολόγου
o    Νοσηλευτών
3.      Άμεση λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής
4.      Δημιουργία θέσης ειδικευόμενου ορθοπεδικής
5.      Μετακίνηση της παιδιατρού από το ΠΕΔΥ (Μούδρο) στο νοσοκομείο
6.      Χρήματα για τη βελτίωση της εικόνας του νοσοκομείου
7.      Λύση της αυτονόμησης του νοσοκομείου από το Βοστάνειο (όταν λυθούν και οι άλλες διασυνδέσεις)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ΕΣΥ Αιγαίο 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5129 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2008, 00:17:55
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
4278 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2011, 19:34:08
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
3128 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2015, 09:38:07
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
3744 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Απριλίου 2021, 16:46:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
23696 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2022, 08:45:52
από Argirios Argiriou