Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:30:04

Ψηφοφορία

Θεωρείτε ότι για την έναρξη ειδικότητας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη:

η προσωπική συνέντευξη
το αποτέλεσμα εξετάσεων πανελλήνιας εμβέλειας
η σειρά κατάθεσης αίτησης

Αποστολέας Θέμα: Εξετάσεις ειδικότητας  (Αναγνώστηκε 335202 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιουνίου 2009, 02:19:33
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δηλαδή θα αφήσουν οι ορθοπαιδικοί γενικούς γιατρούς να κάνουν παρακέντηση αίμαρθρου γόνατος και ενδαρθρικές ενέσεις;
Έχει κάνει κάποιος κάτι τέτοιο κατα τη διάρκεια της ειδικότητας;

29 Ιουνίου 2009, 12:23:39
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα.
Να ρωτήσω κάτι;

• Παρακέντηση Αίμαρθρου Γόνατος
• Ενδαρθρικές Ενέσεις

Τα παραπάνω σε ποια κλινική θα τα κάνουμε;

Στην κλινική απέναντι από εκείνη που θα κάνετε φλεβοκέντηση κρανίου και τοποθέτηση ορού σε βρέφη...  ;D ;D ;D
(εδώ που τα λέμε την παρακέντηση αίμαρθρου γόνατος και -πιο συχνά- τις ενδαρθρικές εγχύσεις φαρμάκων πιθανώς θα τις δείτε κάποια στιγμή, ενώ τα άλλα...)

29 Ιουνίου 2009, 14:25:54
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα.
Να ρωτήσω κάτι;

• Παρακέντηση Αίμαρθρου Γόνατος
• Ενδαρθρικές Ενέσεις

Τα παραπάνω σε ποια κλινική θα τα κάνουμε;

Στην κλινική απέναντι από εκείνη που θα κάνετε φλεβοκέντηση κρανίου και τοποθέτηση ορού σε βρέφη...  ;D ;D ;D
(εδώ που τα λέμε την παρακέντηση αίμαρθρου γόνατος και -πιο συχνά- τις ενδαρθρικές εγχύσεις φαρμάκων πιθανώς θα τις δείτε κάποια στιγμή, ενώ τα άλλα...)

Έχω κάνει φλεβοκέντηση κρανίου και τοποθέτηση ορού σε βρέφη αλλά δε νομίζω να κάνω παρακέντηση αιμαρθρου γονατος και ενδαρθρικές ενέσεις.
Ο χρόνος θα δείξει.

29 Ιουνίου 2009, 16:18:56
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Καλά και ωραία είναι όλα αυτά που ζητάτε στις δεξιότητες (ίσως πρέπει και περισσότερα), αλλά θα πρέπει  και να πιεστεί το υπουργείο και τα αρμόδια νοσοκομεία να προμηθεύσουν τον ανάλογο εξοπλισμό (και τον ανάλογο αριθμό ιατρών φυσικά)  στα Κ.Υ πχ Σχισμοειδής  λυχνία (στο ΚΥ έχουμε αλλά δεν προβλέπετε να χρησιμοποιείτε, έχουμε ζητήσει  ταινίες  Φλουοροσεΐνης αλλά δεν προβλέπετε να μας στέλνουν) καρέκλα-κονσόλα ΩΡΛ με εξοπλισμό και τα ανάλογα εργαλεία ,(δεν προβλέπετε λέει γιατί δεν υπάρχει ΩΡΛογος) αναλυτή αερίων,(έχουμε ζητήσει αλλά δεν εγκρίνετε γιατί είναι δαπανηρή και δύσκολη λέει η συντήρηση του), δυνατότητα καλλιεργειών για να υπάρχει νόημα λήψεως δηγμάτων (αίματος, φαρυγγικού, κολπικού, ενδαρθρικού κτλ)
Doppler Αγγείων, Holter 24h, Ορθοσκόπηση,  σε ποιο Κ.Υ προβλέπετε και έχει τον ανάλογο εξοπλισμό?

Στην ειδικότητα τις περισσότερες από αυτές τις δεξιότητες τις διδάκτικα, ήμουν τυχερός όσον αφορά τα οφθαλμολογικά, τα ΩΡΛγικα και τα ορθ/κα που απέκτησα αρκετή εμπειρία (βλέπεις έλλειψη ειδικευόμενων σε αυτές τις ειδικότητες στο νοσοκομείο τα κάναμε οι Γ.Ι ), ήμουν άτυχος και δεν έμαθα τα     Doppler Αγγείων, Holter 24h. Ορθοσκόπηση είδα 3-4 φορές που δεν είναι αρκετές νομίζω (δεν υπήρχε γαστρε/γος) 

29 Ιουνίου 2009, 18:46:28
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas


Κατ’ αρχάς δεν νομίζω ότι κατά την εξέταση στην ειδικότητα θα μπορούν να σας ζητήσουν να κάνετε κάτι από αυτά.
Ωστόσο, το αν θα σας ζητηθούν είναι διαφορετικό, όπως διαφορετικό είναι το αν θα μπορέσετε να τα πάρετε και το αν θα πρέπει να προσπαθήσετε να τα πάρετε, γιατί είναι εργαλεία που τα χρειάζεστε.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι το που (πάντα υπάρχει λύση για το που) αλλά το αν πρέπει ο Γ.Γ. να κάνει όλα αυτά.
Πιστεύω πως ΝΑΙ


Όταν θα έκανα παιδιατρική, τσακώθηκα με τον συντονιστή μου γιατί εκείνος ήθελε να κάνω στο νοσοκομείο μας όπου γίνονταν (με 4 παιδιάτρους) μόνο τακτικό ιατρείο. Φυσικά και δεν θα τα έβλεπα αυτά εκεί. Πήγα λοιπόν σε νοσοκομείο όπου οι άνθρωποι λειτουργούσαν κλινική και έκαναν τη δουλειά τους σωστά και έκανα, όχι μία αλλά πολλαπλές τέτοιες τοποθετήσεις γραμμών και χορηγήσεις υγρών.
Ως προς την παρακέντηση:
Εντάξει, δεν έκανα. Παρέστην όμως σε αρκετές και βοήθησα και συζήτησα και κατάλαβα το πώς και το γιατί και αντελήφθηκα και το μηχανισμό και τις τυχόν ζημιές που προκαλεί και … και …
Ως προς την κολονοσκόπηση:
Ο Γ.Γ. χρειάζεται την Ορθοσιγμοειδοσκόπηση και μπορεί να τη μάθει.
Ευτύχισα να μην έχει γαστρεντερολόγο το νοσοκομείο μου και τις κολονοσκοπήσεις να τις κάνει τόσο εξειδικευμένος παθολόγος στο Παθολογικό, όσο και ένας χειρουργός στο χειρουργικό που είχε μεράκι για εκπαίδευση και είχα κολλήσει δίπλα του.
Μου έλεγε λοιπόν «Δ…, έλα μαζί μου. Έχουμε Ορθοσιγμοειδοσκόπηση. Και αν καμία φορά αντιδρούσα γιατί με είχε φορτώσει πολύ μου έλεγε «τι? Γ.Γ. είσαι. Εσύ πρέπει να την μάθεις καλύτερα από μένα…» Και δεν ήταν ΕΛΕΓΕΙΑ. Ήταν ένας πολύ καλός και με μεγάλη φήμη χειρουργός (και όχι χειρούργος) και πολύ καλός δάσκαλος. Γι' αυτό και δεν φοβόνταν να μου τα μάθει μήπως και του πάρω τη δουλειά. Οι ανίκανοι έχουν τέτοιους φόβους.

Και η ευθύνη των ειδικευομένων σε όλα αυτά?
Όταν βρεθεί κανένας συντονιστής και πεί "κοίτα Δ… θα πάς στο τάδε νοσοκομείο για Παιδιατρική … ΜΕΘ … κ.λ.π γιατί εκεί θα πάρεις καλύτερη εκπαίδευση", σηκώνουνε μπαϊράκι και αρχίζουν τα ναι μεν, αλλά ... οικογένεια, χιλιόμετρα, ενοίκια, … Όλα. Εκτός από την ουσία της εκπαίδευσης (εξ’ άλλου νωρίς η αργά θα περάσουμε τις εξετάσεις. Δεν μας χ…ζεις τώρα).
Και βέβαια δεν είναι όλοι έτσι. Είναι όμως πολλοί και είναι συνήθως αυτοί που μετά τους φταίει η ΕΛΕΓΕΙΑ, η Ενωση, ο Α εξεταστής ο Β καθηγητής.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2009, 18:53:18 από Fadomas »
Φως, περισσότερο φώς

29 Ιουνίου 2009, 20:09:24
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ο προβληματισμός μου είναι ότι αυτοί όλοι που ζητάν πράγματα από τον νέο ιατρό, γιατί δεν βάζουν ζητούμενο τον συντονισμό της πραγματικά απαιτουμένης  εκπαίδευσης με  τις πραγματικές ανάγκες της ΠΦΥ ??,
 αλλά  βάζοντας περισσότερα  πράγματα  που απαιτούν για τις εξετάσεις, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί στον ειδικευόμενο η ουσιαστική και η απαιτούμενη εκπαίδευση, νομίζουν ότι έτσι αναβαθμίζουν την ποιότητα στην εκπαίδευση??

Γιατί πάντα στην Ελλάδα πρώτα βάζουμε τα ζητούμενα των εξετάσεων και μετά τα ζητούμενα στην εκπαίδευση??
Δεν θα έπρεπε όλες αυτές τις  δεξιότητες να εξασφαλιστεί ότι θα εκπαιδεύονται και μετά να εξετάζονται??
Γιατί πάντα πρέπει ΜΟΝΟΣ του ο κάθε ένας με βάση το εάν ενδιαφέρετε ή όχι να αναζητά τον τρόπο και το μέρος που θα μάθει τα απαιτούμενα ???
Γιατί θα πρέπει να εξασκείται αυτή η πίεση στον ειδικευόμενο με την «απειλή» των εξετάσεων για το τι πρέπει να μάθει και να μην είναι αυτό παρεχόμενο ούτος η άλλως??
Γιατί θα πρέπει να φτάνουν οι ειδικευόμενοι που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευσή τους στο σημείο να τσακώνονται ή να κάνουν έγγραφες αναφορές ότι δεν τους παρέχεται η απαιτουμένη εκπαίδευση σε μια κλινική ή σε ένα νοσοκομείο και να μην το κάνουν αυτό οι της ΕΛΕΓΕΙΑ, οι συντονιστές, η επιτροπή εκπαίδευσης ή η επιτροπή εξετάσεων που αξιολογεί και την εκπαίδευση των ειδικευόμενων???
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2009, 20:23:34 από Γ.Κτιστάκης »

30 Ιουνίου 2009, 15:37:36
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή θα αφήσουν οι ορθοπαιδικοί γενικούς γιατρούς να κάνουν παρακέντηση αίμαρθρου γόνατος και ενδαρθρικές ενέσεις;
Έχει κάνει κάποιος κάτι τέτοιο κατα τη διάρκεια της ειδικότητας;

timex,
πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι στο χέρι σου να γίνουν. Άλλα πάλι μπορεί να μην καταφέρεις να τα κάνεις, σίγουρα όμως όσο "κυνηγάς" κάποια πράγματα, τόσα περισσότερα πετυχαίνεις.
Εγω έχω την ευτυχία να κάνω ειδικότητα σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο (πραγματικά το θεωρω πλεονέκτημα) και έχω κάνει πολλά πράγματα γιατί ήμασταν λίγοι ειδικευόμενοι και οι επιμελητές στην πλειοψηφία τους πρόθυμοι να μας μάθουν πράγματα (ώστε να μην τους φωνάζουμε καθόλου, αν ειναι δυνατόν ;) )
Στην ορθοπαιδική έχω παρακεντήσει σίγουρα πάνω απο 20 φορές γόνατο, έχω βάλει πάνω απο 10 κυκλοτερείς γύψους και άλλα πολλά.
Δεν έκανα ενδαρθρικές ενέσεις γιατί ούτε οι ειδικευόμενοι ορθοπαιδικής πολυέκαναν, τις έκαναν οι επιμελητές στα εξωτερικά ιατρεία ενώ εγώ βρισκόμουν κατά κύριο λόγο στα επείγοντα. Ούτε και το επιδίωξα ίσως, γενικά όταν οι ρυθμοί τρέχουν και κάνεις 10 εφημερίες όπου κρατάς μόνος σου ΤΕΠ στο χειρουργικό τομέα, πολλές φορές κοιτάς απλά να βγαίνει η δουλειά και ίσως χάνεις πράγματα απο την εκπαίδευσή σου. Πάντα κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε εσάς αλλά εμείς έχουμε ουσιαστικά 3 τμήματα επειγόντων περιστατικών: Παθολογικό, Χειρουργικό, Παιδιατρικό. Αυτό βοηθά στο να έχεις περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις πράγματα, γιατι εφημερευα πχ στο Χειρουργικό ΤΕΠ όταν έκανα χειρουργική, ορθοπαιδική, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, μαιευτική, συνολο 14 μήνες. Ε, είναι αρκετοί για να κάνεις παρακέντηση αίμαρθρου γόνατος, ακόμη κι αν το κάνεις όταν εφημερευεις ως οφθαλμίατρος.

30 Ιουνίου 2009, 21:32:15
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
έχω την ευτυχία να κάνω ειδικότητα σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο (πραγματικά το θεωρω πλεονέκτημα)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
οι ρυθμοί τρέχουν και κάνεις 10 εφημερίες όπου κρατάς μόνος σου ΤΕΠ στο χειρουργικό τομέα,

Γεια χαρά! Με λένε διακομιστή και έχω βίτσιο να πετάγομαι και να ρωτάω όταν δεν καταλαβαίνω κάτι.

Τώρα, πώς στο καλό συμβιβάζονται αυτά τα δυο statements, είναι κάτι που κατά την κρίση και τις γνώσεις μου παραμένει μυστήριο, όπως για παράδειγμα τί απέγινε η Χαμένη Κιβωτός και γιατί οι πιγκουίνοι δεν έχουν γόνατα. Πώς γίνεται να θεωρούνται "ευτυχία" οι τρελλοί ρυθμοί και το να κρατάς μόνος σου τα ΤΕΠ του Χειρ/κου; Και πόσο θα μπορείς να αντέξεις έτσι, όση και αν είναι η δίψα σου για μάθηση;
Και ο 'Ατλας, αν θυμάμαι καλά, στην αρχή την είχε καταβρεί με το task του (να σηκώνει την Υδρόγειο), αλλά από ένα σημείο και μετά, τα έπαιξε.

What the hec? Do I miss something?

Και εν πάση περιπτώσει /
έχω μια απορία τόοοση:

Όταν κρατάς μόνη σου τα ΤΕΠ, πού είναι οι λοιποί συνάδελφοι;

« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2009, 21:59:27 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Ιουλίου 2009, 09:21:42
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
διακομιστή,
αυτή τη στιγμή είμαι στο ΚΥ και κάνω 4 εφημερίες. Κατά μέσο όρο σε όλες τις κλινικές γυρω στις 6, που το θεωρώ σχετικά ανθρώπινο.
Όταν ήμουν στο χειρουργικό τομέα, έτυχε να έχουν παραιτηθει 3 συνάδελφοι ειδικευόμενοι και αναγκαζομουν να κάνω για κανενα 3μηνο 10 εφημεριες, μέχρι να έρθουν οι καινουριοι κλπ. Ήταν περίοδος δύσκολη, που η εκπαίδευση είχε μπει σε 2η μοιρα. Κι αυτο όχι τοσο λόγω των 10 εφημεριων, όσο λόγω του ότι υπήρχαν 2 χειρουργοι και 2 ορθοπαιδικοι ειδικευόμενοι (απο 10 εφημεριες όλοι τους) καθώς κι εγω που μπήκα στο προγραμμα των χειρουργων, οποτε κάποιες εφημερίες ήμουν μόνη μου χωρίς χειρουργό και ορθοπαιδικό (ως ειδικευόμενη εννοω) για όλο το ΤΕΠ, με αποκορύφωμα μία εφημερία Κυριακής όπου είδα 93 άτομα και κοιμηθηκα λιγο στο ΤΕΠ τα ξημερωματα Δευτερας 6-7 το πρωι. Για τους επιμελητες να μη μιλήσω, κανένας δεν βοήθησε. Ευτυχώς υπήρχε Θεία Πρόνοια και δεν ήρθε τροχαίο με 2 άτομα ώστε να μην ξέρω κατα που να κάνω.
Συνολικά, αν εξαιρέσω κάποιες τέτοιες περιόδους, θεωρώ ότι είμαι κερδισμένη σε σχέση με τους συναδέλφους μου που κάνουν ειδικότητα σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία και μπορει να ξέρουν όλες τις μελέτες απ'έξω αλλά να έχουν διαχειριστεί ασθενή μόνοι τους ελάχιστες φορές.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2009, 09:23:37 από mchorti »

3 Ιουλίου 2009, 15:20:23
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

timex


Πόσο να το κυνηγήσω πια;
Μέχρι στιγμής έχω περάσει απο 4 κλινικές.
Στην πρώτη έκανα κανονικά εφημερίες και συνεχίζω να κάνω ελείψει ειδικευομενων9δεν υπάρχει ούτε ένας)
Στη δεύτερη κλινική φώναξα,έτρεξα τελικά κατάφερα και έκανα 4 το μήνα.
Στην τρίτη έκανα μια και αυτή ως υπεράριθμη μέχρι που άρχισαν τα παράπονα απο άλλες κλινικές και κόπηκαν(ομολογώ δικαιολογημένα).Βλέπετε ο ειδικευμένος και αναπ.διευθυντής δεν 'ηθελε να κάνει εφημερία με γενικό γιατρό για να μην έχει μια έννοια παραπάνω(παλιά όμως,πριν έρθουν ειδικευόμενοι έκαναν μόνο γενικοί γιατροί εκεί εφημερίες.Τότε ήταν καλά.Πήγα στον συντονιστή,στον διευθυντή ,στον υποδιοικητή δεν έγινε τίποτα.Ομολογώ πως πήγα μόνο μια φορά στον καθενα και δεν το συνέχισα γιατί δεν έβγαινε το πρόγραμμα εφημεριών σε άλλη κλινική που και μαθαίνουμε και μας συμπεριφέρονται άψογα)
Στην κλινική που είμαι τώρα δεν κάνουμε εφημερίες γιατί υπάρχουν μόνο Ε.Ι.

Και σας ρωτώ.
Στην επόμενη κλινική που θα πάω, είναι καμια 10αρία (ίσως και 12αρια) ειδικευόμενοι. Παιρνουν 3-4 εφημερίες ο καθένας.
Οι προηγούμενοι γενικοί γιατροί που πέρασαν απο την συγκεκριμένη κλινική δεν ζήτησαν και δεν έκαναν εφημερίες.Αν εγώ πάω και ζητήσω ποια πιστεύετε θα είναι η αντιμετώπιση όχι μόνο των ειδικευομενων που θα τους πάρω εφημερίες αλλά και τον ειδκευμένων που θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται;

Θα καταντήσω να πηγαίνω στις κλινικές και να λένε "ωχ θα ρθει και θα ζητάει εφημερίες κτλ κτλ", δεν θα μου δείχνουν τίποτα γιατί θα με θεωρούν δεν ξέρω τι κτλ.

mchorti ήσουν τυχερή. Και εγώ όταν δήλωσα εδώ έτσι ήταν τα πράγματα όσο περνούν τα χρόνια όμως η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο γιατί οι κλινικές γεμίζουν με ειδικευόμενους αφου δίνονται νέες θέσεις.
Έτσι έχω καταλήξει στο εξης:
Θα ζητάω εφημερίες(γιατί πιστεύω ότι έτσι μαθαίνεις και όχι για τα χρήματα) και αν μου δίνουν έχει καλως. Αν όχι θα μένω σε 5-6 εφημερίες το μήνα μόνη μου.Αν δεν πράξω έτσι ,δεν πρόκειται να μάθω τίποτα!
Εκτός αν νέοι γενικοί γιατροί που θα έρθουν πατήσουν πόδι και αλλάξουν τα πράγματα.
Δεν το βλέπω όμως...

3 Ιουλίου 2009, 18:30:22
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Κατανοώ τους προβληματισμούς σου.Και το οικονομικό κομμάτι των εφημεριών και αυτό σημαντικό είναι.Και το σέβομαιΑν όμως η βασική σου έγνοια είναι να μάθεισ και έχεις εξαντλήσει όλα τα πιθανά μέσα και δεν έλυσεσς το πρόβλημά σου τότε η μόνη λύση που μένει είναι απλά σε ένα τμήμα που κάνεις ελάχιστες ή καθόλου εφημερίες να φροντίσεις μόνη σου να πηγαίνεις σε εξωτερικές εφημερίες και να παρακολουθείς για κανα 2-3 ώρες.Δεν είνια δουλειά σου να δίνεις καθημερινά μάχες σε ένα πεδίο που ούτε ο συντονιστής σού ουτε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας αλλα ακόμη χειρότερα ούτε οι συνειδικευόμενοί σου μοιάζουν να ενδιαφέρονται

Και αν με ρωτάς αν είναι δίκαιο θα σου πως πως όχι,δεν είναι καθόλου μα καθόλου δίκαιο αλλά αν καίγεσαι τόσο πολύ να μάθεις δε νομίζςω πως το να πας 6-7 απογεύματα από 2-3 ώρες σε εξωτερική εφημερία είναι τόσο μεγάλη θυσία

Αλλιώς κινδυνεύεις να τελειώσεις ειδικότητα και να μη δεις τίποτα.Carpe diem που έλεγε και μια γνωστή ταινία.Καλή συνέχεια(ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ!)!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2009, 18:32:29 από Jack »
+

4 Ιουλίου 2009, 01:56:41
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατανοώ τους προβληματισμούς σου.Και το οικονομικό κομμάτι των εφημεριών και αυτό σημαντικό είναι.Και το σέβομαιΑν όμως η βασική σου έγνοια είναι να μάθεισ και έχεις εξαντλήσει όλα τα πιθανά μέσα και δεν έλυσεσς το πρόβλημά σου τότε η μόνη λύση που μένει είναι απλά σε ένα τμήμα που κάνεις ελάχιστες ή καθόλου εφημερίες να φροντίσεις μόνη σου να πηγαίνεις σε εξωτερικές εφημερίες και να παρακολουθείς για κανα 2-3 ώρες.Δεν είνια δουλειά σου να δίνεις καθημερινά μάχες σε ένα πεδίο που ούτε ο συντονιστής σού ουτε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας αλλα ακόμη χειρότερα ούτε οι συνειδικευόμενοί σου μοιάζουν να ενδιαφέρονται

Και αν με ρωτάς αν είναι δίκαιο θα σου πως πως όχι,δεν είναι καθόλου μα καθόλου δίκαιο αλλά αν καίγεσαι τόσο πολύ να μάθεις δε νομίζςω πως το να πας 6-7 απογεύματα από 2-3 ώρες σε εξωτερική εφημερία είναι τόσο μεγάλη θυσία

Αλλιώς κινδυνεύεις να τελειώσεις ειδικότητα και να μη δεις τίποτα.Carpe diem που έλεγε και μια γνωστή ταινία.Καλή συνέχεια(ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ!)!

Το οικονομικό δεν το ανέφερα καν.Αυτό γιατί μπορώ ακόμη να κάνω εφημερίες (και είναι αρκετές ) σε μια κλινική που πέρασα.
Δε με απασχολεί λοιπόν το οικονομικό.
Θα προτιμούσα να έκανα 4 εφημερίες στην κλινική που κάθε φορά εκπαιδεύομαι παρά σε κλινική που έχω περάσει.
Δυστυχώς αυτό δε γίνεται.
Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτό που είπες και το κάνω.
Το θέμα βέβαια είναι, πως όταν ένα νοσοκομείο δίνει κάποιες θέσεις ειδικότητας σημαίνει ότι δίνεται και το απαραίτητο κονδυλι για τις εφημερίες των ειδικευομενων.Αυτές λοιπόν οι εφημερίες δίνονται κάπου αλλού.Δεν ξέρω σε ποιον δίνονται πάντως όχι στους γενικούς γιατρούς.
Τεσπα.

4 Ιουλίου 2009, 08:33:48
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το βιβλιαράκι που βγήκε από την ΕΛΕΓΕΙΑ (και καλώς βγήκε) είναι σε μεγάλο βαθμό μια έκφραση του τι θα έπρεπε να εκπαιδευτεί ο ειδικευόμενος της γενικής ιατρικής. Ήταν το πρώτο βήμα. Τώρα είναι σειρά να γίνει το δεύτερο βήμα: Να αξιολογηθούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε τι βαθμό μπορούν να παρέχουν στους γενικούς ιατρούς αυτή την εκπαίδευση, ώστε ο υποψήφιος για την γενική ιατρική να γνωρίζει από πριν τι τον περιμένει και τι δυνατότητες έχει. Και αυτό δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό.
Στα νοσοκομεία μπορεί να γίνει εύκολα με ερωτηματολόγιο στους υπάρχοντες ειδικευόμενους και με παρατήρηση του προγράμματος εφημεριών. Στα κέντρα υγείας μπορεί να γίνει με την σύνθεση του προσωπικού και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε λειτουργία. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και περιφερειακά τμήματα της ΕΛΕΓΕΙΑ.

Εάν δεν γίνει αυτή η αξιολόγηση, ώστε να υπάρχει πληροφόρηση και επιλογή του ειδικευόμενου, δεν μπορεί να είναι απαιτητό στις εξετάσεις. Είναι ακύρωση εξ αρχής της προσπάθειας και κοροϊδία.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Ιουλίου 2009, 10:02:24
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το βιβλιαράκι που βγήκε από την ΕΛΕΓΕΙΑ (και καλώς βγήκε) είναι σε μεγάλο βαθμό μια έκφραση του τι θα έπρεπε να εκπαιδευτεί ο ειδικευόμενος της γενικής ιατρικής.

Το Log Book της ειδικότητας:
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιουλίου 2009, 13:59:13
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το βιβλιαράκι που βγήκε από την ΕΛΕΓΕΙΑ (και καλώς βγήκε) είναι σε μεγάλο βαθμό μια έκφραση του τι θα έπρεπε να εκπαιδευτεί ο ειδικευόμενος της γενικής ιατρικής. Ήταν το πρώτο βήμα. Τώρα είναι σειρά να γίνει το δεύτερο βήμα: Να αξιολογηθούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε τι βαθμό μπορούν να παρέχουν στους γενικούς ιατρούς αυτή την εκπαίδευση, ώστε ο υποψήφιος για την γενική ιατρική να γνωρίζει από πριν τι τον περιμένει και τι δυνατότητες έχει. Και αυτό δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό.
Στα νοσοκομεία μπορεί να γίνει εύκολα με ερωτηματολόγιο στους υπάρχοντες ειδικευόμενους και με παρατήρηση του προγράμματος εφημεριών. Στα κέντρα υγείας μπορεί να γίνει με την σύνθεση του προσωπικού και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε λειτουργία. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και περιφερειακά τμήματα της ΕΛΕΓΕΙΑ.

Εάν δεν γίνει αυτή η αξιολόγηση, ώστε να υπάρχει πληροφόρηση και επιλογή του ειδικευόμενου, δεν μπορεί να είναι απαιτητό στις εξετάσεις. Είναι ακύρωση εξ αρχής της προσπάθειας και κοροϊδία.

Συμφωνώ!!
Το θέμα είναι ποιος πρέπει να κάνει τα ερωτηματολόγια και κυρίως ποιος έχει τη διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο.
Εδώ βλέπετε πως υποβαθμίζεται συνέχεια η ειδικότητά μας και γενικότερα ο θεσμός του γενικού γιατρού.
Ακόμη και στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα προτείνεται ο κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να διαλέγει ως οικογενειακό του ιατρό, ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας!

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
64540 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2012, 10:22:49
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
65156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαρτίου 2019, 22:28:11
από iceman
2 Απαντήσεις
51313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2022, 13:22:53
από panfam
2 Απαντήσεις
42317 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουλίου 2021, 23:43:30
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
37807 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2021, 16:50:00
από Aleeex