Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 03:55:54

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την εφαρμογή λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΛΣΦ);

Α. Όχι, δεν επιθυμώ να τεθεί κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.
Β. Ναι, θεωρώ επωφελή και επιβεβλημένη την εφαρμογή αυστηρής ΛΣΦ.
Γ. Προτιμώ να εφαρμοστεί η ΛΣΦ, αλλά με παραθυράκια (γνωματεύσεις αναντικατάστατου).

Αποστολέας Θέμα: Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 597483 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουνίου 2008, 09:55:21
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σημερινό δημοσίευμα σχετικά με τα life-style φάρμακα και το κόστος τους στα ασφαλιστικά ταμεία:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιουνίου 2008, 17:36:56
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο ασθενής που περιέγραψα σε προηγούμενο μήνυμα μου εμφανίστηκε σήμερα στο ιατρείο. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι είναι σε καλή κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι με ακόμη μεγαλύτερη χαρά θα τον αντίκρισε ο φαρμακοποιός.
Αυτή τη φορά ο ογκολόγος είχε προσθέσει και Aranesp. «Δυστυχώς» για κάποιους χορηγείται από το φαρμακείο του νοσοκομείου. Βέβαια φαντάζει φτωχός συγγενής μπροστά στην τιμή του Sutent, όμως ένα καλό γεύμα ξεκινάει με ένα καλό ορεκτικό.

1 κουτί caps Sutent 50 7957€

Inj Aranesp 150 (συσκευασία των 4) 1330€

(Το άθροισμα 9287€ ισούται με τους μισθούς 1 έτους της γενιάς των 700 ευρώ (παρά  κάτι κάψουλες..)

Και κάτι σχετικό με το παραπάνω δημοσίευμα: Ώστε τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, χαρακτηρίζονται life-style; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση…

13 Ιουνίου 2008, 17:17:41
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αντιγράφω από επιστολή της Pfizer, ενδεχομένως να έχει φτάσει και σε σας:

500 mg; Τέλος!
Η Pfizer Hellas ΑΕ σας ενημερώνει ότι, ενόψει της κυκλοφορίας νέων μορφών Zithromax μέσα στο 2008, η μορφή Zithromax tabs 500mg καταργείται. Το περισσότερο ευέλικτο* Zithromax 250mg tabs παραμένει σε κυκλοφορία.


*Ώστε περισσότερο ευέλικτο το Zithromax 250; Δηλαδή το να παίρνεις 2 χάπια των 250 μαζί θεωρείται περισσότερο ευέλικτο από το να παίρνεις 1 χάπι των 500; Δηλαδή τόσο καιρό οι αντιπρόσωποι της Pfizer που μας διαφήμιζαν το 500άρι ως πλέον εύχρηστο μας παραμύθιαζαν; Μας πλάσαραν ένα «δυσκίνητο» χάπι; Για φαντάσου! Ευτυχώς που το αντιλήφθηκαν έστω και κάπως αργά!

Κάποιοι κακοπροαίρετοι είπαν ότι η εταιρία είχε ζητήσει αύξηση της τιμής του 500αριού την οποία δεν έλαβε κι έτσι το «απέσυρε», επαναφέροντας στην κυκλοφορία το 250άρι για το οποίο είχε φροντίσει να λάβει υψηλότερη τιμή. (Μάλλον οι του Υπουργείου σκέφτηκαν ότι το 250άρι δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα πλέον, ότι θα αποσυρθεί, κι έτσι έδωσαν την αυξημένη τιμή. Όμως λογάριαζαν χωρίς την «ευελιξία». Εκτός αν κάποιοι από το υπουργείο ήξεραν τι θα ακολουθήσει κι έγιναν κι αυτοί «ευέλικτοι»….  )
Θυμίζω:
Tabl Zithromax 500 (συσκευασία με 3 χάπια) Τιμή: 9,45 €
Tabl Zithomax 250 (συσκευασία με 6 χάπια) Τιμή: 15,38 €
Παρατηρείται μια διαφορά τιμής περίπου 62%. Τι να κάνουμε, η «ευελιξία» πληρώνεται!

13 Ιουνίου 2008, 19:29:21
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και να είναι και κανένα αντιβιοτικό με αποτέλεσμα, όλα καλά...
Αλλά έχει τόσες αντοχές αναπτύξει λόγω της φαρμακοκινητικής του, που μόνο ως placebo μπορεί να κάνει καριέρα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Ιουνίου 2008, 16:35:17
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λέτε να αρχίσουμε να συνταγογραφούμε και για "ενδείξεις" όπως "Βελτίωση σχολικών επιδόσεων" και "Διατήρηση χαρούμενης διάθεσης"; Η μόδα έρχεται από την Αμερική και υποψιάζομαι αρκετούς που η είδηση ...θα τους φτιάξει τη διάθεση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης, για να μη σπεύδουμε άκριτα να συνταγογραφούμε ό,τι καινούριο λανσαριστεί:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ακόμη, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας μια παρενέργεια-έκπληξη από το υποστηριζόμενο από την καμπάνια του ΥΥ φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουνίου 2008, 16:50:15 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιουνίου 2008, 19:53:31
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Απόσπασμα από εξαιρετικά ενδιαφέρον σημερινό άρθρο:
 
Με τη δαπάνη για φαρμακευτικές αγωγές για την καταπολέμηση της ασθένειας του Αλτσχάιμερ να έχει αυξηθεί περίπου 20% από το 2006 έως το 2007, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου. Είτε πρόκειται για τον ευγενή σκοπό της ίασης, το αντίδοτο στην ασθένεια αποτελεί «το κυνήγι του Αγίου Δισκοπότηρου» όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό L'Expansion. Τέσσερα είναι τα φάρμακα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο και μοιράζονται την άκρως επικερδή αγορά. Όμως ο ανταγωνισμός είναι έντονος καθώς περίπου 120 εργαστήρια παγκοσμίως διεκδικούν κομμάτι από την πίττα των κερδών, πασχίζοντας πρώτες να βρουν το φάρμακο. Πολλοί κάνουν μάλιστα λόγο για εμβόλιο κατά της ασθένεια εντός των επόμενων τριών έως πέντε ετών.

Για περισσότερα, κλικ στο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουνίου 2008, 21:33:04 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιουνίου 2008, 20:09:12
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σήμερα τα έφτυσε η σφραγίδα μου, θυσία στο βωμό της πολυφαρμακίας, και αυτό που ακολουθεί είναι ο επικήδειος της. Σκέφτηκα να τον ανεβάσω στο Φόρουμ της ΠΦΥ γιατί μόνο εδώ οι αναγνώστες μπορούν να καταλάβουν το δέσιμο ενός γιατρού με το κατ’ εξοχή σύμβολο της γραφειοκρατίας και τα συνακόλουθα υπαρξιακά ερωτήματα που του προκαλεί η απώλεια του.

Η σφραγίδα μου, με είχε υπηρετήσει καλά. Ήταν μια πορτοκαλί-μαύρη χράπα-χρούπα trodat του 2000, που είχα πρωτοβγάλει σε ένα τυπογραφείο στην Μητροπόλεως όταν πήρα την πρώτη μου τοποθέτηση για το Πολύκαστρο Κιλκίς μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα. Α, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα απεγνωσμένα, παρακλητικά βλέμματα με τα οποία τη φλέρταραν, σαν ανομολόγητο πόθο και γλυκιά προσμονή του κάθε κατατρεγμένου, οι στρατιώτες του 33 ΤΥΠ όταν μου ζητούσαν να τους βγάλω ελεύθερους υπηρεσίας (κράνους, αρβυλών, βολής, ξυρίσματος και ό,τι άλλο παλαβό μπορεί κανείς να φανταστεί μέσα στην ένστολη παράνοια μας). Αλλά και έξι μήνες αργότερα, στη Χελιδώνα του Έβρου, εγώ κι αυτή, αυτή κι εγώ, μαζί και πάλι σε ένα αέναο βαλς, σε μια ιλιγγιώδη περιδίνηση. Στρατιώτες και αξιωματικοί του 617 ΕΤΠ να συνωθούνται έξω από την παράγκα-Ιατρείο λαχταρώντας να ακούσουν τη γλυκιά μελωδία του βραχνού ήχου με τον οποίο άφηνε το αποτύπωμα της σε ένα αδειόχαρτο που τόσο ανάγκη είχαν ή σε ένα πολυπόθητο παραπεμπτικό για το 496 ΓΣΝ Διδ/χου από όπου θα μπορούσαν να προμηθευτούν τη μαϊμού αναρρωτική τους.

Σφραγίδα μου, άκουσες τα νέα; Πολύς κόσμος μιλούσε για σένα τότε που με συνόδευες ως ειδικευόμενο στο μεγάλο Νοσοκομείο και ήξεραν ότι στα σπλάχνα σου, σε στενή επαφή με το μελάνι του pad σου, βρισκόταν ένα λαστιχάκι δυο σειρών όλο κι όλο, που μπορούσε να τους εξασφαλίσει μια εισαγωγή στο Νοσοκομείο, ένα πιστοποιητικό αναπηρίας ή  να τους δώσει την ευκαιρία να παρακάμψουν χρονοβόρες διαδικασίες. Αλλά και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι βασιζόντουσαν σε εσένα για τις κοπάνες τους από τις εφημεριακές τους υποχρεώσεις, βρισκόμενοι στα εξοχικά τους όταν εσύ, ιδρωμένη από το άγχος και τον καύσωνα πάσχιζες να τα βγάλεις πέρα "αντ’ αυτών".

Όμως και τώρα, ήσουν πάντα μαζί μου, στην οργανική θέση και στις περιοδείες μου, να υπομένεις αγόγγυστα τα αλλεπάλληλα σφραγίσματα που καταπονούσαν το μικρό και εύθραυστο σαν σπουργίτι κορμί σου. Στα δυο κουτιά, στο ΕΚΑΣ, στην ημερομηνία αλλά και στις μουτζούρες σε κοπανούσα, θαρρείς πως μου έφταιγες, ξανά και ξανά, αψηφώντας τις αντοχές και τα όρια σου. Και εσύ να ελπίζεις μάταια ότι κάποτε θα έρθει μια ουτοπική κοινωνία όπου η συνταγογραφία θα γίνεται μηχανογραφημένα και ο γιατρός θα μπορεί να σε αφήνει για λίγο από το χέρι του, ώστε να μην αποτελείς προέκταση του, όπως κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος είχε γράψει για τους αντάρτες και τα τουφέκια τους.

Χωρίς εσένα δεν λογίζομαι γιατρός. Εννιά στις δέκα ενέργειες μου σε χρειάζονται. Επάνω σου οικοδομούνται περιουσίες και η ευγενική γενναιοδωρία σου χάριζε άφθονα χαμόγελα ευτυχίας στους φαρμακοποιούς, βοηθούς φαρμακείων, φαρμακάδες, φαρμακαποθήκες και τόσους πολλούς ακόμη που ούτε ξέρω ούτε μπορώ να φανταστώ. Όμως κανείς δεν σε φρόντισε ποτέ, και όλοι σε απομυζούσαν όσο μπορούσαν. Ακόμη και στις ολιγόλεπτες απουσίες μου στο χειρουργικό, όταν σε ξεχνούσα πάνω στο γραφείο ανυπεράσπιστη,  ξέρω ότι πολλοί σε έχουν χρησιμοποιήσει για να σφραγίσεις πλουσιοπάροχες συνταγές, αλλά θέλω να με πιστέψεις: δεν το έκανα επίτηδες.

Σφραγίδα μου, μπορεί να έφυγες, αλλά τα πιστοποιητικά σου ζούν και οι συνταγές σου θα συνεχίσουν να εξοφλούνται ως την τελευταία. Ο θεός ας σε αναπαύσει.

 
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουνίου 2008, 17:32:00 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιουνίου 2008, 22:04:36
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνάδελφε,
συμπαραστέκομαι στον πόνο σου για την απώλεια της σφραγίδας που σε συνόδεψε τόσα χρόνια.
Θα σου κάνω όμως μερικές επισημάνσεις χωρίς καμιά διάθεση να σε πικράνω περισσότερο αυτή τη στιγμή του πόνου και της οδύνης.
1.   Αν η τσέπη σου δεν έμοιαζε μ’ αυτή του μεγάλου προέδρου (ένας είναι ο μέγας πρόεδρος, ο Σώκρατες – Κουναλάκη μην αρχίζεις να ρωτάς ποιος είναι ο Σώκρατες- χο χο χο χο), δηλαδή αν δεν ήταν γεμάτη καβούρια, θα μπορούσες όλα αυτά τα χρόνια, αντί να αλλάζεις «λαστιχάκια» στην ίδια συσκευή σφραγίδας με τους νέους κάθε φορά «τίτλους» σου ( οπλίτης ιατρός, ειδικευόμενος ιατρός, κλπ), θα μπορούσες να αγοράσεις ένα νέο μηχανισμό και η παλιά σου σφραγίδα θα μπορούσε να αναπαυθεί ακέραιη στο γραφείο σου ως βετεράνος.
2.   Η υπηρεσία σας δεν σας χορηγεί σφραγίδες; Εδώ δεν χάνουν ευκαιρία, με κάθε αλλαγή, να βγάζουν νέες σφραγίδες (με νέους μηχανισμούς φυσικά). Βλέπεις η δική μας υπηρεσία δεν έχει καβουρομάνες στις τσέπες. Αμ πως. Για μέτρα: ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου σε ΠΕΣΥΠ Βορείου Αιγαίου, μετά ΥΠΕ Βορείου Αιγαίου, που μετά αλλάχτηκε σε ΔΥΠΕ Βορείου Αιγαίου και τέλος  2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου. 5 αλλαγές (προσωπικών) σφραγίδων και 5 αλλαγές στις στρογγυλές σφραγίδες των σχηματισμών (Κ.Υ. και Π.Ι.) και ανάλογες αλλαγές σε χαρτιά και παραπεμπτικά του νοσοκομείου και του Κ.Υ. Σε χράπα χρούπα (ή τάκα τάκα αν προτιμάτε) να βρισκόμαστε!

Υ.Γ. 1: Μην προσπαθήσεις να συσχετίσεις όσα έγραψα παραπάνω για τις συνεχείς αλλαγές σφραγίδων και εντύπων, με προσπάθεια ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Χίο, με αφορμή την υπόθεση Siemens, όπως απροκάλυπτα προσπάθησες να κάνεις στο shoutbox. Κάτι τέτοια έβλεπαν πίσω από ανώνυμους κουκουλοφόρους στο παλιό φόρουμ και το «αναβάθμισαν»…

Υ.Γ. 2: Άσε που δεν βλέπω να αναφέρεις πουθενά θητεία ως αγροτικός. Πώς τολμάς και παραπονιέσαι για πολυφαρμακία και αδιάκοπη συνταγογραφία, χωρίς να έχεις περάσει τη θητεία του αγροτικού;; (όπου όπως είπαμε, το χράπα χρούπα σου αποφέρει στο τέλος της θητείας, 6 μήνες ειδικότητας…). Να πήξεις, νέους…

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουνίου 2008, 22:14:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

24 Ιουνίου 2008, 13:16:54
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

timex


Πάντως παιδιά, το δικό μας νοσοκομείο είναι φτωχό!
Βγάζει μόνο ξύλινες σφραγίδες.
Βέβαια εγώ δεν έχω παράπονο γιατί μου έβγαλαν μηχανική, αλλά μετά από αρκετή ώρα συζήτησης και αφού είδα ότι έβγαζαν και μηχανικές!
Όταν τελείωσα το 3μηνο και πήγα να βγάλω την πρώτη μου σφραγίδα και τους είπα όνομα κτλ. ζήτησα μηχανική. "Μόνο ξύλινες βγάζουμε" μου είπε  με έντονο ύφος ο υπάλληλος.
"Αυτές εδώ πάνω τι είναι; " απάντησα με απορία.
Φυσικά επειδή δεν ήξερε τι να πει , μου έβγαλε μηχανική.
Τους πρώτους μήνες σφράγιζα με εκείνη.
Μετά όμως, δεν ξέρω γιατί, ήθελα να έχω και την ξύλινη. Οπότε έκανα νέα παραγγελία οποία εξετελέσθη αμέσως.
Την χρησιμοποιούσα όλο τον χειμώνα που δεν είχαμε πολύ κόσμο.
Μετά το Πάσχα άρχισα να χρησιμοποιώ την παλιά, γιατί δεν χρειάζεται να τη "βουτάω" συνέχεια στο μελάνι.

Σε λίγο ξεκινάω ειδικότητα και αναρωτιέμαι αν θα μου βγάλει μηχανική ή ξύλινη...

Διακομιστή, τέλειο το κείμενό σου!



27 Ιουνίου 2008, 16:59:44
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ενδιαφέροντα links από τον σημερινό τύπο για τη φαρμακευτική σπατάλη στη χώρα μας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν εξαπλωθούν και τα φάρμακα βιοτεχνολογίας, αλλοίμονο μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου 2008, 17:01:25 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιουνίου 2008, 13:13:03
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), μεταφέρω με copy-paste την παρακάτω λακωνική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Φ 42000/15995/1456 /20-6-2008 απόφαση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από το 38945/11-6-2008 έγγραφο του ΕΟΦ , από 1η Αυγούστου 2008 οι ασφαλιστικοί οργανισμοί δεν θα εξοφλούν το τμήμα της συνταγής που αφορά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα , τα λεγόμενα life style.
(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Κατά την ταπεινή γνώμη μου, η παραπάνω απόφαση του Υπουργείου Απασχόλησης  κινείται σε σωστή κατ'αρχή κατεύθυνση, αφού είναι καιρός επιτέλους η χώρα μας να πάψει να είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης (και της Αφρικής, υποθέτω), όπου ισχύει τέτοια ασυδοσία στη φαρμακευτική δαπάνη. Καταλαβαίνω -και εν πολλοίς συμμερίζομαι- αντίθετες απόψεις διατυπωμένες από ιατρούς βασισμένες σε επιστημονικά κριτήρια, αλλά δεν συμμερίζομαι την πολυετή, ολόπλευρη στήριξη-πριμοδότηση των φαρμακοποιών με το υπάρχον καθεστώς φαρμακευτικής ασυδοσίας. Η συμπαθής δε αυτή τάξη, πραγματοποιεί και εκδήλωση-ενημέρωση ενόψει της απειλής απελευθέρωσης του επαγγέλματος της, όπως φαίνεται στο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2008, 19:17:13 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιουνίου 2008, 15:46:27
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακόμη, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας μια παρενέργεια-έκπληξη από το υποστηριζόμενο από την καμπάνια του ΥΥ φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μην σου κάνει εντύπωση. Η διακοπή ενός αντικαταθλιπτικού (τσιγάρο) χωρίς αναπλήρωση του με άλλη ουσία οδηγεί και σε αυτοκτονία.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Ιουνίου 2008, 16:07:43
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 26/06/08 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Δ. Βαγιωνάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της θρυλούμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους:

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΤΟ» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφερόμενος στην φιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό του φαρμακοποιού, τόνισε ότι το επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν είναι κλειστό.
Υπάρχει ένας προγραμματισμός στην ίδρυση νέων φαρμακείων , που στοχεύει στην φαρμακευτική κάλυψη και των πλέον απομεμακρυσμένων περιοχών και την αποφυγή συγκέντρωσης των φαρμακείων στα μεγάλα αστικά κέντρα Επιπλέον δε στην χώρα μας υπάρχει η μικρότερη αναλογία κατοίκων ανά φαρμακείο όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα

Αναλογία φαρμακείων
Δανία 1 φαρμακείο προς 16860 κατοίκους
Ολλανδία 1 φαρμακείο προς 8930 κατοίκους
Νορβηγία 1 φαρμακείο προς 8060 κατοίκους
Αυστρία 1 φαρμακείο προς 6800 κατοίκους
Φινλανδία 1 φαρμακείο προς 6540 κατοίκους
Λουξεμβούργο 1φαρμακέιο προς 5410 κατοίκους
Κροατία 1φαρμακέιο προς 4650 κατοίκους
Ην.Βασίλειο 1 φαρμακείο προς 4610 κατοίκους
Τσεχία 1 φαρμακείο προς 4350 κατοίκους
Ελβετία 1 φαρμακείο προς 4290 κατοίκους
Γερμανία 1 φαρμακείο προς 3840 κατοίκους
Πορτογαλία 1 φαρμακείο προς 3780 κατοίκους
Ιταλία 1 φαρμακείο προς 3390 κατοίκους
Ιρλανδία 1 φαρμακείο προς 2980 κατοίκους
FYROM 1 φαρμακείο προς 2730 κατοίκους
Γαλλία 1 φαρμακείο προς 2610 κατοίκους
Βέλγιο 1 φαρμακείο προς 2000 κατοίκους
Βουλγαρία 1φαρμακείο προς 1740 κατοίκους
Κύπρος 1 φαρμακείο προς 1200 κατοίκους
Ελλάδα 1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους


Τα στοιχεία είναι πράγματι εντυπωσιακά, αλλά δεν περίμενε κανείς τίποτε διαφορετικό από τη Χώρα των Ελ. Ωστόσο, αν είχα τη δυνατότητα, θα ρωτούσα τον κ. πρόεδρο τα εξής:
1. Για ποιό λόγο μια άδεια φαρμακείου πωλείται στην πιάτσα μέχρι και 500,000 ευρώ αν το επάγγελμα -όπως λέει- δεν είναι κλειστό;
2. Για ποιό λόγο μετά τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού η άδεια παραμένει σε αυτόν για να τη διαπραγματευτεί ή να τη μεταβιβάσει σε όποιον αυτός θέλει; Σε ποιά άλλη χώρα από τη μακρά λίστα που παρέθεσε συμβαίνει αυτό;
3. Σε ποιά άλλη χώρα από τη μακρά λίστα ο φαρμακοποιός έχει το προνόμιο να κερνάει τον εαυτό του χορηγώντας ατιμωρητί ο ίδιος φάρμακα στους πελάτες του;
4. Γιατί ως άρτι απαλλαχθείς των καθηκόντων του προέδρου του ΕΟΦ, έχει καθυστερήσει την έκδοση φαρμακευτικού οδηγού μετά από αυτή του 2003; ('Aσχετο, αλλά η απουσία σύγχρονου φαρμακευτικού οδηγού του ΕΟΦ μας δυσκολεύει, πιστεύω όλους, στη δουλειά μας.)

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του κ. Βαγιωνά στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2008, 21:20:44 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιουνίου 2008, 19:43:26
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα στοιχεία είναι πράγματι εντυπωσιακά, αλλά δεν περίμενε κανείς τίποτε διαφορετικό από τη Χώρα των Ελ. Ωστόσο, αν είχα τη δυνατότητα, θα ρωτούσα τον κ. πρόεδρο τα εξής:
1. Για ποιό λόγο μια άδεια φαρμακείου πωλείται στην πιάτσα μέχρι και 500,000 ευρώ αν το επάγγελμα -όπως λέει- δεν είναι κλειστό;

Μα γιατρέ μου, το ότι υπάρχουν διαθέσιμες άδειες (βέβαια πληρώνεις κατιτίς παραπάνω) αποδεικνύει περίτρανα ότι το επάγγελμα δεν είναι κλειστό!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2. Για ποιό λόγο μετά τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού η άδεια παραμένει σε αυτόν για να τη διαπραγματευτεί ή να τη μεταβιβάσει σε όποιον αυτός θέλει; Σε ποιά άλλη χώρα από τη μακρά λίστα που παρέθεσε συμβαίνει αυτό;
Αυτό που αναφέρεις για τους συνταξιούχους φαρμακοποιούς και τη δυνατότητα που έχουν για μεταβίβαση της άδειας δεν το ήξερα. Ξέρω αυτό που είχα αναφέρει και παλιότερα. ότι σε περίπτωση που αποβιώσει ο/η φαρμακοποιός η άδεια παραμένει στη χήρα/στον χήρο που μπορεί να την μεταβιβάσει (έναντι ενός συμβολικού ποσού βεβαίως βεβαίως). Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα των 6μηνών έχει το δικαίωμα να λειτουργεί κανονικότατα το φαρμακείο. Χωρίς να είναι φαρμακοποιός η ίδια/ο ίδιος. Καλό ε; Ποιος φτιάχνει άραγε το επίμαχο χρονικό διάστημα των 6 μηνών τα μείγματα αλοιφών και υγρών για τα οποία είναι απαραίτητη η παρουσία φαρμακοποιού; Νομίζω αν υπάρχει υπάλληλος με την επίσημη ιδιότητα του "βοηθού φαρμακοποιού" μπορεί να φτιάχνει ΚΑΙ αυτά τα φοβερά μείγματα (μαντζούνια). (Ούτε το μαγικό φίλτρο του Δρυίδη να ήταν).

Επίσης μια φάμπρικα που έχει στηθεί είναι η ακόλουθη: Οι φαρμακοποιοί που εργάζονται στο ΕΣΥ (ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα π.χ. Οίκο Ναύτη....ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) λίγους μήνες πριν συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για τη συνταξιοδότησή τους από το δημόσιο φορέα, παραιτούνται, χάνοντας λίγους μήνες από τη συμπλήρωση πλήρους σύνταξης στο Δημόσιο ΟΜΩΣ ανοίγουν ιδιωτικό φαρμακείο όπου θέλουν, ως κάτοχοι παλιάς άδειας, την οποία άδεια μοσχοπουλάνε σε λίγο καιρό. ΄Έτσι παίρνουν το εφάπαξ από το Δημόσιο ένεκα συνταξιοδότησης κι ένα 5πλασιο εφάπαξ από την "πώληση" της άδειας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3. Σε ποιά άλλη χώρα από τη μακρά λίστα ο φαρμακοποιός έχει το προνόμιο να κερνάει τον εαυτό του χορηγώντας ατημωρητί ο ίδιος φάρμακα στους πελάτες του;

Τώρα τα πήρα άσχημα μαζί σου γιατρέ μου. Πως τολμάς και αποκαλείς "κέρασμα στον εαυτό του" την διευκόλυνση που παρέχει ο φαρμακοποιοός στους ασθενείς τους οποίους ΕΣΥ κακέ γιατρέ του Ε.Σ.Υ. ταλαιπωρείς και δεν τους γράφεις τις ποσότητες φαρμάκων που επιθυμούν;
Εκτελεί λειτούργημα ανγκαζόμενος να κρατάει "κρυφά βιβλία" με κουπόνια, με τον κίνδυνο του ελέγχου και της τιμωρίας, κινδυνεύει να χάσει το ποσοστό του αν οι ασθενείς δεν γράψουν τα φάρμακα που χρωστάνε (ή αν ο κακός γιατρός δεν τους τα ξεπλύνει) και το κυριότερο διατρέχει σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού αφήνοντας (δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, είναι το σήμα κατατεθέν του επαγγέλματος) κάποιο νύχι αρκετά μακρύ ώστε να ξεκολλάει εύκολα τα κουπόνια! Ξέρεις τι πόνο θα τραβήξει αν από κάποιο ατύχημα σπάσει αυτό το νύχι; Άσε που είναι εργαλείο δουλειάς!

4 Ιουλίου 2008, 16:02:28
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άρθρο της Καθημερινής (3/7) που αναδημοσιεύτηκε στο ygeianet.gr με ενδιαφέρουσα τεχνική ορολογία. Όπου "επιχειρήσεις του φαρμακευτικού κλάδου" λογίζεται και το φαρμακείο για λογαριασμό του οποίου συνταγογραφεί ο καθένας από εμάς.

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για τον φαρμακευτικό κλάδο
 
Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις του φαρμακευτικού κλάδου, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat που στηρίζεται σε δημοσιευμένα αποτελέσματα 100 επιχειρήσεων. Στο 15,4% εκτιμάται η μέση αύξηση των εσόδων το 2007, ελαφρά υψηλότερη σε σύγκριση με τη μεσοπρόθεσμη τάση της 3ετίας (14,5%), ενώ τα καθαρά κέρδη βελτιώνονται με εντυπωσιακό μέσο ρυθμό της τάξης του 30,8%. Το 85% του δείγματος εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων και θετικά αποτελέσματα, ενώ από αυτές οι 2 στις 3 εμφανίζουν βελτίωση έναντι του 2006. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του δείγματος αγγίζει τα 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται σε 460 εκατ. ευρώ. Η δανειακή επιβάρυνση στον κλάδο είναι υψηλή και με τάση ενίσχυσης την τελευταία 3ετία. Συγκεκριμένα, ο λόγος των ξένων προς τα ίδια κεφάλαια εκτιμάται στο 3,35 προς 1, από 2,9 προς 1 το 2005. Ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός πάντως ως ποσοστό επί των πωλήσεων είναι ιδιαίτερα χαμηλός, στο 16,6%, στα ίδια επίπεδα με το 2005. Ο χαμηλός δανεισμός συνδυάζεται με εξαιρετική ικανότητα κάλυψης τόκων από τα λειτουργικά κέρδη, στις 6,8 φορές το 2007. Σημειώνεται ότι η μία στις δύο επιχειρήσεις του κλάδου χρησιμοποιεί τραπεζική χρηματοδότηση βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Ο εμπορικός κύκλος στον κλάδο διαμορφώνεται στις 69 ημέρες, καθώς η βραδεία ανακύκλωση των απαιτήσεων είσπραξης κάθε 164 ημέρες - αντισταθμίζεται από «γενναία» πίστωση 206 ημερών από τους προμηθευτές κατά κύριο λόγο οι μητρικές εταιρείες του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι σημαντικό κεφάλαιο κίνησης δεσμεύεται και στα αποθέματα, τα οποία ανακυκλώνονται σχεδόν κάθε τέσσερις μήνες. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους κερδίζει σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία 3ετία και διαμορφώνεται σε 8% για το 2007, βελτιώνοντας αντίστοιχα και το καθαρό περιθώριο, στο ικανοποιητικό επίπεδο του 4,7%. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις του κλάδου απολαμβάνουν υψηλότατη απόδοση.
 
 

 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6628 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
5448 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43
από Αρχίατρος
10 Απαντήσεις
4683 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2018, 01:27:07
από Δημήτριος
1 Απαντήσεις
4538 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Αυγούστου 2020, 10:51:37
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
5335 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2021, 05:35:40
από Argirios Argiriou